![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
a to ti je tak kad oces pomoci ljudima a neznas tocan naziv + kod mene je to drukcije i jednostavnije, odes na meni za clockanje, pa u cpu postave i onda imas tih raznoraznih sranja za enejblat i dizejblat cijelo cudo vezanih za cpu... :chears: |
pomoć: driveri za legacy mbo
Pozdrav, da li netko zna koje drivere da instaliram (u win xp) za staru intel ca810 ploču?
Ja se dvoumim između 98 i NT4 (jer, kolko znam, xp isto ima NT "jezgru", a opet...nemam pojma) |
Pa probaj sa ovima za NT4 mislim, ako instalacija ide, dobro, ako ne, onda probaj sa drugima :stoopid:
Makar sam gotovo pa siguran kako će ići... |
Drajveri za Win2000 su "bliži" XP - u nego NT4, dakle, ako moraš koristi ove za Win2000.
Intel® Desktop Board CA810E Product Overview Obzirom da je to dosta star komad harware - a, preporućam da koristiš drajvere od XP - a (imat će ih u sebi). Drajveri: Chipset 810 Intel® 82810 Graphics and Memory Controller Hub (GMCH) Audio sustav na toj ploći može biti: Creative Sound Blaster* AudioPCI 128V audio solution ili Crystal Semiconductor CS4297 AC '97 stereo audio codec. Ovisno o tome koji je ugrađen traži drajvere. |
Citiraj:
pa ok sry zato sam napisao OT jer mi forum steka i ne otvara donji dio posta. Dosad sam bio na Bartonu al nasao sam ... hvala svejedno |
nije 810e nego samo 810 (ili everest nije dobro napisao, ipak imam onu zadnju besplatnu verziju).
A zvuk je creative sb 64v. @Nikky: Misliš da bi najbolje bilo da nikakve drivere (osim zvuka, jer ovako ne radi) ne stavljam? A za zvuk ove intel-ove za nt4 ili da tražim creative-ove? Ima samo 95,98 i nt4 (na www.intel.com) edit: ako se nekom da, mogu cijeli everest-ov izvještaj u html-u poslat. |
Kupio sam abit IP35-E, crucial balistix 667 2gb i spojio to sve na starog enermaxa 465W i sljaka...
sad jos procitat sve zive tutorijale kako dignuti E2160 i to je to... hvala na odgovorima poz |
To bi onda trebala biti ova mobo:
Intel® CA810 Motherboard Moja preporuka za install: 1 - XP Sp2 2 - Reboot 3 - Chipset 810 4 - Reboot 5 - Intel® 82810 Graphics and Memory Controller Hub (GMCH) 6 - Reboot 7 - Sound Blaster PCI cards Web Update for users running Windows 98SE, Windows ME, Windows 2000 or Windows XP Za kraj ko iz crtića: That's all folks :D |
E6750 + mbo ...........
Koju matičnu i grafičku da uzmem sa ovim procesorom.
mislio sam abit s. 775 ip35-e, ip35x a za graficku stvarno neznam, do 1300 kn |
Gigabyte P35-DS3(R) + HD3850/3870
|
Ok. Hvala
Jel ima još netko kakvu soluciju jer za 10-ak dana kupujem comp,a stvarno se slabo razumijem u to |
Slažem se sa coconutom :)
|
Asus P5K(ddr2) ili P5KC (ddr3)903kn , makar ni Gigabyte ploče koje dečki predlažu nisu nimalo lošije. Jučer sam kupio P5KC i E6750, vrlo zadovoljan.
|
Nikky stvarno si faca, puno ti hvala, javim kak je prošlo za par dana.
Ako zvuk proradi :chears: kad dođeš sjevernije (ili ja južnije) |
Evo ja sam si jucer iz obijesti slozio desktop kompic sa IP35-E i P4 630 hladjen sa AC Alpine 7 i mogu reci da mi je strojcek pre*eben :) Najtisi definitivno koji sam ikad imao, cak i na 1500+ obrtaja kulera.
Citiraj:
|
Znas sta mi je cudno kod te ploce kad ju upalis...onda se pocne vrtiti...i ugasi se na 2-3 sekunde i onda se upali i digne .... i tako svaki puta....to je valjda pod normalno...
e da.. i ovo sam se malo igrao nisam vise stigao znaci samo sam proc dizao(E2160 @ 1800 mhz), overclock 100% memoriju jos nisam dirao http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=285025 cak mu to nije ni MAX fsb....... to se nadam da cu danas saznati ako ce biti vremena |
1. Abit
2. Asus 3. Gigabyte samo zbog abecednog reda, iako su sve podjednake, podjednakih cijena, sve ovisi ciji ti se PCB vise svidja :) Zna se moj izbor ;) Abit IP35-E, po meni best buy. |
Citiraj:
http://www.abit.com.tw/page/uk/mothe...pPRODINFO=BIOS |
naso sam na abitovom forumu...pricaju o tome "double boot", novi bios 14 ne rjesava problem jer ga imam, flesho sam sinoc....
procitao sam da je fora u onome .bat fajlu mora se dodati jos jedan string /wb da bi se rjesio taj problem. neda mi se ponovo fleshati nekako mi je sinoc dugo radio....mozda floopy sporo cita neznam a iz win se nebi igrao jer sam prije manje od tjedan dana s***o tako asrock dual sata2 plocu... skinuo s neta najnoviji bios za nju...i reko idem vidjeti kako radi to iz win pokrenem i srusi se na dijelu kad je poceo pisati u epprom. neznam jel problem mozda u visti ili u tome fajlu koji sam skinuo... ocu reci da ja nikad vise iz win ne flesham..ne isplati se..vrijeme koliko ti treba da se slozi jedna disketa ili usb stick s kojim se flesha je zanemarivo, naprem neispravne ploce :) |
bas mislim uzet ovaj proc i p35-ds3 plocu :> pa fini si ti OC ostvario,kolke temp imas sa ovim clockom i koji cooler imas
|
Citiraj:
|
koju reviziju ploce imas ja imam 1.0?
ja sam fleshao iz dosa, iz windowsa se ne usudim :)) ma nije mi to neki problem kad ga jednom upalim prakticki ne gasim komp niti restartam previse, jos cu probat fleshati sa ovim /wb stringom pa javim kako je proslo |
Isto 1.0, kupio u Linksu neki dan, mislim da ni nema drugih revizija...
|
maticna za e4500?
...molim prijedlog za kupnju maticne ploce u koju cu upiknut e4500 core 2 duo....
...mislim overclockat tak da to bude orijentir, ali bi ploca trebala bit do 550kn.. hvala |
Izdvoji tih 600kn (nemoj otic na kavu/pivu i to je to) za ovu:
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4638 |
gigabyte p35-ds3
nije pametno uzimat jak procesor ako ces ustedit na maticnoj bolje ti je uzet skuplju maticnu ,i procesor e2160/e2180 ,ionako se mogu OC-at do neba |
Gigabyte P35-DS3L
590,63KN ADM |
...hvala svima\\
...ima ko neki drugi prijedlog da nije Gigabyte? |
Citiraj:
...Abit IP35-E LGA775 mozda? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:17. |