![]() |
Hvala puno!
E sad kad znam da necu uzet tu napojnu moram naci neku drugu, evo sto imam u ponudi s obzirom na budžet i mjesta na kojima mogu kupit: Fortron 400W, ATX-400PNF ili ovakoja je malo skuplja ATX SilverStone SST-ST40F-ES 400W 1xPCIeX, bulk |
Citiraj:
Ne možeš pogriješiti ako uzmeš bilo koje od dva navedena, radi se o dva kvalitetna i pouzdana napajanja. |
Citiraj:
kvaliteta? jel "vuče" puno više struje nego neko od recimo 500W? I jel ide na ovu matičnu koju imam? (znam da je trebao neki poseban priključak za tu matičnu ili HDD...) |
Citiraj:
Baci malo oko na temu, potreži po forumu o Corsair napajanjima se stalno govori. Odlično napajanje, samo je pitanje treba li tebi 750W napajanje. Također ono cucla struje onoliko koliko cucla konfiguracija. |
Citiraj:
Dobio si preporuku za HD5770 i Seasonic 520W i to ti je idealna kombinacija, jedino ako možeš jako jako povoljno nabaviti TX-a, then go for it :D |
Citiraj:
|
Da, kao i svako novije napajanje.
|
da, naravno...
napajanje ne trosi nista, tvoj komp trosi |
Citiraj:
amd atholon II 245 2.9 ghz 2 gb ddr3 biostar a880g+ hdd 1x graficka integrirana(hd 4250) ali mislim uzimat neku bolji(seria 5700 ati) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Neće ako ćeš koristit adaptere. No IMHO ja bi radije uzeo Silverstone. Ima sve potrebne kablove i dovoljno snage za tvoj komp.
|
nego, kako kod nas stoji stvar sa pasivno hlađenim napajanjima u nekoj 500w+ klasi? sa ovom viješću da dolaze pasivne 5770 da se složit vrlo ozbiljan nečujan stroj
|
Jel' mi netko može reći da li se isplati uzeti serversko napajanje od kojih 400W za običan komp? U ovom slučaju Enlight. Jesu li serverska napajanja, iako trajnija, osjetljivija na češće paljenje/gašenje od klasičnih napajanja?
Dostupna su u Hrvatskoj, provjerio sam. |
Pozdrav,
Imam dosta jednostavno pitanje. Radim HTPC i treba mi najtiše moguće napajanje da ga ima u Hrvatskoj cca. 400W.. Ako neko zna di nabavit Enermax Modu87+ 500W u Cro, to bi bilo divno.:respekt: Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Cimni Links mogu li ti nabaviti koji Modu87+ A što se tiče 400W, tu bi ti preporučio Enermax Pro82+ 425W samo što je prokleto skup. |
@dh41400
Hvala na pomoći, ali čuo sam loše stvari o pasivnim napajanjima. Znam da su to predrasude, ali nemogu si pomoć.. Kaj se tiče Modu87+ postoji opcija da iz slovenskog dućana naručim u poštu u Brežice i to pokupim. To me izađe 129EUR, al onda niš od R1.. @Wolverine Hvala na savijetu. Mislim da cu ić na Modu 82+ 425W thx |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa sa dve HD5770 ti je apsolutno svejedno bio taj Seasonic pasivan ili ne jerbo ga i ovak i onak nećeš čut.
A ako planiraš piknut dve pasivne HD5770 u CF to slobodno zaboravi jer će se grijat sumanuto i opet ćeš morat stavit neki vent da puše po njima i time ode u bunar ideja o pasivnom kompu. |
ma dobro istina ali gledam, postoje ventovi koji su dovoljno tihi da je to zamemarivo ala ovi noctuini p12 ili s12
|
Pa nije ni ovaj Seasonic glasan kad smo kod toga. Prije ćeš čut diskove.
|
Citiraj:
U praksi iznad 250W ili nekakvih 45°C. Citiraj:
S druge strane, pri nekakvih 300W navedeni Seasonic proizvodi cca 16dBA ... sto je toliko tiho da prakticki sa udaljenosti od pola metra neces cuti apsolutno nista :) Citiraj:
O lezajevima je dovoljno za reci da vent ima startnu voltazu od ~3V i nekakvih 300 RPM-a, a zivotni vijek - samo 3.000.000 sati :D U svakom slucaju neces ga primjetiti. |
koju grafičku na 400wLC
Prijatelj ima Lcpower 400-450W napajanje staro godinu dana, proc intel6550,2gb ram, gigabyte neka novija ploča, trenutno 8600gt i stavio bi neku noviju grafu do 900kn pa mi preporučite koja bi izdržala na takvom napajanju.
Napajanje svakako misli promjenit za nekih par mjeseci. Jel može GTS250? ili Ati 4850?... |
Duboko sam uvjeren da bi taj LCPower izdržao i novu grafu, ali ako baš želi mijenjati napajanje, neka uzme Corsair CX400.
|
pozz,,,, dali bi ovo napajanje drzalo konfigurafaciju iz siga, ali sa novom hd5770
http://www.dostava.info/psu-tt-litep...w-p-13107.html |
Uzmi nešto kvalitetnije.
|
koliko kvalitetna trgovina, kad napisu: Kučišta i napajanja. sreca pa nema č ili ć u napajanjima.
inace za te pare ubodes corsaira, fortrona, seasonic......... napajanja s kojima ces tesko fulati. |
ja trebam platiti cugu nekome ovdje na forumu,neznam samo kome !
Nego, pitanje.. jel konfa iz siga - fortronac, moze drzati kad bih zotac 9600 zamjenio sa battlestation hd 4890 ? |
Citiraj:
|
koje napajanje preporučujete za ovu konfiguraciju ???
Core 2 quad - neznam koja serija asus p5kc mushkin 4gb ddr 3 1600fbs 640 gb hdd sata asus 9800 gx2 i mislim uzeti corsair h50 |
|
Dakle trebam preporuku napajanja do nekih 400KN, kandidati su sljedeći:
1. Silver Power SP-SS400 2. Corsair CX 400W 3. Thermaltake Litepower 450 W Konfiguracija je pod Moj komp, ali je u planu da posluži i za neku buduću konfiguraciju, pa nek bude ipak malo jače(kupujem bratu i ne trebate ni pokušavati uvjeravati da ne treba tako jako, već sam pokušavao bez uspjeha). Jedini uvjet je da je tiho. Može i neko četvrto ako imate prijedlog, ali da se može kupiti u Vž, jer mi nije isplativo plaćati poštarinu za tako malu vrijednost. Pretpostavljam koji će odgovor biti, ali trebam nekog da odluči umjesto mene. :) |
Silverpower ili Cors, nećeš pogriješiti ako uzmeš bilo koje od ta dva. Iako bih ja radije Cors ali to je samo moje subjektivno mišljenje :D
|
Vjerovatno će odgovor biti pod brojem 2 :)
A možeš pogledati i ovo, ja ga imam i napajanje se pokazalo dobrim, jako tih rad, automatska regulacije okretanja ventilatora, aktivni PFC, sleevani kablovi :D. http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.740.030 |
@ Redscro
Da je Corsair puno skuplji preporucio bih Silverpowera (susidovu konfu pogoni jer je Cors bio bezobrazno skup tada u Linksa i dostupan svake prijestupne), ovako je bolji izbor Corsair trenutno. Vjerojatno ni preporuceni LC nije los ali nemam iskustva s njim. |
@ Redscro
Moja preporuka ide isto za LC Power-a posebno LC6650GP3 V2.3, napajanje je doslovno necujno u radu, a 600W isporuci bez problema tako da ima prostora i za buduce nadogradnje. Ako nemas povjerenja u LC onda Corsair... :chears: |
Ja bi kupio LC-a, ali bratu nije moguće dokazati da bi i on bio dovoljno dobar, tako da sam kupio Corsaira. SP-a nisu imali u Linksu u Vž.
Hvala svima. :) |
hoće li CORSAIR 400W CX Series biti dovoljno za sljedeću konfiguraciju (napomena: komp se nece overclockat):
AMD Athlon II X4 635 Asrock M3A770DE HDD WD 500GB 4GB DDR3 GAINWARD GTX460 768MB ako ne, dal bi bilo dovoljno za 5770icu umjesto gtx460? hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:09. |