PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

pipe 23.03.2011. 18:57

Moja VISA Electron u Hypo banci koja je vezana na obican tekuci racun ne prolazi na Paypalu kao kartica za withdraw. Kazete da treba kartica koje je vezana na devizni racun. Hoce li ovo raditi? http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/conn...+international

Moze li se koristiti devizni tekuci racun s navedenom karticom ili mora biti ziro racun s tom karticom?

fler 23.03.2011. 19:40

nisam siguran za Zaba devizni, no VISA kartica koja se dobije uz žiro devizni u PBZu funkcionira.
dobio sam putem PayPala neke pare prošli tjedan, čekam da prođe tih 30 dana da ih mogu podići.

mrva_zg 24.03.2011. 13:19

Imam pitanje jedno oko dispute-a.
Naime prvi put ga radim pa sad ne kužim neke stvari.

Naime otvorio sam dispute i dogovrio u njemu sa sellerom da mi vrati novce tj da će vratit novce kad item dođe do njih.
Do sljedećeg tjedna mi javlja da ako ne otvorim claim da će mi zatvorit dispute i to je to.
E sad da item dođe do selera treba 3 tjedna pa sad ne znam jel trebam to prebacivat u claim ili je to rjepena stvar???

Gemmy 24.03.2011. 21:32

Ja prvi put danas primio novce na paypal, sve uredno dela :)

pipe 25.03.2011. 01:26

Citiraj:

Autor pipe (Post 1877619)
Moja VISA Electron u Hypo banci koja je vezana na obican tekuci racun ne prolazi na Paypalu kao kartica za withdraw. Kazete da treba kartica koje je vezana na devizni racun. Hoce li ovo raditi? http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/conn...+international

Moze li se koristiti devizni tekuci racun s navedenom karticom ili mora biti ziro racun s tom karticom?

Bump.

Ako neko zna, pomoglo bi dosta posto bi to napravio sto prije moguce :D

imaticx 25.03.2011. 07:38

Citiraj:

Autor pipe (Post 1878684)
Bump.

Ako neko zna, pomoglo bi dosta posto bi to napravio sto prije moguce :D

Ovo ti radi 100 %. Obicni ziroracun, nevezan za ista

http://www.pbz.hr/Default.aspx?art=221

pipe 25.03.2011. 18:05

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1878706)

Hvala, ali jedini problem je sto nema poslovnice u Vukovaru. Bilo bi mi puno lakse i prakticnije da ne moram trcat svako malo u Osijek.

imaticx 26.03.2011. 00:03

Citiraj:

Autor pipe (Post 1879094)
Hvala, ali jedini problem je sto nema poslovnice u Vukovaru. Bilo bi mi puno lakse i prakticnije da ne moram trcat svako malo u Osijek.

Kako nema? Evo sa njihove stranice

Citiraj:

PBZ Vukovar / Poslovnica Vukovar
Last Updated by PBZ on Apr 7, 2010
Poslovnica
Bankomat
Dnevno-noćni trezor

Ulica Franje Tuđmana 1, Vukovar
tel: 032/232 104
fax: 032/443 075

Radno vrijeme:
pon uto čet pet 8:00-15:00
sri 12:00-18:00
sub 8:00-11:30

www.pbz.hr

pipe 26.03.2011. 03:59

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1879268)
Kako nema? Evo sa njihove stranice

Hvala! Mislim da sam je pomijesao s nekom drugom bankom, a nisam puno trazio po stranici.

trpi 28.03.2011. 17:34

nisam u toku sa info, primio sam danas mail http://www.pohrani.com/f/2a/iy/4xaGsHxL/pejpalcic.jpg
jel to znaci da mi napokon mozemo prodavati stvari odnosno primati novce na paypal? da li ti novci sjednu samo na paypal pa mozemo samo kupit neso s tim online ili na moj racun-karticu? koliko se ceka da bi novac postao vidljiv nakon necije uplate iz recimo SAD?

Facelessone 28.03.2011. 17:42

Da, tako je, može se prodavati i primati novce.

Pročitaj unazad 2 stranice od posta #1017.

svebee 28.03.2011. 23:26

Citiraj:

Autor trpi (Post 1880873)
jel to znaci da mi napokon mozemo prodavati stvari odnosno primati novce na paypal?

Da.

Citiraj:

da li ti novci sjednu samo na paypal pa mozemo samo kupit neso s tim online ili na moj racun-karticu?
Sjednu na racun, ne moze ti sad netko iz USA uplatit na PayPal pa da ti s tim kupujes, novci se moraju povuci (withdraw) na tvoj racun, pa ti kasnije mozes onda radit s njim sto hoces - vratiti na PayPal, izvaditi na bankomatu i sl.

Citiraj:

koliko se ceka da bi novac postao vidljiv nakon necije uplate iz recimo SAD?
koliko znam skoro pa trenutno, jedino moras cekati 30 dana da novci "odstoje" na PayPal balance-u. Nakon toga ti besplatno svakog prvog u mjesecu prebace novce na racun.

Thund3rman 30.03.2011. 00:04

Znam da zvuci glupo ali kako ja mogu uplatit na PayPal sa moje Vise El. kartice?
Nigdje nevidim tu opciju samo withdraw...:hitthewal:

imaticx 30.03.2011. 00:16

Uplatis na karticu koja je povezana sa paypalom i kad nesto kupujes, on automatski povuce sa kartice

Thund3rman 30.03.2011. 21:43

Puno hvala:chears:

B@re 03.04.2011. 16:03

Znaci ako san dobro svatia to nije 30 dana od dana kad je tebi netko uplatu izvrsia, nego jednostavno svakog prvog u mjesecu? dakle ja dobijem pare na paypal 20.4. a 1.5. su mi na bankomatu?

Gemmy 03.04.2011. 16:37

Citiraj:

Autor B@re (Post 1884770)
Znaci ako san dobro svatia to nije 30 dana od dana kad je tebi netko uplatu izvrsia, nego jednostavno svakog prvog u mjesecu? dakle ja dobijem pare na paypal 20.4. a 1.5. su mi na bankomatu?

ne

ja sam dobivao uplate 29-og, 30-og, 31-og, i jos mi stoji novac pod "pending balance", sada valjda kada se to prebaci u available balance, taj drugi se automatski prebacuje na tvoju karticu na pocetku novog mjeseca..

skydec 03.04.2011. 17:19

Nešt sam čital da je donesen zakon na evropskoj razini da na sve prodaje, čak i one privatne mora biti vezana garancija na ispravnost proizvoda od godinu dana. I kolko vidim na njemačkom ebayu, gdje je uz privatnu prodaju uvjek pisalo keine garantie oder ruckname sad piše da ima garanciju od godinu dana.
Mene zanima dal je taj zakon i kod nas važeći ili nije (predpostavljam da nije). I dal se treba pridržavati tog zakona kod prodaje na ebayu? Jer ako je kupac iz EU onda vjerojatno očekiva da dobije godinu dana garanciju a ja na staru kramu ne mislim davati nikakve garancije.

Firkraag 04.04.2011. 00:21

Citiraj:

Autor skydec (Post 1884799)
Nešt sam čital da je donesen zakon na evropskoj razini da na sve prodaje, čak i one privatne mora biti vezana garancija na ispravnost proizvoda od godinu dana. I kolko vidim na njemačkom ebayu, gdje je uz privatnu prodaju uvjek pisalo keine garantie oder ruckname sad piše da ima garanciju od godinu dana.
Mene zanima dal je taj zakon i kod nas važeći ili nije (predpostavljam da nije). I dal se treba pridržavati tog zakona kod prodaje na ebayu? Jer ako je kupac iz EU onda vjerojatno očekiva da dobije godinu dana garanciju a ja na staru kramu ne mislim davati nikakve garancije.

Kod nas to ne vrijedi, a ako ti njemački ebay dopusti da prodaješ sa "keine Garantie" onda nema problema. Znači u tvom slučaju zapravo ovisi o politici njemačkog ebaya.

afterburner 06.04.2011. 10:49

Samo da napomenem...
Ovo cekanje od 30 dana nije za svaku uplatu sto dobijete na paypal. Mislim da se to odnosi samo kad nesto prodajete. Jer ja sam uredno podigao nekih 500$ koje su mi bile uplacene, par dana nakon uplate iako mi je pisalo da moram cekat 30 dana. Jednu stvar sta san primjetija je da pise u opisu uplate Payment type: Instant.
Tako da pogledate to...mozda ne trebate bezveze cekat 30 dana. Jos jedna stvar...nije mi automatski prebacilo na kraju mjeseca nikakve pare ali sam ih uredno diza i prije i nakon prvog u mjesecu. Neznam jel se tu sta treba namistat u postavkama racuna.

Milentije 08.04.2011. 01:53

Evo i nama u BiH su dopustili da primamo uplate preko PP-a. Nadam se da se neće naći neki čoban da to sad upropasti.

chief_wolfinjo 08.04.2011. 08:39

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1888117)
Evo i nama u BiH su dopustili da primamo uplate preko PP-a. Nadam se da se neće naći neki čoban da to sad upropasti.

da. ako nebu previše varali sada hahah :goood:

Newmie 13.04.2011. 22:35

Pozdrav ekipa!

Imam jedan problem sa PayPal-om. Prije nekoliko dana sam otvorio račun i verificirao ga, te obavio kupnju na ebay-u.
Kupnja je bila u iznosu 1.49$, i free shiping.
E sada, provjerio sam račun i utvrdio da su mi prvo naplatili 100,00 sa opisom "Isplaćeno/plaćeno na bankom./POS uređaju", zatim su mi skinili 27 kn sa opisom "plaćanje na POS uređaju-prod. mjesto", i zatim još 8,84kn (što je bio i stvari iznos transakcije) sa opisom "rezervacija za plaćanje na POS-u".
Može li mi netko objasniti čemu sve te transakcije ako sam kupio item koji vrijedi 1,49$?
Ovaj item me sada koštao skoro 150kn :S
Help please!

imaticx 14.04.2011. 00:33

stavi link od itema

panoramix 14.04.2011. 06:29

Citiraj:

Autor Newmie (Post 1891482)
Pozdrav ekipa!

Imam jedan problem sa PayPal-om. Prije nekoliko dana sam otvorio račun i verificirao ga, te obavio kupnju na ebay-u.
Kupnja je bila u iznosu 1.49$, i free shiping.
E sada, provjerio sam račun i utvrdio da su mi prvo naplatili 100,00 sa opisom "Isplaćeno/plaćeno na bankom./POS uređaju", zatim su mi skinili 27 kn sa opisom "plaćanje na POS uređaju-prod. mjesto", i zatim još 8,84kn (što je bio i stvari iznos transakcije) sa opisom "rezervacija za plaćanje na POS-u".
Može li mi netko objasniti čemu sve te transakcije ako sam kupio item koji vrijedi 1,49$?
Ovaj item me sada koštao skoro 150kn :S
Help please!

Ako mislis na provjeru svog racuna u banci onda je sve ok. Dizao si novac na bankomatu ( 100 kn ) i kupio nesto u trgovini za 27 kn. Preostali trosak je trosak kupovine preko neta. Sto tu tebi ne stima ? Kakve bi veze trebalo imati podizanje gotovine na bankomatu sa cijenom kupljenog itema ?
Mozda ti netko od ukucana "pegla" karticu.
Za provjeru svog racuna na paypalu dovoljno je da se logiras i vidis sve ucinjene transakcije.

Newmie 14.04.2011. 09:31

Ma ne, sve ove transakcije koje sam naveo nemaju nikakve veze sa bankomatom ili bilo kakvom drugom transakcijom, vezane su direktno uz PayPal jer samo ja imam pristup kartici, a nisam je taj dan, niti dan prije koristio.

Radi se o ovom itemu: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...E:L:OU:US:1123

panoramix 14.04.2011. 13:34

Citiraj:

Autor Newmie (Post 1891650)
Ma ne, sve ove transakcije koje sam naveo nemaju nikakve veze sa bankomatom ili bilo kakvom drugom transakcijom, vezane su direktno uz PayPal jer samo ja imam pristup kartici, a nisam je taj dan, niti dan prije koristio.

Radi se o ovom itemu: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...E:L:OU:US:1123

Bilo bi lakše odgonetnuti tvoju enigmu da si postao screenshot Paypal transakcija. Nisam još čuo da bi Paypal evidentirao nečije poslovanje na bankomatu ili posu u trgovini. ja do sada znam samo za terećenje/uplatu/refund i priljev po obavljenoj prodaji. Kaj ima Paypal s bankomatom u HR ili s posom u Konzumu?

GT3 14.04.2011. 20:35

primio sam uplatu na paypal, 28.03. pretpostavljam da bi mi lova trebala sjesti na moju Visa karticu iza 01.05. jel tak? nisam trazio withdraw.
muci me drugi problem. na Visi imam cca 10 kn. htio sam nesto kupiti i mislio sam da cu moci platit sa novcima koji su mi na paypalu, ali ne mogu. jel trebam nesto napraviti tj. ukljuciti opciju da platim sa lovom koja imam na paypalu?

Gemmy 14.04.2011. 20:45

Ako ti je pod pending, onda ga nemozes iskoristit

Valjda ces moc tek to iskoristit 28.4, kada ti se prebaci u available balance

PS ja isto cekam lovu od 28.3 :(

trouble 14.04.2011. 21:12

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1878706)

Znaci obicna Visa PBZa žiroračunska može primati novce u HR preko pay-pala?

Dali sa sigurnošću vrijedi pravilo da se isplata vrši samo početkom mjeseca?

Hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:24.