PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Speedport W724V Type Ci (T-Com) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=270478)

Karlo666 17.06.2016. 15:25

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2936799)
e moj karlo

ugl nemam vremena... danas mi pala idea i fakat radi... kad skupim malo vremena cu napisat sta i kako

Pa onda mi pojasni zašto mi VoIP klijent na PCu odbija se spojiti sa točnim informacijama?

Lik vjerovatno i dalje ima aktivni POTS jer kako kaže da nema nikakvi VoIP/SIP adapter.

Ili ima dvije linije a jedna je prespojena na MSAN.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mogy 19.06.2016. 02:00

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 2936915)
Pa onda mi pojasni zašto mi VoIP klijent na PCu odbija se spojiti sa točnim informacijama?

Mislim da je mamutarka bio sarkastičan :D :lol2:

back2quick 19.06.2016. 09:12

to sa VOIPom na non-Tcom ruterima je problem konfiguracije DNS servera: http://forum.pcekspert.com/showthrea...10#post2558010

Michel 19.06.2016. 10:00

Imao sam nekih problema sa ovim routerom na poslu, a istoga imam doma, i zamolio tehničara da mi pusti 039 jer ga nisam našao (prije sam stavio 037) i zasada mi se sve stranice instant otvaraju na 50mb.

Mala informacija 29. je rekao čini mi se da planirano baš svima isti dan pustiti 039 automatikom.

android-split 19.06.2016. 22:24

Malo da skrenem sa teme, al mislim da cu ode dobit najbolji odg. Kad mi je stavljan speedport, usputno mi je promjenjen skart za hdmi na obje televizije. Na ovoj novijoj u sobi mi ako npr neki kanal stoji duze upaljen ton neprati sliku. I onda moram gasit maxtv da se vrati u normalu. Dok je bio na skartu tog nije bilo. Probao sam oba hdmi porta na tv-u. Na drugoj je u redu. Nije neki problem al eto, ako neko ima nesto za kazat. Tnx

chem1990 19.06.2016. 22:36

evo mene nazad... uglavnom... konacno malo vremena pa da pokusam ispricat cijelu pricu sa optikom od t-coma i raznim ruterima....

nakon doslovno neprospavanih noci i razmisljanja na poslu samo o routeru i hebe_nim vlanovima i tagovima, nakon zto mi se zivot sveo na to da sam procao sa svima o routerima od prijatelja do necakinaja (5 i 6 godina) i macka najvijerovatnije zna sad isconfigurirat router.... dosao sam do idee kako rijesit stvar...

Uglavnom znaci . Kupio sam lynksys wrt1200ac i na njega sam puknuo openwrt. Kupio sam i SIP od linksysa SPA2102 i krenuo u pobijedu.

prva stvar koju treba napravit je iskonfigurirat vlanove sa njihovim ID-jevima i Switch od routera sa TAGOVIMA.

kada se ude na stranicu od routera pod switch, naci cete ono sto sam postao prije nekoliko dana.

http://s33.postimg.org/hakixidkv/vlan.jpg

i nakon uzaludnih pokusavanja, citanja milion stranica od spanjolskog, engleskog i njemackog i uzaludnog konfiguriranja SIP-a, do ocaja, rekao sam sam sebi da je nemoguce da je nesto krivo u sipu i nema zasto da to ne radi. Sumljao sam na Switch configuraciju da nije tocna.

I ONDA mi pada ko grom iz neba idea da zasto ja nebi Speedport od TCOMA Mupotrijebio kao SIP kad vec u sebi ima sve sta mu je potrebno... i tu je revolucija pocela.

uglanom spojio ja speedport u moj router i lan kabel u speedport, u ETH1 (link), i primijetio da linija dsl na speedportu se pali a telefon ne... i tu sam poceo opet prckat po tagovima i switchu... i dosao do ovog saznanja.

https://s32.postimg.org/a2th5057l/switch_tcom.jpg

znaci svugdije gdije sam citao je bilo untag na port ali svugdije negdije cak niti ne tagaju portove nego Nat nesto napravi, pa bla bla, to bi trebalo radit, ali ne, radi samo ovako.
znaci ono u krugu je ETHERNET port 4 izoliran samo za voip, i u njega ubosti SPEEDPORTA.
Prije toga molim vas VAZNO. uci u speedport, ubit Firewall sa onim sakrivenim menijem pa ic normalno na networking postavke za DHCP i iskljucit pod obavezno... ima 3 opcije: dhcp, ne dhcp i treca dhcp relay (ako se dobro sijecam), e pa tu trecu izabrat i upisat ip od svog routera npr. 192.168.1.1

i necete vijerovat, router vam vodi igru, nema speedporta izmedu, konacno 100mbit-a je 100 a ne 93-92 tbog g*vna a speedport samo ko sip funkcijonira znaci telefon u njega uboden.

Posto sam shvatio da mi tagovi i switch nisu bili dobro iskonfigurirani mozda ce i SIP od linksysa radit ali kao sto rekoh nemam vremena.... probat cu kad budem imao volje...

P.S. probao sam tagove stavit i na origigi firwareu od routera gdije je MEGA jednostavno imas samo wan port za tagat i eth4 port... i necete vijerovat RADI I TAMO...

:zdero2::roller::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer::beer:

Karlo666 20.06.2016. 08:08

I oped si došao na istu priču gdje Net i IPTV radi a VoIP ne.

Net i IPTV nisu problem za postaviti.

skalar 20.06.2016. 09:17

sad dal je isped ili iza speedport ,bar kod mene je sporedno u bridgeu radi solidno jednom tjedno ga moram čupat iz struje,čak kad malo razmislim i SIP
je opet 2 uređaja, s time da postoji velika mogučnost bacanja novaca,cilj bi trebao bit jedan uređaj za sve,a to brijem bez t-comove "suradnje" baš i nebu išlo,
oni naprosto briju da su nam podjelili super uređaje,a kad i priznaju da ima problema onda si izoliran slučaj, i počnu brijati o budučoj poslovnoj suradnji,
konkurencija je pak još gorja,bunit se nemaš kome,znaći pomirit se kak je stanje i za nadati se da će u budučnosti nešto bolje ponuditi,neće valjda
speedport ovaj za vjeke vjekova ostati,mada brijem da će biti zauvijek neki model speedporta,osnovni problem je što premalo korisnika prijavljuje probleme.

chem1990 20.06.2016. 09:53

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 2937818)
I oped si došao na istu priču gdje Net i IPTV radi a VoIP ne.

Net i IPTV nisu problem za postaviti.

Ne znam di si procitao IPTV u mom postu pricam o telefonu.... Znaci router tvoj i sip speedport... Voip radi

chem1990 20.06.2016. 09:57

Citiraj:

Autor skalar (Post 2937833)
sad dal je isped ili iza speedport ,bar kod mene je sporedno u bridgeu radi solidno jednom tjedno ga moram čupat iz struje,čak kad malo razmislim i SIP
je opet 2 uređaja, s time da postoji velika mogučnost bacanja novaca,cilj bi trebao bit jedan uređaj za sve,a to brijem bez t-comove "suradnje" baš i nebu išlo,
oni naprosto briju da su nam podjelili super uređaje,a kad i priznaju da ima problema onda si izoliran slučaj, i počnu brijati o budučoj poslovnoj suradnji,
konkurencija je pak još gorja,bunit se nemaš kome,znaći pomirit se kak je stanje i za nadati se da će u budučnosti nešto bolje ponuditi,neće valjda
speedport ovaj za vjeke vjekova ostati,mada brijem da će biti zauvijek neki model speedporta,osnovni problem je što premalo korisnika prijavljuje probleme.

Pa o tome se i radi nema dodatnih troskova. Samo router a za sip upotrijebis speedport koji ovako i onako dobijes....

Bridge mode jos uvijek ti zna zastekat. Ovako tvoj router radi sve. Znam to jer imam sedver doma i poludio sam sa svim operaterima...

skalar 20.06.2016. 11:11

Citiraj:

Autor chem1990 (Post 2937845)
Pa o tome se i radi nema dodatnih troskova. Samo router a za sip upotrijebis speedport koji ovako i onako dobijes....

Bridge mode jos uvijek ti zna zastekat. Ovako tvoj router radi sve. Znam to jer imam sedver doma i poludio sam sa svim operaterima...

da si pitao odmah bi ti rekli da to ide,ide i sa switchom između tp linka i rutera sjedne strane a sa druge speedport ,ide sa ericssona jedan port za speedport drugi za ruter,ali nejde jedan uređaj za sve a da nije speedport,ako
hočeš telefon, ok internet i ok maxtv moras dodatno investirati oko tisuću kuna i imati cijelu godinu božić na stolu,bogme mi bor za božić nije bio okičen s toliko lampica kolko mi sad svijetli na stolu :) :hitthewal:

chem1990 20.06.2016. 12:22

Citiraj:

Autor skalar (Post 2937882)
da si pitao odmah bi ti rekli da to ide,ide i sa switchom između tp linka i rutera sjedne strane a sa druge speedport ,ide sa ericssona jedan port za speedport drugi za ruter,ali nejde jedan uređaj za sve a da nije speedport,ako
hočeš telefon, ok internet i ok maxtv moras dodatno investirati oko tisuću kuna i imati cijelu godinu božić na stolu,bogme mi bor za božić nije bio okičen s toliko lampica kolko mi sad svijetli na stolu :) :hitthewal:

ja nemam erikson nego tp-link ont sa 1 izlazom...

ne kuzim sta zelite vise postic... pa na ovaj nacin sa routerom od 400kn izbacis tcom.... ne kontam stvarno... nitko tu nije pisao da speedport moze ic u router a router u ont.
koja je razlika ako iskonfiguriram sip ili upotrebljavam Speedshrot samo za voip?

nema dobrih routera barem sta sam ja vidio s telefonom osim fritzeva... ali ono nisu jeftini

Karlo666 20.06.2016. 14:23

Ako imaš ONT sa dva porta onda možeš prištekat SIP/VOIP adapter koji sam može tagati VLANove a u drugi port ruter za net i IPTV.

Da se mene pita nebih uzimao fix telefon(VoIP) jer nema smisla kad svi imamo mobače.
Al jbg furaju da se uzme fixni i gotovo.

skalar 20.06.2016. 14:40

Citiraj:

Autor chem1990 (Post 2937909)
ja nemam erikson nego tp-link ont sa 1 izlazom...

ne kuzim sta zelite vise postic... pa na ovaj nacin sa routerom od 400kn izbacis tcom.... ne kontam stvarno... nitko tu nije pisao da speedport moze ic u router a router u ont.
koja je razlika ako iskonfiguriram sip ili upotrebljavam Speedshrot samo za voip?

nema dobrih routera barem sta sam ja vidio s telefonom osim fritzeva... ali ono nisu jeftini

u tplink ont ide swich pa iz switcha na jednu stranu u ruter u a na drugu u speadport i to radi,imaš speedport za maxtv i telefon,
i ruter na van id:100 za internet sa svim slobodnim portovima.
a ono kaj bi volio je da bar 10% ljudi koji imaju problema sa speedportom i to prijave kao kvar,mada mi je danas rekla ženska
sa hakoma da su njima poprilično vezane ruke što se opreme tiče, zakonski je to ostavljeno provajderima,kontrola i kvaliteta,
a zakon poput ovoga u njemačkoj - da svatko može kupiti ruter koji želi i obaveza provajdera da da podatke za povezivanje
preko voipa svojim korisnicima je nažalost u ovoj državi utopija tu hakom nema ovlasti nego bi se trebao izglasati zakon u saboru.

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 2937947)
Ako imaš ONT sa dva porta onda možeš prištekat SIP/VOIP adapter koji sam može tagati VLANove a u drugi port ruter za net i IPTV.

Da se mene pita nebih uzimao fix telefon(VoIP) jer nema smisla kad svi imamo mobače.

ja htio prilikom sklapanja ugovora bez telefona a oni mi rekli 700kn onda za uvođenje optike ,a rata 10-15 kn manja nek s telefonom,
čisti višak mi je taj telefon ,koristim ga jedino kad zovem 08009000.

dadoremix 20.06.2016. 15:21

koji govnari tht
resetiraju modem na tvornicke.. wifi vrate.. i forvarding ne
i sad mene zove čovjek.. zašto ne rade kamereeeeee
naravno, verzija softa je i dale 028

chem1990 20.06.2016. 15:34

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 2937947)

ovaj moj sip spa2102 ima vlan tagging ali mi za sad nije proradilo... imam neke probleme u dobivanju ip-a na tom vlanu....

MasterX 20.06.2016. 16:11

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2937973)
koji govnari tht

ako su mu bitne kamere investiraj par stotina kuna u pristojan router, gdje ti HT ne moze jahati po routeru i zivcima, a HT "router" stavi u Bridge mode...

to je jedini pravi put do nirvane - rece Buddha
true story :D

hrki 20.06.2016. 16:52

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2937973)
koji govnari tht

Jer za to ne pružaju uslugu. To si sam slazeš. A Wi-Fi se vraća

dadoremix 20.06.2016. 17:22

al nitko ih nije molio da diraju modem
došlo im
reko ajd valda digli fw,... ali jok. nisu

skalar 20.06.2016. 17:59

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2938007)
al nitko ih nije molio da diraju modem
došlo im
reko ajd valda digli fw,... ali jok. nisu

meni je ovaj moj tehničar tekao da ni neće po defulu dizat svima nego samo u
slučajevima prijave kvara ili na traženje korisnika,kad su u direktnom kontaktu sa korisnicima ,
jer u protivnom bi si stvorili više problema nego što sad imaju,
jer ak neznaš da traje fw update pa iskopčaš ruter onda se ruter brika,to su njegove riječi.

P.S. kaj taj 08009000 broj grize,ljepo zamoliš,kažeš da ti ruter baš neradi dobro i napravit će ti?

dadoremix 20.06.2016. 22:49

pa ne grize.. samo sam iznio.. šta kemijaju ako ih nitko ne pita
šta bezveze resetiraju modem, ako ne treba.. bitno da meni rade posao, koji nije plačen jer je to.. par brojiki za tipkat (al to je opet za onu drugu temu na ovom forumu)

vacs 20.06.2016. 22:58

Citiraj:

Autor skalar (Post 2938025)
meni je ovaj moj tehničar tekao da ni neće po defulu dizat svima nego samo u
slučajevima prijave kvara ili na traženje korisnika

gle ove situacije danas...bio kod frend i zali se na wifi, aj idem se logirat da malo postelam kanal i 300mbit ukljucim ako nije i vidim da je na 028 fw, idem ukljuciti 300mbit wifi i ruter zablokira, restartamo ga opet nista, ima wifi na koji se ne mozes spojiti a kablom nismo ni probavali jer mu mrezna izgorila pa ima samo wifi opciju, ruknemo na tvornicke, nakon 5 min wifi se upali, spojim se sa default sifrom ali nema neta, cekamo 10 min i nista, opet ga restartamo i nista, neta nema...zovem szk i velim da net ne radi, pita teta koji broj linije, dam broj i veli da je kod njih sve ok, ja pogledam na komp i net radi, wifi vracen koji je bio prije tvornickih, udem u ruter kad ono 039 fw

znaci, ako vratis modem na tvornicke on ce sam povuci 039 fw, je da ce trajati pola sata dok se dobije i proradi ali povuce ga jer nema sanse da su oni njemu isli dizati fw bas kad sam ja krenuo cackati po ruteru kad nitko nije tjednima prijavljivao kvar

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 2938098)
pa ne grize.. samo sam iznio.. šta kemijaju ako ih nitko ne pita
šta bezveze resetiraju modem, ako ne treba.. bitno da meni rade posao, koji nije plačen jer je to.. par brojiki za tipkat (al to je opet za onu drugu temu na ovom forumu)

ne znam kako to tocno ide ali znali su i meni par puta na tvornicke staviti bez da ih itko ista trazio..valjda je studentima dosadno pa proizvoljno nekome bace na tvornicke jer im se k digao

skalar 21.06.2016. 02:31

samo sam prenio što mi je tehničar rekao,naravno da kad bi odlučili svima s nedelje na ponedjeljak diči 039 ,recimo oko 4 ujutro da bi opasnost iskapčanja ukapčanja rutera bila i više nego minimalna,a što ćeš ponekad se ti tehničari ponašaju kao kučni prijatelji,a bogme ponekad čuješ svašta,nemogu reč da se netrude jer se stvarno trude,trud je stvarno za pohvalu,ali najbrži način dobiti 039 ako netko treba je nazvat njih,mada meni osobno T8 bolje radi u bridge modu,što opet kod nekog drugog nemora biti tako.

Ant3G 21.06.2016. 10:31

Ako netko ima isti problem kao mi na način da koristi interni DNS i da mu Speedport pravi probleme s adresama, neka pokuša isključiti opciju: https://support.microsoft.com/en-us/kb/2933537
"Register this connection's addresses in DNS"

Papandopulo 22.06.2016. 20:21

Što se dogodilo s dropboxom u kojem su bili fw? :/ Imam 036 zasada, dobro radi, ponekad zna wlan štekati na televiziji, no jako rijetko. Da li se isplati staviti 039?

Mikeyy 22.06.2016. 20:24

Ima li ovaj router mogućnost da se automatski resetira svaki dan u određeno vrijeme ili po nekom rasporedu?

Karlo666 22.06.2016. 23:00

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2938864)
Ima li ovaj router mogućnost da se automatski resetira svaki dan u određeno vrijeme ili po nekom rasporedu?

Ima jedino da ga sam ištekaš iz zida pa uključiš ili da kupiš neki power switch i postaviš mu točnu uru kad će da gasi.

Zaboravi bilo što bolje od naših ISP rutera.Sve su to smeća.

Mikeyy 22.06.2016. 23:17

U bridge modu mi je, ali imam osjećaj da poblesavi nakon što radi tjedan/dva neprekidno pa ga treba resetirati. Reko možda ima mogućnost pa da ga postavim na reset jednom tjedno i da sam miran.

chem1990 23.06.2016. 01:15

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2938943)
U bridge modu mi je, ali imam osjećaj da poblesavi nakon što radi tjedan/dva neprekidno pa ga treba resetirati. Reko možda ima mogućnost pa da ga postavim na reset jednom tjedno i da sam miran.

koji router imas? jel potrzava vtagging?

skalar 23.06.2016. 09:58

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 2938943)

imaš ome automatske prekidaće za par desetaka kuna digitalne možeš podesiti po danima ja koristim za akvarij,ako hočeš automatski :)

šalu nastranu ako hočemo liniju imati kak treba treba investirati u dobar ruter,
zaboravit na voip ili uz dodatni trošak otvoriti voip accaunt negdje.u zakonu
po hakomu stoji da za opremu, kontrolu i kvalitetu ,je isključivo provajder odgovoran i
da su njima ruke vezane što se kvlitete opreme tiće,taj dio spada pod uvjete poslovanja i to donose sami provajderi,
ako je u skladu sa onim što su tamo napisali onda ni nema kvara prevedeno,
da bi se to promjenilo trebao bi potpuno novi zakon o telekomunikacijama biti donjet ,
a to nažalost spada u sferu znanstvene fantastike na ovim prostorima.

chem1990 23.06.2016. 10:59

u svemu se slazem osim za ovu konstantnu ideju da treba zaboravit voip za imat dobru liniju...

Ako router radi direktno u ont... a voip nakon routera na speedshitu... linija ti je tu ko da nema speedshita... i gotovo... treba router od 400 kn koji radi avion sa openwrtom i cak postoji skripta koja iskofigurira interfejs sa vlanovima.... samo sta su drugi id-evi... pa promijenis u 100 i 101 i sve radi... router je tplink 1043nd

Mikeyy 23.06.2016. 11:21

Citiraj:

Autor chem1990 (Post 2938960)
koji router imas? jel potrzava vtagging?

Asus AC68P, ali sam na vdsl tako da mora ići u bridge. Telefon mi ne treba, iako ga imam, ali sam ga uzeo isključivo zbog cijene paketa.

Nisam siguran da li je problem u Asusu ili SP, ali mi smrdi na SP pa reko da tako probam riješiti.

chem1990 23.06.2016. 11:24

vdsl... sad mi je jasno zasto zaboravit voip.... moja greška, ja cijelo vrijeme pičim ko da svi imaju optiku. my bad... :wtf2:

vacs 24.06.2016. 16:39

je li onaj ZTE ZXDSL 931VII v4 bolji od ovog naseg speedporta? ako je, koji je najlaksi nacin da ih zamjenim tj kako da trazim ht da mi daju njega umjesto speedporta jer pocinje me zivcirati sto nemam vise N300 opcije za wifi pa mi komp u boravku se ide spojiti na asusa na katu a taman mu tu signal slab pa moram u par puta odspajat se sa wifi da mi se spoji na speedporta koji je samo iza drugog zida, ne znam jesam najbolje objasnio ali dok sam imao na speedportu N300 opciju radilo je sve super, a sad mi je banana

skalar 24.06.2016. 19:18

ZTE ZXDSL 931VII v4 je isto 100mb ruter znaći za opciju 200/100 ne dolazi u obzir,jučer su mi ga trebali zamjeniti pa su skužili da ništa od toga.
promjena ti neće biti dok ovaj njemački speedport ne zastari ili ako njemci nepređu svi na fritzbox-ove pa im njihovi speedportovi ostanu na skladištu pa ih treba razdijeliti(manjevjerojatno)

vacs 25.06.2016. 00:07

Ja sam svejedno na vdsl-u sa 50mbit, optike necu vjerojatno ni vidjeti ako se ne odselim u neki veci grad tako da mi je najbitnije bolji wifi i da normalno stabilno radi

ovaj speedport sa 039 fw radi odlicno (za moje potrebe) kad si kraj njega, ali cim odem u drugu prostoriju vec mi je brzina neta na 30mbit od ukupih 50mbit, a dok je stari fw bio i dok sam imao n300 opciju imao sam i u drugoj prostoriji full brzinu

skalar 25.06.2016. 01:32

Bojim se da ti ni s ovim neće biti neke velike sreće, mogu ti samo prepričat riječi tehničara, isto smeće drugi software, kolko sam vidio na zte-ovim stranicama voip-router-modeme sa sa jačim wifi-om a ac valjda još moraju izmisliti, ni nemaju u ponudi, svi odreda su 2,4 n na 300, što ti je identično sa speedportom, bojim se da za bolji wifi signal ćeš morat pazarit sa par sto kn i tražiti neku dodatnu opciju (dodatni ruter, extender, ap ili provuči eventualno žicu do druge sobe), slabi wifi signal ti nije razlog za prijavu kvara, jedino ak nažicaš tehničara da ti zamjeni ruter, prije svega se probaj igrati sa kanalima.

vacs 25.06.2016. 13:01

ma slozio sam bio sve, na katu dva asusa (u ap modu spojeni kablom na speedporta), prizemlje speedport i sve super radilo, svagdje sam imao svih 50mbit dok nisu sjebali speedporta sa ukidanjem n300 moda

uglavnom tuzno sve to sa nasim operaterima

skalar 25.06.2016. 19:17

Citiraj:

Autor vacs (Post 2939600)
ma slozio sam bio sve, na katu dva asusa (u ap modu spojeni kablom na speedporta), prizemlje speedport i sve super radilo, svagdje sam imao svih 50mbit dok nisu sjebali speedporta sa ukidanjem n300 moda

uglavnom tuzno sve to sa nasim operaterima

tu ti je veći problem politika nego operater, svrstani smo ne samo u ovom slučaju u istočno evropsko tržište(građani 2 klase),i nama se može uvaljivati sve ,
mada ako malo po njemačkim forumima švrljaš, makar je njemački speedport svemirski brod naspram ovog našeg ni njihovi korisnici baš nisu presretni s njim,
najvjerojatnije bi bila najbolja solucija otvaranje tržišta i mogučnost da si svaki kupi što mu treba, ali to ti je u nas utopija, samo od sebe se neće ništa riješiti,
speedport im je najeftinije rešenje za vdsl i optiptiku,u optičkom djelu nemaju baš nikakvu konkurenciju, i ti problemi sa speedportom se daju lakše istrpiti nego
problemi drugih operatera,pa prelasci baš i nedolaze u obzir,zakonski ih nitko ne obavezuje da moraju vrhunske uređaje nuditi i to ti je to.

p.s. probaj nažicat da ti spuste firmware na verziju koja ti je prije radila ok, drugog izbora nemaš.
u tom routeru će uvijek nešto štekati jer jednostavno nema mjesta u memoriji za dobar firmware,
pa treba aktat s kojim firmwareom bridge mod najbolje radi + dodatni ruter, to je jedino rešenje za sada.

r4z0r 29.06.2016. 10:15

NE radi mi PF na ovom smeću (VDSL) sa 3g/4g failoverom, a također ne želi ići ni u bridge mode. Da li je to feature ovog modela ili postoji neka caka da ga se natjera da radi kako treba?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:57.