![]() |
Citiraj:
zato pravi Žderonje pribjegavaju Žuji, Fresshu, Becksu, Bavariji, Panu... Dobrodošao u klub. |
Citiraj:
al sam gladaaaan idem do skojine pekare po neku krofnu :zdero: i burek :) |
Pa mogli bi u ovu temu uvesti kategoriju pivopije. Ajde da vidimo. Top 5 piva
1. Leffe ( braun ili blonde, tak svejedno :P ) 2. Kilkenny 3. Lowenbrau ( ali pravi švapski, a ne ovaj punjen kod nas ) 4. Velebitsko crno 5. Tomislav |
sorry ali tomislav je pravo muško pivo u odnosu na velebitsko crno i kilkenny pogotovo.
za blonde leffe se slažem, apsolutni top meni. |
Od svijetlih : 1. Jever ( sjeverna Njemačka )
2. Staropramen ( Češka ) 3. Zlatni Bažant ( Slovačka ) 4. Faxe ( Danska, pakovanje u limenci od 1 litre ! ) 5. stara dobra Žuja Od crnih : 1. Tomislav pa dugo, dugo nitko... |
panoramix sve si reko ;)
do danas nisam probao crnu pivu (a nije da sam probao 3 komada) koji može uopće prismrditi recimo tomislavovoj pjeni sa kojem možeš prozore razbijat ili grudat frendove kad pretjeraš. žuju bojkotiram od prije nekih cca. godinu dana, jer mi se srozala malo okusom (ili je do qpacka), ali je zato pan za dobar dan i više nego dobra zamjena. |
Piva iz qpacka je živi očaj. Probao sam žuju, staro češko i sad zlatorog u toj plastici i to je takvo sranje da stvarno ne znam tko to može pit
|
Citiraj:
decki sto ce te imat za rucak?? meni negine pohana piletina riza salata i umak od sampinjona :) |
Citiraj:
Staklo all the way.......:rolleyes: |
mah izbjegavam... da citiram velikog mislioca 21. stoljeća jeff dunhama:
jeff: what's your favorite beer? bubba j: an open one :D :D :D |
za doruchak kebab, pa nakon pol sata pizzzzzza i pol litre kole.:zdero:
|
daj zed tišina... uzmem bocu kad mi se da sić u podrum po nju ili kad su gajbe u pitanju, inače zemem plastiku jer je:
1. veća 2. veća 3. kad nema pana uzmem 2l plastiku mb jer je, pretpostavljaš, veća 4. kad popijem dam emtpy bocu malim susjedama koje to skupljaju i založe za novac, pa si kupe mp3 plejer, role i tako to 5. veća još netko za pljusku? :D |
Ti si jedan od onih kojima je bitniji kvantitet od kvaliteta. Vikend cuger, ha :D Kaj se tiče Leffea, radije izdvojim tih 20+ kn kolko košta po bircevima i fino zalijem kebab kvalitetnom pivom nego da se vratim sa žgaravicom doma.
|
samo što ja rađe izdvojim 100kn i kupim koji karton leffea, pa ga popijem u dvorištu uz roštilj nego 4 komada u bircu.
pa sad ako ćemo mjeriti kvalitetu i kvantitetu u domeni gdje litra pive košta 10kn, onda u vražju mater :D bez brige nije meni pivo skoro nikad prvi odabir. |
Od pivkana mi je najbolja Erdinger svijetla. Ali dođe u vrutku 12kn a u bircevima od 25kn pa na dalje.
Danas gablec siromašan..sve u svmeu slabo jedem..full sam nervozan pa sam oprištavio (sisa ne pomaže ona krema protiv prišeteva kaj si mi rekao :D ) |
Budweiser
Zlatni fazan Fresssh Žuja Žena iz nekog čudnog razloga voli Haineken:stoopid: Danas bio sa matorim adminom na ćevapima, nisu bili loši...a budući da nisam moral vozit mogao sam maznut i Žuju:D |
e jelc tu te moram spljuvat, mislim da se i dedi može pridružit... neki dan na pauzi već dosta te žuje i reko ajmo freš uzet, kadli ono kaos od okusa.
za kaznu smo morali žujom vulgaris isprat okus. |
Citiraj:
|
omg na šta ti mi ličimo... pa bar sjednemo u birtiju ffs :D
|
Imam još dva Budweisera u friću-mislim da upravo idem sa jednim isprat okus ćevapa i luka:D
|
jutros sam se digla u cik zore i stavila peći male burekiće i to sam gablala danas :)
a kolega je donesao neku tortu (odlazi covjek iz firme pa sad slavi :D) i toga sam maznula isto jedan komad ...jako je fina torta, lagana, voćna :nuts: |
Bavaria doma, Becks u jazz barovima :) Leffe smrdi po vlazi :stoopid:
Danas jedem neke tanke juneće šnicle i nekom crvenom umaku s pireom. Njam-ej. Zekan je cool, fala na pitanju :p |
Ajde Bugica...sad se tu delaš finkinja a svaki put kad sam te videl-natezala si Žuju.
Veliku:D |
Je, isto ko i kad Syss veli da ne pije pive hodećki; a pretprošle Žderonje kupio dve Žuje i furali smo ih okolo po borovima i parkinzima :p
Al fakat, Bavarija mi je beer-of-preference. No podnjela bih i Bud :D |
prošle žderonje su u routeu ostali bez pive pa su ih oni morali nosat stojećki :D
|
Citiraj:
Inace sto se tice pive Zuja mi se jako pokvarila zadnjih godina, svijetli velebit varira kvalitetom, tamni mi je odlican. Erdinger, Guinness, Pilsner Urquell moze uvijek:dajpivu: Citiraj:
|
pizza,i to kakva :) uzeo si maxi,domaća receptura ne mjenja se već 15 godina :zdero: ovakvu Zagreb još nije vidio :beer: Tajna je u okusu.
http://www.imagesforme.com/show.php/60707_pizza.jpg |
Glavno da si rekao otkud je pizza :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja nisam neki pivopija, ali nevolim teške, gorke i crne pive. Pogotovo Guines koji ima okus po Divki ili Knaipu (okus pougljenjenog ječma). Više sam za vodenaste tipa Karlovačko ili Pan. U zadnje vrijeme Pan je jako dobar i po meni bolji od već ustaljenih standarda žuje i karlovačke. Najbolja piva mi je Velebitska. Od stranjskih dolazi u obzir Stela i češke pšenične pive. :beer: |
najbolja piva koju sam ikad pio Franziskaner, naravno kod nas je vise nema, bilo u vrutku kratko vrijeme.
od domacih fresssh i zuja. |
Citiraj:
Citiraj:
;) Zanimljivo meni je bas Guinness vodenastiji iz razloga sto nije gaziran (zbog omjera Co2 i No2) za razliku od lagera. Citiraj:
Franiziskaner sam probao i dobar je, ali mi je erdinger ipak bolji. |
meni se jedu palačinke sada...sada mi se pak baš i ne da peči..budem ih ujutro napravil :)
a sada...nekaj sitnoga za prigricnuti..neki sendvičak od kulena :) |
Bavaria :beer:
|
Ne znam jel itko od vas imao priliku otić na Oktoberfest u Munchen. Ako imate vremena i sredstava, svakako odite jer kad probate pivu tamo, poslat ćete sve ove kupljene nekam :D A da ni ne spominjem kak se dobro jede tamo. Istina, cijene su za njihov standard prihvatljive, ali isplati se dat tih 7€ za kriglu. A na povratku se uzme 5 ovakvih suvenira http://hublammers.de/b64_66.jpg
Sad mi prazne služe kao kante za smeće po kući, hahaha |
Bacchus, morphe ;)
|
Citiraj:
|
Jel moze bivsi stanovnik Praga počet o pivama? :D
|
Citiraj:
Čak su te i vu deželi prokužili da ništ ne vrediš pa su te za horvašku hitili. :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:27. |