PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Amdejac 21.05.2008. 13:34

Citiraj:

Autor Beren (Post 1034889)
A ono, malo mi je apsurdno da se tu priča o nekakvom kruhu bez aditiva dok istovremeno ekipa praktički jede mast na žlicu. :)

Zdravija je svinjska mast nego ulje.

Primjer:
Svinjska mast za razliku od ulja ne zagori (pocrni) niti se po rubu tavice prilikom pečenja napravi nešto tipa žvakače koja se poslje niti pranjem neda skinuti.
Svaka čast domaćem maslinovom i bučinom ulju.
Ako i nije zdravija svinjska mast ima barem bolji okus od industrijskog ulja.
A kaj se tiče sadnje koruze ja sijem koruzu i imao sam je prošle godine 12 metara kubičnih. Pečem domaći kruh bez aditiva. Imam i vrt na kojemu raste domaće povrće. Svinje se hrane domaćom koruzom isto kao i piceki, kokice i pureki.

syss 21.05.2008. 13:39

za okus nema rasprave definitivno.

Amdejac 21.05.2008. 13:57

Citiraj:

Autor syss (Post 1034952)
za okus nema rasprave definitivno.

Naravno.
Podriguša, frtalj kruha i žuja. :D
Očigledno je da ima nekih koji u sebi taje onu mračnu bilju stranu. :D

Jelc 21.05.2008. 14:02

Citiraj:

Autor flare (Post 1034927)
meni isto ide na živce to preseravanje s kruhom i općenito s tim kaj je zdravo kaj nije pogotovo od ekipe koja (kako je Beren rekao) jede mast na žlicu

A čuj, ide i meni koješta na živce pa ipak nemam potrebu nekom tko ima (ili misli da ima) drugačiji ukus kaj se tiče hrane govoriti da se-preserava.:)

Amdejac 21.05.2008. 14:17

Ono preseravanje je išlo mene, ali sam prešao preko toga.
Ne želim se spuštati na taj nivo. :smoke: :kafa:

^SuperUnknown^ 21.05.2008. 14:22

Narucio maloprije bosanski lonac iz www.plavilicitar.hr i dobio u hrani JEBENOG CRVA! Nakon sto sam puko skoro, zvao sam ih i doso je lik, vratio pare i uzeo sa sobom crva jer kuharice ne vjeruju da se crv nasao u hrani! Pas mater....

Jelc 21.05.2008. 14:36

Onaj restač (Licitarsko srce) u Ilici je prije imao mrak pečenu teletinu...njam...:)

Dizel 21.05.2008. 14:38

Eh koliko sam se gusjenica nagledao u kelju i kupusu u vojsci... :D

Jelc 21.05.2008. 14:47

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 1034983)
Narucio maloprije bosanski lonac iz www.plavilicitar.hr i dobio u hrani JEBENOG CRVA!

Drigi put pitaj kaj se sve dobije u loncu:D

Dizel 21.05.2008. 14:51

Zivina je gratis ;)

syss 21.05.2008. 15:00

jel bosanski ili hrvacki lonac... hebiga crv, više manje :D

nego jel netko od vas klopao bosansku kalju, to su šnicle neke živine spečene pa onda raskuhane u čušpajzu okusom i izgledom sličnome prislijenom zelju samo je to sve skupa šarf u božju mater i naravno nije okus prisiljenog zelja jer ide gro extra stvari nutra.

Dizel 21.05.2008. 15:05

Ja ne volim te buckurise. Bolje sam za opciju ljutog cobanca od 3-4 vrste divljaci ;)

syss 21.05.2008. 15:08

i ja volim škame-on-a-stick dok šećem kućom... ovo je narodno jelo odobreno od strane alije sirotanovića čovječe :D

Fleks 21.05.2008. 15:11

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1034999)
Drigi put pitaj kaj se sve dobije u loncu:D

Malo vise proteina nije nikog ubilo :D:D

jurbAs 21.05.2008. 15:12

Citiraj:

Autor AMD (Post 1034946)
Zdravija je svinjska mast nego ulje.

Primjer:
Svinjska mast za razliku od ulja ne zagori (pocrni) niti se po rubu tavice prilikom pečenja napravi nešto tipa žvakače koja se poslje niti pranjem neda skinuti.
Svaka čast domaćem maslinovom i bučinom ulju.
Ako i nije zdravija svinjska mast ima barem bolji okus od industrijskog ulja.
A kaj se tiče sadnje koruze ja sijem koruzu i imao sam je prošle godine 12 metara kubičnih. Pečem domaći kruh bez aditiva. Imam i vrt na kojemu raste domaće povrće. Svinje se hrane domaćom koruzom isto kao i piceki, kokice i pureki.

cek di ti zivs na selu?! ili u zgb?! hehehe mislim domaci pravi kuruzni sam jeo jednom u zagorju i predobar kruh sve bi dao ponovo za takav sad jedem industriski kukuruzni ali nije los nimalo iz pekare krune je kruh...

pravi burke se radi sa svinjskom masti i to je najbolji burek koji mozes dobit :) samo sto vecina kretena koristi usrano ulje jedino u osk pekara retfala radi sa masti burek i burek je preee dobar

Dizel 21.05.2008. 15:17

Jos samo da se manje luka trpa u burek s mesom, jako rijetko je naci bez mase luka inside. Tako zamaskiraju lose meso, pas mater.

Inace, jel ima i ovdje koga protiv Vegete? Mi je doma ne koristimo vec okruglih 5 godina, jupi!

Jelc 21.05.2008. 15:21

Citiraj:

Autor syss (Post 1035012)
jel bosanski ili hrvacki lonac... hebiga crv, više manje :D

nego jel netko od vas klopao bosansku kalju, to su šnicle neke živine spečene pa onda raskuhane u čušpajzu okusom i izgledom sličnome prislijenom zelju samo je to sve skupa šarf u božju mater i naravno nije okus prisiljenog zelja jer ide gro extra stvari nutra.

Ma, jeo sam kalju...to su ti sve varijacije na temu, svako se-le radi malo drukčije...
Nije loše uglavnom:)

Danas nastavljam sa sarmom:D

Amdejac 21.05.2008. 15:38

@jurbAs
Ja sam ti selak. :D

Fleks 21.05.2008. 16:33

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1035029)
Jos samo da se manje luka trpa u burek s mesom, jako rijetko je naci bez mase luka inside. Tako zamaskiraju lose meso, pas mater.

Inace, jel ima i ovdje koga protiv Vegete? Mi je doma ne koristimo vec okruglih 5 godina, jupi!

Burek sa mesom jedem u jednoj pekari u zagrebu i nigjde drugdje, bas zbog toga sto rade sa lukom i losim mesom. Šiptari...

Vegetu nerebim godinama... Mrzim ju. Ubija okus hrane...

Citiraj:

Autor AMD (Post 1035049)
@jurbAs
Ja sam ti selak. :D

100% redneck with a shotgun :D:D

ovaj desno klinac sa pljucom ti je nas AMDejac dok je bil mali :D:D

Hamm 21.05.2008. 17:47

Citiraj:

Narucio maloprije bosanski lonac iz www.plavilicitar.hr i dobio u hrani JEBENOG CRVA! Nakon sto sam puko skoro, zvao sam ih i doso je lik, vratio pare i uzeo sa sobom crva jer kuharice ne vjeruju da se crv nasao u hrani! Pas mater....

isss daj me nemoj jebati! ja sam tam jeo fakat dugo vremena! mislim da nakon ovog nebum jel!

panoramix 21.05.2008. 18:25

Citiraj:

Stara fora, pojedeš 90 % i onda zoveš do neba zbog crva, kao, našao si ga pri dnu..:D:D
Siroti dostavljač vraća lovu dok ti fino probavljaš mukte klopu a kuharica si u ostavi za metle reže žile..:banana:

flare 21.05.2008. 18:52

u kojoj pekari flex?

meni je burek bio super u onom malom kiosku na trešnjevačkom placu no više ga nema :(...tj. kiosk je jos uvijek tamo ali vise nisu bureci nego neka kineska odjeća ili tak nekaj

jednom sam naisla na recept za domacu vegetu...bas cu to probati napraviti

Dizel 21.05.2008. 19:19

Cemu vegeta kraj toliko celera, mrkve, persina, korabica, tikvica itd itd...samo treba lijepo zasaditi vrt i imas fina domaca jela. Smece puno E aditiva i pojacivaca okusa.

BladeRunner 21.05.2008. 20:25

Ma vegeta je meni oduvijek bila odbojna. Prejaka je i ubije okus jelu, plus one mrvice.
Ja se držin toga da je što manje začina to bolje. Dokaz:
Jel stavljate vegetu na pršut?
Jel stavljate vegetu na pečeno janje/prase?
Čime začinjate sudžuke? Samo sol i ljuta paprika
Lešo teletina? Samo sol, možda ajvar..
itd...

Ladybug 21.05.2008. 21:39

mi delamo domaću vegetu već godinama. OK je, al dosta zazeleni jelo zbog celera i peršina, pa se kompenzira crvenom paprikom ili vrhnjem. Kupovna vegeta mi je OK, koristim je skoro svaki put kad neš kuvam, kaj vam je. Poduprite rvacko Židi! :D

Jelc 21.05.2008. 21:46

Klopa:

Amdejac
Hamm
Daddy ako ne ode u Tuhelj
Fleks
Buljo
MAHER
SU
rendula, ako se oporavi od norijade.
Wolverine ak ne ode u VU
srale7
Zunzara

Ništ od mene, voda sam do 19.00-20.00 ziher, ako ne i dulje:(
Jebiga...

Kaj da onda velim baki, koliko ljudi dolazi, vidim da je zapisano osam i tri mo-žda:stoopid:

MAHER 21.05.2008. 21:52

gle jelc jbg kaj nemres doci,steta,a kaj se mene tice ja sam se potpisao i ja dolazim :) ,a ovu mozda bagru pitaj kaj delaju

Hamm 21.05.2008. 22:03

a da se onda "odgode" žderonje iako bi meni full pasao ovaj petak jelte na GO sam pa eto.

Amdejac 21.05.2008. 22:09

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1035281)
mi delamo domaću vegetu već godinama. OK je, al dosta zazeleni jelo zbog celera i peršina, pa se kompenzira crvenom paprikom ili vrhnjem. Kupovna vegeta mi je OK, koristim je skoro svaki put kad neš kuvam, kaj vam je. Poduprite rvacko Židi! :D

Pa kaj čekaš. :care:
Podjeli s nama obiteljsku tajnu spravljanja domaće vegete.

greenfly 22.05.2008. 00:14

Eo...došo s posla , pa napravio lagani sendvič prije filma "The Bucket List" (po Hamm-ovoj preporuci) :zdero2:

http://www.imagesforme.com/out.php/i68651_DSC06347.JPG

buljo 22.05.2008. 00:28

Klopa:

Amdejac
Hamm
Daddy ako ne ode u Tuhelj
Fleks
MAHER
SU
Wolverine ak ne ode u VU
srale7
Zunzara

Dobio slobodni petak, naglo se izmjenili planovi, otpadam, sry... :(
Možda cuga.

Fleks 22.05.2008. 00:37

Vec vidim da bu nas 6 na zderama. Ko ga sljivi, srale dolazi, budemo njega zejbavali kad nema Jelca :D:D

Jelc 22.05.2008. 02:06

Fleks, odi pojedi nekaj slatko:)

http://tinyurl.com/625k4j

Fleks 22.05.2008. 03:06

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1035436)
Fleks, odi pojedi nekaj slatko:)

http://tinyurl.com/625k4j

Da mi je znati di si to iskopao :lol2:

Ladybug 22.05.2008. 05:47

najela se špeka i kruha. raženog :p

sutra se iskonzultiram s mamom i postam recept za mokru vegetu :)

Hamm 22.05.2008. 08:11

ne fakat kaj ovo ima smisla? bu bilo cca 6-7 ljudi na žderama?

Daddy 22.05.2008. 08:52

I'm out, idem u sv. Martin

Klopa:

Amdejac
Hamm
Fleks
MAHER
SU
Wolverine ak ne ode u VU
srale7
Zunzara

flare 22.05.2008. 09:54

DOMAĆA VEGETA

"Trebamo razno povrće kao mrkvu, peršin s listom, celer, korabu, karfiol, kelj, prokulicu, brokulu, pasternjak, poriluk, a možemo dodati i koprivu, stolisnik, dobričicu, srijemuš, list komorača i kopra. Sameljemo u stroju za mljevenje ili naribamo u mikseru. Dodamo 10-20% morske soli, sve dobro izmiješamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavljamo u čiste i suhe staklenke. Na vrhu prekrijemo redom soli i poklopimo. Čuvamo u smočnici. Ovako pripremljeno može trajati i godinu dana. Poslije otvaranja čuvamo u hladnjaku. Stavljamo u sva slana jela."

Wolverine 22.05.2008. 10:05

Klopa:

Amdejac
Hamm
Fleks
MAHER
SU
srale7
Zunzara

Ni mene nema... na nečju žalost ili sreću

vidimo se na nekim drugim žderonjama

Hamm 22.05.2008. 10:21

više nema smisla..mislim da je najbolje da se odustane :) kaj bu nas 8 bilo :D

i još rendula odustane...SU zaglavi na poslu pa nas je 6...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.