PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Katastrofalni TP Link Archer T4u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=304785)

OuttaControl 12.01.2021. 09:30

Kako je support od tplinka rekao samo Realtek, i preporučio mi je T4E/T6E da uzmem koji ima broadcom il intel nezz, i on radi skroz dobro, samo je jako jako slab signal+PCIe je board.

Atherosa više nema, progutao ga je Qualcomm.

Ja bih reako da je problem softwareske prirode i da se može popraviti jer na Linuxu sa driverima sa GIT-a radi ko sat, ali realtek uopce nije briga u tolikoj razini da ih ni TP-link ne može natjerati da poprave to.

Vjerojatno ne žele jer će u slučaju fixa gubit specifikacije i onda će TP Link i ostali tražiti odštetu

lobo64 12.01.2021. 11:06

Sad gledam po netu, gotovo svi usb wless adapteri imaju realtek čipsete, dali 8192, 8814 au, broadcom su u principu pcie, kao i intel i ralink (atheros moraš tražiti ako ima stare zalihe, novi se uopće ne proizvode).
Kako u toj kakofoniji uopće razabrati (za neke proizvode je gotovo pa nemoguće skužiti koji čipset imaju, linux zajednica je u principu od najveće pomoći) što kupiti i kako složiti jednostavni wless doma.
Strašno, neznam što bih drugo rekao...

Old.machine 13.01.2021. 18:50

Updejt moje situacije:

Testirajući skoro 3 tjedna ovaj prijateljev Tp-link 722n V2, nije bilo problema, jedino mi je jedno jutro par puta Speedtest davao samo 30% moje ukupne brzine, ali situacija se brzo vratila na staro pa prepostavljam da je to bilo do internet providera tako da sam s tim završenim testom siguran da mi je 822n V5 pravio probleme sa zamrzavanjem, plavim ekranima i ostalim puca veza pizdarijama.

Nisam htio pod cijenu života opet na TP link jer mi se nakon 822n zgadio, na njuškalu sam vidio da ima Asus USB-N14 Wireless-N300 (Ralinkov chipset) o kojem sam prije čuo samo hvalospjeve. Po internet recenzijama nisam mu našao nikakvu manu, jedino se mislim spominjalo da nema podršku za acces point ili tako nešto ali to mi nije ni bitno. Kontaktirao prodavačicu, ona potvrdila da joj sve na windows 10 radi bez greške i uzeo ga bez puno razmišljanja.

Stigao na staru godinu, Windows stavio svoje drivere i sve radi kao sat, i to onaj švicarski :D domet mu je veći a i čini mi se da mu se ona kazaljka na Speedtestu brže penje i da se više zadrži na punoj brzini (vjerovatno placebo:D) Naskidao se s njim ova dva tjedna, nije ni zakašljao. Oduševljen.

I tragikomočni zaključak. Windows driveri za ovaj Asusov su iz 2015. godine, mislim da je i te godine izašao van proizvodnje, na svojim stranicama zadnji Windows koji podržava je Win8. Kako je moguće da uređaj koji se ne proizvodi više od skoro 5 godina, isto toliko stari driveri rade bez greške dok na TP linkovom proizvodu koji se još proizvodi, koji ima svojih 5 verzija, kojemu su zadnji driveri izašli prošle godine (nije za Windows nego za Mac, ali eto izlaze) ne može se natjerati da radi normalno??
:lol2::fuming:

spawn 13.01.2021. 19:24

Iz mog iskustva s elektronikom,nikad nije najbitniji glavni čip,ima jako puno popratnih elemenata na ploči koji mogu uzrokovati probleme sa čak identičnim čipsetom.

John Creasy 13.01.2021. 19:41

šta nisam ostavio airlive wl1600 i wl1700 modele.. imao sam obje.. vrh adapteri, sve je radilo.. spojiš grid antenu 20dbi i dereš sve po redu

Old.machine 24.03.2021. 00:03

Prijatelj koji je preko mog Alzashop računa kupio monitor imao s njim nekih problema i poslao ga je njima (Alza sve plaća) na reklamaciju prije tjedan i pol. Kad ga je već on slao uguzio ja u paket i ovo svoje govno Tp-link 822n, inače ga individualno ne bi nikad slao. Opisao malo poduže opis kvara, spomenuo da mu prosječno treba nekih 12 dana da počne raditi probleme, ali da ne maltretiram ljude u servisu na kraju sam stavio napomenu da ako im se neda s ovim zafrkavati neka ga samo vrate kad riješe prijateljev monitor. U nedjelju mi stiže mail od Alze da je wifi stick u 16:29 stigao u servis, u 16:34 stiže novi mail u kojom piše da mi je odobren povrat novca:D:roller:

OuttaControl 24.03.2021. 00:18

Hit, kakva trgovina :O respect!

the-rider 11.10.2021. 07:25

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3474565)
Ma ne valja ni ovo T6E govno ništa, snaga signala nepostojeća, visok ping do routera, ima lossa....
http://prntscr.com/w7psck

5GHZ mrežu ni ne vata a mob je sa istog mista vata sa 3/4 jačine, katastrofa jbt.....

Link speed http://prntscr.com/w7puyg, od routera udaljen 4m i jedan zid....
Sa istog mista mobitelu link speed 72 Mbps...

Ja se napokon sjetio naruciti t6e prije par mj, meni radi super, 70-80mbs mi je sad brzina, prije sa nekim tp linkom od 100-injak kn je bila 30-40
130mbs mi je brzina prema ruteru, ne kuzim kako je tebi 5

OuttaControl 11.10.2021. 08:53

Ja sam kupio par metara kabela i priblizio antene routeru i sad je ok, zaboravio sam da postoji, znaci idealan stick :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:49.