![]() |
Treba nekaj jest' za večeru...idem spravljati njoke sa dimljenim lososom i sirom a crno vino je u pripremi.
100 g dimljenog lososa izrezati na komadiće, na putru rastopiti 5-6 deka gaude ili tko voli može i gorgonzole od Vindije, na vrhu noža šećera, zalijati s 2 dl vrhnja za kuhanje, ubaciti losos i zgusnuti po želji ( ne soliti jer je losos slan ). To sve preliti preko kuhanih njoka i malo poprašiti origanom. |
danas
graha i kobasa :) jedini je problem kaj sam kasnije otisao kod frenda a kod njega seka i njezina frendica...popili par piva pa ne mogu podrigivati jer smrdim po kobasama preloše...fakat preloše :D |
Ufff. Najeo se pariške i fete, sastrane si uzeo paprike punjene zeljem i sad laganini pijuckam kaltenberg i pusim naravno murrati :)
kak mi je dobro malo chillat ovak :) |
Citiraj:
|
Pileća juha, pire-krumpač i pohanci od dobrog starog pu-ajceka:)
|
danas
blitva,krumpir i brancin od cca 20+ cm. |
Upravo sam završio pripravu...
za predjelo brudet od gavuna i malo žganaca a za glavno, rižoto od dagnji i kozica i zelena salata, kristalka...Babić butelja, berba 2005. |
upravo sam pojeo najlosiji hotdog u povijesti
tam na trešnjevačkom placu kod onog reda pečenjara..e tam kod tramvajske se otvorila još jedna limenka koja prodaje palačinke i hotdogove :p uzeo sam hotdog..e bože kako loše..fakat preloše mislim da si idem narezati kulena da ubijem okus :) |
Za ručak jeo pretepeni (tak se to zove u međimurju, neznam kako se drukčije kaže) grah sa lukom, ma miomirisi poslije iz usta :D
|
Citiraj:
Dosla rodbina pa smo odvrtili par sati Orthosa na ovogodisnjoj rolanoj sunki... :D |
Citiraj:
|
danas sam jeo pastrvu i ribu za ručak
sada odo spat :) |
Danas paradajz-juha, pečeni čiknšit i mladi krumpač.
Šalata od crvenog zelja:nuts: |
jedva čekam da dođem doma s joba..imam pileći saft doma...
|
pečeni krumpir s mrkvicom i paprikom u rolu s pilećim mix-om omotanim istarskom slaninom :) sve uzeli na pljacu i otkrili bakinu kuhinju tj. ja otkrio prvi put :D jarunska placa
nakon svih slika mesine itd s bakine kuhinje,koje sam prepričao dragoj,bilo nam je žao što smo ostavili toliko love za ručak :) |
juha
njoke u umaku od gorgonzole pečena rebrica salata s češnjakom i matovilcem |
Večerica poslije treninga. 5 jaja smiješana s šalšom, orginano, tabasco, vegeta, 10deka sira, sve pomiješano i ubačno u tavicu na maslinovim uljem. :) Njami! :zdero:
|
Mali update za čevapoljupce:
Pečenjara Ruby is back kod okretišta u Dubravi. Veliki čevapi su 24 kn. Banjalučki su, dobije se 4 pločice srednje veličine u lepinji, s lukom. Meso je pečeno taman, nije masno i nije baš začinjeno. Lepinja je dosta suha i pomalo žilava. Prosječna ocjena, nisu loši, ali nisu me ni oduševili. U redu su kad je frka u želucu :D |
OMG :D lose mi je :D
prvo sam pojeo pol teglice nutele sa zlicom, pa sam zakljucio da mi to nije dosta. Onda sam smazao jedno 15ak deka incuna sa kapulama i fetom sastrane. Na to sam popio casu cedevite i casu cocte, sad sam popio kavu par pljugi. Koj mi je sad buckuris u zelucu :D |
Citiraj:
Sad moraš pojest neku začinjenu i konkretnu mesinu da to sve sredi :) I zalit pifkanom, naravno :D Ja sam trenutno na Kraš mliječnoj čokoladi. |
Najajeftinije čefapi u gradu, veliki 12kn :D
Lokacija: Toscana, BP Dubrava (blizu McDonaldsa) preko puta bezinske u ulici, cca 100m unutra. Nisu loši, a cijena smiješna. :) |
Citiraj:
|
Kaj fleks oces reci da bugica ne vrijedi 30kn :D
ja sam za gablec jel neko pecivo sa suncokretovim sjemenkama, poli i jogurt :p |
U zapadnom dijelu grada preporučam zadnju čefapdžinicu u redu na trešnjevačkom placu ( kad se siđe na stanici u smjeru grada pa se odmah skrene desno prema placu ) i na samom okretištu Ljubljanica. Mislim da su na oba mjesta po 25 kn ali se isplati
|
Citiraj:
zove se fontana :) tam radi ona preljubazna žena i onaj lik s predlakavim rukama (nemojte ga gledati da vam se chevapi ne zgade) :lol2: |
Citiraj:
12 kn je fakat smiješno za velke čevape, ali bapš me zanima kolko dobiš. Kolko god da su se pokvarili, čingač mi je još uvijek broj 1. Nenadyebivo velika porcija, i uz soju i cijenu od 30kn, još uvijek su zakon. Samo da je lepinja još malo veća, a čevapi začinjeniji... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Reći ću komeku da pobliže objasni on ih papa stalno. :goood: Nego, da vas ja pitam, kakvi su banjalučki a kakvi sarajevski? Mislim koje su razlike? |
jedni su u pločicama a drugi ne, kaj ne?
|
Citiraj:
inaće još dobrih čevapa imaju u samoboru..tam si se prije tri tjedna (cca) održala ona rekonstrukcija bitke...e nastavite ravno po toj livadi i tamo nađete "pečenjaru"..shema je samo kaj rade samo po ljeti kada mogu to vani raditi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |