![]() |
kako ovaj paypal krade kada konvertira novce :nono:
|
Paypal živi od konvertiranja valuta.
|
Citiraj:
|
I od konvertiranja i od % svake uplate zarade, ali najvise zarade na kamatama koje skupljaju dok lova sjedi 45 dana kod klasicnih e-ducan transakcija. :D
|
Zašto imate uopće da vam paypal konvertira?
|
Citiraj:
|
Pa staviš da ti banka radi konverziju, a ne paypal
|
Citiraj:
Jednostavno se pomiris s time (d amora tako ili nikako) i vozi :). |
Normalno, al banka manje uzima od paypala
|
Hoću spojit karticu sa paypalom, pa me zanima ovo expiration, gdje da je vidim kad mi istječe kartica ili šta već?
|
Citiraj:
|
ako vecinu stvari kupujem iz UK, dakle u funtama, jel mi pametnije staviti primary currency za funtu ili ostaviti EUR?
Na PayPal mi je vezana PBZ Visa Electron (kunski ziro racun). |
BTW kad smo vec kod tog pitanja oko datuma, kakva je procedura na paypalu kad kartica deviznog prestane vazit ? Naime dobit cu drugu sa istim brojem koja ce biti valid thru 12/14 ili 12/15 pa me zanima jel treba ponovo autorizirat karticu (onih 1.95$) na paypal ili to nema veze posto je broj kartice/racuna ionako isti?
|
Jeste to zicer da banka uzima manje nego paypal pri konvertiranju?
|
Jel netko zna jel se kod PBZ može nekako tražit onaj e-mail svih transakcija. Karticu sam dodao na paypal i sad trebam otić u banku pogledat transakcije i naći paypal i uzet onaj kod, a banka mi je malo dalje i šalju taj email svaki mjesec, pa mi se neda čekat.
|
Citiraj:
Novu karticu ćeš morati prijaviti na PayPal i opet proći verifikaciju (tih 1.95$). Prednost zamjene kartice u odnosu na prvo dodavanje je u tome, da ćeš zamjensku karticu dobiti nekih mjesec dana prije isteka stare. Kad ju dobiješ, ukucaš ju u PayPal, ali ne promakneš ju u primarnu, da možeš nesmetano koristiti staru, dok ovu ne verificiraš. Nakon što novu verificiraš, staru možeš maknuti ili jednostavno ostaviti, a PayPal će ju automatski maknuti nakon što istekne. |
Citiraj:
Thx. |
EDIT: double post, moze delete, Hvala
|
Verificirao sam karticu na paypal-u i sad imam na računu onih 1,95 $ pa me zanima kako da prebacim više novaca na račun paypal-a sa kartice.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A šta ako mi netko sad pošalje novce na paypal, onda odmah ide na karticu ili ostaje na paypal-u, pa onda ja moram prebacivat na karticu ili kako to ide?
|
Citiraj:
Prije (par godina) su uredno prebacili nakon verifikacije, sad valjda čekaju da se registriram za primanje novaca na PayPal, iako mi to trenutno nije potrebno. :stoopid: |
Citiraj:
https://cms.paypal.com/ua/cgi-bin/?c.../RecPymt_print |
E hvala, imam još jedno najvažnije pitanje koje već dugo želim pitat ali nikak da pitam... imam ovu deviznu Visa electron karticu i ako mi neko nekim slučajem provali u paypal, jeli može ić u minus ili samo može potrošit ovaj iznos koji je na kartici?
|
Citiraj:
|
Ups, delete please
|
A nadam se da je onda i meni tako.
Sad sam dobio neki email u kojem piše: Congratulations! Your withdrawal limit has now been lifted. You can now withdraw unlimited funds from your PayPal account. Please keep in mind that there is a minimum withdrawal amount. For more information, go to https://www.paypal.com To withdraw funds, log in to your account, go to the "Withdraw" subtab of the "My Account" tab and follow the instructions. Yours sincerely, PayPal Šta bi sad ovo trebalo bit? |
Citiraj:
|
U jbt, pa bolje ostavit novce da trunu nego davat 5 $ na 10.
Edit: eo da nebi bilo da sam ispitujem, nešto sam i sam saznao :D Znači plaćam 5 $ ako želim novce na kartici istog trenutka, a svakog 1. u mjesec se novci sami prebace na karticu, to je ok. |
Naručio sam sad nešto sa ebay-a čisto onako probno i sad mi dođe mail i piše da mi adresa nije potvrđena. Sad još čitam nešto da ovi selleri nemoraju poslat iteme na ne potvrđene adrese.
Prekopo sam internet kako da potvrdim adresu, ali nemogu za sebe naći odgovor. Dosta njih kaže da se potvrdi kad potvrdimo karticu, a to sam napravio. Ima i neki phone verification sad neznam jeli se može u hr s time potvrdim. Tkđ neki spominju potvrdu adrese preko email-a, a o tome ništa nemogu nać. Imam onu deviznu Visa electron karticu u PBZ-u. I da, još uvijek mi nisu vratili onih 1.95 $. |
kartica ti je potvrđena tek kad upišeš kod koji piše na transakciji, znači ti kad odeš na paypalu na verifikaciju kartice, nakon par dana ti se na računu pojavi transakcija, i 4 - znamenkasti kod kojeg moraš upisati u paypal, onda si tek gotov sa verifikacijom, a što se tiće adrese, možeš ju i na ebayu stavit
|
Upisao sam sam ja to sve i verificiro sam karticu, ali ne i adresu, to je problem.
|
Pretpostavljam da ti unconfirmed piše na računu (receipt) od PayPala?
To nam piše jer ne živimo u SAD-u, pa PayPal ne može automatski potvrditi tvoju adresu. Unatoč tome prodavači će ti bez problema slati na adresu upisanu u PayPal, ja kupujem već nekoliko godina i nijedan seller do sada se nije žalio na unconfirmed adresu. Jer prema eBayu, i prodavač i kupac su zaštićeni PayPal seller/buyer protectionom, bez obzira na potvrđivanje adrese kupca. |
Dupli post zbog šugavog foruma. :fiju:
Molim brisati. |
Može mi tko reci kolko paypal uzima provizije kod konvertiranja tečaja?(recimo $ u kn) da mogu znati točnu cijenu prije nego platim.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |