PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

panoramix 13.03.2008. 18:13

Treba nekaj jest' za večeru...idem spravljati njoke sa dimljenim lososom i sirom a crno vino je u pripremi.
100 g dimljenog lososa izrezati na komadiće, na putru rastopiti 5-6 deka gaude ili tko voli može i gorgonzole od Vindije, na vrhu noža šećera, zalijati s 2 dl vrhnja za kuhanje, ubaciti losos i zgusnuti po želji ( ne soliti jer je losos slan ). To sve preliti preko kuhanih njoka i malo poprašiti origanom.

Hamm 13.03.2008. 22:29

danas

graha i kobasa :)

jedini je problem kaj sam kasnije otisao kod frenda a kod njega seka i njezina frendica...popili par piva pa ne mogu podrigivati jer smrdim po kobasama

preloše...fakat preloše :D

Fleks 13.03.2008. 23:34

Ufff. Najeo se pariške i fete, sastrane si uzeo paprike punjene zeljem i sad laganini pijuckam kaltenberg i pusim naravno murrati :)

kak mi je dobro malo chillat ovak :)

panoramix 14.03.2008. 10:57

Citiraj:

Autor Hamm (Post 975124)
danas

graha i kobasa :)

jedini je problem kaj sam kasnije otisao kod frenda a kod njega seka i njezina frendica...popili par piva pa ne mogu podrigivati jer smrdim po kobasama

preloše...fakat preloše :D

Nisu valjda to one dvije curke koje sam sreo na ulici, suznih očiju, uplakane, omamljene...nije sve u podrigivanju nakon žuljbe i kobasa, ima se tu još puno toga za reć' :D

Jelc 14.03.2008. 16:29

Pileća juha, pire-krumpač i pohanci od dobrog starog pu-ajceka:)

BOGDO 14.03.2008. 18:33

danas

blitva,krumpir i brancin od cca 20+ cm.

panoramix 14.03.2008. 20:29

Upravo sam završio pripravu...
za predjelo brudet od gavuna i malo žganaca a za glavno, rižoto od dagnji i kozica i zelena salata, kristalka...Babić butelja, berba 2005.

Hamm 14.03.2008. 23:31

upravo sam pojeo najlosiji hotdog u povijesti

tam na trešnjevačkom placu kod onog reda pečenjara..e tam kod tramvajske se otvorila još jedna limenka koja prodaje palačinke i hotdogove :p

uzeo sam hotdog..e bože kako loše..fakat preloše

mislim da si idem narezati kulena da ubijem okus :)

potemkin.hr 15.03.2008. 00:37

Za ručak jeo pretepeni (tak se to zove u međimurju, neznam kako se drukčije kaže) grah sa lukom, ma miomirisi poslije iz usta :D

Matesonik 15.03.2008. 00:41

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 975862)
Za ručak jeo pretepeni (tak se to zove u međimurju, neznam kako se drukčije kaže) grah sa lukom, ma miomirisi poslije iz usta :D

Ja sam u Medjimurju jel pretepenu juhu, obozavam to :) dok za pretepeni grah nisam cuo.

Dosla rodbina pa smo odvrtili par sati Orthosa na ovogodisnjoj rolanoj sunki... :D

Vejita 15.03.2008. 14:55

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 975862)

Jel to onaj zdrobljeni (zdruljani :P) grah pa kaj se pece na tavici s lukom, ako je uffff stalno staru napilim da mi ga izvadi i spremi tako.

Hamm 15.03.2008. 15:05

danas sam jeo pastrvu i ribu za ručak

sada odo spat :)

Jelc 16.03.2008. 15:22

Danas paradajz-juha, pečeni čiknšit i mladi krumpač.
Šalata od crvenog zelja:nuts:

Hamm 16.03.2008. 15:32

jedva čekam da dođem doma s joba..imam pileći saft doma...

Thoroughbred B 16.03.2008. 16:01

pečeni krumpir s mrkvicom i paprikom u rolu s pilećim mix-om omotanim istarskom slaninom :) sve uzeli na pljacu i otkrili bakinu kuhinju tj. ja otkrio prvi put :D jarunska placa

nakon svih slika mesine itd s bakine kuhinje,koje sam prepričao dragoj,bilo nam je žao što smo ostavili toliko love za ručak :)

BOGDO 16.03.2008. 18:21

juha
njoke u umaku od gorgonzole
pečena rebrica
salata s češnjakom i matovilcem

Matth€w 17.03.2008. 21:42

Večerica poslije treninga. 5 jaja smiješana s šalšom, orginano, tabasco, vegeta, 10deka sira, sve pomiješano i ubačno u tavicu na maslinovim uljem. :) Njami! :zdero:

Jerry Drake 19.03.2008. 11:32

Mali update za čevapoljupce:

Pečenjara Ruby is back kod okretišta u Dubravi.
Veliki čevapi su 24 kn. Banjalučki su, dobije se 4 pločice srednje veličine u lepinji, s lukom. Meso je pečeno taman, nije masno i nije baš začinjeno. Lepinja je dosta suha i pomalo žilava. Prosječna ocjena, nisu loši, ali nisu me ni oduševili. U redu su kad je frka u želucu :D

Fleks 19.03.2008. 13:17

OMG :D lose mi je :D

prvo sam pojeo pol teglice nutele sa zlicom, pa sam zakljucio da mi to nije dosta. Onda sam smazao jedno 15ak deka incuna sa kapulama i fetom sastrane. Na to sam popio casu cedevite i casu cocte, sad sam popio kavu par pljugi. Koj mi je sad buckuris u zelucu :D

Jerry Drake 19.03.2008. 13:29

Citiraj:

Autor Fleks (Post 978967)
OMG :D lose mi je :D

prvo sam pojeo pol teglice nutele sa zlicom, pa sam zakljucio da mi to nije dosta. Onda sam smazao jedno 15ak deka incuna sa kapulama i fetom sastrane. Na to sam popio casu cedevite i casu cocte, sad sam popio kavu par pljugi. Koj mi je sad buckuris u zelucu :D

Sad moraš pojest neku začinjenu i konkretnu mesinu da to sve sredi :)
I zalit pifkanom, naravno :D

Ja sam trenutno na Kraš mliječnoj čokoladi.

buljo 19.03.2008. 14:23

Najajeftinije čefapi u gradu, veliki 12kn :D

Lokacija: Toscana, BP Dubrava (blizu McDonaldsa) preko puta bezinske u ulici, cca 100m unutra.
Nisu loši, a cijena smiješna. :)

Fleks 19.03.2008. 14:43

Citiraj:

Autor buljo (Post 979009)

Lokacija: Toscana, BP Dubrava (blizu McDonaldsa) preko puta bezinske u ulici, cca 100m unutra.

Znao sam da ne placas bugici dobre cevape od 30kn ! Znao sam ! :lol2::D

Hamm 19.03.2008. 14:45

Kaj fleks oces reci da bugica ne vrijedi 30kn :D

ja sam za gablec jel neko pecivo sa suncokretovim sjemenkama, poli i jogurt :p

1v@n 19.03.2008. 14:47

U zapadnom dijelu grada preporučam zadnju čefapdžinicu u redu na trešnjevačkom placu ( kad se siđe na stanici u smjeru grada pa se odmah skrene desno prema placu ) i na samom okretištu Ljubljanica. Mislim da su na oba mjesta po 25 kn ali se isplati

Hamm 19.03.2008. 14:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 979037)
U zapadnom dijelu grada preporučam zadnju čefapdžinicu u redu na trešnjevačkom placu ( kad se siđe na stanici u smjeru grada pa se odmah skrene desno prema placu )

zove se fontana :) tam radi ona preljubazna žena i onaj lik s predlakavim rukama (nemojte ga gledati da vam se chevapi ne zgade) :lol2:

Jerry Drake 19.03.2008. 14:52

Citiraj:

Autor buljo (Post 979009)

Ajd to malo pobliže opiši - kakvi (banjalučki ili sarajevski) kolko komada i koje veličine, lepinja itd...
12 kn je fakat smiješno za velke čevape, ali bapš me zanima kolko dobiš.

Kolko god da su se pokvarili, čingač mi je još uvijek broj 1. Nenadyebivo velika porcija, i uz soju i cijenu od 30kn, još uvijek su zakon. Samo da je lepinja još malo veća, a čevapi začinjeniji...

1v@n 19.03.2008. 14:53

Citiraj:

Autor Hamm (Post 979039)
zove se fontana :) tam radi ona preljubazna žena i onaj lik s predlakavim rukama (nemojte ga gledati da vam se chevapi ne zgade) :lol2:

E tooo, Fontana, nisam se mogao imena sjetit. Tokom srednje smo skoro svaki dan tamo visili na ćevapima i stvarno nema ravnih u okolici

buljo 19.03.2008. 14:57

Citiraj:

Autor Jerry Drake (Post 979042)
Ajd to malo pobliže opiši - kakvi (banjalučki ili sarajevski) kolko komada i koje veličine, lepinja itd...
12 kn je fakat smiješno za velke čevape, ali bapš me zanima kolko dobiš.

Kolko god da su se pokvarili, čingač mi je još uvijek broj 1. Nenadyebivo velika porcija, i uz soju i cijenu od 30kn, još uvijek su zakon. Samo da je lepinja još malo veća, a čevapi začinjeniji...

Puno me pitaš :D

Reći ću komeku da pobliže objasni on ih papa stalno. :goood:

Nego, da vas ja pitam, kakvi su banjalučki a kakvi sarajevski? Mislim koje su razlike?

flare 19.03.2008. 15:01

jedni su u pločicama a drugi ne, kaj ne?

Hamm 19.03.2008. 15:11

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 979044)
E tooo, Fontana, nisam se mogao imena sjetit. Tokom srednje smo skoro svaki dan tamo visili na ćevapima i stvarno nema ravnih u okolici

imaš u pivnici medvedgrad su bili odlični ali su se s vremenom smanjili a cjena se dignula :( tako da tam više ne papam ;)

inaće još dobrih čevapa imaju u samoboru..tam si se prije tri tjedna (cca) održala ona rekonstrukcija bitke...e nastavite ravno po toj livadi i tamo nađete "pečenjaru"..shema je samo kaj rade samo po ljeti kada mogu to vani raditi...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25.