![]() |
Ma sve 5, čuvaj glavu, trebat će ti u ova krizna vremena :D
|
Citiraj:
Sigurno se odnosi na cijeli travanj, a vjerojatno i na svibanj. Samo skidaj.... :D |
Pitanjce.... taman negdje sa potresom ili čak i tjedan dva ranije (možda ostanimo doma kampanjom), ZXDSL 931VII V4.0 mi se sav smrdao. Upload se prepolovio. Dakle stanje od negdje 10.03.:
Actual Rate(Up/Down) 16383/46601 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23826/48640 kbps Noise Margin(Up/Down) 10.8/7.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 26.6/21.4 dB Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm Stanje zadnjih 15-tak dana: Actual Rate(Up/Down) 8205/46749 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23740/49429 kbps Noise Margin(Up/Down) 19.2/8.1 dB Line Attenuation(Up/Down) 26.4/21.3 dB Output Power(Up/Down) 14.1/9.7 dBm Dakle SNR je otišao gore što bi pak trebalo dati veću propusnost uz niže gušenje, ali stvar je obrnuta i na 50/10 sa MaxTV dobivam max 6 mbit uploada. Download mi je nebitan, ali 500 kB/s uploada itekako bitno... Imao tko sličnu situaciju? |
HT se i dalje pravi pametan, niti požar i potres ih nisu natjerali da se peeraju u CIX-u s domaćim ISP-evima.
|
Da unaprijed napomenem da ne znam ništa o mrežama, tako da je moguće da pričam gluposti, ali meni nije jasno da nam cijela država ovisi o jednoj sobi u Zagrebu.
Zatreslo se, zapalila se jedna sobu u zgradi u Zagrebu, i nestao internet u 80% države. Ne ide mi u glavu da netko dopušta toliku ovisnost o jednoj točki, da nemamo u više regija po Hrvatskoj to raspoređeno. |
Citiraj:
U našem slučaju, problem je što HT u zagrebačkom IXP-u (CIX kojim upravlja Srce) više stoji kao ukras i povezan je sa samo 7 od 30-ak članova, od kojih je A1 jedini drugi nacionalni ISP. Za većinu ostalog domaćeg i međunarodnog prometa su koristili taj svoj privatni izgorjeli data centar u centru grada što znači da je dobar dio HT-ovog prometa išao preko privatnog linka prema gazdi u Njemačkoj. Nemam pojma kako su to sad sanirali, to će morati reći netko bolje upućen. |
nadam se da će iz ovoga izaći nešto pa ćemo imati makar 2-3 čvora kao što je ovaj izgorjeli, da se ne ponovi isto.
|
Pitanje vezano uz produljenje Max2 ugovora (tel+ADSL):
Ponudili su mi neke slabe Alcatel tablete za 100 ili 200 kn. Može li se možda umjesto toga dobiti popust u Sancta Domenici ili to ovisi o nekim vrstama ugovora/ponuda/načina sklapanja? |
Po kojoj cijeni max2, 149kn?
Po toj ništa ne možeš extra |
169
|
Ja sam za Magenta premium ili max 3 premium ne znam kak se točno zove, dobio 600 kn u santa domenici i popust na mobitel u tarifi
|
Meni su za max3 ponudili Xiaomi Mi Box S za 149 kn. I uzeo ga. Nije loš za te pare...
|
Citiraj:
Poslano sa mog 7T koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Men je račun 344 za premium... Al od 10mj. 2018.... Nisam dobio ni tražio nikave dodatne bonove. Sad hoću 😂
Citiraj:
Poslao si e-mail ili si to rješavao telefonski i koliko si čekao na odgovor na e-mail ako si ga slao? |
Citiraj:
Ali meni je najvise radi telefona, baba i deda telefoniraju ko blesavi pa imam 2000 min... |
Isto to. Svi sportski,filmski i regionalni i dodatni stb...al nisam tražio te bonove. Tak da u biti smo isto prošli.....
Moj je bio do 1.1.202 359, ali digli su kao za 30 kn... ubiti mogao sam dobiti opet na 2 godine za 359, ali izgubio bi neke programe
|
Je li tražio itko umanjenje računa zbog tjedan dva problema nakon potresa i što mislite je li to oke (ljudski) tražit s obzirom da je došlo do požara i da nisu imali nikakvog utjecaja na to?
|
Ne i ne
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Ugovorna obveza istekla još prošle godine. U prvom mjesecu nude Max 3 Premium bez ugovorne obveze 30 kn jeftinije nego sadašnjih Max 3 Biram. I dalje nema ugovorne obveze.
Dolazi link za aktivaciju zatražene usluge, nije upisan. Dolazi račun za prvi mjesec sa 0.161 Max 3 Premium uz ugovornu obvezu 24 mj. Dolazi račun za drugi mjesec puna cijena Max 3 Premium. Evo sad u četvrtom mjesecu dolazi račun za dug od drugog mjeseca, mjesto i datum izdavanja 31.03., datum dospjeća 16.03., plaćanje po o opomeni za drugi mjesec koji je u potpunosti plaćen. Tko tu koga? https://imgur.com/a/ysZyTn6 Otkud u 4 mjesecu račun za dug iz drugog mjeseca i to s datumom dospjeća nakon dospjeća na opomeni? |
Citiraj:
tako sam ja nedavno i sve je bilo rijeseno u par dana: https://faq.hrvatskitelekom.hr/pages...tion=119153970 |
Citiraj:
|
Jao problema. Moji se prebacili na HT hibrid, dobili nekog Huaweija kojem ne znam login za NAT konfiguraciju i wireless bridge konfiguraciju. Nista mi sad ne radi sto se spaja prek wifija. Meteo stanica, vanjski wifi AP, IP kamere. Sve nanovo moram konfigurirat.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Hvala na pitanju. Nabavio login podatke i sad sve radi. Najgore je sto sam IP kamere morao skidati dolje pa spajati direktno na komp jer im je ostala fiksna IP adresa sa starog modema.
|
Citiraj:
Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39. |