![]() |
Kako da vidim koja je revizija? Nisam dizao takt memorije. Memtest odvrtio bez gresaka.
''probaj ga malo podići s ovom voltažom koja je trenutno'' Ovaj dio ne kuzim... EDIT: Da mozda nije napajanje preslabo? Staro je vec 4 godine... |
Citiraj:
To bi bilo sve ok, kad ne bi imao te BSOD-ove. Reviziju možeš provjeriti u CPU-Z programu. Piše ti naprimjer "revision RB-C2" I da, da li su ti ostale postavke u BIOS-u na auto ili si ih manualno postavio (prvenstveno voltaže ostale). Jer ako su na auto, BIOS ih zna ponekad krivo podesiti. |
Da, revizija je RB-C2. U biosu nisam ništa dirao osim što sam otključao jezgre i digao množitelj... Na cpu-z mi piše da je voltaža 1.36, u biosu piše auto... Dal trebam u biosu mjenjat voltažu za memoriju? Meni je sve na auto. Čitam na nekim forumima da je bilo problema s tim da bios krivo podesi ako je pod auto..
|
Citiraj:
|
Znam da sam dosadan (noob :D) ali kako da provjerim za memoriju i procesor na kojoj bi voltaži trebali radit?
|
Citiraj:
Za memoriju možeš i probati naći kutiju u kojoj si kupio, tamo ti isto piše :). Procesor slobodno stavi 1.35v. Pretpostavljam da nemaš box cooler, nego neki bolji? Temeprature znaju dosta brzo otići previsoko, a Phenomima odgovara da su što hladniji |
Cooler je dobar nadam se, Zalman Performa... U idle-u je temp 35c, jezgre ne vidim kolko su pošto kad se otključa piše 0c.. U load-u je oko 45c. Mislim da je to ok..
Hehe, još da imam kutiju, bum pogledo koji su pa ću potražit na netu.. EDIT: Evo, ovo je memorija http://www.kingmax.com/en_03_product_content.asp?sn=13 Znači stavit ju na 1.8? |
Evo stavio sam u biosu voltažu proca na 1.35, digao množitelj na x18 (3,6ghz), međutim on mi u cpu-z pokazuje voltažu 1.39, ne kužim???
http://slike.hr/slike/capture_c139e.png.html Jel zna netko kako to rješit? |
Citiraj:
|
To je sasvim normalno za Asrock i Asus ploce, nemozes tu nista napraviti.
|
Citiraj:
EDIT: sad vidio da Zvone ima Asrock plocu....nista cudno za Asrock.... |
Problem je kad ga stavim na 3,6 (1.39 V) čim krene u OCCT Blue Screen... A imam Zalman Performu cooler tak da temp nisu problem.. Možda je fakat problem napajanje? Fortron 400W koji je već 4 godine star sumnjam da može sve držat pod kontrolom... Kaj vi mislite?
Mislio sam uzeti LC Power Silent Giant 650w oko nove godine.. |
Može li mi netko reći kako da upalim turbo mod na 1055t ? Digao sam ga ručno s množiteljem na 3.0 ali mi se turbo mod ne pali :S
|
Citiraj:
Možda je problem što neide na 3.6ghz uz tu voltažu. možda mu treba 1.45v za 3.6ghz ili 1.5v za 3.6ghz. sve ti ovisi o primjerku procesora. Kažeš da imaš dobar cooler i da ti temperature nisu visoke. Onda povisuj voltažu dok nedobiješ stabilan procesor na 3.6ghz. Ako je pak na toj stabilnoj voltaži temperatura prevelika, ništa, nađi takt na kojoj ti je i temepratura dobra. Da ti napajanje nije dovoljno jako, mislim da bi ti se prije komp ugasio, nego bacio BSOD. Ako netko zna drukčije, nek me slobodno ispravi |
Citiraj:
Uz to pricao sam sa covjekom ,koji je kroz ruke provukao puuno vise ploca nego ja, bas o tom overvoltanju te mi je spomenuo da i cak i Asus crosshair ploče znaju imat oscilacija u naponu i da je to jednostavno tako. Citiraj:
Sto se tice napajanja, ako je Fortron PNF serija nemas se sto brinut, bar s trenutnom konfom. |
Citiraj:
turbo mode radi jedino sa novijim chipsetima tipa 890gx i 890fx.nece ti raditi sa 790x chipsetom |
Imam neke opcije u BIOS za turbo mode, ali kako ga god stavim, brzina mi je ista :S Koliko bi mogao najdalje ići s OC na toj ploći i stock cooleru ? Po everestu mi je u full loadu temperatura oko 50°C. 3-4 gore dole. Hvala
|
ljudi kolko bi se dao klokati moj proc sada ga drzim na 4ghz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516404
|
Citiraj:
|
Citiraj:
hm...zanimljiv primjerak,jos nikad nisam vidio da 955 idu na 4 ghz sa tako niskom voltazom....jesi ti to testirao nekim stres programom tipa prime95 ili OCCT??jer malo mi je tesko povjerovati da Phenomi II 955 idu tako daleko i to sa voltazom nizom od 1.4... |
Kako da ne?? Pogledaj clanak na PCE o C3 revizijama procesora, vecina ih ide na ~4.0 GHz sa manje od 1.4V
|
Citiraj:
ali mislim na 0-24 stabilno,jer momak kaze da ga fura na toliko,a to znaci da igra,surfa po netu sa tim taktom i voltazom. EDIT: @ZvoneXP smanji HT link,trebao bi ti biti izmedu 1800-2100 sve iznad toga narusava stabilnost a ne daje nikakvo poboljsanje u performansi tvog kompa. |
mod brisi,slucajno sam double postao.ispricavam se
|
Moj primjerak je C3 revizija, a nema šanse da dođe na 4.0 ispod 1.45V i to ne baš najstabilnije, a hladnjak mi drži temperature u normali.Stabilno za 24/7 ga držim na 3650 MHz sa 1.36V a čak nemislim da imam loš primjerak jer sam vidio dosta lošijih( možda su to bili c2, al nisu mogli preko 3.9GHz nikako).
|
1.36v za 4.0GHz zvuči super ako je stabilno.
Kod mene revizija C2 je išla na 4.0GHz uz pustu muku na 1.55v,ali sad imam C3 i on ide 3D stabilno na 4.0GHz sa 1.425v a držim ga na 3.7GHz bez podizanja(1.325v) napona za 24/7 i mislim da imam odličan primjerak , ako njemu ide s 1.36v na 4.0GHz to je iznimno dobro i jako rijetko. |
Citiraj:
|
Razmišljam o nadogradnji render mašina za koje mi je važna samo CPU moć i količin RAMa. Do sada sam imao q6600 OC na 3.2 bez dizanja voltaže. Skroz stabilno. Ali sada bih trebao nešo jače. S obzirom da se radi o 2-3 kompa koji ne rade ništa drugo osim rendera, cilj mi je proći što jeftinije i pritom dobiti što više CPU snage. I sam broj jezgri donosi mi prednost.
Razmišljao sam o Phenomu x6 1090T OC na cca 4Ghz. To bi trebalo biti stabilno, zar ne!? Koliko sam letimično pogledao, 1090T se dobro klokaju. A puno su jeftiniji od i7 ekvivalenta. NIsam baš u toku, pa računam na vaše savjete. Par pitanja: 1. Što mislite o tome? 2. Koju jeftiniju ploču kupiti, a koja neće imati porblema sa OCanjem 1090T? 3. Koju jeftiniju memoriju za to? Hvala, pozdrav |
ako planiras oc-at onda gledaj da uzmes plocu sa boljom regulacijom napona (8+2, 10+2) . sa jeftinima se neces bas usrecit.
|
Citiraj:
2. Ispod ovog nemoj uzimat ako planiras OC, i preporucam stavljanje biosa od 890GX ako mislis OCat jer se dosta dobije na samom krajnjem OCu i potrebnoj voltazi 3. Svejedno, samo gledaj da ti je kompatibilna s plocom, ne moras nis posebno uzimat jer proc ima otkljucan mnozitelj pa ne moras mem dizat E da, i racunaj na neki bolji cooler odma, jer onaj kaj s njim dobijes je glasno smece da se tak izrazim:D, i ne bus se s njim previse naOCal |
Zahvaljujem na odgovorima.
Naglasio bih da me zanima samo ultra stabilni OC za 24/7. Mogu li to očekivati? Ako da, koliko? Može li neki konkretni prijedlog za ploču? KOji bi bio best buy? Da nije skupa, a da stabilno clocka 1090T do 4GHz recimo... Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:53. |