![]() |
NIje ti to, plastika ;)
MIslim da taj materijal moze i 330 stupnjeva peglat :D |
Zasto onda ne kurit grafu na 330 :D!
|
Citiraj:
Prijateljeva Inno3D 8800GT (256mb) se grije do 80-90C,mislim da je G80,kolko bi otprilike pale temp. kad bi se stavio jedan 80mm vent na nju?? U idle-u mu je nekih ~60C... |
8800GT nije G80 i to su prevelike temperature za tu karticu.
|
Pa i nije ako je onaj single slot sit hladnjak.
8800GT je G92,65nm! |
Citiraj:
Uglavnom nije se nikaj rastopilo, samo je cijeli pcb eto, nakvarcan :D hhhhhhh Čim vidiš da ti vodovi postanu sjajni, vadiš za min van :) Baš sam čitao, neki lik je okačio na nekom stranom forumu link, di nvidia navodi "kako će počet stavljat visokokvalitetni materijal za spajat elemente na g80", a kasnije u tekstu piše da do laganih promjena stanja dolazi već na 70°C, naravno ne odmah, ali s vremenom. Naravno to je jako stara informacija i otud je ono "će" . A bome sam se načitao o 8800gtx/gts i artefaktima na postu, bootanju i naravno u winsima. I 90% radi tog kvalitetnog materijala :) |
Eh sad kad servisi počnu kupovat štednjake i reparirat krepane kartice :roller:
|
Citiraj:
|
pitanje: jel dovoljno fortron 400w za gts 640mb x2 i amd BE 5000+@3ghz?
|
Mozda.Moguce,ipak obje imaju 1x6pin,no ako ce i drzat,lijepo ce se namucit.
|
Mislim da će ti trebati jače napajanje, čitao sam negdje da je nekom liku vuklo 420W, no on je imao e5300, sad ne znam sa amd-ovima....
|
Moglo bi to drzat,ali ne za 24/7 nikako...Uzmi barem Corsaira VX450 za "safe ride",ili imas recimo SilverPower 650W,to ti je Seasonic u drugom pakovanju,i nije skupo za to sta nudi,ako hoces uzet neko napajanje da ga ne moras mijenjat iducih nekoliko godina uzmi SilverPower!
|
fortron 400w drži i jače konfiguracije (seth-no sad ti više netreba za 8800gts 640 nego za 8800gts 512)
osobno probao 8800gtx,3870X2,4850,4870... žilavo je to napajanje i prilično tiho No 1 za tu lovu |
Meni 8800gt radi na fortronu 400w i 5600+amd bez problema 2 godine.
|
da,ali ja pričam za sli...lako za jednu...jel može npr. gts 512x2...očito ne
|
Pozdrav gospodo. Nakon cjelih 10 sati korištenja (:D) 8800GTS 640mb kupljene s foruma, sav sretan instaliram ja danas COD4 na drugi komp i lijepo teče runda... odjednom BUM - teksture i zidovi počeli poprimati roze tonove :D i slika se nemiče. Ništa, gasim ja komp prisilno, palim ga opet ništa se ne dešava i odjednom se pojavi ISTA ONA SLIKA KOJA JE BILA U TRENUTKU IZBIJANJA ARTEFAKTA... Ištekavam komp iz struje, resetiram cmos i eto ga na: artefakti odmah na DFI boot skrinu, pa na bootanju windoza i na kraju crno bijeli ekran "u windowsima". Evo i nekih slikica:
Dakle, ovak je započelo :D: http://www.pohrani.com/t/1t/WF/1qzQN129/p1307101928.jpg Ovako se nastavilo :D: http://www.pohrani.com/t/3l/ZA/2BIlFKpH/p1307101940.jpg A ovako završava :P : http://www.pohrani.com/t/3p/cD/3H0VJffM/p1307101939.jpg Pretpostavljam da je memorija otegla papke i da pokušam sa pečenjem kolača :D Svaki help/savjet/dobacivanje dobro došli. :chears: |
Jedna stvar je sigurna, grafa ti je krepala :D
Probaj se nekak dogovorit s prodavacem, ipak nije ni dan radila... Ak nista nista nerjesis, ajmo rostiljat :D |
Yup, v pečnico z njom, na domaći način. :goood:
|
Ma neću prodavača mučit, nie baš da smo svi pri parama :D
Nego, sve poskidam kaj se može s nje, stavim na 200 c(?), na 6-7 minuta, dok tinol počne sjajit? :beer: |
Na sva 4 ruba ispod sfrkat 4 aluminisjke loptice (od folije) i ostalo sve napravit što si naveo. Samo skinut hladnjak i očistit pastu sa čipova.
Uspjeh skoro pa zagarantiran. Sretno :chears: I kak izvadiš, nemoj ju mrdat nek ostavi na miru da se hladi nekih 20 minuta. Nemoj ni prisilno hladit. |
Hvala. Znači stavim grafu na foliju? Na koju stranu? Da gpu gleda prema dnu pećnice ili vrhu? I kad se speče ostavim u otvorenoj pećnici da se hladi?
|
Ovako, najprije razvuci alu-foliju preko cijele "protve" koja je za kolače recimo. Napravi 4 kuglice od alu folije koje će bit distanceri između folije na dnu i grafulje. Neki kažu da je svejedno kako okreneš grafu, ali ja sam radije okrenuo čip da gleda prema gore, jer je dost masivan i imao sam osjećaj da bi mogao pasti u donjem položaju.
Možeš ostavit u otvorenoj pećnici, ali računaj da će se tak duže hladit. Bolje "protvu" izvadi lagano van i da se na sobnoj temperaturi hladi. Još jednom, nemoj s ničim prisilno hladit. |
Ok, hvala. Kad malo zahladi grafa ide u pećnicu. Živio :beer:
|
Pozdrav ekipi!
Zanima me da li su ovo ok temperature, posebno se odnosi na Asus GeForce 8800GTS, Naime od prije neki dan sam vlasnik iste. Igrao sam "Metro 2033" otprilike 2 sata: Temperatura: Matična ploča 55 °C (131 °F) CPU 50 °C (122 °F) 1. CPU / 1. jezgra 34 °C (93 °F) 1. CPU / 2. jezgra 34 °C (93 °F) Aux 27 °C (81 °F) GPU 68 °C (154 °F) GPU dioda 72 °C (162 °F) GPU memorija 68 °C (154 °F) GPU okolna temperatura 62 °C (144 °F) Seagate ST3160827AS 45 °C (113 °F) Seagate ST3320613AS 48 °C (118 °F) Kad sam otvorio Everest GPU dioda je bila na 75 stupnjeva. A evo i slike GPU-Z Ako je negdje bilo već o tome ja se ispričavam. ali nisam našao ništa Hvala |
To su jos jako dobre temperature za te grafe, pogotovo u Metro 2033 koji sav posao stavlja na grafu.
|
To mjerenje nista ne znaci,kad izadjes iz igre i dodjes do everesta temp GPU-a opadne i do 15C sto znaci da je u igri bilo i 90c a to je vec realna temperatura te grafe,u GPUz ukljuci pod "senzor" "continue refreshing" i pod gpu temp zakvaci kvacicu Max gpu temp i ostavi GPUz upaljen dok igras pa kad izadjes pogledaj koja je bila temperatura.Dalje,te su karte poznate po tome sto im vent u automtskoj regulaciji vrlo kasno ide u obrtaje tako kad ga podesis rucno imas dosta bolje temperature.Najbolje je da si instaliras RIVAtuner i sa njime uzmes potpunu kontrolu nad grafom.Imas brdo tutorijala na netu kako podesiti profile ventilatora da se sami pale kako raste temperatura.
|
Najbolje je to sve podesit odmah u biosu (hint: NiBitor) . Praktičnije i puno brže od kopanja po Riva tuneru.
|
Citiraj:
Grafički procesor ima to malo drugačije složeno i ne pada tolko temperatura.Možda za 1-2°C, ne više. Netreba se zamarat sa logingom temperatura kad možeš imat u pozadini upaljen bilo koji program za mjerenje temperature i jednostavno u igri napraviš Alt+F4 i za manje od sekundu izađeš iz nje.(osim ako se radi o GTA IV gdje izlazak traje po 15 min:D) |
Citiraj:
|
Odkud ti to da na GPU ne pada temperatura tako brzo? Nema to veze toliko sa konstrukcijom GPU/CPU koliko sa ulogom hladnjaka. Ono, njegova je uloga da odvodi toplinu i ako se GPU ne zagrijava vise tim intezitetom naravno da ce temperatura pasti jako brzo.
|
Evo kako je kolega dino73n i predložio,skinuo sam FurMark i nakon 25 min. max. temeperatura je bila 83 stupnja s tim da se je većinu vremena vrtilo 80,81,82,80,81...
Da li sam trebao duže testirati, a ako nisam dali je temp. ok za karticu :chears: |
Neznam koliko sam vec puta rekao, moja Asusova 8800GTS 320 je bila je na 106°C u everestu kad san bi izasa iz igre i to bez ikakvih upozorenja ili artefakata, i to je bilo prije jedno godine dana, a evo je i dan danas radi bez ikakvih problema, tako dok je god ispod 100°C nema brige za tu zvijer :D
|
Citiraj:
|
@dino73n
čak ju ni furmark nije mogao opteretit do tvojih 90°C što znači da je u igri bilo i manje, a samim time ti izjava ne drži vodu. |
Citiraj:
Za sad me kartica takva kakva je zadovoljava (bar mislim), komp je spojen na LG LCD TV 82 cm 1366×768 HD Ready a monitor je 17 inčni tako da ne znam da li bi išta dobio dizanjem taktova. U svakom slučaju hvala svima na odgovorima |
Citiraj:
@Speedbraker,mojih 90 je bilo u igri je bilo recene odprilike i i idalje tvrdim da temp drasticno opadne po izlasku iz igre pogotovo kod kartica koje imaju bolje rijeseno hladjajnje a G80 ga ima.Mnoge igre opterete GPU kao i furmark,npr igre sa UT3 enginom ako zelite da vidite 90c i vise na toj karti nek proba OCCT GPU stres :D |
nakon dugo vremena odlucih se na upgrade svog kompa pa tako i kartica dolazi na red
kartica iz siga e sad sad u dilemi oduvjek sam bio nvidias ali isto tako me sada pere sta da uzmem od nvidie ili da uzmem Ati 4870 512MB ili 1gb? kolika bi bila razlika u odnosu na moj prastari g80 pošto nigje nemogu naci izravnu usporedbu te 2 kartice naravno cekam savjete isto u vezi upgrajda na drugom dijelu foruma unarpijed zahvaljujem |
Ne trebaš nadograđivat grafičku. Tebi treba cijela konfiguracija. ;)
|
ne znam sad tocno koliko ali ajmo rec da 8800gts 320mb trosi 100% snage kad se koristi ko primarna kartica za igre, no kad je u uporabi samo kao physix kartica i kombinaciji sa nekom jacom primarnom, kako bi se gledala njena potrosnja? pretpostavljam da onda trosi manje, pitanje samo koliko manje?
|
Citiraj:
Dvojezgreni Athlon 5000-6000+ ne može iskoristiti 4870 a kamoli slabašni jednojezgraš. Dobro reče kolega Nybelung, trebao bi ići na radikalniju promjenu hardvera. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |