![]() |
Citiraj:
Sto se nene tice jesu :D |
Tebi je dovoljna i A320 :D
|
Prime95 vjerojatno još ne radi kako treba sa Ryzenom.
Ja sam radio ekstenzivne testove zagrijavanja VRMa na FX CPU i sve zavisi o kvaliteti hladjenja komponenata. FX 8xxx na 5,2ghz (Sabertooth), VRM se zagrije na 75 stupnjeva. Uz aktivno hladjenje skine se 10 stupnjeva. Govorim o kvalitetnim pločama sa vrhunskim VRM. Na marmelada pločama tipa Asrock extreme3 ili giga 990x gaming temp bi otišao u nebo sa i bez aktivnog hladjenja. Napominjem da R7 sa isto tako kvalitetnim pločama neće zagrijati VRM na razinu 5,2 ghz FX monstera. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
kao sto sam i ranije rekao, proc trosi ko upaljac ak ga ne klokas i automatski ne treba uber cool mega mocne vrmove i xy faza
cak su i najjadnije b350 ploce dovoljne za stock 1700-tku Citiraj:
same tremalne slike govore da je kompletno podrucje oko socketa podosta hladno |
Citiraj:
|
Citiraj:
Najviše su očitanje imali kod VRM-a za RAM jer su mosfeti na tom mjestu goli, dakle ništa čudno. |
Očitavanje termalne slike preko adaptera za mobitel :) Koliko pouzdano?
|
Što mislite hoće li kod nas isto u travnju izaći Ryzen r5 serija? Koliko vidim 11.4. je worldwide. Planiram uzeti novi PC, a trenutni je izbor procesora i5 7500, a za 200 kn još ću moći uzeti r5 1600. I, koju bi matičnu ploču preporučili za r5 1600? Po mogućnosti do 800 kn. :D
|
Citiraj:
|
Ova je ok? A, već sam rastegnuo sa tih 200 kn više za r5 1600. Ako ne bude do 11.4. onda će se možda skupiti i novaca za tu od 1000 kn.
http://www.futura-it.hr/katalog/komp...350m-gaming_3/ |
Je, na tu sam mislio. Eventualno još MSI Mortar uzet u obzir, al nisam baš previše informacija od kupaca o njoj našao a i mislim da bude bliže 1000 nego 800 kn.
|
MSI mortar mi je trenutno i na popisu za kupit, ali za i5 7500 procesor. Ako ona može sa r5 1600 onda ne bih htio mijenjati jer mi se čini ok matična. :D Ova...
http://www.futura-it.hr/katalog/komp...-b250m-mortar/ |
Pazi samo da ne uzmeš za krivi socket, linkao si za 1151, tj intelov socket. Premalo informacija nalazim za nju kaj se AM4 socketa tiče, tak da bi radije gaming 3 u tom slučaju. Al ak planiraš uzet nakon izlaska R5ica, do onda će biti i recenzija a i novih biosa za sve matične (nadam se barem :D ). Moguće da se promjeni/poboljša situacija, prvenstveno tu mislim na podršku za memoriju.
|
Ok. Ovo sad samo ispitujem da vidim hoće li me skuplje izaći nego ovo što trenutno imam odabrano (isplati li se r5 1600 za istu cijenu). Nakon što izađe, tj. tjedan poslije, ću vidjeti kakva su mišljenja pa ću onda pronaći odgovarajuću matičnu. :D
|
Citiraj:
|
I5 nonK ili ryzen5 1600 ...po meni no brainer bez obzira sto smo u ryzen temi :)
Mislim da ti nonK i5 i7 procevi vise nisu zanimljivi cak ni "gamerima" :D |
Mene je izlazak ovog AMD-a toliko zbunio da ću vrlo vjerovatno prije zapit tih 10k kuna za pc kaj sam odvojio nego uzet stroj. Što se tiče zanimljivosti non K i7 u odnosu na otključane Ryzene.... Htio bih vidjeti neki benchmark r7 1700 na 4.0 ghz VS i7 7700 non K. Nekako sumnjam baš da bi ga ryzen namlatio iako lako moguće da i bi. Kažem zbunjen sam :lol2:
|
Citiraj:
Vecinom svi ozbiljni revieweri koriste jake grafe poput gtx1080, 1080ti, titan xp da eliminiraju gpu kao moguci bottleneck. U tvojoj situaciji, rx 480 sa ryzenom (ciljas r7 1700 pretpostavljam?) nece davati bog zna koliko vise fps-a u odnosu na fx8300, pogotovo ako je overklokan... IMO u tom slucaju gpu ce biti bottleneck. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
koji dobro prikazuju odnos brzina CPU-a, ali koji nije 100% relevantan u RL |
|
Izbor X370 ploča i dalje komatozan, čak i 3 tjedna nakon laucha. Strašno.
Da su ploče odmah bile ispeglane i ready, nebi GloFo mogli toliko procova nakucat. Na kraju, dobro je i ispalo sa pločama-poluproizvodima. Ne mogu se oteti dojmu da iza toga svega više stoje Intelove pare nego AMD-ovo "požurivanje" laucha i "kašnjenje" sa tehničkim podacima. |
Ma nije loša ponuda, realno tko želi može si sastavit build već neko vrijeme. Imamo dostupno skoro sve ploče koje trenutno postoje, jedino bistarke i aorus gaming 5 mi padaju na pamet od ovih kojih nema. Možemo gledati na način i da smo još u Q1, te niti ryzen još nije morao izaći da su htjeli i još bi bili unutar roka. Pitanje je i trenutka kada će na svim mbo raditi ram na 3200mhz odmah bez čačkanja, pa bi samim time imali i bolji launch. Eto u Sn4k3 linku R7 1700 stock sa 3200 ramom je isti ili brži u gamingu kao 1800x stock sa 2133mhz ramom, još kad se 1700 naclocka ima se najbolje od obje opcije
|
da li ja to krivo čitam, al ovo bi trebali biti bracketi za am3 kulere, jel tak:
https://www.overclock3d.net/reviews/...hero_preview/1 iste takve imam i ja na asrockici. jedi, jesi ti možda isprobao dal ide am3 kuler na to?? meni tek sutra dolazi proc pa kuler još nisam skinuo dole. |
Nekak mi se cini da je sa plocama ista situacija kao i u vrijeme FXa, par ploca koje vrijede ( osim ako neces imat sve stock ) i ostalo kanta. Koliko vidim sve se svodi na asus crosshair, giga g5, tajci, ostalo lagani pusing.
|
Full Throttle to ti samo rogica ima rupe i za AM3. Druge mbo to nemaju koliko ja znam. Jesi siguran da imaš iste na svojoj?
ravkan Zašto su ostale mbo pushing kad se sam cpu loše clocka? 3.9ghz možeš imati na svakoj, dalje je više limit samih procesora nego mbo (što im za extra 100 ili 200mhz treba pun kuratz soka) |
znači govorim o ovim plastičnim bracketima. neznam da li je to za am3 ili neš drugo, al izgleda slično ovima koje imam na am3 ploči.
http://www.asrock.com/mb/photo/Fatal...g%20K4(L3).png |
Ta crna plastika ti nema iste razmake kao na AM3/AM2. Moraš imati ove duple rupe što se vide na ovoj slici https://www.overclock3d.net/gfx/arti...073053714l.jpg
|
aha, kužim. šteta, al nema veze :)
|
|
Jel tko slučajno komunicirao sa scytheom oko am4 bracketa? Ima u linksu ninja 4 na akciji za 299kn. Fine ass cooler (na nivou nh-d14) za fine ass cijenu
|
2013. sam ih kontaktirao u vezi "Conversion Kit for sockets 1150/1155/1156" za Mugen 2 i cijena je bila 10€ sa shippingom.
EDIT: Našao u međuvremenu, Scythe će za 4€ sa shippingom slati AM4 brackete (i za Nindžu 4): http://www.scythe-eu.com/forum/mainb...lity-list.html |
I tako je c6h najbolja ploča pa ni ne moraš plaćat dodatnih 30kn za am4 bracket :roller:
|
jep.jako dobar potez asusa
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=WmfkCNxZhm8 Samo preletio jer jurim na posao, izgleda ok obzirom na konfu (RX 470 4 GB). Napravio je i Total War:Attila benč ako koga zanima. Poslije ću pogledat i reddit thread, mislim da tam ne bu baš lepo... |
Najvaznija stvar kod R7 (8 core) je da se u igrama (peglanjem problema sa RAMom i sl..) ponasa kao top Intelov gejmerski CPU 7700k (4 core) ,a u isto vrijeme u ostalim poslovima se ponasa kao 6950.
Dobijes sve u jednom pakiranju za hrpu para manje. A Zen 2 dolazi vec sljedece godine. |
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:30. |