![]() |
Citiraj:
@ psi stavio sam ga zato da svate sta znaci k;) edit: evo jos za jelca...2-3 K i dogada se zato sto onda resetka vise ne titra...a otpor samo postoji jer su reserke nesavrsene:beer: |
Ribica baš me tjeraš da se raspišem o metalnoj vezi!! Ako hoćeš donit ćeš PM, ali tu je fakat dosta OT!
|
Citiraj:
Supravodljivi materijali koji moraju biti ohlađeni na -269 °C koriste se u supravodljivim magnetskim spremnicima energije i uređajima koji pružaju sigurnosno napajanje i osiguravaju kvalitetu energije. Pri tim temperaturama struja ne nailazi na nikakav otpor. Supravodljivi kabeli mogu prenositi tri do pet puta veću snagu od klasičnih kabela što znači da lakše mogu zadovoljiti potrebu za snagom u urbanim područjima. Supravodljivi transformatori su tihi i malenih dimenzija. Nije ih potrebno hladiti uljem, pa su tako pogodni za upotrebu u trafostanicama u gusto napučenim gradskim područjima. Kombinacija predmenta/kolegija: Osnove Elektrotehnike 1 i 2, Mjerenja u Elektrotehnici 1 i 2, Električni Strojevi, Elektromotorni Pogoni, Elektronički Elementi, Elektronički Sklopovi, Tehnički Materijali, Fizika, Tehnička Mehanika itd. |
0°K je -273.3°C:beer:
al da to je definicija kakvu sam i ja ucio/cuo |
Sused nemreš pisat cca 0K!!! Jer 0K je nemoguće POSTIĆ! I K nisu stupnjevi!!!
|
Ajd isparavil sam, nejte me odma biti:)
|
E to sam htio čuti!
Ja sam mislio da se supravodljivost javlja na apsolutnoj ništici. Povlačim svoje teorije i hvala kaj ste mi razjasnili neke stvari! |
Citiraj:
Citiraj:
I BTW, morat cu se slozit sa psf[i]-[Tomek], °K ne postoje.... tocka. Pise se samo K i gotovo :) |
Citiraj:
|
Kad smo vec kod hladjenja,temperatura cega je ova "maticna" ?? To mi zna bit dosta visoko !! 55C!!
slika |
Citiraj:
|
Majstore ne radi ti image... Inače ako misliš na PWM IC-to su stabilizatori napona od procesora i to nebi trebalo ić preko 50C.
Citiraj:
Ekipa,veliki dio vas,a koji već nije,trebao bi ići na filozofski fakultet...:D :clap: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inace pri 0 K nema nikakvog gibanja.. Pa isto tako ni slobodnih elektrona.. |
Citiraj:
|
Ma ne kažem ja za to,znam ja šta je to,ali sam primijetio da svi vole filozofirat na debelo...:D Pa zato ja to! :beer:
|
c c, pa o chemu vi to raspravljate, izgubio sam se u originalnoj temi...
|
Ja sam ih htio prekinuti prije par stranica jer sam vidio čemu ovo vodi, ali šta ćeš... Mladost, ludost! :D
|
Iman jedno pitanje al nemojte se smijat.
Uglavnom jako me muci kako se prenosi suhi led i tekuci dusik? Npr. kad bi ja sad tija kupit 3kg suhog leda i nesto dusika u Zg. Kako bi ga moga donit do splita i di bi to mora drzat u stanu?:confused: Eto to me muci vec koji dan :D p.s. necu to raditi sigurno samo me zanima kako se to radi |
|
Neradi ti taj link
|
Citiraj:
|
Citiraj:
problem je kaj se te čestice gibaju konstanto brže od brzine svjetlosti. 0K, prestanak svog gibanja! Najbliža temperatura koju mi možemo postići i koja postoji je temperatura tekućeg dušika. 0K je teorija! Masni kad se radi? broj mi imaš... |
Citiraj:
|
.. kolko sam ja upoznat .... tahioni su brži od brzine svjetlosti ...
|
Citiraj:
|
najniža temperatura je temperatura tekućeg helija, oko 4K ako se ne varam...
Nego dosta OT-a. Masni je tu da napravi some serious shit sa CO2, mi smo tu da ga podržimo. točka. |
Citiraj:
: cheers2 |
@Isus ja neznam kaj ti studiraš i kaj tebe uče ali bome znam kaj ja studiram i kaj su mene na vježbama učili da uvrštavam u jednadžbe kad računam relativnosti, strukturu atoma... i naravno zakaj to uvrštavam.
Najniža temperatura koju su postigli je jakooooo bliska 0K, naravno postigli su ju MIT-evci i iznosi: Citiraj:
|
ok ljudi ajde vise dosta toga kaj moje ograniceno znanje o tome o cem vi pricate ne kuzi, neg di je masni i ekipa s slikama, filmicima i ostalim dokaznim sedstvima???
ljudi jeste zivi il da cekam kakve vanredne vijesti na hrt-u? |
Citiraj:
GO MASNJAK:D! |
Vidim neki dim na nebu?
Nova toplana..... ...ili proc od Masnog? A možda im je Fish išo na živce, pa je na hlađenju :D |
Puno srece u ovom poduhvatu Masni, drago mi je da je sve vise ozbiljnih overclockera na Balkanu. Mi iz XtremeOC tima smo do sada uradili vise sesija suvim ledom i overclockovali Opterona na 3654Mhz, tako da me mozes kontaktirati ako ti zatreba savet, ili svrati do nas na *ww.xtremeoc.org/forum na casicu razgovora.
Puno pozdrava i drzimo ti "fige", Moso, XtremeOC team |
Citiraj:
SRETNO:clap: |
nažalost, frajer ne dolazi do zagreba ovaj tjedan sa suhim ledom, pa cu morati ja do karlovca...:smoke:
dakle, cim odem po to (mislim da cu otici u srijedu ujutro), bacam se na testiranje...;):clap: @moso ti si sa benchmark.co.yu foruma jel tak...?? da, da, vidio sam vas eksperiment, vrlo uspješan...:beer: a kad si vec tu, imam par pitanja pa cemo na PM ili na tvoj forum...;):beer: |
Citiraj:
No, bio sam dosta šnjofao o tome jer me zanima. Znam da su došli jako blizu, ali eto opet to nije to. Jasno neću ja sad soliti pamet, ne pada mi ni na kraj pameti. |
@ masni kad ce rezultati?
jesi nabavio suhi led ? ako te tip jebe ima tu kod mene pa nije frka da ti to nekak dofuramo? |
Citiraj:
bude nije imao vremena da dofura proc pa cemo to testiranje ostaviti za drugi tjedan, nigdje nam se ne zuri... ovaj tjedan sam se odlucio pozabaviti sa faznim hlađenjem i tako...:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:20. |