![]() |
sad mi javio frend da su mu dosle komponente,ako odem poslije posla do njega nabacim rezultate testiranja,uzeo je dvije 5870 :D
|
Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/radeon...review-test/12 |
Covjek bi pomislio da si sad krenuo kupovat ... :)
U tom slucaju zanemari sve receno, jer ce se cijene osjetno mijenjati. BTW ni ja ne bi zurio s kupovinom, isplati se. |
Citiraj:
EDIT: trazim po netu za 5850 hladnjake ali nisam nista nasao, ni scythe ni artic cooling..dal je neko nesto nasao |
Citiraj:
Da ne bi pomislili modovi da je OT ... ovaj cooler ce najvjerojatnije ici i na 5xxx seriju :) Citiraj:
Citiraj:
Da, ima PowerPlay. Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam scythe musashi-a na tavanu paše na hd4850, hd4870,hd4890 i jos dosta kartica. No kako su rupe iste kao kod hd4850/hd4870 znači da paše na novu generaciju. |
nadam se da su iste da se nemoram ici opet novi hladnjak kupovati...sad mi jedino preostaje da cekam da netko kupi i pohvali se :D
|
Ako je 5750=4850 šta ce onda biti 5670=4670 :wtf2:.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
edit: gledam malo sada, cini se da trenutno aktivni adapteri samo funkcioniraju (raznoj ekipi po netu), unatoc tome da ati tvrdi da mogu i pasivni za 1-2 uredaja. za 100kn bi rekao da se isplati riskirati :) |
kak mislis nemogu...jer nemogu staviti lcd tw na hdmi a na dvi monitor...ali rade obadva znaci da prelazim misem s jednog na drugi?? znaci da su obadva aktivni
|
mozes koristit ili oba dvi ili 1dvi i 1hdmi, nikako 2dvi i 1hdmi u isto vrijeme.
ako ti treba za samo 2 ekrana nema nikakvog smisla prelazit na 5xx0 seriju posto mozes vrlo jednostavno to rjesit adapterom ili kablom koji na jednoj strani ima dvi, na drugoj hdmi i radi besprijekorno. sad sam se sjetio jos jedne sitnice koja bi mogla bit zgodna s eyefinityjem: onaj smjesni alienware monitor x3 |
Za 3 monitora jedan mora obavezno biti preko displayporta
I dajte mi objasnite zakaj bi mjenjali cooler na 5850? Ovaj i hladi dobro i ne cuje se skoro pa nista |
a slusaj nikad neznas sta ces raditi s grafom...display port to dvi dali to ima kod nas za kupiti??...ali nije mi jos uvijek jasno zasto se nebi mogli ukljuciti 2xdvi i 1xhdmi jer se dogodi nesto lose, slika se gubi?? ili je bas do kartice tako
|
Ja mislim da je setup zapravo
1. DVI 2. DVI / HDMI ( možda baš da ekipa više ne mora razmišljati kod spajanja na TV / monitore koji imaju i zvučnike dal će prenositi DVI zvuk ili ne jer laiku to zna biti čudno) 3. Display Port. ali nisam 100% pa ako netko može to potvrditi sa nekim testom bilo bi super! |
mislim to mi malo glupo onda zvuci sta su to pravili ako nemogu sve ispucati, sam sad mi pada an pamet jer se nebi trebao dobiti u bundle-u neki display port kabal...kao sto dobijes vga to dvi
|
A čuj, meni je glupo kaj uopće stavljaju DVI-ove kada je HDMI manji te mogu bez problema napraviti sve isto pošto je električki kompatibilno i sa njim kao i sa DVI-om. Ali laiku bi bilo to confusing!
|
al opet pogledaj koliko ksota jedan hdmi kabal a koliko dvi...kvalitetniji od 1m hdmi je oko 80kn ja sam svog od 3m na akciji prije 6mj platio oko 149kn, a trebas imat onda hdmi monitor, oke postoje i adaptere ali opet i to treba platiti
|
Citiraj:
|
dajte ljudi procitajte onaj dokument sto sam ostavio, sve je fino objasnjeno unutra, tu naglabate razne teorije a dobili ste odgovor na sve to u startu :nono:
da je glupo da su ovo napravili, nije, na ovaj nacin se mogu normalni kablovi koristit. Moja graficka to ima isto tako rjeseno, a stara je vec poprilicno, zato je tu dp kome treba vise monitora. Uostalom dp je napredniji od dvi/hdmi tako da je to jedini standard koji mozete ocekivat u buducnosti uz eventualno 1 hdmi za "multimediu" imas adaptera dp-dvi al pasivnih kod nas, malo googla i slicno nebi skodilo naucit koristit ili pocet koristit @mad_duke.. hdmi nije pravi standard, bar ne relevantan za pc svijet i kao takav nikad nece preuzet primat na karticama. |
Pocelo je ... Adria computers :)
Dakle radi se o ovom modelu. Zasad samo Protis uz njih ima ovu kartulju. |
evo i HD 5850 od 1750kn do 2000kn...mislim da bi cijena ovih grafa trebala ici dole bar jos 500kn do bozica...u adm-u su vec poceli spustat cijene po 100kn ali dobro nista cudno za njih
|
odlicna cijena... ispada da je veci dobitak perf i jeftinija solucija uzeti 2 x 5770 nego jednu 5870...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
3dmark vantage GPU score HD5850 - 13245 2x5770 - 14980 3x5770 - 15048 HD5870 - 16044 P score HD5850 - 14699 2x5770 - 16423 3x5770 - 16463 HD5870 - 17396 izvor: guru3d.com |
Ma meni te CF kombinacije nikad nisu bile drage, em kad uštekaš 2 grafičke nemaš više mjesta za ništa, na većini ploča više ne možeš uštekat ni jednu PCI karticu, em od kućišta dobiješ ogromnu grijalicu, em troše ko ruska vozila, a uglavnon dobiješ i 2x veću buku neko kod single kartice...
Po meni, dosta nedostataka za prednost od par postotaka performansi i koje stotine kuna uštede. HD5850 ili možda čak 5870 bi bila moj prvi izbor, čak nije ni skupa s obzirom da je tek lansirana. Al vidit ću još, vjerovatno sačekam do kraj godine, pa onda ugrabim kakvu HD48xx seriju na akciji ili pak polovnjak. |
Citiraj:
ak da onda je ovo lazna tvrdnja posto ati sam tvrdi da nece bit moguce koristit vise kartica za to. CfX to nece dopustit jednostavno, niti je predvideno ikad da dopusti. To i je razlog izdavanja Eyefinity6 kartica sa 6 dp-a vise izlaza samo bez cf polja, a onda pada u vodu potreba za 2 tako skupe kartice kada jeftinije mogu izvest to isto :) |
Citiraj:
|
sto je afaik bilo napravljeno tako da je spojeno 24 monitora na 1 5870 eyefinity6 karticu, obzirom da se dp-i koriste za spajanje, to nije problem za izvest :)
edit: to nije ono na sto sam ja mislio, ati je imao slicnu prezentaciju (nemam pojma sta se vrtilo) no sve je spojeno na istu karticu bilo. u svakom slucaju, ati izricito kaze da to ne radi, tako i kazu da rade i pasivni dp -> dvi adapteri pa ljudi imaju problema, stoga tko ce ga znat :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:09. |