![]() |
Uzeo bih drugi maxtv uredjaj koji bi se nalazio u spavacoj sobi pa imam dva pitanja:
1. Do spavace sobe imam lan kabel koji ide iz switcha koji je na tavanu, a do njega ide kabel iz rutera. Da li mogu spojiti maxtv uredjaj na taj switch? 2. Da li uredjajj koji se sad dijele podrzavaju CEC jer u spavacoj sobi ne bih zelio dva daljinska? :) |
99% da češ morati riješiti da ti Lan kabel iz spavaće ide direkt u gl. router na odg. port bez da ide kroz switch.
Vidi jeli ti igra opcija sa PowerLine da to riješiš. |
Citiraj:
Ali je normalno da mi nije pametno i čim je to spomenuo ja sam posumnjao na prevaru Zato sam rekao da cu ga zajebavat namjerno zbog toga. |
Citiraj:
|
Sad kad full detaljno čitam što si htio reći razumijem, ali nažalost to zvuči bolje kako si si zamislio u glavi nego što je ispao tekst ovako :D
|
Ispricavam se. Nisam bas vjesti komunikator. Inace imam poteskoca sa izrazavanjem dok pricam a kamo li dok pisem.
|
Ima tko hibridbox u bridge modu? U manualu piše da ima bridge mode. Zanima me konkretno jel i dalje bonding aktivan u tom slučaju ili se tipa koristi samo dsl linija? :D Ako je bonding uvijek aktivan, onda bi trebalo i kroz bridge mode isto raditi ili ga brkam? U glavi si mislim da ne radi bridge ako ruter dize 2 konekcije. Bridge diže samo jednu koliko znam.
Preostaje mi DMZ? |
Koliko znam a dobro si i pretpostavio, na hibridu nema / ne daju bridge mode osim ako nećeš samo xDSL (time se gubi smisao hibrida).
Ako trebaš brži / bolji internet onda vidi kakva ti je "teletina" lokalno. |
Citiraj:
Rasprodao 4G rutere, sad ću se malo patiti s bakrom dok mi ne dosadi. Ionak optika samo što nije, već 3 godine čekam . Ekipa sa debljim štelama prek noći uspije dobiti vlakno. Sad kak ću na HT će otvoriti mini projekt za optiku kod mene, pa možda kroz godinu dvije i osvane. :lol2: |
Citiraj:
Hibrid uključen: https://tht.speedtestcustom.com/resu...3-6111c0a3b3f4 Hibrid isključen: https://tht.speedtestcustom.com/resu...3-6111c0a3b3f4 Prijašnjih mjeseci je hibrid bio deaktiviran u potpunosti nakon potrošenih 100GB, očito su promjenili modus operandi. Nije da se žalim, sad hibridbox sucks less :) |
t-scum ide radit optiku za lošinj i njihovih "50" mještana dok na 30 km od ZG još ide bakar 20/1 mbs (na nekim prigradskim lokacijama jedva 2/0,01 mbs) :hitthewal:
https://www.24sata.hr/tech/na-mali-l...-optika-723685 |
OOO rođjo ima optike u Sisku.:goood:Cijeli centar i Zeleni brijeg :goood:
Evo kod mene https://www.speedtest.net/result/10307642401.png Za 25 kn ide i 500/250 :goood: Doće valjda i Petrinja na red. :fiju: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Doć će valjda i Viktorovac na red. :fiju: |
Vjerojatno će zgrade ići podzemno jer je po zelenjaku i tomićevom zračna mreža. Za Viktorovac ne znam.
Koliko mi se čini optiku su provlačili z.brijeg i tomićev jer je tamo bila najlošija mreža (rijetkost vdsl). Ako imaš mogućnosti vdsl-a , teško da će ići optika. Ako si u zgradi vjerojatno imaš mogućnosti kablovskog interneta od a1. |
Da, sutra me prebacuju na vdsl ht na 2 godine ugovor vrijedi pa ću vjerojatno poslije kad istekne ako u međuvremenu ne puste vectoring i pakete od 100mbps prijeći na a1 kabelsku.
|
Ako imaš mogućnosti pređi na kabelsku, obzirom da nisam siguran da je optika u planu za Sisak Novi.
|
Ima li T Com neki paket gdje je samo internet ?
(Na njihovoj stranici nude samo pakete). |
Citiraj:
|
Glavaš u čem je točno problem? Imaš max2 - nitko ti ne kaže da telefon mora biti spojen ako ćeš tako mirnije spavati. Ako ne bekapiraš internet, imaš gigabox 300-400GB 4G prometa pa dalje 4mbit bez telefona :D Međutim za 4G - A1 flatbox s 1TB je na papiru bolja opcija (2mbit kasnije).
@kopija - koliko si ti daleko da jedva 8mbit imaš na hibridu? Ja sam 1300m i HT tvrdi da ću imat 10. Sad je na iskonu 20. Kaže teta, oke onda ti bude 20. Hahah kako ću se smijat dok me lockaju na 10mbit :D |
Spojili me danas na HT vdsl i naspram iskona na kojem sam imao 41/6mpbs ovo je puno bolje. :goood:
https://i.postimg.cc/TKd4hT2L/vdsl.jpg |
@froxie24 zamimljivo. Bas me zanima kak će se ponašati linija. To je 50 s tvom ili bez? 6.5db snr u downstreamu je malo, neću prizivat vraga, ali ako ode ispod 6db potencijalno može pucati pa će ti spustiti brzinu da se snr digne na neku stabilniju vrijednost. Atenuacije u ruteru su isto čudne, kao da decimalna točka stoji na krivom mjestu jer ja uz duplo manje vrijednosti atenuacije imam 20/2 nategnuto :D
|
Baš htio komentirati, bilo bi bolje da su malo spustili brzinu na cca 40 - 45 down,
time bi trebalo biti stabilnije i future proof. |
Brijem da ce to "automatika". Naaaavodno prvih 2 tjedna "automatika" konfigurira brzinu i onda ostane zadnja stabilna, ser kenj tako nekako. Na iskonu i HTu je tobože tako.
|
Citiraj:
Pazi što je još čudnije. Spojen sam na FTTC do kojeg sigurno nema više od 200m duljine fizickih parica. Nešto tu debelo jebe. Ili čitav kabel od zgrade do fttc-a ili je crosstalk toliki da je sve tak čudno. I sam se čudim na sve al vidjet ćemo kad upogonim gaming i streaming na najjače. Ako do kraja slijedeće godine ništa se ne popravi tipa vectoring. Probat cu A1 i njihov kabelski internet. |
Lokalni FTTC i kratka parica spašava stvar. Možda su i upogonili kakvu automatiku.
|
Zanima me Hibridbox usluga koju nudi T-com.
Trenutno imam 4/0.5Mbita ADSL brzinu i flat paket. Nakon što potrošim 100GB preko hibrid boxa, razumijem da će mi smanjit brzinu, ali hoće li me vratiti na flat paket prometa koji trenutno koristim? |
Citiraj:
:kafa::fiju::lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:55. |