PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

SilentException 03.02.2012. 01:41

To kod placanja stavis.. 4 koraka :)

Shrani.si

Kad jednom namjestis, ostane. Tako da ne moras svaki put.

ALiEN17 03.02.2012. 14:10

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2091220)
To kod placanja stavis.. 4 koraka :)

Shrani.si

Kad jednom namjestis, ostane. Tako da ne moras svaki put.

a koja je razlika ako smijem pitati? platim više ako biram ovo pod jedan? nedavno sam imao prvu narudžbu i otišao na taj page i kliknuo (1) i submit... šta se tiče tih pitanja, pravi sam debil... znači da sam praktički platio skuplje a mogao sam proći jeftinije? prilokom drugog plaćanja mogu prebaciti na (2)?

imaticx 03.02.2012. 14:57

Da, samo jednom prebacis na 2 i onda stalno ide po tom tecaju, koji je i povoljniji. Jucer sam narucivao 0.99$ je 5.90 kn

arch 03.02.2012. 15:02

hvala,,,,
znači kod transakcije se pojavi prozor i u njemu se mijenja ako sam shvatio

imaticx 03.02.2012. 15:18

Da, samo pogledaj onu sliku gore

ALiEN17 03.02.2012. 15:45

hvala imaticx, imam još jedno pitanje; ...kako trackati di je pošiljka? sjećam se da mi je jedan lik na forumu napravio uslugu i naručio glow stickove i dao mi je neki broj sa kojima sam trackao/gledao di je paket/šta radi/kada kreće/kada dolazi (bio je neki strani link a mogao sam i na posta.hr mislim)?

RAUL 03.02.2012. 16:24

Prodavaci ti daju tracking number (ukoliko plati vecu postarinu, tipa preporucena posiljka ) i sa njim mozes pratiti posiljku na stanicama kineski ili hrvatskih posta.

SilentException 03.02.2012. 16:31

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2091520)
a koja je razlika ako smijem pitati? platim više ako biram ovo pod jedan? nedavno sam imao prvu narudžbu i otišao na taj page i kliknuo (1) i submit... šta se tiče tih pitanja, pravi sam debil... znači da sam praktički platio skuplje a mogao sam proći jeftinije? prilokom drugog plaćanja mogu prebaciti na (2)?

Ma to su ti razlike tipa
(1) 1€ = 7.40kn
(2) 1€ = 7.30kn
ne trebas se zabrinjavati previse. Uostalom sve ovisi o tecaju banke (2) vs. tecaju PayPala (1). U mojim "testovima" 3 ili 4 puta uvijek je PayPal tecaj bio losiji tako da sad drzim na (2) i to je to.

junkieee 07.02.2012. 14:00

mozda tko zna sto je credit card billing statement. Pretpostavljam da je to klasicni izvadak iz banke ? Naime blokirali su mi karticu na paypalu pa me sad to traze da to da mi odblokiraju racun. Hvala unaprijed

SilentException 07.02.2012. 14:47

Je, to je to. Ono sto dobijes svaki mjesec doma ili na mail ili odi u banku po to :)

McT. 07.02.2012. 14:57

Jel PayPal onemogućio korištenje onih gift adresa? Nigdje ih ne mogu promjenit ili dodat nove?!

panda505 07.02.2012. 16:34

To dodaješ na ebayu, ne paypalu :D

Take 08.02.2012. 08:37

Kad pokusavam dodati karticu na paypalu dobivam ovu poruku (Kartica je Visa Electron od PBZ-a). Moram li imati neka sredstva gore pri registraciji?

This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card.

Facelessone 08.02.2012. 08:38

Moraš. Oko 13-14 kn. Staviš 20 i miran si.

bloodthorn 08.02.2012. 13:10

OT: Tražim nekoga s paypalom

Pozdrav,

Dakle tražim nekoga s paypalom ko bi mi produžio membership na Runescap-u accountu cijena je 7.95$. Meni je 1. istekla kartica, a nova neće tako skoro pa ako je tko zainteresiran. Za transakciju nudim 90 kn (12$), koje ću instant uplatit preko Net bankinga.:D

Evo kolega Facelessone izašao u susret :)

ALiEN17 12.02.2012. 22:18

danas sam obavio svoju drugu narudžbu na paypalu - ebayu i vidim da više nema (kao šta je bilo prvoga puta kada sam naručivao) ono kada piše toliko i toliko dolara za platiti na paypal stranici i toliko i toliko kuna..... tj. piše toliko i toliko dolara equals in HRK pa sam preračunava... zašto mi sada samo daje u dolarima a više ne piše ~ equals in HRK?

g52 12.02.2012. 22:57

Hvala na onom linku za conversion options... necu ni racunati koliko sam do sada mogao na tecaju ustedjeti...

ALiEN17 13.02.2012. 18:18

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2099302)
danas sam obavio svoju drugu narudžbu na paypalu - ebayu i vidim da više nema (kao šta je bilo prvoga puta kada sam naručivao) ono kada piše toliko i toliko dolara za platiti na paypal stranici i toliko i toliko kuna..... tj. piše toliko i toliko dolara equals in HRK pa sam preračunava... zašto mi sada samo daje u dolarima a više ne piše ~ equals in HRK?

vjerujem da nisam bio dovoljno jasan :D vjerujem di ja ni sam sebe ne bi skužio :D skužio sam da mogu napraviti i skrinšutove pa evo objašnjanja; slika govori više od hiljadu riječi;

http://i41.tinypic.com/14uz3ad.jpg

lijeva slika - prva narudžba i lijepo mi je pisalo conversion i equals itd. a sada to na drugoj više ne piše?

gibo 13.02.2012. 18:27

Ne piše ti zato što ti sad banka radi konverziju valute, a ne paypal.

EDIT:
SilentException ti je malo detaljnije objasnio.

ALiEN17 13.02.2012. 18:30

Citiraj:

Autor gibo (Post 2099897)
Ne piše ti zato što ti sad banka radi konverziju valute, a ne paypal.

znači to je (za mene) povoljnije i više uštedim?

btw - hvala ti :D :beer:

SilentException 13.02.2012. 18:30

Pa normalno je to. Sad ti PayPal zaracuna u valuti a konverziju vrsi banka. Ne moze PayPal znati tecaj tvoje banke. U transakcijama banke ces vidjeti konverziju i moci izracunati tecaj (ako ti treba).

Edit: zakasnio :)

ALiEN17 13.02.2012. 18:57

Citiraj:

Autor SilentException (Post 2099900)
Pa normalno je to. Sad ti PayPal zaracuna u valuti a konverziju vrsi banka. Ne moze PayPal znati tecaj tvoje banke. U transakcijama banke ces vidjeti konverziju i moci izracunati tecaj (ako ti treba).

Edit: zakasnio :)

hvala :) sada sam baš išao izračunati, izgleda da sam na prvoj narudžbi u odnosu na drugu mogao "uštedjeti" 80-ak lipa... nisam nikada ni prije razmišljao o tome :D eto, možda nevažna sitnica, ali nije loše da se napomene :) nikad ne znaš kad može nekom zatrebati :beer:

ALiEN17 15.02.2012. 12:05

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2099914)
hvala :) sada sam baš išao izračunati, izgleda da sam na prvoj narudžbi u odnosu na drugu mogao "uštedjeti" 80-ak lipa... nisam nikada ni prije razmišljao o tome :D eto, možda nevažna sitnica, ali nije loše da se napomene :) nikad ne znaš kad može nekom zatrebati :beer:

:lol2: izgleda da ovaj post nisam ni smio napisati, ulogiram se danas na int. bankarstvo i vidim da mi je ono jučer (mada sam još prije par dana poslao liku preko paypala 3.50 dolara) skinulo 80 lipa (koje sam napisao gore da sam uštedio :D) zašto? čemu to? nemam blage.

tj. kao da mi neko od ljudi u pbz-u "drka" po onim postavkama; prije par dana je pisao sasvim drugačiji naziv uplate, sada su to promjenili u "3,50 USD PAYPAL *MANIKANDAN 4029357" (promjenili su također i datum i stavili jučerašnji) i prije tih par dana pisalo mi je da stvar košta ~ 20.10 kn a danas evo vidim 20,93 KN - minus na računu -0,83 KN... boli me za tih 80 lipa, jedino šta sam zbunjen, ali me interesira, zašto i zbog čega sve to? :D :stoopid:

Bravo 16.02.2012. 13:45

Od kada više nema Premier profila ?:fuming: Mogu birati samo Individual ili biznis..

ALiEN17 17.02.2012. 23:04

Citiraj:

Autor Bravo (Post 2102346)
Od kada više nema Premier profila ?:fuming: Mogu birati samo Individual ili biznis..

kako to misliš? meni uredno na homepageu piše premier i status verified

xlr 17.02.2012. 23:22

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2101357)
:lol2: izgleda da ovaj post nisam ni smio napisati, ulogiram se danas na int. bankarstvo i vidim da mi je ono jučer (mada sam još prije par dana poslao liku preko paypala 3.50 dolara) skinulo 80 lipa (koje sam napisao gore da sam uštedio :D) zašto? čemu to? nemam blage.

tj. kao da mi neko od ljudi u pbz-u "drka" po onim postavkama; prije par dana je pisao sasvim drugačiji naziv uplate, sada su to promjenili u "3,50 USD PAYPAL *MANIKANDAN 4029357" (promjenili su također i datum i stavili jučerašnji) i prije tih par dana pisalo mi je da stvar košta ~ 20.10 kn a danas evo vidim 20,93 KN - minus na računu -0,83 KN... boli me za tih 80 lipa, jedino šta sam zbunjen, ali me interesira, zašto i zbog čega sve to? :D :stoopid:

Rekao bih da je to u jednu ruku normalna stvar, ali ni ja ne kužim što točno "rade" u pbz-u. Svaka druga isplata paypalom mi se tako ponaša... Nekada se 2-3 isplate objedine u jednu kao "rezervirano na POS-u" pa pizdim ženi gdje je to provlačila karticu. Kaos, ali naviknuo sam :D Inače, pbz žiro je u pitanju.

Bravo 19.02.2012. 15:36

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2103635)
kako to misliš? meni uredno na homepageu piše premier i status verified

Ma ono kad sam se išao regat moga sam birati samo između ta dva i stavio sam individual, al kad sam se regao pisalo mi je premier:)

mbozick1 02.03.2012. 21:33

Ne znam da li nisam vidjeo ili nije napisano uglavnom pitanje:
Imam devizni u eurima u pbz-u, currency na paypalu mi je USD.
Zanima me, kada radim withdraw na moj devizni racun hoce li mi paypal prebaciti USD pa ce mi banka konvertirati to u eure ili ce mi paypal konvertirati u kune pa poslati na devizni, a banka ponovno konvertirati u eure.
I ako je ovaj drugi slucaj, da li se to nekako moze promijeniti, tj. promijeniti valuta u kojoj ce paypal slati na meni na racun, glupo mi je da salje samo u kunama.
Ako se moze promijeniti molio bih upoute gdje se to mijenja jer sam ja pretrazio sve opcije pa nisam nasao (osim ako se ne odabire prilikom withdrawa).

rodriguez 02.03.2012. 22:28

Otvorio sam dispute na paypalu.
Trgovac se ispričao za ne dolazak proizvoda,i kaže da može ponovo slat ili povrat novca u roku 48h,ja kažem total refund hoću,i od tada se pajcek ne javlja?Prošlo 4 dana od tada...

Da eskaliram u claim ili?

imaticx 03.03.2012. 08:07

Otvori case ako se ne javlja. Tako je i meni bilo prije nekih 2 tjedna. Uopce se ne javlja, kao da se strpim jos malo. Otvorio case i dobio full refund (2.29$). I jos dobio "poklon bon" od ebaya od 5$. Item jos dan danas nije stigao, a seller ima zadnji mjesec oko 250 negativnih feedbacka, sve da nije stigla roba.

Wind Chaser 04.03.2012. 09:55

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 2101357)

I ja sam primjetio da neposredno nakon kupovine na internet bankarstvu PBZ-a pise "rezervirano za isplatu drugih banaka" i da se taj iznos s vremenom mijenja.
Inace radi se o Visa Electron kartici PBZ-a i deviznom racunu u dolarima. Ja uvijek koristim onu drugu opciju da konverziju obavlja banka a ne PayPal.
Na zadnjoj transakciji mi je u pocetku bio iznos 5.10$ i opis "rezervirano za isplatu drugih banaka" da bi mi sljedeci dan iznos bio 4.99$ (stvarni iznos kupnje) i detaljniji opis transakcije.
Neznam po kojim nacelima oni mijenjaju te iznose te malo uzmu pa malo vrate i obrnuto. Nadam se da nas netko upucen moze malo prosvijetliti :D

ONeill 14.03.2012. 20:24

Da li imate problema danas s pristupom na PayPal ?

rodriguez 14.03.2012. 20:42

Ja ne,maloprije se loginao.
Makar mu uvijek malo više treba da otvori stranicu,barem meni,Carnet Duo je u pitanju.

Ja imam drugo pitanje,koliko Paypalu treba da riješi Claim?

Garfield 26.03.2012. 00:44

Nemojte samo se zezati sa tim forama koje prodaju poneki trgovci di vas mole da "pricekate jos malo" jer ako istekne rok za otvaranje ticketa, mozete se pozdraviti sa novcima.

Z-man 26.03.2012. 14:54

Napravio sam devizni račun u Erste banci, danas podigao karticu i uplatio 50-ak dolara no na paypalu dobivam slijedeću poruku "Please enter a valid credit card or debit card number." Pokušavao sam 100 puta i ništa... jel ima tko kakvu ideju?

Jel se ta kartica mora kak aktivirat? :chears:
Nešto očito propuštam....

EDIT: Glupa sam, traži se card number, a ne broj računa :D :D

EDIT2: Oke, još nisam verifiro paypal acc, moram dobit onaj četveroznamenkasti kod kad mi skinu 2$ s računa, ali na paypalu nevezano za to cijelo vrijeme stoji balance 0.0$ što nije točno i pred par minuta sam kupio nešto i opet balance stoji 0.0$ ?

Facelessone 04.04.2012. 15:51

Napokon mi je sjeo povrat novca s Paypala od Dealextrema na žiro račun u ZABI.

ALI

Umjesto

Code:

Mar 11, 2012        Charge From Credit Card        CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.        Details        66.40 HRK
 Mar 11, 2012        Currency Conversion        Completed        Details        -66.40 HRK
 Mar 11, 2012        Currency Conversion        Completed        Details        $11.20 USD
 Mar 27, 2012        Refund        Completed        ...        $11.20 USD
 Mar 27, 2012        Currency Conversion        Completed        Details        -$11.20 USD
 Mar 27, 2012        Currency Conversion        Completed        Details        66.40 HRK
 Mar 27, 2012        Credit to Credit Card        Completed        Details        -66.40 HRK

u ZABI imam

Code:

povrat visa karticom na pos-u paypal *dealextreme kartica br. **** paypal *dealextreme        8,80  KN
Di mi je ostatak kuna???

Da kontaktiram Paypal ili da zovem ove iz banke?

ALiEN17 04.04.2012. 20:25

kakav ti balance piše na paypalu kad se logiraš? da imaš tu razliku (58kn pretvori u dolare) ili ti piše 0.00$? ako ti piše 0.00$ na paypalu onda jebi majku ovima u zabi a ako imaš na paypalu još novaca, pričekaj da stignem nekoliko dana

Facelessone 04.04.2012. 21:34

Naravno da je paypal balance 0. Sad još moram do ovih smradova u banci. Diže mi se kosa na glavi kad moram tamo. Sve nekakve nesposobne babe kojima je vrh rada na računalu ono kaj rade u banci, a o informiranosti o nečemu kaj je u Hrv. uvedeno poslije 1995. da ne govorim.

ALiEN17 04.04.2012. 21:53

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2137260)
Naravno da je paypal balance 0. Sad još moram do ovih smradova u banci. Diže mi se kosa na glavi kad moram tamo. Sve nekakve nesposobne babe kojima je vrh rada na računalu ono kaj rade u banci, a o informiranosti o nečemu kaj je u Hrv. uvedeno poslije 1995. da ne govorim.

onda i ja isto vjerujem da je neki kiks ili propust tamo kod njih u banci...

i istina je to šta kažeš - ja se sav ježim spomenuti onim babama u pbzu "internet" ili "internet bankarstvo" a još gore "paypal" ili slično, ne daj bože nikome... nikad na zelenu granu, nemaju blage - ukratko

rodriguez 05.04.2012. 09:49

Evo na paypalu sam danas vidio da mi je napravljen refund od kupca koji me je prevario,i to jučer,4.4
A novci mi još nisu na kartici?
Zašto?

Citiraj:

Subject:
---------. has just sent you $45.87 USD with PayPal

Radi se o Mastercard ePoklon kartici od Raifessena?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23.