Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 20.09.2020., 23:02   #1
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Katastrofalni TP Link Archer T4u

Pošto mi je dobri stari vjerni WN422G pri kraju snaga(ugasi se kad se pregrije) Kupio sam si T4U koji bi kao trebao biti "nasljednik". Not. WN radi ko sat osim kad je vruce i zagrije se i jbg ode. A ovo je glanjc novi Archer T4U 3 metra od routera, full signal.

http://prntscr.com/ukp48t

Laptop x3, tv, mob x2 svi rade ko sat, jedino komp kad ga spojim sa ovim katastrofa, vidi se po pingu.
Windows 7, Windows 10 malo bolje sta se tice pinga, ali opet ima lossa 13%.
Na 7 je bilo i gore ali sam nasao neke stare drivere za Realtek realtek rtl8812aurtl8822bu sa kojima radi bolje.

Archera sam kupio prije mjesec dana i nisam se puno zamarao dok me je WN služio, ali nažalost sve je gore i gore sa gašenjem... Tako da sam prisiljen prijeći na archera, a majke mi gori je on od dede..... Sta da radim ima neko ideju?

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 06.10.2020. u 11:00.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2020., 23:31   #2
alengrosevic
Tactical Sport Orange
Moj komp
 
alengrosevic's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Čakovec
Postovi: 3,622
Imam baš taj model i spaja se na mikrotik, radi bez greške. Možda si dobio primjerak s greškom? Moj se niti ne grije jako...
alengrosevic je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 01.10.2020., 17:02   #3
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Evo razmjena sa TP-Link supportom jedno 10+ mejlovaa, ona otisla na godisnji u međuvremenu sa porukom da je to sve normalno da je 4% packet loss ok(bio je 12) i posto mi je i na W10 4% tako to je sve okej... A ping od 500, zaokruzen crvenim nije niti dozivila...

http://prntscr.com/uranc1


U medjuvremenu sam problemu pristupio ghetto style http://imgur.com/a/6p8yrMv

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 01.10.2020. u 17:13.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2020., 18:16   #4
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Mislim da tu nema sreće, sve revizije su bazirane na nekom od Realtek chipseta > https://deviwiki.com/wiki/TP-LINK_Archer_T4U_v3
Još kad dodaš na to W10 smetje i njihov igrokaz sa drajverima eto veselja.
Vidi koja je tvoja revizija pa da eventualno probaš sa drajverom direkt sa Realtek stranica.
Moguće je i da si dobio primjerak sa greškom, ali ajde ti to dokaži (jajca i zec)

U protivnom poklonit neprijatelju i uzeti drugi WiFi adapter, u drugoj temi hvale Asus AC56.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 10:46   #5
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Vidis ti kako sam se jos jednom opekao na savjet koji dijelim svima a sam ne poštujem:
Nikada kupovati u trgovini, uvik narucit online. Lipo bi ima 14 dana da vidim jel malo govno valja i vratio ga nazad kad vidim da ne valja i adio mare. Sad 177 kn u vitar

Naša sam te Realtek drivere, sa njima na w10 bude malo bolje, ali idalje je to realno neupotrebljivo. Tp link mi je poslao 3-4 drivera, jedan unsignani, nista ne pomaze, bude malo varijacija neki malo poprave neki pogoršaju, ali u pravilu govno od uređaja i definitivno nije nasljednik TN-WN422G koji besprijekorno radi ko zna koliko godina vec.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 12:17   #6
theo
Registered User
 
Datum registracije: Dec 2012
Lokacija: Zg
Postovi: 41
Možda malo offtopic, ali imam u kući 2 rutera i 2 antene TP Link i ništa ne radi kako treba, tako da sam odustao od TP Linka. Možda su prije bil oke, ali ovo je katastrofa, nikad nisam bacio komad hardvera u zid, ali TP Link će biti prvi.
theo je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 12:37   #7
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Da stvarno je katastrofa, tplink je prije bio plug and play, bez velike filozofije, pouzdan i radi.

Nezz cini mi se da je Asus sad postao stabilan po komentarima ljudi... TP-link od routera, switcheva, i pametnih utičnica sve crkaje samo tako, jedino mi je range extender radi.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 17:09   #8
John Creasy
TossACoinToYourWitcher!
Moj komp
 
John Creasy's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2005
Lokacija: Slavonski Brod
Postovi: 2,328
Vise nas sad ima tog Asusa ac56, i svima radi uredno.. jest skuplji ali AC je standard i radi kako spada.. i isto zamjerke na tplink, imam tj koristio sam 722, 822 modele i prvo su radili kako spada, a kasnije samo disconnect itd, vecinom problem s win10 jer forsira neke tudum drivere
John Creasy je online   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 17:14   #9
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Nije da branim TP-Link ali mislim da je više u pitanju aktualni hw / chipset na kojem je baziran + "zahebi" mi WiFi stick bez vanjske antene + puni N ili AC bi trebao imati i 3 antene.

"Stari" 722 i 822 modeli rade ko zmaj i danas, pogotovo kad staviš origigi drajver, šta je spomenuo i kolega poviše.
Opet su svi krivi a ne W10 smetje.

U vezi crkavanja, tako je jedno vrijeme bilo sa raznim uređajima D-Link - a pa sam ih stavio na svojevrsnu crnu listu...
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 02.10.2020., 18:00   #10
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Dada i meni su D-link odavno na crnoj listi, od sivog sticka sa malom zelenom ledicom, kojeg je zamjenio 722 koji je neumorno roka. W7 idalje koristim.
W10 je dual boot samo za ono što moram koristit ali i na njemu radi 722 bez problema. Doduse ja sam pogasio sve W10 gluposti koje sam mogao, tako da mozda i ne stavlja svoje drivere W10
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 02.10.2020., 19:57   #11
Alister
Premium
Moj komp
 
Alister's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2009
Lokacija: Dugo Selo
Postovi: 1,225
Ja imam TP-Link Wireless Nano USB Adapter spojenog na mikrotik router i roka savršeno već godinu dana.

A što ti je postavljeno na routeru pod wireless opcijama, koja autorizacija i enkripcija, možda to radi probleme?
Alister je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2020., 21:07   #12
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,654
Pa jel znaš koji je točno čip u tom Archeru, i jel ti se da zayebavat da ga probaš na linuxu dignut, pa da vidimo kako tu radi.
Evo, da ne bude, javljam se ko dobrovoljac mazohista da ti ga upogonim i istestiram na Linux mašini prek Teamviewera ili sličnog rješenja.
Ili slučajno ako imaš kakav Raspberry, tu se podigne dosta jednostavno većina Realtek baziranih kartica.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2020., 12:44   #13
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Citiraj:
Autor Alister Pregled postova
Ja imam TP-Link Wireless Nano USB Adapter spojenog na mikrotik router i roka savršeno već godinu dana.

A što ti je postavljeno na routeru pod wireless opcijama, koja autorizacija i enkripcija, možda to radi probleme?
Pa imam 2 routera, Jedan je iskonov ZyXel drugi je HT-ov Huawei 4G, i na oba radi probleme(različiti ssid/mreža) WPA2 je enkripcija na oba, ali mogu probati promijeniti

Citiraj:
Autor Pomo Pregled postova
Pa jel znaš koji je točno čip u tom Archeru, i jel ti se da zayebavat da ga probaš na linuxu dignut, pa da vidimo kako tu radi.
Evo, da ne bude, javljam se ko dobrovoljac mazohista da ti ga upogonim i istestiram na Linux mašini prek Teamviewera ili sličnog rješenja.
Ili slučajno ako imaš kakav Raspberry, tu se podigne dosta jednostavno većina Realtek baziranih kartica.
Dada znam koji je(RTL8812AURTL8822BU) i skinuo sam realtekove drivere direktno, a vidiš mogao bi probati sa linuxom, imaš li neku distribuciju koju proporučaš? Il regular Ubuntu da skinem i to je to.

Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 06.10.2020. u 11:01.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2020., 12:59   #14
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Sudeći po Google i linkovima, ima veselja i na Linux - ima:
https://www.addictivetips.com/ubuntu...card-on-linux/
https://askubuntu.com/questions/1203...n-ubuntu-19-10
https://www.google.com/search?q=rtl8812au+linux

Više zato jer je novi hw pa fali drv u std. kernelu.
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.10.2020., 13:20   #15
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Stavit cu cvike i glumit h4x0ra cini mi se

O jadantisam što me *ere sa nepromisljenim kupovinama u zadnje vrijeme....
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2020., 14:58   #16
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Da, da, čajna ti je uvalila dva gola a da nisi ni trepnuo
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 05.10.2020., 18:16   #17
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,654
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Pa imam 2 routera, Jedan je iskonov ZyXel drugi je HT-ov Huawei 4G, i na oba radi probleme(različiti ssid/mreža) WPA2 je enkripcija na oba, ali mogu probati promijeniti



Dada znam koji je(RTL8812AU) i skinuo sam realtekove drivere direktno, a vidiš mogao bi probati sa linuxom, imaš li neku distribuciju koju proporučaš? Il regular Ubuntu da skinem i to je to.
Bilo koji tutuntu derivat. Za drivere preporučam github, bilo koji dkms recept.
Tipa ovaj:
https://github.com/gordboy/rtl8812au-5.6.4.2
Ovo su uputstva za 'buntu derivate:
Code:
sudo apt update
sudo apt install dkms -> ako već nije instaliran, moš samo lupit dkms status komandu za provjeru.
git clone https://github.com/gordboy/rtl8812au-5.6.4.2.git -> ako ne radi, sudo apt install git
sudo cp -r rtl8812au-5.6.4.2/ /usr/src/
sudo dkms add -m rtl8812au -v 5.6.4.2
sudo dkms build -m rtl8812au -v 5.6.4.2
sudo dkms install -m rtl8812au -v 5.6.4.2
Za svaki slučaj editirat /etc/NetworkManager/NetworkManager.conf -> ovo ovisno o tome jel odabrana distra koristi NetworkManager.
Dodat na kraju:
[device]
wifi.scan-rand-mac-address=no

Za deinstalirat samo:
sudo dkms remove -m rtl8812au -v 5.6.4.2 --all

Meni je trebao restart da proradi, imam jednu 8812au u ladici.
Po završetku bi trebao dobiti ovo:
Code:
$ dkms status
rtl8812au, 5.6.4.2, 5.4.0-48-generic, x86_64: installed
Javi kako ide. Ili, ponuda i dalje stoji, meno je ovo 5 min posla. Žica i teamviewer ili anydesk.

EDIT: ovako nabrzka, istestirao i čini mi se da dobro radi ovaj driver. Prije praktički nisam mogao naći verziju da nije patila od random odspajanja s mreže
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 06.10.2020. u 06:05.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2020., 10:50   #18
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
E prvo da se ispricam RTL8822BU je model ne AU

Instlirao sam lubuntu, instalirao prvo te drivere za au pa ga nije prepoznavalo i sa komandom lsusb sam vidio koji je id i našao da je zapravo RTL8820BU. I vidi vraga uređaj radi bez problema na linuxu....

Vratim se na windowse i idem instalirati RTL8820BU drivere(da nisam slucajno falio) ali nisam to su oni driveri koji su mrvicu popravili situaciju ali idalje ne štima na windozama....
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2020., 10:58   #19
Pomo
Laughing Man
Moj komp
 
Pomo's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: Volim grah koji peče
Postovi: 2,654
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
E prvo da se ispricam RTL8822BU je model ne AU

Instlirao sam lubuntu, instalirao prvo te drivere za au pa ga nije prepoznavalo i sa komandom lsusb sam vidio koji je id i našao da je zapravo RTL8820BU. I vidi vraga uređaj radi bez problema na linuxu....

Vratim se na windowse i idem instalirati RTL8820BU drivere(da nisam slucajno falio) ali nisam to su oni driveri koji su mrvicu popravili situaciju ali idalje ne štima na windozama....
Baci oko u event viewer jel javlja štogod oko te kartice.
Bar znaš da kartica radi.
__________________
Citiraj:
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2020., 13:59   #20
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Kako sam i pretpostavio, nedovoljno "ispeglani" / drek drajveri 😣
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 10:53   #21
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Vratila se teta sa godišnjeg da bi me prosljedila Senior Inžinjeru koji kaže:
Da, imaju problem sa driverima, kada prime 802.11k packet dođe do ping spikea.
Realtek im je dao jednu verziju drivera(koja meni ne pomaže) ali kažu da nije u potpunosti popravila problem i da ih sada pushaju da poprave.

I pitao me koji router imam doma pa sam mu nabrojao. Iskreno za 802.11k nisam nikad ni cuo ali vjerojatno ovaj stick radi sasvim normalno onima čiji router/i ne šalju te pakete.
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 11:08   #22
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Hm, a vidi poviše šta mi je rekla baba Vanga
Nikky je online   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 11:19   #23
OuttaControl
Premium
Moj komp
 
OuttaControl's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Dalmacija
Postovi: 2,465
Đavle

Moram priznat da iznenađujem sam sebe sa razinom strpljenja i da još nisam provukao lan kabel preko pola stana, starim očito
OuttaControl je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2020., 11:28   #24
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 18,481
Sad imaš opravdanje za radove (provlačenje Lan kabela), a možda upadne koja karantena pa će biti još lakše
Strpljenje dolazi sa godinama
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na