![]() |
E super,
vic je što još nisam upoznat sa stvarnom situacijom pa skupljam intel prije operacije :) Bojim se da bi moglo biti podataka i na C: pa ga ne želim dirat sa reinstall-om (da pitam "jel ima" dobio bi odgovor "C-šta?", što odmah objašnjava i ovaj dio zašto je došlo do štrajka u kućištu). Pokušat ću prvo sa damn small linuxom dignut OS pa dobit pristup podacima. Kada su podaci na sigurnom ide naravno opće rušenje :D (a možda je i neš skroz ošlo pa ne želi palit, ovo pitam da bi bio spreman za sve situacije, ak ne pomogne za ovaj slučaj, jednom će zatrebat i bit ću spreman :fiju: ) I ne, nemam običaj bit potrčkalo koje instalirava printere, ali ovd moram pomoć :p haha :roller: Sjetim se onog stripa :D |
spoji ga na svoj komp preuzmi ownership nad podatcima i to je to. najbezbolnije.
|
Osobno u 95% slucajeva rusenja windowsa, pokusavam i uspijem vratit staru instalaciju. Dali mi ERD commander pomogne, win cd, hiren's boot cd, nije vazno ali jednostavno sam sebi olaksam na neki nacin.
Ima i opcija repair u windowsima bez diranja ikakvih non-win datoteka. Pitanje je samo sta se tocno desava? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Samo jedan prijedlog: onemoguči autorun na drugom kompu prije nego uštekaš ovaj disk. Vjeruj mi, onemogučavanje autorun-a je najbolja prevencija sranja. Tko zna šta sve ima na tom disku. Gpedit.msc i ugasi autorun za all drives, ne samo cd-rom.
Kad su ti ostali dali prave savjete što da napraviš, eto ja se onda brinem za tvoju sigurnost :):). |
Dobar savjet :goood:
Uglavnom problem je riješen, podaci spašeni, računalo leti... manjeviše :D Hvala svima :chears: |
Crko WD 200GB sata - vasa misljenja?
Pozdrav,
Imam problem sa hardom WD 200GB SATA. U jutro sve normalno radilo i normalno ugasio racunalo. Dođem doma s posla i upalim racunalo i umjesto da udje u winblowse 7 pise na ekranu “Loading operating system Failed to load Operating System, insert the CD into CD/DVD drive” Hard disk se uredno vidi u biosu i prikazuje ispravni kapacitet ali kad metnem dvd od winblowsa i dodjem do dijela gdje se postavljaju particije za frisku instalaciju winsa kliknem na format diska i izbaci gresku da ga nemore formatirat. Tek tolko, recovery ne funkcionira jer kaze da nema winsa pa me automatski baca na cisti install winsa. Probao sam dic ubuntu sa cd-a i pomocu njega formatirat disk, ista stvar, ne sljaka. Dakle disk je (vrlo vjerojatno) otisao u vjecna lovista, ali mozda je netko od vas imao slican problem pa uspio rijesit. Da li je netko od vas koristio usluge firme koja se bavi spasavanjem podataka da mi moze reci okvirne cijene? Podatci mi nisu toliko bitni da bi opravdali neke velike izdatke... Hvala |
neznam tocno ali pripremi se za veliku svotu,i po par tisuca kuna.sve ovisi o stanju diska i kolicini informacija.gluglaj si info lab oni se time bave
|
Kako si ga već pokušavao formatirati, a podaci nisu toliko bitni za plaćanje turboskupih usluga spašavanja, ne košta ništa ako probaš WD alat Data Lifeguard Diagnostic for DOS (odaberi model diska).
Upute u PDF-u: www.wdc.com/en/library/other/2779-701022.pdf |
Za pocetak mijenjaj SATA kabel i izaberi drugi port na maticnoj. To ti je prvi korak kod debagiranja takvih stvari.
|
Hvala decki.
Ahab, probat cu to iako ne gajim neke nade. calypso, sve navedeno isprobano. Nije ovo prvi put da mi je krepao hard (bilo je tu samozapaljenja maxtorovih, pa crkavanja seagatea i konacno jedan WD crko). Jedino me muci to kaj ovaj nije crko totalno, to sto se vidi u windowsima i u biosu pa sam mislio mozda se netko susreo sa takvim problem. Edit: Isprobao DLG i svi testovi zapnu na prvom dijelu Check cable. I kaze mi da provjerim kablove koji su u redu. Isprobao sve moguce kombinacije kablova i portova i nis. Ima da nekaj napravim od tog diska, mozda ventilator od motora i plutenog cepa :) |
Nestala particija
imao sam problema sa mbr-om i nakon ubacivanja dvd od sedmice to sredio i poslje toga mi je nestala particija od 450 gb puna mjuze i filmova, piše sam unlocated
jel zna netko kako vratiti to |
Partition Recovery si probao?
Ako ne ide onda sa nekim od recovery alata spasit sto se da, i fomratirat.. http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/158 |
Partition magic ima undelete particija koji radi i kad dođe do nekog zajeba, ali probaj i sa acronisom. Ima i neki active partition recovery, ali s njim baš i nisam imao sreće do sada.
|
sad skeniram sa active partition recovery, to će potrajati par sati
valjda će iti nešto isprobat ću sve, valjda će nešto upaliti edit: uspio sam sa active partition recovery ali ne sa dos verzijom nego win verzijom trajalo je 10 ssekundi a sa dos verzijom skenirao 3 sata i na kraju nije mogao snimiti partition table hvala na savjetima |
Ima li šanse vratiti izbrisane podatke s hard diska
Pozdrav
Radi se o sljedecem, na laptopu imam 2 harddiska - tri particije c ,d ,e. I isao sam rusit windowse i sve bootao i formatirao C, a druge dvije particije ostavio kakve jesu jer su mi na D slike i sve bitno. I odradim sve i prikikom prvog pokretanja windowsa odmah ulazim na my computer i na vidim sve sta triba bit folderi program files i windows itd, naokn toga ulazim na D i vidim sve isto kao I na C sve isti folderi, uglavnom kriva particija je formatirana ali mi nije jasno kako jer sam formatirao C ali sad je gotovo, ima li ikakve sanse da se povrate podaci jer mi je jako bitno...svaka ideja dobrodosla FALA |
MOgu se vratiti filovi al vjerovatno ne svi. Sve ovisi sta si radio s particijom nakon formatiranja. Sve u svemu bilo sta radio nemoj dirat vise tu particiju.
Imas program koji se zove "Recover my files". Skini ga pa probaj preko toga. Btw sta ti dode rusenje windowsa ? i o kojim se windowsima radi uopce ? |
Znaci bootao san xp sp3 i formatio quick NTFS i instalirao xp i kad je instalacija zavrsila usao u windowse i u my comp i vidia da je kriva particija formatirana a sa C particijom san radia jer su mi bitne stvari na E i D i evo sad san trazio po netu i nasao software Eseus Data Recovery Wizard jel taj tvoj pouzdanjji sto si mi predlozio? E ali sad mi je to glavna praticija ta sta je nisan smia izbrisat i na njoj su goli windowsi bez icega
|
Evo na ovom linku ti je top 10 programa :
http://data-recovery-software-review.toptenreviews.com/ hmm. ajd malo pocekaj da se jos neko javi. Ja osobno nisam imao nikad problema s time al ima sigurno ljudi na forumu koji jesu. Mogu ti jedino preporucit neki od ovih programa na linku koji sam ti dao al mozda postoji neka jednostavnija opcija. |
Probaj neki od ova tri:
-Recover My Files -EasyRecovery Professional -GetDataBack |
znaci instalirao si winse na particiju koja je prije bila D i na kojoj su bili bitni podaci? Ako jesi, vadi hard i napravi recovery na drugom kompu sa nekim od gore spomenutih alata. Iako ces malo toga spasiti poslje instaliranja winsa na tu particiju. sretno
quick format je bio. bar je tako napisao |
Citiraj:
|
preporuke za Get Data Back (for NTFS)
|
Citiraj:
|
Nisam siguran al zbog quick formata ima vece sanse na povratak podataka ?
|
quick format mu u ovoj situaciji dođe ko i običan (duži) format, podaci su vjerovatno nepovratno izgubljeni.
|
ja sam uspio vratiti 85% particije od 80 Gb .
nemoj kopirati i instalirati programe na tu particiju ,jer tad pišeš po tim podacima . koristio sam GetDataBack |
Ja sam vratio slike sa formatiranog diska programom Recover my files i to sve.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:35. |