![]() |
Citiraj:
Nemreš baš reći da se može tek tako naći dobar špek za kupiti. I još su ga rebrandali u "pancetu" (nebuš nigdje vidla sa piše špek-svi prodaju pancetu:D) i lupili cijenu od 60 pa do preko 100 krznaša... Eto, od silne priče o špeku sam ogladnio. Mislim da ću si odrezat šniticu adidasa i malo sira-tek toliko da me ne ufati žgaravica:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znaju se i oni pravit grbavi:D Ljepše zvuči, nabiju cijenu... Najidealnije je kad možeš sam napravit svoj "adidas":) |
ljudi moji, ovo danas nije bilo normalno. slow food. 2 puta.
počelo je oko 13:30 dolaskom u restoran. ni ne sjećam se čime je počelo. biftek na riccoli sa nekim suhim sirom brijem. biftek tanano izrezan, više kao predjelo, al toplo. bar mislim da je bilo toplo. onda juha od tartufa. onda brijem da je je došla junetina s onim hrpicama od kruha koje nikak da zapamtim kak se zovu. onda janjetina ispod peke. i onda neke fancy fine kremice i jogurt od nekog nečega. sjećam se da je rezultat bio 3:2 za mesni menu, daklen bilo je još nešto... s tartufima. al se više ne sjećam kaj. edit: sjetih se. nakon juhe je bila tjestenina s umakom od tartufa. sve je praćeno malvazijom. uglafnom, ovo je sve završilo u nekom trenutku. 5 sati kasnije: došli u konobu po mraku. prvo su nam uletili sa sirovim gljivama i sirom - zrezano na tanke pločice na hrpicu skupa s riccolom. preliveno maslinovim uljem i limunom. totalno predobro i nisam mogo vjerovat kolko je dobro. onda je došlo nešto drugo, a nakon toga jakobljeve kapice u tijestu. preliveno umakom od tartufa. onda su išle još brijem 1-2 runde koje sam preskočio jerbo negdje se mora povuć crta. ovo sve je bilo popraćeno s 2 vrste malvazije. nakon toga za desert - turbo-uber čokoladni wannabe muffin u umaku od (a čega drugog nego...) tartufa! i da, super je ko što zvuči. desert je bio popraćen slatkastim bijelim skoropjenušavim vinom. i super si pašu. vino i desert mislim. i da me ubiješ nemrem se sjetit više kak se ovo vino zove, a znam da mi nikad prije nije pasalo. čak se ne sjećam iz koje kuće je bila koja malvazija... ne zato kaj sam janpi (bila je dobra podloga), nego zataj kaj je 5 ujutro i ustajem za 2 ćuke. uglafnom, ko je reko da tartufa nikad dosta? :-/ |
@jelc... što se egzotike tiče, bojim se da su u najegzotičnije vode otišli čvarci - ono kila spržene masti po 60-80kn. ali isto tako rijetko koji su pro, na trešnjevačkom ima netko ko ih dobro dela.
@horza... daj ovaj meni pošalji tamo na forum.cosmopolitan.hr :D |
Nis bez istarskih tartufa :D Btw, trebate probati istarsku grappu sa tartufima. Domaca grappa sa narezanih dva tri listica bijelog tartufa i odlezi neko vrijeme, mmmmmmmm.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@ jelc - :lol2: vidiš, vidiš...dok je bio na mojoj košti nije bil ovak tanak :D
...što se tiče špeka ne vidim razliku između pancete i domaće slanine:stoopid:...kao što ste rekli samo nabijaju cijenu time što se zove panceta:banned: i kad smo kod toga jednom sam kupila neku "pancetu" koja je izgledala fenomenalno i imala je neke začine i điđe ali okus je bio očajan...na kraju smo ju bacili :stoopid: ..sad mi već pomalo krulji u želucu...nadam se da ima nekaj fino za gablec...ako ne onda ću morati par bučnica i jogurt strusit:kafa: |
Ja se budem danas natrpal onak zdravo-seljački, krumpač-šalata, orade i crna peka:)
|
danas tuna za gablec..nije loše :) bu bilo bolje kada dođem doma..iamm graha :)
|
Došel vrag po svoje-nemrem gutat, cijela desna strana mi je ko buhtla...
Zato danas lakša hrana. Juha, špagaći i mljeveno. Za navečer sir, vrhnje i mekana (bila na dva mala dima i nešto lufta) domaća kobasa:D |
a joooj jelc, pa kaj ti je? :(
...beren i ja smo danas bili u karijoli na pizzi...:nuts:...i jedan i drugi radimo preko vikenda...blah :(...tako da nista bas od kuhanja ...mozda sutra ipak bacim za veceru neke šnicle na tavu...vidjet ćemo sad sam poklopala malo one nove milka čokolade s amaretom...jaaako je fina ;) |
kaj je flare..promjena "frizure" :p
@jelc..to ti je zaglavil komad špeka u grlu ni tebi nikaj naoteklo..počni žvakati hranu naj je sam gutati :D ja sam jučer u samoboru kod drage jel bolonjez..bilo je ok...evo sada ujutro razmišljam da bacim par komadića špeka u tavu i to spržim i preko toga razbijem 5-6 jaja :) |
Citiraj:
Da odem do doktora možda bih i saznao:D Citiraj:
Ja se uvjek guštam, fino i polako:) Danas kokošja juha, pire-krumpač sa vrhnjem i teleća jetrica (koja se već brčkaju u mlijeku):nuts: |
danas lazanje :)
|
Pohani morski pes, krumpir i zelena salata :) :)
|
Sinoc se vratio iz teretane i pomeo sve sto mi je bilo na putu :D
Gorgonzola ,namaz ,majoneza ,neka sunka ,rajcice... Dorucak-neki puding /jugort :) Rucak-Cevapi sa PUUUUUNO luka u homemade lepinjama sad udaram po :chears: (cedeviti :D ) |
Evo danas pala kotlovina i ubio se ko stoka :fiju:
sve slikice su vece od 750kb http://i20.tinypic.com/rr7dat.jpg http://i22.tinypic.com/9zoem8.jpg http://i21.tinypic.com/psxhc.jpg Sada nisam fulo topic :fiju: |
jelc, nadam se da ti je bolje :)
danas za ručak: dinstani šnicli na ćešnjaku, krumpir police sa špekom i zelena salata :nuts: bas je dobro kad se ne mora ici na posao i može se doma kuhati ručak :) |
danas
lazanje od jučer + pileći paprikaš :) |
Citiraj:
Ali sam danas pomjenio terapiju i skuhao si lonac kuhanog vina:D Sa klinčićima i cimetom. Ako ništa drugo-bar me neće bit briga kaj sam bolestan:p Evo-prošlo 15.00 a ja nisam ništa pojeo još, brijem da budem samo par strajbanih jaja i sredinu iz kruha... |
ja se upravo vratio iz kestenja uso u sumu (citaj 15-ak metara) po putu za traktore stao tamo tj cucno se i tako 45min i otiso zadovoljan doma sa cca 4-5kg... isao sma sa starcima oni su usli "duboko" u sumu i jos su me oni tjerali doma jer nisu mogli vise jer su prosli skoro pola usme a nabrali zajedno oko 2kg... :D odo sad uzivaj u "trudu" :D
|
@amd64, jesi ti cuo za tocke, zareze,:stoopid:
|
jel ima u zg-u neki dobar irish pub?
|
Citiraj:
|
A nema je ni u ovom :p
Ontopic: Jucer sam rucal krmiche zapecene u sampinjonima, njoke i kokosju juhu. Danas peceni picek, kokosja juha, tijesto, luk, domaci ajvar. |
Svi planiraju athinog zeca pojest, al puste priče: Danas sam jela zeca ispod peke. Fiiiiinooooo.........
|
Citiraj:
|
Citiraj:
a u barceloni bi se lijepo sjeli, runda za rundom morritza, gledali ragbi i igrali biljar. ja bi to u zgu :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:21. |