PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

microsoft66 17.05.2011. 12:07

nije tito do tekoma vec jutub servera koji su prezagušeni

Blue_Fatal1ty 17.05.2011. 12:48

S tom brzinom vrtis 1080p na jubitou. Samo je situacija sto kqze kolega.

nixass 19.05.2011. 20:42

izgleda da je danas popodne bilo nekih problema sa adsl.om .. par sati je sve štekalo. dosta ljudi se žalilo..

TIR669 21.05.2011. 12:47

Nešto mi internet šteka (iako skidam 550KBps trenutno)... Status LANa je Limited or no connectivity, pod repair stane na prvoj stavci; renewing your IP address.

Čačkao sam (po tutorijalima!) po LANu u pokušaju uspostavljanja FTP veze između PC i PS3. Nakon čačkanja, sve postavke sam vratio na staro. Naravno, nije uspjelo, a iako internet radi sasvim normalno, u donjem desnom kutu je uskličnik pored ikonice za LAN. Prijedlozi?

zackoj 28.05.2011. 19:21

Znam da nje malo OT, ali vjerujem da ljudi ovdje imaju iskustva.
Koja je procedura oko odjave max adsl-a i kako naplacuju zadnji mjesec?
Ako ga recimo odjavim 10.06 jel se placa samo trecina mjeseca ili citav mjesec??

LogitechExpert 29.05.2011. 13:25

Imam mali problem, nemogu preko t-comove internet stranice povecat si brzinu sa 4Mbit-a na 10Mbit-a. Kada odem na '' https://mojt-com.t.ht.hr/webshop/sho...maxadsl_brzine'' pise mi ''U kategoriji koju ste odabrali ne postoje produkti koje Vam možemo ponuditi.''

zwer 29.05.2011. 13:36

Citiraj:

Autor extasy (Post 1908975)
sve to stoji, al kazem za te novce bi te morali ispred vrata cekat da im se javis da ti nesto ne radi... kod konkurencije bar imaš razloga za cekat popravak ;)

Koji su to razlozi? :stoopid:

Baja 001 29.05.2011. 17:23

Citiraj:

Autor zackoj (Post 1915610)
Znam da nje malo OT, ali vjerujem da ljudi ovdje imaju iskustva.
Koja je procedura oko odjave max adsl-a i kako naplacuju zadnji mjesec?
Ako ga recimo odjavim 10.06 jel se placa samo trecina mjeseca ili citav mjesec??

Ja ih nekidan zva susjedu za promjenu paketa, i rekli mi da ide koliko koristiš. Nije isti problem ali mislim da ide tako i kod odjave 6/30 * mjesečna naknada. Zovi ;)

extasy 29.05.2011. 22:15

Citiraj:

Autor zwer (Post 1915847)
Koji su to razlozi? :stoopid:

debelo manja cijena.. ako Vam to nije dovoljno dobar razlog onda neznam sto je...

RAUL 29.05.2011. 22:57

Citiraj:

Autor extasy (Post 1916029)
debelo manja cijena.. ako Vam to nije dovoljno dobar razlog onda neznam sto je...

Nije sve u cijeni:fiju:

segregator 30.05.2011. 08:37

Citiraj:

Autor LogitechExpert (Post 1915839)
Imam mali problem, nemogu preko t-comove internet stranice povecat si brzinu sa 4Mbit-a na 10Mbit-a. Kada odem na '' https://mojt-com.t.ht.hr/webshop/sho...maxadsl_brzine'' pise mi ''U kategoriji koju ste odabrali ne postoje produkti koje Vam možemo ponuditi.''

Web shop, a i ostale web usluge, su im u debeloj banani

Sniper 30.05.2011. 11:10

Bio prosli tjedan u T-com centru, i zena mi je rekla da su krenuli s djeljenjem Nintendo WII :)
Pa koji nisu znali, odjavite MaxTV, prijavite ga, uzmite HBO ili Sport paket i dobivate Nintendo Wii :) (preporuka zene sto radi u T-centru)

extasy 31.05.2011. 14:01

Citiraj:

Autor Sniper (Post 1916166)
Bio prosli tjedan u T-com centru, i zena mi je rekla da su krenuli s djeljenjem Nintendo WII :)
Pa koji nisu znali, odjavite MaxTV, prijavite ga, uzmite HBO ili Sport paket i dobivate Nintendo Wii :) (preporuka zene sto radi u T-centru)

i 2 godine ugovor naravno?

Bullet1 31.05.2011. 18:41

Pitanjce...

Prije par mjeseci istekao mi je ugovor za MaxADSL i od tad čekam neku ok akciju. Vidim na njihovim stranicama da "daju" LP Optimus/LG Star za nove korisnike.
Pošto sam do sad koristio paket od 15GB, napravio bi novi ugovor s kojim bi prešao na flat.
Zvao sam SZK i kaže cura da je ta akcija samo za nove korisnike i da ne vrijedi za produljenje ugovora/stare korisnike. Za nas stare kenjce vrijedi akcija Nokia C1/Nokia 2220 Slide.

Niti jedan mob nije vrh al dobro bi došao jedan LG nekom od rodbine pa sad neznam jel postoji način za nekakav raskid ugovora pa sklapanje novog ili kako ide shema, ako uopće postoji? Tko pita, ne skita kažu :)

h3lld 31.05.2011. 20:22

Raskines ugovor, pa zatrazis novi, budes par dana bez neta i to je to. Jedino ako si takav baksuz da kod tebe ima velika lista čekanja, pa ti netko uleti na paricu kad ti napravis raskid, onda ga **bat....

Bullet1 01.06.2011. 00:51

Aha.. tako sam i mislio nego radije pitat pa bit siguran. Ma kakva lista čekanja u ovoj selendri. Ja i Bog ovdje imamo internet, nitko više...
Hvala.

doky 01.06.2011. 07:21

Citiraj:

Autor Sniper (Post 1916166)

Pa kad bi ga odjavljivao zar nebi morao plaćati penale za ostale mjesece koji su mi još ostali pod ugovorom? Za tu cifru mogu si i sam kupiti Wii.

walbandon 01.06.2011. 07:41

to se vj odnosina one koji nisu vise pod ugovorom ;)

Sniper 01.06.2011. 11:56

Citiraj:

Autor Anphonic (Post 1917451)
Pa kad bi ga odjavljivao zar nebi morao plaćati penale za ostale mjesece koji su mi još ostali pod ugovorom? Za tu cifru mogu si i sam kupiti Wii.

Meni se uskoro blizi kraj prvog ugovora, tako da to nije problem.
A to sto kaze kolega jos iznad "i naravno ugovor 2 godine jos?" a staces drugo nego da se vezes? :P Kao da imas nesta drugo za birati, od HRT-a ono smece nemislim koristiti tako da mi je ovo sasvim ok

Bullet1 01.06.2011. 13:12

Jel se može raskinuti ugovor preko neta?
Ako da, koja je procedura ukratko? Malo sam preletio po njihovoj stranici no ništa pametno ili možda ne gledam dobro.

h3lld 01.06.2011. 14:46

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1917582)
Jel se može raskinuti ugovor preko neta?
Ako da, koja je procedura ukratko? Malo sam preletio po njihovoj stranici no ništa pametno ili možda ne gledam dobro.

nope, samo u t-centrima

Bullet1 01.06.2011. 15:35

Ok. Zahvaljujem još jednom :)

Malacrass 02.06.2011. 16:53

Pozdrav svima.

Stvar ide ovako.
Pošto mi je tv dosta daleko od kompa pa je onim dugačkim LAN kablom spojen preko modema na MAX-tv uređaj. Naravno radi sve 5 sve ok.
Frend i ja smo došli na ideju da li je ikako moguće pokrenuti XBMC pa ga putem tog LAN kabla prikazat, preko MAX-tv uređaja, na tv-u i koristit ga.

Dal daljinskim od max-tva ili tastaturom od kompa, da bi se na kraju filmovi mogli gledati na tv-u.
Pošto nikad nisam previše proučavo taj MAX-tv uređaj, primjetio sam da ima 2 USB ulaza, što me je navelo da probam snimit live XBMC na usb drive pa ga uštekati. Natavno do sad bez rezultata.

Vjerujem da me razumijete što pokušavamo.

A li je itko probavao išta sl. pa da podjeli mudrost !?

h3lld 02.06.2011. 17:04

ne moze, sa ovim firmwareom USB ulazi na STBovima su na disable ...

Jedino ti preostaje klasični tvout... bilo putem s-video ili HDMI...

Malacrass 02.06.2011. 17:49

Ko u bajci...
Šteta. baš smo stavili XBCM live na usb reko možda ima nade al et.
Zahvaljujem na odgovoru.

LogitechExpert 03.06.2011. 13:44

Nemogu vjerovati sta mi t-scum radi. Naime do proslog mjeseca uredno sam imao brzinu 10Mbit-a, i tako dobijem ja onu obavijest o mogucnosti preslaska moje linije na VOIP (kao sda us mi dali mogucnost izbora). Naravno tehnicar je nazvao ja lijepo zahvalio i rekao da nezelim trenutno se jos prebaciti. I tako prekjucer ja zovem SZK da dignem opet brzinu na 10Mbit-a, sve 5,gospoda rekla da ce me nazvat. I meni vrag nije dao mira, posaljem im danas email i dobijem ovaj odgovor: ''Za broj xxx/xxx xxx trenutno nije moguća promjena MAXadsl brzine jer postoji zahtjev za migracijom na VOIP. Kada se realizira taj zahtjev i kada tehničar dođe kod tebe doma instalirati VOIP biti ćeš u mogućnosti promijeniti MAXadsl brzinu'' Znaci oni mene opet na kraju pokusavaju natjerat na VOIP iako imam kao neki izbor, ugovor mi nazalost istjece tek za godinu dana inace bih se vec isti dan prebacio na neki drugi ISP. Jel imao tko slicna iskustva ili neki savjet kako da ovo rjesim bez njihove instalacije VOIP-a?

Master_Hrc 03.06.2011. 13:48

Pa napisi im zalbu te ju posalji preporuceno.....kad ti tehnicar kuca na vrata, nemoj ga pustiti unutra jer nisi to narucio i to je to....mislim da takionak nemas bas previse mogucnosti....znas onu resistance is fjutajl:lol2:

geronimo_2 03.06.2011. 13:53

Citiraj:

Autor LogitechExpert (Post 1918866)
Nemogu vjerovati sta mi t-scum radi. Naime do proslog mjeseca uredno sam imao brzinu 10Mbit-a, i tako dobijem ja onu obavijest o mogucnosti preslaska moje linije na VOIP (kao sda us mi dali mogucnost izbora). Naravno tehnicar je nazvao ja lijepo zahvalio i rekao da nezelim trenutno se jos prebaciti. I tako prekjucer ja zovem SZK da dignem opet brzinu na 10Mbit-a, sve 5,gospoda rekla da ce me nazvat. I meni vrag nije dao mira, posaljem im danas email i dobijem ovaj odgovor: ''Za broj xxx/xxx xxx trenutno nije moguća promjena MAXadsl brzine jer postoji zahtjev za migracijom na VOIP. Kada se realizira taj zahtjev i kada tehničar dođe kod tebe doma instalirati VOIP biti ćeš u mogućnosti promijeniti MAXadsl brzinu'' Znaci oni mene opet na kraju pokusavaju natjerat na VOIP iako imam kao neki izbor, ugovor mi nazalost istjece tek za godinu dana inace bih se vec isti dan prebacio na neki drugi ISP. Jel imao tko slicna iskustva ili neki savjet kako da ovo rjesim bez njihove instalacije VOIP-a?

meni jedna stvar nije sad jasna. sta ce uskoro Voip by Tcom postat obavezan, odnosno necemo vise imat obicni telefon? jer mene uopce ne interesira ta usluga od njih medutim moje starce koji su kat nize da jer zele da im ostane isti broj telefona. ja osobno koristim ostale jeftinije Voip providere kao 12voip i sl.
to me brine zato sto cu u ovom slucaju morat mozda mijenjat router ponovo i stavit njihov koji ce biti zakljucan i sa bugovitim SW-om,... pretpostavljam da ce onda "promet" od telefoniranja ici paralelno sa aDSL prometom sto znaci kad "heavy" downloadam moglo bi stekati (kao sto mi se i sad lagano osjeti na 12voip), a da ne govorimo o tome da uvjek neki problemi, pa ako nisam doma starci lagano lude :zdero2:.
:chears:

LogitechExpert 03.06.2011. 14:02

Jel ima negdje primjer kako se pise zalba,zelim to rjesiti jos ovaj tjedan.Nekuzim sta nas uopce guraju na taj VOIP mi nemamo nikakve koristi od toga, jedino ce njima biti lakse trebat ce manje tehnicara jer ce se skoro sve moci rjesiti preko neta, osim hardverskog problema naravno...

zlatko 03.06.2011. 16:06

jedino ce njima biti lakse trebat ce manje tehnicara jer ce se skoro sve moci rjesiti preko neta, osim hardverskog problema naravno...

Upravo to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:19.