![]() |
|
Vidim da ekipa pizdi masovno po internetovima. Dobivaju BETA biose i kao vidi se lagani napredak ali sve preko 2666 radi jako loše ili nikako.
Kakav fail MBO vendora. |
Ja sam čak računao na to da memorija neće moći uopće raditi na visokim taktovima.. Ali ako je Asus "riješio" problem, riješit će ga i drugi. Bit će to dobro.
|
Bude se to sredilo, meni je ram na 2400 trenutno i mogu reći da sam zadovoljan kako sve radi.
Nisu samo MBO vendori podbacili, nema ni bracketa za AM4 "Due to a recent update, this AM4 AIO bracket is in delay for shipment. We are working closely to get updated information. Once we confirm, we will update with a new scheduled date." Nabijem ih sve |
da se radi o intelu sve bi davno prije releasea bilo spremno.Fakat su podcijenili AMD.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Kaj se bracketa tiče, Thermalright je napravio na vrijeme. Moj je doma već neko vrijeme. Citiraj:
|
Pa jasno je da su podcijenili AMD.
Nitko nije očekivao da će napraviti dobar proc kako su i najavili. Govorim o bracketima za vodeno hlađenje (Asetek) Nitko ih nema na lageru. |
nisu podcjenili adm već je amd pozurio izlazak ryzena s 5. mjeseca na početak 3.
|
Aha, nisam znao da je požuren izlazak.
|
Hmmm, a kako su onda neki rivjueri testirali platformu sa RAMom na 3000mhz?
To lazu ili? Mislim da sam vidio da Digital Foundry testira sa 3ghz RAMom. I po ovome, ako me logika dobro sluzi, na 4c/8t procesore brzina RAMa nece imati toliki utjecaj...ili hoce? A ono, napravili vrhunski procesor koji je bez dobre maticne neupotrebljiv, a maticne su po ovome sto vi pisete...zali boze, kakva steta, nadam se da ce ovo ispravit u slj 6mj. |
Citiraj:
Dakle, više od 6 mjeseci se znalo kad Ryzen izlazi. Guzičari su radili Intelu ploče i skroz zanemarili ovo. Sami su si krivi. Nije im AMD ništa kriv. |
Citiraj:
Jedini krivci za stanje sa mbo su drljavi proizvođači istih. |
Nikakvog požurivanja nije bilo, kakav 5. mjesec 2017. ROFL.
http://wccftech.com/amd-zen-summit-r...aunch-q4-2016/ Najavili su početkom prošle godine da izlazi krajem godine, a vjerojatno su odgodili za ožujak 2017 jer su Tajvanci bili prezatrpani Intelovim narudžbama za Z270, i usput očekivali da će Ryzen biti epic fail, pa nisu mrdali guzicom. |
Quote sa oc,net vezano uz zadnji beta bios za CH6:
Citiraj:
sitnica koje ne rade ili rade ali ne kako treba :rolleyes: Slazem se sa Brkom, ako vec imam ram koji radi na 3ghz i (skupu) plocu koja ga podrzava, onda ocekujem da to i radi kako treba... |
Ma bude se to riješilo
Dakle MBO vendori su zajebali stvar, sve se znalo a opet se nije napravilo. Ja ću se navečer malo pozabavit s memorijom pa javim da li sam imao sreće. |
Znači ako bi sad uzimao R7 1700 i C6H ploču, te za to dvoje iskeširao preko 5000 kn, svejedno ne bi sve radilo kako treba? Niti nema alternativne MBO koja bi out of the box radila po specifikacijama? Hmmm, to mi je neprihvatljivo...
|
Strpljen, spasen... cekam R5 i skicam novosti oko ploca :kafa:
Mislim da ce biti promjena za mene tek oko Bozica ili mozda, veliko mozda nesto prije ako se sve popegla kak spada. U medjuvremenu kupio sam si novi 24 incha monitor da mi ne bude dosadno dok cekam :D |
Citiraj:
|
|
Bilo lose ili ne... Bumo vidli navecer :)
Monitor me tolko odusevio sa tih 35 inca da uopce nisam otvorio kutiju od ploce da ju vidim... https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net...28&oe=58D23A4F |
'Će bit dosta paste za stavit na proc :P :lol2:
|
i meni upalo u oko, ali reko ajde neću :D
|
Mislim da je negdje napisao da je greškom naručio dvije :D
|
će da namaže temeljito ko kolega trpi :D
|
Kanape...
|
Citiraj:
stavis 3,8 i ram na 2400 i rock stable sa statistickim razlikama dok se ne posloze mbo biosi.. ili uz malo puno vise borbe dobijes i trazeno ako bas fali jos to malo :fiju: |
Kupiš auto kojem u specifikacijama piše da ima 120KS i ide 200 kmh. Ali motor mu radi sa 90KS i ide max 170 kmh.
Ma jasno da ćeš ga kupiti odmah i čekati update softvera koji će ga dovesti na propisane tvorničke postavke. I jasno da ćeš biti sretan zbog toga jer je to tvoja omiljena marka automobila... |
Ma kakvi, naravno da lazu. Pa placaju cak i iz VWa penale.. lopovska posla :)
Ne opravdavam, samo kazem da nije skroz tako crno ..i nje tako velika razlika u snazi :) |
Nije crno, ali nije da čovjeka veseli kad je okinuo 250-300 eura za ploču koja radi na 60-70% svojih mogućnosti.
|
Pa uvijek možete kupiti komparativni Intel ( 5960x ili 6900k) i uživati bez tih dječjih bolesti.
Gejming je sličan kao i workstation mogućnosti kao i na ovom AMDu sa drljavim pločama. Može se i umjesto R5 sa musicavim pločama kupit 7700k i stvar rjesena. Razlika u cijeni je nebitna jer sa Intelom odma imaš 100% od ploče i gejmas odma sa 155 fps umjesto 145 na drljavom AMDu. Još ako je monitor 1080p/60hz,pun pogodak I to sve za ciglih parsto eura razlike. Ostavite se crvenih drljavaca koji ljepe jezgre. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:19. |