![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
malo cu pricekat da se taj bios pojavi na netu... |
Da samo kaj to nije do BIOS-a nego je gore fizički drugi čip, gore je čip sa 8800GTS G92
Instead of taking a somewhat mundane 8800 GT and flashing the BIOS, the alchemists at ASUS began their concoction with a ready to rock 8800 GTS 65nm core with 128 shaders |
http://www.newegg.com/Product/ShowIm...d%20-%20Retail
Pa kaj nije ovo 8800GTS 512 wtf?Pa ovi iz nevidije nisu normalni... |
je, ali samo ta Asus 9800GT Ultimate je u biti 8800GTS G92
ostatak 9800GT kartica je preflashana 8800GT |
Da priupitam u vezi 8800GT->9800GT, da li je moguće i uputno flashati 8800GT u 9800GT, pretpostavljam da se prilikom flasha dignu taktovi i naponi da bi to sve moglo raditi kako spada.
Da li bi se to moglo izvesti, a da grafička ne otegne papke (hlađenje je accelero s1+vent, temperatura ispod 48 u loadu :)) |
napone ne možeš dizat preko BIOS-a jer kartice imaju OVP na samom PCB-u
sad dal bi radila nakon forsanja flasha biosa sa 9800GT, to ne znam, ali znam da od podizanja napona neće biti ništa |
jooj nek idu u... :D
mogo bi onda stavit bios od 8800 gts pa da vidim šta bude... |
gle nisu iste grafe... ali ako ti se igra probaj
|
Citiraj:
i da BTW: jel netko zna kako isključit onu opciju da mi ne vrati klokove dok je kao "previse" OC-ana jer memoriju ne mogu dic iznad 1130 a artifekata nigdje ni na 1170, tek nešo malo na 1200. Sa starim driverima nisam imao poblema s tim. taktovi su išli u nebesa, pogotovo sad s S1 |
Citiraj:
|
Citiraj:
i jel tko uspio flashat 8800GT sa biosom od 8800GTS? |
Pa nemre se to tak radit, nemreš kupiti karticu za 100kn i onda ju flešnuti i imati karticu od 1000kn, jednostavno nemreš! 8800GT možeš flešnut na 9800GT al nisam siguran, jer su te dvije karice iste a 8800GTS i 9800GTX nije ista ko GT i nemreš flešati...
|
Citiraj:
Razlika je u PCB-u, može biti i u proizvođaću memorije i postavkama latencija... skini image biosa i nibitorom pogledaj razlike i ako si uvjeren da će radit, flashaj i javi kak je prošlo savjet: pripremi neku PCI grafu |
Ugl nije moguce jel nisu fizicki iste kartice,razliku se po broju šejdera,taktovima,naponu,memorijama cak i PCB-u.
Dam se kladit ak flesas da ces zajebat karticu na duge staze... |
Citiraj:
|
Citiraj:
voltaže su iste. taktovi vrlo slični. nisam siguran za latencije, al provjerit cu prije neg OC-am. Iduci vix se vracam doma i nosim grafu frednu da ju flesh-a jer ima pci grafu, a ja ne :D pa da ne ostanem bez kompa... |
naponi i taktovi nemaju nikakvu ulogu kad je u pitanju crossflash, pitanje su elementi na PCB-u
|
*ebo ga ti, baš hočeš **ebat grafu:Dimaš moju podršku
Šalu na stranu, nejde to tak da bi flashal prvo moraš provjerit dal se radi o istoj grafi, istom PCB-u, istoj memoriji, istom GPU-u i tek onda moš.. Ta ASUS-ica je zapravo 8800GTS=9800GTX, dok je 8800GT=9800GT potpuno druga grafa. |
ma jbg onda se necu zajebavat.... nafrljit klokove do yaya i deri :D
|
8800GT -> 9800GT
http://www.erodov.com/forums/showthread.php?t=10775 Evo jedna zanimljiva rasprava o tome i čini se da se može napravit, no riskirati za max 50mhz više se ne isplati IMO. |
imam još jedno pitanje... Zašto je moja grafa brža od 8800GT kad je na istom proizvodnom procesu? Koja je uopce razlika izmedju 8800GT i 9800GT?
|
definiraj "brža"
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nemoj Usporedivat 9800GTX sa 8800GTX jer 8800 potegne vise na visim rezolucijama od navedene.
A 9800GT i 8800GT su ite samo 9x ima visi napon pa se da bolje kloknuti. Inace jebalo vas to fleshanje biosa dajte si kupite graficku koju ocete i igrajte na njoj ili kupite konzolu i uzivajte bez grafickih oupce. |
I konzole imaju graficku :nono:
|
Citiraj:
|
Ako je stvarno stabilna na tih 850Mhz imaš jako dobar primjerak grafe. Budi sretan i okani se flashanja.:)
|
Citiraj:
jel postoi mogučnost da se to isključi ko u ati-jevim driverima... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59. |