PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 3. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275489)

Srky 10.05.2016. 13:09

Citiraj:

Autor wooden (Post 2924146)
Xiaomi Mi 4.

Jel u RealLife uvjetima zbilja bolji Mi4 LTE od Mi4c ili gledaš zbog cijene (uloženo/dobiveno)?

Qvezbra 10.05.2016. 13:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 2924191)
Očigledno nisi informiran. Ukoliko šalješ uređaj na RMA izvan EU, moraš ga poslati putem špeditera na tzv. privremeni izvoz jer će ti uređaj koji dobiješ popravljen/zamijenjen tretirati kao novi uvoz i (opet) naplatiti pdv i sve troškove za njega.

U tom slučaju je najbolje naručit uređaj iz EU webshopova, shipped from EU ?
Jesu malo skuplji nego Shipped from China ali nebi bilo takvih troškova ill ?

Tvrdi 10.05.2016. 13:58

Citiraj:

Autor Qvezbra (Post 2924247)
U tom slučaju je najbolje naručit uređaj iz EU webshopova, shipped from EU ?
Jesu malo skuplji nego Shipped from China ali nebi bilo takvih troškova ill ?

Ova gore pjesmica se odnosila na troškove kad se uređaj EVENTUALNO šalje na popravak. Ako misliš samo na kupnju najjeftinije je uzeti iz Kine (Alliexpress itd.), naravno sa DHL dostavom jer onda nema PDVa i carine.
Kad smo kod kvarova, poznatiji kinezi se ne kvare ništa češće od npr. samsunga ili HTca itd.. Meni se niti jedan mob nije pokvario (osim sitnih sranja) a imao sam ih more. Frendu je prošlo i more kineza preko ruke, nikad ništa ozbiljnije. To naravno ne znači da se nikome ne kvare mobovi i uvijek postoji prvi put. Ali za mob nižeg cjenovnog ranga ja se ne mislim jako brinuti. Smiješno mi je kako se ovdje kenjka oko narudžbe mobitela iz Kine a kupuju se auti uvezeni iz Belgije i Njemačke koji su prošli sito i rešeto i odavno im isteklo jamstvo. Ali mob je soma kuna a auto je par somova eura. Ali nema veze.

oxer 10.05.2016. 14:34

Može preporuka za mob: 5' FHD, 3gb rama, dual sim, pouzdano nešto (brand kao meizu, xiaomi itd).
edit: ne mjenjam često mobitele, pa bi htio nešto da traje, i da nemoram puno čačkat po njemu.
Ima li što isplativije od MI4C?

Unaprijed hvala na preporuci

wooden 10.05.2016. 14:35

Citiraj:

Autor Srky (Post 2924228)
Jel u RealLife uvjetima zbilja bolji Mi4 LTE od Mi4c ili gledaš zbog cijene (uloženo/dobiveno)?

Gledam cijenu i gledam kvalitetu izrade.
Imam Mi4 i koristio sam kratko Mi4c, nisam našao ni jednu prednost Mi4c modela.
Mi4 je izrađen kao pravi flagship, ima metalan okvir i u ruci se čini kao kvalitetniji uređaj.
Za 1250 kn mislim da se nema šta razmišljati.

tutom 10.05.2016. 15:04

@wooden kava je baterija na Mi4? Sot?

Qvezbra 10.05.2016. 15:05

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2924249)
Ova gore pjesmica se odnosila na troškove kad se uređaj EVENTUALNO šalje na popravak. Ako misliš samo na kupnju najjeftinije je uzeti iz Kine (Alliexpress itd.), naravno sa DHL dostavom jer onda nema PDVa i carine.
Kad smo kod kvarova, poznatiji kinezi se ne kvare ništa češće od npr. samsunga ili HTca itd.. Meni se niti jedan mob nije pokvario (osim sitnih sranja) a imao sam ih more. Frendu je prošlo i more kineza preko ruke, nikad ništa ozbiljnije. To naravno ne znači da se nikome ne kvare mobovi i uvijek postoji prvi put. Ali za mob nižeg cjenovnog ranga ja se ne mislim jako brinuti. Smiješno mi je kako se ovdje kenjka oko narudžbe mobitela iz Kine a kupuju se auti uvezeni iz Belgije i Njemačke koji su prošli sito i rešeto i odavno im isteklo jamstvo. Ali mob je soma kuna a auto je par somova eura. Ali nema veze.

Pjesmica... hahahaha
Mislio sam na eventualni popravak mobitela, onda je bolje naručit iz EU ili je isto ?
Nisu opet neke velike razlike u cijeni iz EU ili China.
S ovim drugim se slažem, jbg sve je to marketing....

Srky 10.05.2016. 15:08

Citiraj:

Autor wooden (Post 2924264)
Mi4 je izrađen kao pravi flagship, ima metalan okvir i u ruci se čini kao kvalitetniji uređaj.

129€ na xiaomiforsale.com ;) kontam da je to sad best buy

tutom 10.05.2016. 15:12

On the way... Nije na skladisu

c-shadow 10.05.2016. 15:42

A otkuda ti selleri vade te Mi4? Xiaomi lagera nema, sve što proizvedu plane u par sekundi, a govorimo o modelu iz 2014. Sumnjam da je netko od preprodavača nakrcao lager skupim flagshipom i čekao do sada da mu cijena padne. Da nisu to neki refurbished i slični primjerci?

wooden 10.05.2016. 15:52

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2924290)
Da nisu to neki refurbished i slični primjerci?

Normalno da nisu.
Sumnjam da ti i ja znamo koliko i čega neka tvornica u Kini proizvodi.
Tako da, pričati o lagerima i proizvodnji stvarno nema smisla.
Ima ih na lageru jer se proizvode, eto.

frulex 10.05.2016. 17:22

Citiraj:

Autor coconut (Post 2924191)
Očigledno nisi informiran. Ukoliko šalješ uređaj na RMA izvan EU, moraš ga poslati putem špeditera na tzv. privremeni izvoz jer će ti uređaj koji dobiješ popravljen/zamijenjen tretirati kao novi uvoz i (opet) naplatiti pdv i sve troškove za njega.

Nije da sam potpuno neinformiran, vec sam naglasio da nisam imao osobno iskustvo s nedavnim slanjem jer mi nije trebalo. S druge strane, ti tu kazes da MORAS slati putem speditera no tu ne vidim nacina kako bi me netko prisilio na to. Dapace, upravo mi je na carini odron od 49$ na koji cu platiti 80 kn PDV-a + postu. Ako crkne, bio bih zbilja kreten da ga šaljem natrag putem speditera za 500 kn...

Sent from my Jiayu S3 using Tapatalk

Wuchko 10.05.2016. 19:02

Citiraj:

Autor tutom (Post 2924278)
@wooden kava je baterija na Mi4? Sot?

Evo odgovorit cu ti ja (3/16 model). Na MIUI-u (EU Rom) nisam mogao navuci 4h SOT-a (mobitel je konstantno na 3g/wifi). Svaku vecer je ostajalo cca 30ak% baterije ali je isao na punjac jer ne bi izdrzao sljedeci dan. Sad sam stavio CM13 i koliko god mi MIUI nedostaje, vidi se koliko je CM "laksi" - 5h SOT bez ikakvih problema, zauzece memorije je takodjer puno manje.. Cekam MIUI 8 da se vratim :-D

Sent from my MI 4 using Tapatalk

tutom 10.05.2016. 20:07

Znaci Cm13.... A kvaliteta fotki?

Wuchko 10.05.2016. 21:36

Citiraj:

Autor tutom (Post 2924388)
Znaci Cm13.... A kvaliteta fotki?

Tu CM na zalost kaska.. Nedostaje im detalja i to mi je trenutno najveci minus. Tko zeli fotkati, neka se drzi MIUI-a. Ostalo je pozitivno. Na MIUI-u (novijim verzijama) sam takodjer imao nekakav problem s GPS-om, nikako nisam mogao uhvatiti vise satelita i veza je stalno pucala. Ovo me posebno smetalo kad bih upalio Runtastic. Odvozim rutu i vratim se kuci, a GPS mrtav. Na CM uhvati 15+ satelita u par sekundi i odmah locka vise od 10, veza ne puca ni pod razno. Ne znam sto ga je mucilo, vec sam pomislio da mi je GPS defektan..

Mark33 10.05.2016. 21:44

Gdje se najbolje isplati trenutno kupit redmi 3 pro i da je iz EU?

myroman 10.05.2016. 23:44

Vidim da su se svi napalili na redmi note 3 pro. Pa sam se i ja pridruzio ekipi.
Zanima me da li bi mi se isplatio prelazak za LG G2 na Xiaomi redmi note 3 pro. Glavni kriteriji su mi baterija i kamera...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

brisani 11.05.2016. 08:28

Redmi 2 dobio i službeni CM 13 nightly
Inače Mi4 je single sim, a Mi4c je dual, pa kome je to važno....

myroman 11.05.2016. 08:32

I još jedno pitanje vezano uz Redmi note 3 pro...
Da li podržava tap to wake? Nigdje ne nalazim info o tome...

darmarH 11.05.2016. 08:51

Citiraj:

Autor myroman (Post 2924482)
Vidim da su se svi napalili na redmi note 3 pro. Pa sam se i ja pridruzio ekipi.
Zanima me da li bi mi se isplatio prelazak za LG G2 na Xiaomi redmi note 3 pro. Glavni kriteriji su mi baterija i kamera...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Zbog baterije da, ali zbog kamere ne.. Bez obzira kaj je g2 stariji model kamera mu je još uvijek bolja od većine kineza do 200$..
A ne kužim kaj će ti dt2w funkcija (koju btw trenutno ne podržava) kad imaš fingerprint skener..

brisani 11.05.2016. 09:03

Ako je kamera u pitanju bolje je ići na meizu.

myroman 11.05.2016. 09:10

Meizu mi izgleda ok, ali koji od njih ima infrared port koji mi je također bitan.
Jesam picajzla jer tražim ipak malo bolji mob od LG G2: :D
1. bolja baterija
2. 3 GB RAMa (i više)
3. kamera barem na razini sa LG G2
4. infrared port

Tvrdi 11.05.2016. 09:22

Citiraj:

Autor myroman (Post 2924549)
Meizu mi izgleda ok, ali koji od njih ima infrared port koji mi je također bitan.
1. bolja baterija
2. 3 GB RAMa (i više)
4. infrared port

Ako ti je kamera bitna uzmi G3...mislim kinezi ne mogu prismrditi LGevim kamerama. Note 3 pro ima IR a za MEizo neznam. Ali ni MEizo ti nema bolju kameru od LGa. Općenito kome je jako bitna kamera neka zaobiđe kineze ispod 2 i pol soma kuna. Moje skromno mišljenje. Za kamerafon treba iskrcat pare, nema švercanja.

brisani 11.05.2016. 09:33

Citiraj:

Autor myroman (Post 2924549)
1. bolja baterija
2. 3 GB RAMa (i više)
4. infrared port

Infrared ima koliko vidim Mx4, jeftiniji modeli ga nemaju. MX4 se da pronaći po povoljnoj cijeni. Inače imao sam priliku koristit m2 mini i kamera je vrlo dobra za tu cijenu, baterija također. Ovaj m3 note izgleda odlično, samo nema infra port.
PS. Na nekim stranicama za meizu m3 note ne piše da ima infrared, a na aliju piše da ima, tako da nisam siguran.

coconut 11.05.2016. 10:52

Ja ga ne vidim
http://www.meizu.com/en/products/m3note/spec.html

schjor 11.05.2016. 11:04

Citiraj:

Autor wooden (Post 2924264)

Slažem se. Imam mi4c, a prije njega sam koristio mi4 i po meni je mi4 bolji uređaj...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

schjor 11.05.2016. 11:09

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2924367)
Evo odgovorit cu ti ja (3/16 model). Na MIUI-u (EU Rom) nisam mogao navuci 4h SOT-a (mobitel je konstantno na 3g/wifi). Svaku vecer je ostajalo cca 30ak% baterije ali je isao na punjac jer ne bi izdrzao sljedeci dan. Sad sam stavio CM13 i koliko god mi MIUI nedostaje, vidi se koliko je CM "laksi" - 5h SOT bez ikakvih problema, zauzece memorije je takodjer puno manje.. Cekam MIUI 8 da se vratim :-D

Eto vidiš, ja opet imam drugačije iskustvo...dok sam koristio mi4 uredno sam na miuiju imao 5h ekrana u 44-48 h korištenja, na cm-u manje (to je bilo prije nekih 3 mjeseca na kit katu)

Wuchko 11.05.2016. 11:13

Citiraj:

Autor schjor (Post 2924605)
Eto vidiš, ja opet imam drugačije iskustvo...dok sam koristio mi4 uredno sam na miuiju imao 5h ekrana u 44-48 h korištenja, na cm-u manje (to je bilo prije nekih 3 mjeseca na kit katu)

Kod mene je u oba dva slučaja u pitanju MM. O 5h SOT-a sam mogao samo maštati, kada sam znao navući 4 i pol, nitko sretniji od mene :D Non stop mi je upaljen 3g/WiFi, sinkronizacija 3 maila, viber, whatsupp, messenger...

tutom 11.05.2016. 11:20

To mi je dosta lose za takvu bateriju... Letv X600 mi ima oko 4,5 sota uglavnom na 3g... Mjenjao bi ga zbog velicine i bolje baterije.... No izgleda da baterija bas i nije bolja:(

zvonac 11.05.2016. 12:50

Jel ko nabavio Xiaomi mi5?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:31.