PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

1v@n 19.03.2008. 15:13

Dobri su u Samoboru čak i u Rubelju. Neočekivano, ali bio sam tamo za maškare samo zato što ništa drugo nije radilo i mogu reć da su odlični.

Jerry Drake 19.03.2008. 15:21

Citiraj:

Autor flare (Post 979059)
jedni su u pločicama a drugi ne, kaj ne?

Točno, banjalučki su u pločicama, a sarajevski svaki komad za sebe.

Ajme ljudi, odmah mi se ŽDERU čevapi...

@1v@n, i ja sam tamo jeo čevape, i iznenadili su me kvalitetom u odnosu na većinu Rubelj grillova. Vjerojatno nije on pravi vlasnik tamo nego je prodao franšizu, čuo sam da je skoro pola njegovih grillova kupljeno franšizno. Inače, čuo sam da je Rubelj otvorio ili (otvara) čevabdžinicu u Dugom Selu - Stari Rubelj, u kojem se vraća staroj recepturi i većim porcijama. Možda se netko sjeća - tako je bilo u njegovoj izvornoj pečenjari Rubi u Dubravi, tamo negdje krajem 80-ih, prije negoli je u 90-ima komercijalizirao stvar...

BTW, ako netko nije vidio, evo nekih ''testera'' za čevape u zg:
http://zagrebacki.bloger.hr/post/naj...bu/161614.aspx
http://whatever.blog.hr/2004/05/562/...u-zagrebu.html

Hamm 19.03.2008. 15:24

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 979071)
Dobri su u Samoboru čak i u Rubelju. Neočekivano, ali bio sam tamo za maškare samo zato što ništa drugo nije radilo i mogu reć da su odlični.

da fakat nisu loši..tam sam jeo 5-6x i svaki put su bili ok :)
ma moram doma početi solo slagati chevape :) mislim da bi ćak i ovaj vikend mogao neku vratinu+čevape okrenuti na roštilju :)

1v@n 19.03.2008. 15:27

Još sam se sjetio 2 mjesta. Ribič na staroj zagorskoj i Pri Zvoncu na Vrbiku.
Ako se netko ikad nađe u Ribiču, obavezno naručiti platu ribič

Jerry Drake 19.03.2008. 15:28

Citiraj:

Autor Hamm (Post 979086)
da fakat nisu loši..tam sam jeo 5-6x i svaki put su bili ok :)
ma moram doma početi solo slagati chevape :) mislim da bi ćak i ovaj vikend mogao neku vratinu+čevape okrenuti na roštilju :)

Ja sam probal sam delati čevape i nisu ispali tak loši. No, treba pogoditi pravu kombinaciju mesa i pripreme, a to mi je teško jer je s time puno posla - u orginalnoj recepturi - tu su junetina (prsa i but) i ovčetina uz goveđi loj. Mesi se prvo soli, pa drugi dan melje i opet soli, pa onda melje s još sitnijim mlincem i onda začinjuje i peče. Ispali su mi OK, ali ne kao u nekim čevabdžinicama

Lepinju mi je nekak najteže napraviti (bez njih mi čevapi nisu čevapi nego najobičnije meso s roštilja), ako netko zna dobar način, molim recept.

Milentije 19.03.2008. 15:37

Vako, da se javi i neko ko zna šta su pravi ćevapi :D

Banjalučki su u pločicama (ekvivalentno 5 komada sarajevskih). Ne znam gdje se u Banja Luci mogu pojesti dobri ćevapi jer ne izlazim u Banja Luci baš često.

Sarajevski su svaki za sebe i naručuju se petice i desetke (5 ili 10 komada). U Sarajevu su najbolji ćevapi u ćevabdžinici Željo (ime dobila po istoimenom FK), ima dvije roštiljnice jako blizu jedna drugoj. Nalaze se na baščaršiji. Dobre su im i sudžuke (posebna vrsta kobasica).

U Doboju su najbolji ćevapi u Rogu i Flamingu, mada meni opet najbolji u Rogu (zanatski centar).

Eto čisto da znate gdje da jedete ako se nekada zateknete u nekim od ovih gradova (ako se zateknete u BL ili DO meni se javite pa zajedno odemo :))

BTW U Sarajevu su ćevapi bez svinjetine i imaju drukčiji ukus u odnosu na ove ostale, ali su najbolji (najsočniji, fino začinjeni, ma treba ih probati,...).

@Jerry Drake Lepinja se pravi od hljebnog tjesta (isto tijesto kao i za domaći hljeb). Ono što je čini posebnom u odnosu na ostalo pecivo je priprema prilikom pečenja ćevapa. Dok se ćevapi peku lepinja se grije na roštilju i zaljeva. To čime se zaljeva je: voda u kojoj je skuhana goveđa kocka za supu, rebra i "plećkice" goveđe. To se fino skuha i time se lepinja zaljeva dok se grije na roštilju.

Thoroughbred B 19.03.2008. 15:48

Uhvatih se posla...

Ovdje je...500gr piletine,prsa + 2 krilca radi sosa,domaći krumpir i GMO 6 mrkvi,a sumnjive su mi i gljive :D Malo paprene kraške pancete,pola glavice kapule i malo češnjaka...začin je home made,kombinacija Vegete grill + kotany grill,mediteranske mješavine (trava),papra,češnjaka u prahu,sitno narezanog domaćeg (kineskog :D) češnjaka i kombinacije soli + origana,ruzmarina,timijana,bazilike,mažurana,lovorova lista i peršina,jako,jako sitnog...

1h "kuhanje",30min pečenje...

http://www.imagesforme.com/show.php/38593_DSC04530D.jpg

Provjereno dobro,ulazi :zdero: ko od šale,a tek kak lagano izlazi...milina :sweating::roller:

Gotovo => http://www.imagesforme.com/show.php/38635_DSC04534D.jpg

buljo 19.03.2008. 15:56

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 979081)
Možda se netko sjeća - tako je bilo u njegovoj izvornoj pečenjari Rubi u Dubravi, tamo negdje krajem 80-ih, prije negoli je u 90-ima komercijalizirao stvar...

Jel to bilo možda tamo pored končinske i pored drva, ona mini čevapčinica?

Jerry Drake 19.03.2008. 16:01

Citiraj:

Autor buljo (Post 979129)
Jel to bilo možda tamo pored končinske i pored drva, ona mini čevapčinica?

Davno je to bilo, ali mislim da je to ta pečenjara.

nino 19.03.2008. 22:35

Upravo sam se preZderao pizze :D

Hamm 19.03.2008. 22:48

Citiraj:

Autor nino (Post 979475)

mda..fakat...nikada ne bi rekli :D

ja sam se danas ugušio u poriluku i faširancima :) mmm..predobro ;)

BladeRunner 19.03.2008. 23:11

Ja sam sinoć iznenađujuće dobru večeru imao. Pun wok puretine narezane na crve :D, pečenice, gljiva i sira u bijelom umaku. Satrao sam sve i nisam se mogao micat sljedeću uru. Zakon

Milentije 20.03.2008. 00:16

Citiraj:

Autor nino (Post 979475)

:eek: Ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeš...

Citiraj:

Autor BladeRunner (Post 979520)
Ja sam sinoć iznenađujuće dobru večeru imao. Pun wok puretine narezane na crve :D, pečenice, gljiva i sira u bijelom umaku. Satrao sam sve i nisam se mogao micat sljedeću uru. Zakon

Pa zato tebe nema na MSN-u danima, prejedeš ko stoka pa samo ležiš o podriguješ.:smoke:

Ja sad odo nešto upucat u frižideru, ne znam ni sam šta bi jeo. Hljeba imam samo jednu krajku, nekih sireva i sirnih namaza, nešto mesa, ma valjda ću nešto napraviti.

Hamm 21.03.2008. 17:11

Ručak:

škarpina i krumpir..sve to skupa pečene u maslinovom ulju + zelena salata

za desert..e ljudi moji..stara je napravila štrukle..ali ih je prvo kuhala pa pekla pa nekaj..ljudi moji ja bolje u životu nisam jeo...gušim se ko prase...prekrasno

Matesonik 21.03.2008. 17:48

Ja sam danas jel bakalar na bijelo i crni rizoto. Stari je pod 3 porcije bakalara dobil 2.5 litre pa smo se malo udavili... :D

Jelc 22.03.2008. 14:16

Petak klasika, krumpač-šalata i som samo uvaljan u kukuruzno brašno i na tavicu...navečer sir i vrhnje.

Danas nisam još ništa a i ne da mi se nekak ni jest...budem samo sendvič i idem se zavuč u krpe...

Wolverine 22.03.2008. 14:19

Citiraj:

Autor Jelc (Post 981717)
Danas nisam još ništa a i ne da mi se nekak ni jest...

i ti si neki žderonja :nono:

syss 22.03.2008. 14:21

šunkica u kruhu ispod peke, hren kupovni + ribani, mladi onion, rotkvice, kolači etc.

flare 22.03.2008. 20:38

Citiraj:

Autor Jelc (Post 981717)
Petak klasika, krumpač-šalata i som samo uvaljan u kukuruzno brašno i na tavicu...navečer sir i vrhnje.

Danas nisam još ništa a i ne da mi se nekak ni jest...budem samo sendvič i idem se zavuč u krpe...

jelc, kaj si bolestan ? :stoopid: :(

kuhala sam puretinu sa senfom, pomfri i pečene paprike na salatu

sad se davim u sladoledu :fiju:

Thoroughbred B 22.03.2008. 20:41

ja se od jutros davim u svinjskoj plećki,jajima i pinci...sutra isto,ponedjeljak isto,utorak isto... :D

Router 22.03.2008. 21:36

Sad za veceru nakon duuugo vremena nesto posteno - Domaca sunka onak susena malo , hren , mladi luk i dimljeni sir :) kolicina nije za javnost :)

Hamm 22.03.2008. 23:35

kod frenda veceras bila klopica..šunkica..kuhana jaja..kuruhek domaći i litre gemišta :)

Fleks 23.03.2008. 04:50

Upravo se vratio sa feste sa kleti. Sluzbeno su stradala 4 janjca i 2 odojka i sitno pjesastvo mjereno u 100inama. Naravno uz zivu svirku slavonskih lola i adama koncica.

Hamm 23.03.2008. 07:59

Doručak:

kuhana šunka
sušene kobasice
sir podravac
pršut
mladi luk
kruh
kuhana jaja
za desert čupavci
:zdero:

yedwy 23.03.2008. 09:42

Hamm više manje potpisujem, dodajem još sladoled i grah salatu ali bez sira... :D

Hamm 23.03.2008. 10:34

hihiih ja jos ajvar zaboravio dodati :)

sada ce rucak...zapravo nisam ziher kaj danas imamo za ručak..ali nadam se piceku s krumpačem :)

Jelc 23.03.2008. 10:34

Citiraj:

Autor flare (Post 982015)
jelc, kaj si bolestan ? :stoopid: :(

Krepan, skroz...nisam ništa stavio u usta od petka navečer.
Baš sam pravi Ždero:suicide:

yedwy 23.03.2008. 10:36

Auuu bed baš za ove dane ne moć klopati... :(

Ladybug 23.03.2008. 14:32

Ove sma godine napravila francuski krumpir, ambasador, baklave i tiramisu. Koji btw. i niej ispao onako kruto kako je predviđeno, al nvm :)

Ostali su kolači slušali Arethu Franklin kad sam ih radila pa su dobro ispali. A dolje se završava standardni ručak uskršnji.

np: ĐORĐE BALAŠEVIĆ - Tvoj Neko ”Kao Rani mraz” [05'25''/128kbps]

blah.

Sretan Uskrs!

Hamm 23.03.2008. 14:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 982279)
..ali nadam se piceku s krumpačem :)

kokica s mlincima :) ni loše :p

sada odo popiti pivce i spat :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:54.