![]() |
Mozda jednostavno tmobile nije pustio 5g do kraja (brzine i to)... Kakve su mogucnosti tog modema za agregacijama, moze li kombinirati 4 i 5G?
Na kojoj tarifi testirate? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kad trazis mrezu nema samo nudi 4g, al lampica svjetli za 5g i ima signal za 5g
https://i.ibb.co/rGsq1tf/Screenshot-...g-Internet.jpg |
Avan7garde Koju tarifu imaš?
Usput da se osvrnem na Huawei 5G CPE Pro H112-372 nedostaci 4G agregacije iste kao i na B818, brzina lan porta 1Gbps(za 5G bilo bi dobro 2.5Gbps pa naviše), nema priključke za vanjske antene. Dobro je to što podržava n28(700Mhz) frekvenciju 5G dok ostali 5G Huawei routeri serije H112 ne podržavaju |
neogranicenu tarifu, jos pod starim ugovorom.
ovoj e 373 model, ne 372. ma ok za lan 1gbps ako ide preko wifi vise, lako staviti karticu. ni 500 nemam a di 1gbps antene probao nikakav uspijeh. isto sranje |
Citiraj:
|
.
Negdje sam pročitao da na ht ovom 5G rade samo na 5G mobitelima koji su kupljeni kod njih? . |
Citiraj:
|
Samo Unlimited tarifa radi na 5G sa bilo kojim 5G mobitelom ili routerom neovisno gdje je kupljen. Stavi sim u 5G mob i pokreni cellmapper i sve će ti biti jasno mogu biti tri stavke pod 5G state: RESTRICTED, NOT_RESTRICTED ili CONNECTED ako ti je prva stavka onda tarifa nema pristup 5G mreži.
https://i.imgur.com/mzMnUaM.jpg Prije cca mjesec i po dana su dali flat na svim mobilnim tarifama na pretplatu i dozvolili si pristup 5G toga više nema. |
Citiraj:
Tek kad počnu izlaziti ruteri sa Snapdragon X65 modemom i 5Gbit ethernet portovima + wifi bar AX5400 onda kućni internet na 5G mreži ima smisla i može služiti kao super zamjena za optiku uz uvjet da Tcom i A1 slože 5G mreže sa brzinama preko 1Gbit+. |
Onaj ko ide na iznad 1gbit je vec poslovni korisnik. Mi smrtnici sa skidanjem igrica, poneki film, netflix nemamo sta trazit iznad 1gbits. Al wifi 6 je pouzdana tehnologija stoga opet za smrtnike ne treba bolje.
Po meni sve iznad toga je drugi par gaća koji košta. |
Citiraj:
|
Koji ce bit 5g bandovi kod nas?
N? |
700Mhz i 3500Mhz n28 i n78
|
ubacena kartica unlimited tarifa u ruter, brzine opet iste, znaci nista bolje, mobitel sa 5g bi trebao preko vikenda testirati, al kolegica vec slala brzinu i ide oko 80-100 isto unlimited, sami centar pule.
|
Citiraj:
Trenutno sam ti jako blizu, u Fažani, i mjerenja na 4G mi idu skoro do 400Mbit tak da ne znam zkj su svi zapeli da su male brzine na HT "5G" kad je i ovo odlična.... |
je tebi u fazani, ja sam na fazanskoj hvatam antensku veli vrh pa je vecinom oko 100, ma cekat cu, ne vrijedi se zamarati, kad dodje onda cemo vidit sta i kako.
|
Citiraj:
|
Jel itko u ZG(centar) dobio neku normalnu 5G brzinu sa punim signalom? Ja na S20 5G mobitelu na HT mreži vučem jedva preko 100mbps.
Već sumnjam da mi nešto sa mobitelom ne štima. |
Evo jedna iz Umaga...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ebe714af3.jpg
Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk |
Citiraj:
|
edit: rjeseno
|
jel netko testirao LTE H monitor pro verziju, navodno moze na trigger poslati SMS za brzinu?
ne da mi se davati 20€ a ono ne radi. |
Ne žele mi dati na isti oib 2 internet posvuda.
Je kome uspjelo? |
pitaju me - ima li smisla montaža iskra mimo antena na tavan?
dakle unutar tavana, da gledaju u repetitor kroz krov (kroz kanalice), jer nema prozora i nema na krovu niti nosača za antene niti bužira za kabele. repetitor je na cca 500m zračne udaljenosti. trenutno se koristi samo B7, brzine cca 50mbita. |
Moje iskustvo, kroz šindru je gubitak signala oko 30%, a kroz kanalice koje imam na moru oko 50%, pa ti sad vidi; i znas onu, bez probe ni superduper gatara nece pogodit kolki ce biti gubitak u danim okolnostima ;)
|
kad sam lani testirao kod sebe, razlika unutra / van se osjetila. a na 300njak metara sam.
bo. vjerojatno bi agregacija pomogla više od antena, počelo se osjećat preopterećenje , na svu sreću moja ćelija se drži, ali b3 i b20 su neupotrebljivi i kod mene. |
bok,
zadnjih par dana na HT-u imam ping koji dosta varira vidi test: https://www.meter.net/ping-test/202127-20959-36d6.html znači u nekom trenutku je toliki ping, da doista se zna desiti da početnu stranicu googlea učitava 4-5 sekundi. dok je brzina downloada i uploada normalna, inače do sada ovakav problem nisam imao. kontaktirao sam njihovu tehničku službu putem chat-a na moj telekom stranici. i agent veli da oni doista ne mogu ništa napraviti po pitanju pinga ?? ja sada ne znam dali je to istina ? pa sada ne znam dali ima smisla slati email da vidim u čem je štos ? i eventualno kako bi ja mogao to srediti ? |
Riješit će ti kao što i Tele2 rješava moj problem...
Code:
PING 1.1 (1.0.0.1) 56(84) bytes of data. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |