PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Nikky 29.08.2023. 12:12

Port na DSLAM - u je "tvoj" i ne mijenja se na random osnovi,
u kakvom je stanju (kao i spominjani kabeli, spojevi) to je druga stvar.
Višestruki reboot možda može pomoći da se i port na DSLAM - u resetira.

dakky 29.08.2023. 12:14

Ma jasno mi je, rekoh "kao". Ali moguće da ga isprovociram sa rebootima routera da se i sam resetira pa radi kako treba ;)

djzuza 29.08.2023. 16:37

Kvar prijavljen. Probao je agent u SZK resetirati mi vezu u centrali, ali nije pomoglo.
Ovo je trenutna brzina: https://www.speedtest.net/result/15181125887

VandaL.pr! 30.08.2023. 15:27

Jedno brzinsko pitanje.

Na chatu sa telekomom me uvjeravaju da nisam iza CGNATa, kako mogu provjeriti?
Ip adresa je trenutno 93.143.xx.219

xlr 30.08.2023. 15:35

93.x.x.x range nije iza cgnat-a, to ti sigurno mogu reci jer ga i ja koristim.
Meni su vise puta potvrdili da maxadsl usluge ne koriste cgnat. To sam pitao valjda pet puta, sto chatom, sto pismeno jer sam prelazio sa gigaboxa na maxadsl. Trauma zicanja javnog ip-a na gigaboxu je jos svjeza :)

Firecracker 30.08.2023. 15:35

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3694326)
Jedno brzinsko pitanje.

Na chatu sa telekomom me uvjeravaju da nisam iza CGNATa, kako mogu provjeriti?
Ip adresa je trenutno 93.143.xx.219

spoji se na router pa pogledaj IP adresu na njemu, trebala bi biti ta koju si očitao.

VandaL.pr! 30.08.2023. 16:01

Citiraj:

Autor xlr (Post 3694329)
93.x.x.x range nije iza cgnat-a, to ti sigurno mogu reci jer ga i ja koristim.
Meni su vise puta potvrdili da maxadsl usluge ne koriste cgnat. To sam pitao valjda pet puta, sto chatom, sto pismeno jer sam prelazio sa gigaboxa na maxadsl. Trauma zicanja javnog ip-a na gigaboxu je jos svjeza :)

OK, sve jasno :chears:

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 3694330)
spoji se na router pa pogledaj IP adresu na njemu, trebala bi biti ta koju si očitao.

Nemam ja te opcije na ruteru, DN9245X6-10 je ruter
EDIT; našao, isti je IP :chears:

djzuza 30.08.2023. 16:18

Problem riješen!
Ostao sam pozitivno šokiran. Problem nije bio s njihove, već s moje strane. Trebalo je promijeniti spojeve. Valjda je sve otišlo u onu stvar prije nekoliko dana kada je bilo nevrijeme.

https://www.speedtest.net/result/15185615430
Zašto pozitivno šokiran? Jer sada imam brzinu koja ja nešto veća nego prije, a nikada je do sada nisam mjerio da prelazi 22.

Svaka čast tehničaru, išao je u potkrovlje i napravio sve što je trebalo.
Rekao je da bih još trebao promijeniti UTP kabel koji ide od utičnice do potkrovlja i da bih na tome mogao dobiti još 1-2 mbita.

Buger 01.09.2023. 09:04

Uskoro mi dolazi optika do kuće, zanima me mijenja li mi se cijena interneta ako uzmem optiku, a već imam magentu

Pomo 01.09.2023. 09:22

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3694341)
Problem riješen!
Ostao sam pozitivno šokiran. Problem nije bio s njihove, već s moje strane. Trebalo je promijeniti spojeve. Valjda je sve otišlo u onu stvar prije nekoliko dana kada je bilo nevrijeme.

https://www.speedtest.net/result/15185615430
Zašto pozitivno šokiran? Jer sada imam brzinu koja ja nešto veća nego prije, a nikada je do sada nisam mjerio da prelazi 22.

Svaka čast tehničaru, išao je u potkrovlje i napravio sve što je trebalo.
Rekao je da bih još trebao promijeniti UTP kabel koji ide od utičnice do potkrovlja i da bih na tome mogao dobiti još 1-2 mbita.

Jedan od većih problema na bakrenim paricama je da ekipa ne kuži da im je kućna instalacija u qrcu i da to telekom nije dužan napravit. Osobno sam unutar familije našao da je spoj imao jedno tri četri prekida pa zafrkane spojeve. Kad se to zaobišlo jedno 10mbit se dobilo.

jp_rv 01.09.2023. 10:44

nije nužno sve u kućnoj. ja sam sebi bio zamijenio kabel od kutije na fasadi do routera, stavio utp i dobio nešto ne previše.

kasnije sam bio zatražio da zamijene od razvoda na stupu do moje kutije na fasadi, i tu sam dobio oko 5mbita. šta je tada bilo vau povećanje.

kasnije novi router i annex M, i uspio to povećat sa početnih 25 na konačnih 38mbita.
i onda umro podzemni kabel.

i onda došla optika.

djzuza 03.09.2023. 09:32

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3694688)
nije nužno sve u kućnoj. ja sam sebi bio zamijenio kabel od kutije na fasadi do routera, stavio utp i dobio nešto ne previše.

kasnije sam bio zatražio da zamijene od razvoda na stupu do moje kutije na fasadi, i tu sam dobio oko 5mbita. šta je tada bilo vau povećanje.

kasnije novi router i annex M, i uspio to povećat sa početnih 25 na konačnih 38mbita.
i onda umro podzemni kabel.

i onda došla optika.

Znaš li možda nekog profesionalnog električara u Puli, a koji je iskusan u kućnim instalacijama za telekomunikacije?
Htio bih ga angažirati da mi sredi kompletno kuću po tom pitanju.

Pomo 03.09.2023. 10:31

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3694688)
nije nužno sve u kućnoj.

Nisam to ni tvrdio. Samo kažem da hrpa ekipe pod broj jedan ne kuži koji dio je kućna instalacija i po broj dva ne kuži da im je ista u kurcu.

android-split 03.09.2023. 17:03

Jel se može kako preko postavki resetirat samo internet veza? Da ne gubim tv sliku a da resetiram internet

dakky 03.09.2023. 17:06

promjeni password za internet konekciju u routeru u krivi pa vrati nazad u pravi. ali to je mukotrpno.

Nikky 03.09.2023. 17:11

Ako ukućani gledaju TV čekaj gluho doba noći ili ujutro (pon.) da možda dobiješ nekog "normalnog" na supportu ako nešto pođe po zlu.

Ovisno koji je router, kod nekih se može u web konfigu inicirati prekid / uspostava Internet konekcije,
kod većine ISP šroteksa toga nema nego reboot ili gasi > pali (naravno da dok se full digne nema ni jedne usluge), nekima treba preko 2 min.

okarm 03.09.2023. 17:22

mislim da se moze i putem moj telekom aplikacije.

android-split 03.09.2023. 17:54

Inace ga resetiram al sve kad se tv-i ne gledaju tako cu i opet. Al sam mislija da ima ovako samo internet. Fala svakako

djzuza 18.09.2023. 13:04

Sada gledam nešto, molim vas za savjet.. Prije otprilike mjesec dana sklopio sam ugovornu obvezu na 24 mjeseca za VDSL internet + telefon (uz moju T aplikaciju i newsletter), ponuda je bila iz Cjenika posebnih i proteklih ponuda, a uz to sam dobio i bon za Sancta Domenicu od oko 30ak eura. Iskoristio sam ga.

Želim izbaciti telefon, a uvesti MaxTV. U Cjeniku posebnih i proteklih ponuda koji će važiti od 1. 10. 2023. stoji da će se Max2 Biram moći uzeti za 37.14 eura uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca. Također, stoji da će biti dostupna Konzum/INA kartica od 60 eura.

E sad.. S obzirom na to da sam nedavno uzeo bon od Sancte Domenice, hoće li mi htjeti omogućiti ovaj od Konzuma ili INE?

Piše da bon vrijedi za Max2 Biram na svim kanalima prodaje uz aktivaciju biltena - 37.14 eura.

dakky 18.09.2023. 13:10

Koji dio ti nije jasan... potpisao si ugovor pred mjesec dva i dobio što potpisao. Čekaj 24 mjeseca da možeš potpisati novi i dobiti novi bon. Izmjene paketa unutar 24 mjeseca ne zasnivaju novi ugovor... osim ako prethodno ne otkažeš stari i platiš penale.

djzuza 18.09.2023. 13:17

Upravo suprotno, rekli su mi u SZK da ne bih trebao platiti penale s obzirom na to da bih tu uslugu plaćao više nego prethodnu. Raskinuo bi mi se stari ugovor i sklopio novi na 24 mjeseca. Nisam samo pitao imam li u tom slučaju pravo na novi vrijednosni bon.

Karlo666 18.09.2023. 16:22

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3695016)
Hrpa ekipe pod broj jedan ne kuži koji dio je kućna instalacija i po broj dva ne kuži da im je ista u kurcu.

Lajkam

Ag008 18.09.2023. 17:00

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3698145)
Upravo suprotno, rekli su mi u SZK da ne bih trebao platiti penale s obzirom na to da bih tu uslugu plaćao više nego prethodnu. Raskinuo bi mi se stari ugovor i sklopio novi na 24 mjeseca. Nisam samo pitao imam li u tom slučaju pravo na novi vrijednosni bon.

Sumnjam da imaš pravo.

tomislav10 20.09.2023. 14:29

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3698139)
ponuda je bila iz Cjenika posebnih i proteklih ponuda,

.

O poskupili su ...

Ag008 20.09.2023. 21:45

U cjeniku posebnih ponuda od 1.10.2023 kraj svake posebne ponude zanimljive je stavljeno:
Citiraj:

**„Od 20.9.2023. prestaje prodaja samostalnih MAX2 i MAX3 paketa za nove korisnike. Postojeći korisnici MAX2/MAX3 paketa na
bakrenoj tehnologiji moći će i nakon navedenog datuma ugovarati postojeće MAX2/MAX3 pakete jednakog sadržaja i cijena koji se
pružaju na optičkoj tehnologiji.“
Koja će biti cijena za Max3 za nove korisnike od 1.10. na bakru? Tj ako netko želi prijeći na bakar, se može dobiti za 28,73 EUR/ 216,47kn?

Je li sada moguće dobiti (danas) kao novi korisnik, po kojoj cijeni najjeftinije Max3 na bakru? (216kn ili manje/više)?

vacs 28.09.2023. 11:09

Jel tko protumacio ovo? Sto znaci uopce samostalni paket? Isto me kao Ag008 zanima koja je sad cijena za max2 i max3 na bakru?

more 14.10.2023. 08:18

Citiraj:

Postojeći korisnici MAX2/MAX3 paketa na
bakrenoj tehnologiji moći će i nakon navedenog datuma ugovarati postojeće MAX2/MAX3 pakete jednakog sadržaja i cijena koji se
pružaju na optičkoj tehnologiji.“
Ovo bi trebalo značit (s obzirom da je paket na optici uvijek bio jeftiniji od paketa na bakru) da se može dobiti paket na optici, koji je jeftiniji, bez obzira šta netko nema mogućnost koristiti optiku.
Znači, ugovoriš paket na optici a koristiš bakar.

djzuza 15.10.2023. 17:17

Neprestano su mi tvrdili da je maksimalna propusnost na mojoj liniji 10/1,024. Meni je tehničar uspio podignuti do 29/4.70. Danas sam išao bezveze pitati na chatu i ovo su mi napisali:

Download 70Mbit/s te upload 30 Mbit/s je na adresi ****

Pitao sam ih jesu li se zabunili, kažu nismo, tako je kako je.
Je li moguće da se oslobodila neka parica?
Inače sam udaljen točno 2.0 kilometara od centrale.

Idem poslati mail pa da vidim.

quazar912 15.10.2023. 17:46

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3703773)
Neprestano su mi tvrdili da je maksimalna propusnost na mojoj liniji 10/1,024. Meni je tehničar uspio podignuti do 29/4.70. Danas sam išao bezveze pitati na chatu i ovo su mi napisali:

koji si grad?
meni je sto navučeno na 30/5 i po riječima sa help deska a i tehničara uživo optika za moje područjenije u planu.

okarm 15.10.2023. 18:05

Citiraj:

Autor djzuza (Post 3703773)

napravili su novi dslam/kabinet pa vise nemas 2km do centrale nego puno manje.

djzuza 15.10.2023. 18:38

U Puli živim. Stvarno ne znam što da kažem. :lol2:

frezer 15.10.2023. 20:33

Teško da na 2km možeš imati takve brzine. Otprilike, takvu brzinu ja imam. Možda malo više, a ruter mi pokazuje da sam udaljen od centrale 247m.
https://i.postimg.cc/WDbGDHMv/frtzdstnce.png

the chosen one 24.10.2023. 19:50

Ne znam da li je pitanje za ovaj topic ili da ga utrpam pod optiku;

Kolega na poslu trenutno je na bakru i istječe mu ugovor te bi trebao početi plaćati punu cijenu max3 paketa.
Po Bukovcu gdje živi počeo je HT razvlačiti optiku, piše da je i njegovo područje obuhvaćeno namjerom gradnje, ali koliko mi je on ispričao, do sada je optika išla podzemnim kablom, a dio di je on navodno da će ići po banderi i da čekaju odobrenja HEP-a itd. i da tu malo zapinje.

Moje pitanje je da li da on sada produži ugovor na naredne dvije godine kako bi ponovno dobio neke pogodnosti i da li će se moći bezbolno prebaciti na optiku kada stigne jednog dana ili će biti problema jer je UO vezana za bakar?
Ili je bolje plaćati punu cijenu na bakru dok ne dođe optika, mada pitanje je kada? :fala:

Bukva 25.10.2023. 09:13

Kad su do mene povukli optiku, HT je sam tražio da zamjene opremu da se prebacimo na nju (instalacije je od ranije zgrada imala, tako da su oni promijenili router i napravili neku svoju magiju i to je bilo to).

Možda nije loše da nazove i raspita se što i kako u toj situaciji (ugovorom vezan za bakar, optika dostupna).

geronimo_2 28.10.2023. 12:28

poz.
jel imate mozda problema sa tkkom-om preko bakra (ak ima tko uopce tu trulez osim mene jos lol) na podrucju grobika od sinoc?
jedva 3mbit-a ide.

edit:
nakon 45min cekanja na automatu, resetiranja veze 2x, dosli smo do 2mbit brzine :roller::hitthewal:.
ceka se barba popravljač :fiju:

dadoremix 28.10.2023. 21:22

na kraju če bit .. oksidirale žice u tebe ili negdje na putu

Karlo666 31.10.2023. 14:34

Nisam stručan za ugovore sa HTom pa me zanima za koliko najmanje se može dobiti MAX3 na bakru kao postojeći korisnik koji bi produžio ugovor na 24 mjeseca?
Znam da su bile neke fore preko web i teleprodaje.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Tomtam 03.11.2023. 08:14

Bok, puncu ističe max2 (int+tel) koji plaća 149kn prema cjeniku posebnih ponuda. Ima li šta aktualno? Neki drugi ISP? Hvala!

Tualatin 06.11.2023. 23:31

Ja sam ugovorio net+tel za 25 eura bez magente. Imaš telemach za iste novce

BlackDwarf 13.12.2023. 17:00

Susjed zatrazio demontazu stupa.
Ekipa bila na mom objektu i odsjekli na krovistu kabel bez da su demontirali batrljak i krovni nosac.
Isto su napravili na susjednoj kuci na kabelu koji isao s moje.

Koga god pitam nitko nista ne zna...
Nisam protiv da se demontira, ali trebali su obavijestiti da ce nesto raditi i bilo bi uredu pitat smije li se na krov..
Potpuno slampav posao i ne znam kako im je prosla kontrola kvalitete...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:14.