![]() |
Onaj klasicni tcom, speedport plus, vidim da ima tu opciju u postavkama.
|
Citiraj:
https://ibb.co/rMcphrk Je li to ovo? Teleprodaja i savjetovanje korisnika. |
Citiraj:
|
naletio na ovo
ako sam dobro shvatio i dalje cemo imati mogucnost po snizenim cijenama mi koji znamo ;) jer u obrazlozenju bas to navode da je to omoguceno svim korisnicima, kako starim tako i novim te da time ne krse pravila trzisnog natjecanja tako da nema straha za sada da ce to morati ukinuti cak ako nekom odbiju moze se i na ovu odluku pozvati :care: :chears: |
Tema je i nije za pitanje.
Znaci ono smece od Speed Porta mi je na katu, te u prizemlju komp sa TP link T6E karticom ima slab signal, a soba iznad sobe. Pitanje je može li se i dalje koristiti vlastiti bolji router ili je ko na Iskonu prije da se može koristiti samo njihov? Jer pokrivenost Wifi signala je užas s ovim. I koji bi preporucili da nije ultimate uber pro a da naravno ima barem pola bolju WIfi pokrivenost? |
Velika zahvala kolegi Vacs-u na objavljenom postu #11683 za Ugovaranje MAX2 paketa preko chat-a. Slao sam upit za strica koji je korisnik T Coma preko 20 godina. Zadnjih nekoliko godina nema ugovora i uvijek su mu nudili 239 kn i više. To mi je agentica i sada ponudila. Nakon što sam se pozvao na Cjenik posebnih ponuda, upitala me je koju cijenu sam pronašao. Komunicirao sam cijenu od 149 kn. Složila je ugovor, šalje na provjeru u administraciju pa ćemo vidjeti.
|
na bilo kojem operateru možeš stavit svoj ako znaš podatke za spajanje i vlan ID. i ako ti ne trebaju iptv i telefon.
a ako i ne, možeš kupiti AP pa ti wifi drži tvoj AP. |
Citiraj:
tak sam ja probao....hladnokrvno me otkantali jer sam imamo jos mobitel u magenta...presao na drugoga.placam sad manje za net i mobitel.... |
Citiraj:
Dakle, hvala ti, fino sam dobio MAX2 90-140Mbps na bakru za 149kn i sad još prelazim u bonbon na "Jako veliku kombinaciju" za 70kn! :D:goood::goood: |
Koja je danas max brzina na hibidboxu?
Prije je bilo ograničeno na 30 ili 50mbit preko 4G a sad nemogu naci nigdje info... |
imam već 10ak dana problem da mi neke stranice jednostavno otvara sto godina, do te mjere da ih ne posjećujem, najpoznatija među njima reddit
probam reddit preko moba na 4G i radi odlično, na kompu preko žice i laptopu wifi užas, znači mora bit do mog neta e sad, brzina neta je na speedtestu okej, 50/10 kako i je uvijek, ping 4, jitter 0, sve ostalo otvara normalno, youtube, strimovi na tviču a što bi to uopće moglo bit? jel ima smisla zvat SZK i reć da mi neke stranice ne otvara kako bi trebalo? |
Da nije do DNS? Na mobitelu ti vjerojatno koristi drugi.
Također, kako je preko mobitela i wifi? Ako je Android vjerojatno koristi Google dns, tako da ukoliko mobitel preko WiFi radi dobro onda je vrlo vjerojatno DNS. |
kad idem preko ajfona wifi na redit, isto je sporo i nikakvo, ugasim wifi i onda sve leti
|
Ne znam da li ajfon koristi dns od routera ili neki svoj. Možda se može negdje ukucati vlasiti DNS. Ako može, probaj s 1.1.1.1 ili 8.8.8.8. Ako normalno iphone wifi radi s tim DNS onda možeš iste i na router staviti.
https://devilbox.readthedocs.io/en/l...on-iphone.html |
192.168.1.1 je sada na kompu i na ajfonu
|
hm, stavio sam sada 8.8.8.8./8.8.4.4. iliti guglov DNS, i sve radi normalno
ima li neki downside toga ili da samo tako ostavim? |
Nema nikakvog downsidea, cak nasuprot, profitiras u svakom pogledu. DNS ti je bila adresa rutera, a u tvom slucaju vjerojatno znaci da ti ruter klijentima daje DNS od ISP-a (sporiji po pitanju osvjezavanja i generalno losiji odabir naspram Google, Cloudflarea itd).
DNS mozes promjeniti na razini svakog klijenta/moba/kompa ili jos bolje na razini kompletne mreze u postavkama rutera. |
da, imam filing da je sve responzivnije sada, al moguće je da je to i placebo
ja sam stavio guglov, vidim da je i cloudfareov 1111 popularan, ali ostavit ću sada ovako 8888 8844 |
Drago mi je da sve radi.
Koristim 1.1.1.1, mislim da mi je ping bio čak manji od Google DNS, a i velika mu je prednost što nije Google. :) |
Citiraj:
tu i tamo ću vratit defolt da vidim jesu sfixali, to je do mog providera (tcom) jel? |
nešto danas A1 i tht trkelje prema europi
ima tko kakav info ? |
Citiraj:
|
Pošto mi je istekao ugovor spremam se za novi, zadnja 2 ugovora sam na max3 paketu od 209kn + hbo i prošireni tv paket za 10kn. Uzeo bi još i dodatni max tv prijemnik za 10kn mjesečno.
1. Ako uzmem dodatni max tv prijemnik da li se dobije još jedan ruter s njim pošto bi taj bio u prizemlju, a postojeći je u potkrovlju ili bi morao razvlačiti mrežni kabel od potkrovlja do prizemlja što mi nije opcija. 2. Da li je netko uspio dobiti jednu od onih potrošačkih ina/konzum kartica od 250/500/1000kn? 3. Vidim da imaju i tablete Lenovo i Alcatel, jel netko uspio dobiti? |
Citiraj:
2. ne 3. ne |
Hvala. Vidim da više nemaju MAX Sport plus paket nego MAX Sport extra, da li je samo ime promijenjeno, a tv kanali isti?
|
Da li su se javili nekome sa HBO go paketom od 5 kn mjesečno javili i rekli što će biti sad kad se prelazi na HBO Max ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Email koji sam dobio od njih "
Ako sam dobro razumio dok imam mjesečnu pretplatu imam popust od 33% Pozz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:03. |