![]() |
Citiraj:
Ma to ti je mast kad provlače novi kabel da lakše ide. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
ne mozes dobiti link ako spojis narancastu i plavu. imas deset parica na tom kablu, p1 je crno/crvena, p2 je narancasto/plava, p3 je zeno/crna, itd..
do tebe link dolazi samo jednom paricom, na ostale nije nista spojeno. mogao si dobiti link ako si imao spojenu i samo jednu od zica svoje parice i to samo zato jer si blizu centrale i imas dobar signal pa ti se modem synca i po jednoj grani, ali kao sto si i napisao parametri su tada puno losiji. |
Citiraj:
Citiraj:
|
yes, bilo je slabije za 20 mbita :D :D ovo što sam gore napisao i dalje tvrdim a vi kako hoćete... u praksi danas isprobano, bilo je oko 40mbit
|
Citiraj:
Kad već govoriš o paricama baš ću se poigrat sa voltmetrom jedan dan jer imam POTS aktivan na kućnoj liniji jer ionako moram rješiti mrežni ormar. Sent from my Nexus 6P using Tapatalk |
Citiraj:
|
da plava i narančasta nije dala link, je ali sa lošijim parametrima
|
nemoguce, ne kazem da lazes, ali su ti se pomotale boje od svih tih kombinacija.
to ti je kao da tvrdis da si komp ustekao u produzni kabel koji na drugom kraju nije spojen u uticnicu i da komp radi. |
Jedno brzinsko, meni je doma plavo bijela zica nadzbukno do uticnice, u uticnicu ide 15 cm kabela i direktno u ruter, da li bi se dobilo sta na kvaliteti parice da zakrimpam konektor direkt na plavo bijelu zicu i direkt je ukopcam u ruter, da izbjegnemo kontakte na uticnici. Moguce da je oksidiralo s vremenom.
|
ak su to one stare plavo bijele zice kao kod forumasa iznad, onda ne. te zice su predebele da udju u konektor, a i pozeljnije je krimpat zice s licnom.
ako zelis zaobic uticnicu spoji direkt kabel iz modema s te dvije plavo bijele |
Citiraj:
Otvoreni profil se ne naplacuje. |
Zasad najviše od otvorenog profilahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6853da5cf2.jpg
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Čak sam ih zezao dok su radili da me spoje direkt na UTP |
Jel tko uspio dobiti otvoreni profil na hibridboxu? Pitam jer teoretski ako je parica brza od 20mbit onda ne može hibdridbox kao imati korisnik :) meni po statsima ide preko 20 pa me sve zanima kaj će biti dok se vratim na lokaciju.
|
Meni su rekli da mi je to kao vec pusteno, ali nema nikakve razlike u odnosu na ono sto vec imam duze vrijeme.
Valjda bolje od toga ne moze, tako kazu na chatu. |
Stavi parametre da vidimo
|
Stavim kasnije kada dodjem kuci.
|
Ček ček... Jel to moguće da u moj.telekom app nije moguće dodati fiksnu uslugu??
Pa kod staraca je sve uredno prošlo (prije par godina :D ), a danas mi na korisničkoj kaže da nije moguće to napraviti i nema info kada će se moći. Čemu sva ta fama oko svega - plaćanja računa, praćenje potrošnje ovoga onoga kad se usluge ne mogu dodavati? Prvo je bio zaheb sa Internet po svuda da se ne može dodati, a od danas ni fix usluge? Predivno :hitthewal: |
Citiraj:
Btw za one koji mogu imati preko 100mbps preko fttc-a stavljaju VDSL2-35B Annex B. |
Da, sada gledam maknuli to.
Prije se moglo dodati "Dodaj fixnu uslugu" "Dodaj mobilni internet" (Internet posvuda) i "Dodaj mobilnu uslugu" pod Moj telekom, i app i web portal. https://i.imgur.com/reOzsjVh.png |
Probavao sam sa tom oznakom korisnika ali ne radi.
Samo mobilne usluge na mom telekom portalu mogu dodavati, fiksne su nedostupne opcenito. |
Meni je prikazana fiksna kada se ulogiram sa mejlom. Mogu cak zajedno sa fiksnom i bonbon platit, posto je na isti mejl.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Razgovarao sam sa agentom u vezi dodavanja fiksnih usluga na moj portal.
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
scroll na dno za dio relevantan za raspravu |
Nezz lego, noise margine mi je 6.3
|
i meni je 6.0,plus rekli su da taj otvoreni profil pusten automatski a promjene nema
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk |
danas cu ih cimat da mi puste profil VDSL35b, po cu znati dal' podržava VEKTORE I SKALARE
EDIT: Evo i odgovor "Pozdrav. Na Vašoj adresi je već prijavljena smetnja te intenzivno radimo na otklonu iste kako bi Vam čim prije bile puštene veće brzine. Ljubazno Vas molim za strpljenje." et preko četa dobio info, dosta smaranja oko ovog nek' oni to riješe onda :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |