![]() |
Microsoft is now blocking Windows 7 and 8.1 updates on Ryzen, Bristol Ridge and Kaby Lake based systems, stating that the hardware is "unsupported" and "won't receive updates".
Skynet strikes again |
slow clap.
|
Nisam izdržao, naručio danas ram, proc....još samo ploču biram....
Ko je uspio zaključiti koja ploča ima kvalitetne vrmove gore? |
Sto si narucija, R7 1700 pretpostavljam? Ehh, ploce su najvise upitne kod slaganja Rajzen konfe...
Mislim da se spominja MSI u istoj recenici sa kvalitetnim vrm-ima, ali iz onlajn testova ispada da je Gigabajtusa Aorus 5 Gejming pun pogodak. Osobno bi isa na Asusa, al vidim da imaju neke probleme sa biosom trenutno. Vjerojatno ce se to ispeglati prije izlaska R5-ica, samo ti ocito nemas toliko vrimena... Jel se to meni cini ili opcenito maticne srednjeg segmenta sa amd-ovim novim chipsetima imaju redom starije audio i ethernet cipove? |
Pojavila se još jedna high end x370 mbo u nas uz crosshari, fatality Pro
https://www.links.hr/hr/maticna-ploc...am4-050300217? U dojčlandu ide malo preko 300 eura |
Iskreno sad da idem na AM4 gledao bi zbavit ASRock Tajči. Mada mene više zanima kako će se ponašat X370 Killer SLI koja je dosta jeftinija.
|
https://youtu.be/yWdhLXl5a5s?t=3m14s
Wolverine @ nisam sad proučavao detalje, ali ta gore što sam linkao pari na tai chi u drugoj color shemi, a ni cijena nije loša naspram njemačke EDIT Pa is kuplja je 40 eura od tai chi, onda nije isto |
Citiraj:
Recimo mene bi vani Tajči koštala 310CAD + porez, Killer SLI je 193 baksa + porez. Citiraj:
Za Windows 7 se znalo da će stopirat podršku. No WTF, čemu i 8.1 stopirat? :stoopid: |
muzu sa tim cijenama ploca bas bezobrazno
jbote ispada da ce maticne biti najskuplji dio platforme.... |
Vidjet ćemo dali će ostati tako. Ne vidim kako bi ove entry x370 poput killer sli mogle ostati preko 1300kn, niti ove bolje B350 preko 900kn. Ovo su još hype, early adopter cijene. Za razliku od procesora - oni se neće mnogo vrtit od ovoga
|
Citiraj:
Citiraj:
I za kraj, da se prisjetimo originalne Tajči :D https://www.youtube.com/watch?v=u-j86LZm_t8 |
Citiraj:
Ono sto sam ja vidio Tajci je puno ozbiljnija ploca ima Wlan i 16 Cpu faza, 8Sata portova i drugaciju zvucnu dok Killer ima 12 faza i 6sata portova. Vjerovatno jos tu i tamo koja sitinija razlika na samoj ploci. Ali razlika u cijeni je ogromna. 270 vs 170 Eura. Nije malo. |
Mene je to odbilo od te ploce, inace mi se cini odlicna ploca.
|
Citiraj:
|
|
Ovdje je lijepo sumirano dosadašnje "iskustvo" vezano uz am4 ploče:
Citiraj:
Sry, ako je već bilo... |
Citiraj:
Jep, vidio sam to već prije Sve u svemu, ja ciljam na 3.8-3.9 ghz ne interesiraju me svjetski rekordi :D |
Citiraj:
Što se VRM-a tiče tajči i F Pro Gaming su true 6+2 phase, dok su Killer i F Gaming K4 4+2 phase. No koriste i posve različite komponente pa nije sad da je samo kontroler drugi. Vezano za SATA portove, to me toliko ne brine dok ih god ima 6. A ove imaju 6 SATA + 2x M.2 što je dosta. Prije bi mi falio WiFi nego dodatna dva SATA konektora :D Recenzija Gaming K4 verzije, ako već nije bila, vjerojatno je :D |
Novi BIOS za C6H je na stranici. 0902 - Improve system stability.
Vjerojatno Brickanja nema više pa bi i ova ploča mogla biti kao vrlo vrlo poželjna. |
Vezano za ovaj rivju Gaming K4, tipislav kaže da mu je temperatura vrmova na 63 stupnja kad clocka na 4ghz i da je to kao vruće, kaj nije za vrmove normalno da dođu i do 100, neki su čak rejtani i do 125?
|
Citiraj:
63 stupnja je ništa za VRM. |
To je i meni bilo malo WTF. Ono vrm high 60 a on priča o nekoj vrućini... I još je mjerio sa onim termalnim kurcem, nije očitavao softverski
|
Pa da, zato sam se i cudio jer govori da je to kao vruce.
Imam i ja doma ir mjerac temperature pa cu bas izmjeriti kad mi kompletna konfa dodje. |
Ova k4 se čini kao dobar buy + R5 1600. Dileme i muke :D
|
Stigao danas FREE Thermalright adapter kit za AM4 socket. Izgleda vrlo kvalitetno.
|
Ja danas naručujem 1700. Jel msi tomahawk b350 onda ok za uzeti? Ili još pričekati malo s pločom? Nisam mislil klokati na 4.0, al se nadam da bi ga mogel na tih 3.7 dići bez beda pošto mu je to turbo boost. bi to mogel biti problem?
Btw. jel zna neko kaje s Thermaltake coolerima? Jel daju i oni am4 kitove? I još jedna stvar? Koji ram uzeti? Kolko mhz? |
Memorija Corsair 2x8GB DDR4 3000 C15
Matična ploča ASRock AM4 AB350 GAMING K4 Procesor AMD Ryzen 7 1700 BOX, s. AM4, 3.0GHz, 20MB cache, Octa Core 5.114,16Kn http://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1t...dex.asp#Memory Note1: Each RAM whose frequency is 3000 will downgrade to 2933 with Fatal1ty AB350 Gaming K4. Note2: Each RAM whose frequency is 2800 will downgrade to 2666 with Fatal1ty AB350 Gaming K4. |
Citiraj:
Dalje njegova radna temperatura djeluje direktno i na ostale komponente, a mjerio je na heatspreaderu dakle mosfet sam po sebi je na nešto višoj radnoj temperaturi. Plus to je bilo nakon samo 20min Aide. Da pokreneš nešto žešće bile bi i temperature više. Ono, nije ništa zabrinjavajuće, no da bi bilo bolje ohladit ih aktivno, bilo bi. Evo datasheet za mosfete na toj ploči. Citiraj:
|
Sweet. Tenksara :chears:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:44. |