![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni stiže Electronka iz PBZ-a uskoro pa ćemo vidit :)
BTW je li ima kakve veze koju valutu polažem na račun, recimo ako na računu imam eure a prodavač traži toliko i toliko dolara, je li ja gubim na konverziji ili mi je svejedno? |
Citiraj:
|
Citiraj:
ja bi ju isto trebal dobiti uskoro : goood : ... a kaj se tice ovog drugog .. kolko mi se cini nebi trebalo biti problema s konverzijom ... sve bi to trebalo automatski iti ... ali ak oces bas biti siguran mozes prek internet bankarstva mjenjati svoje devize .. .. prodati ih za kune .. ili ih kupiti .. barem tak ja imam ( .. imam uz to i pbz optima račun) |
Citiraj:
|
Citiraj:
nebi ti znal .. a stara mi jos nije dosla s posla da ju pitam međutim da je to njezin posel :p .. za silu pogleč na stranice od pbz-a opis jenog i drugog računa .. Edit: danas sam podigel karticu u banki i uspešno ju dodal u paypal .. jedino još moram čekati broj za verifikaciju .. |
Citiraj:
Nemogu sa 100% sigurnoscu reci ali uvijek pri konverziji se nes gubi. Tebi ce se uvijek chargeati u kunama (osim ako nemas devizni) ali je pitanje sto ce se desiti pri konverzije iz ponudjacevih dolara u eure (e-bay) i onda iz eura u kune (tvoja banka). Nepotrebno je kada ti je besplatno otvoriti jos jednu valutu. Onda ce ici dolar, dolar, kuna... |
pa radi se upravo o deviznom
|
potrebna vam je kartica koju paypal prihvaća. nakon registracije će paypal naplatiti 1.95$ sa kartice. nakon par dana ćete na online računu kartice npr amex vidjeti stavku paypal ispred koje se nalazi 4-znamenkasti kod. taj kond traba unijeti na paypal accountu. korištenje još nije moguće. zatim paypal zablokira account. potrebno je faxirati fax cover sheet sa njihove stranice i "utility bill" (računi za telefon, struju, plin, bankovno izvješće) na kojem je vaša adresa. u mom slučaju (računi dolaze na ime staraca) sam poslao kopiju vozačke i prošlo je. faxiranje iz pošte košta 25 kn.
|
Citiraj:
|
neznam kak njemu .. ali ja sam unesel one brojke koje su mi se pojavile na računu i drugo me više nakon toga nije ništ tražilo: stoopid
|
Ja sam danas podiga karticu i odma sam iša na "add card" na paypalu :D
I onda me je pitalo oću li extended-nešto i naplatilo mi je 1.5 euro, pa će mi u izvještaju od banke doć 4-znamenkasti broj za to extended-nešto šta će mi navodno dignit limit pojedinačne transakcije. I eto sad mi piše 0 eura, je li to u redu, jer također piše nešto u stilu da paypal naplaćuje direktno sa kartice? Znači mogu u šoping? :) |
sad čekaš taj broj i onda ćeš ga ukucati na paypal accountu. i onda će te (barem su mene tak) tražit da faxiraš ostatak dokumentacije.
|
a je li mogu kupovat prije ukucavanja tog broja tj. je li on samo za povećanje max iznosa koji mogu poslat (sad mi je 100 eura)
ili bez njega ne mogu ništa |
Citiraj:
|
odlično, onda idem odma trošit :D
moram kupit neke sitnice za 15-tak eura, a izvješće mogu i čekat : goood : |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto nisam ima internet 3 dana, a pošto koristim pbz 365 lite (to je neko nazovi-internet bankarstvo, samo za provjeru računa) vidija sam taj broj priko neta tako da sad mogu slat kolko oću. A moj euro.5 mi vraćaju tek kod iduće kupovine :D
Učlanija sam se na njemački e-bay i priko kartice su mi provjerili adresu i sad je to to čini mi se. |
uspjesno sam prijavio PBZ Visa Electron karticu na paypal i sad sam oso na extend account. provjerio sam preko PBZ neta i skinuli su mi tih $1.50 ili koliko vec, al ja tamo ne vidim nikakav broj niti ispis. a kuci nikad nisam dobivao izvatke racuna. racun je žiro.
jer ima neki "detaljan" prikaz prometa na PBZ net gdje mogu vidjet te 4 znamenke koje bi trebao dat paypalu? |
Meni je na net365 napisalo odma da je skinuto 1.5 eura, ali broj mi je stiga tek nakon 2-3 dana tj. prvo mi je pod "opis" pisalo nešto "rezervacija za plaćanje na pos-u" ili sl. a tek mi je kasnije prominilo u xxxxPAYPAL--*EXPUSE xxxxxxxxxx.
Evo da se i pohvalim da mi je stiglo naručeno : goood : http://img46.imageshack.us/img46/9281/img1256tm8.jpg Primjetite da piše diamon, ludi kinezi :D A dobija sam i poklon : lol2 : : lol2 : http://img46.imageshack.us/img46/6005/img1261pw9.jpg |
Citiraj:
we'll see...mozda im sad treba duze radi blagdana... |
Ne znam ima li to veze, ali ja imam devizni? Teško da je zbog toga?
Evo kako to meni izgleda - 365 lite http://img406.imageshack.us/img406/5894/untitledjj3.jpg |
A kako stoji stvar sa carinom, ako nešto naručuješ izvana???
Da li netko zna ako je prihvaćena Erste MasterCard? Erste nudi 3 verzije i ne znam koju bi (mislim Standard). |
Erste MasterCard fercera. Bitno je da je EC/MC, a koji tip nije toliko bitno. Najbitniji ti je onaj 3-znamenkasti broj na zadnjoj strani kartice gdje se potpisuješ jer bez njega ne ide.
|
OK, hvala. Do kraja ovog mjeseca mi se još piše da sam u civilnoj i tek onda mogu probat napravit taj MasterCard jer mi traže zadnja 3 mjeseca plače...
Kao da želim kredit dignut. Gluposti. Znam da je kreditna, ali ipak na kraju će ispast da ju neću moć dobiti sljedeća 3 mjeseca |
Citiraj:
Ak kupujes prek e-bay -a pitaj ih obavezno dal ti mogu poslati privatno i nek NE napisu nikakvu naznaku da je bilo prek e-baya. Meni prikenjali al su bili mali iznosi u pitanju pa nisam nis platio... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jel ima ITKO da se NIJE prijavio na onaj expanded use program i kome pise $0 pod balance a da mu PayPal "radi" u smislu da moze kupovat?
Ja i dalje cekam onaj njihov verifikacijski kod. Nemogu nist kupovat. :(((( |
evo ga! pojavilo se danas! who ho!
idem probat pokupovat par stvari. |
Citiraj:
Ak je iznad, jedini nacin za koji ja znam je taj da napise da je dar i naravno makne bilo kakve racune and stuff. |
Dođe oko 260$ i baš će mi tako i poslati. Izvadit će ga iz original pakiranja i poslat bez računa kao dar
|
Citiraj:
|
Citiraj:
kao sto rekoh, pisat ce ti nest tipa: xxxxPAYPAL--*EXPUSE xxxxxxxxxx. gdje ti prva 4 x-a predstavljaju taj broj koji moras upisat na PayPal.com |
Citiraj:
|
Evo stigao mi verifikacijski kod i prvi problemi, nakon što sam ga upisao ovo se pojavilo :grrr:
Slika Da li se nekome ovo dogodilo? :confused: |
Meni ne, al čuja sam da su neki imali sličnih problema za dokazat da su vlasnici kartice. A u kojoj si banci?
|
U Erste, ma ko ih hebe, zatvorit ću ja taj PayPal račun. Sve je to nekako jadno ukoliko baš nemaš kreditnu karticu, ove debitne neke rade, a neke ne.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:56. |