![]() |
Citiraj:
Kao što rekoh, ne vrijedi to tih novaca... pogotovo sad nakon poskupljenja. Cijena je stvarno bezobrazno velika. Izdampirao sam ih. Sub sada manje lupa i ljepše je definiran. Ovim malima nema spasa. Sada zvuče puno manje kutijasto i plastično, ali zvuk je i dalje nekako jadan. Imam neka dva full kvalitetna visokotonca doma. Trebali su biti dio jednog projekta za stari auto, pa je to otpalo. Spojio sam ih kratko sa zvučnicima koji su u satelitima od Z2300 i ono... kao da je netko otvorio vrata u kojoj se pušta zika. To je to što im fali!!! Brijem zvat frenda da mi složi nove kutije od mediapana, pa da uglavim drivere od Z2300 u nove kutije. Ima li netko specifikacije od drivera koji su u satelitima od Z2300? Treba mi zbog proračuna skretnice.... 2 thedream: javi kako ti Sony svira na kompu ;) |
Neznam parametre ali skretnica je na satelite već ugrađena na oko 150Hz, za rez za visokotonce možda najbolje da gledaš spec. od visokotonaca, tj. koliko nisko mogu ići bez da zgore pri glasnijem slušanju. Ja bih stavio na nekih 6-7kHz, probaj sa nekim tone generatorom puštati razne frekvencije pa vidi kada po tebi ovi počinju gubiti moć pa vidi.
Ali pošto ćeš stvaljati visokotonce možda bolje da odmah i midove promjeniš pošto ima fali srednjih tonova. Ovako nešto npr: http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/8home/home_w4.htm Samo neznam kako to svira ali to sam ovako bubnuo za primjer. |
Sad sam se čuo s frendom koji ima Z5500 već par godina. Veli da on ima iste drivere u svojim satelitima i da mu je koma na njima slušati ziku. Ima Philipsovu mini liniju spojenu na komp i pali nju kada sluša MP3.... :-/
Neam pojma. Najradije bi prodao ove zvučnike koliko su me razočarali... ili ja to imam defektne zvučnike. Piše u speckama da idu do 20kHz. To ne ide ni blizu 20kHz!! |
Može javim naravno ako će u spajanje kod mene,ako ne - uvijek ti mogu ustupiti ili da zajedno pokušamo kod tebe,da vidimo kako to zvuči. Je Sony, ali možda vrijedi,čitam da je jedan od boljih modela u toj micro/mini klasi s obzirom na ugrađeno pojačalo i solidne zvučnike.
|
Citiraj:
Inace nisam imao prilike probati navedene logije, no posto vidim da svi pljuju po geniusima, imao sam "genius šperploče" i sada imam ove iz siga. Cisto sam zadovoljan. Rekao bih da je puno isplativija kupnja od logitecha. Takodjer sam i ja mislio da od geniusa nista ne moze valjati, no eto prevario sam se. Cak mi dodje i drago sto sam bio u krivu jer bi mi sad po sobi vjerovatno neki logtechi lupali. |
eto ga na...sad ispada da su logitechovi z2300/5500 sranje koje jedino valja zbog digitalnog izlaza i da bi se oba dva sustava trebala prodavati po 500kuna...
poslusao sam z5500 i z2300 i meni se bas i nije ucinilo da su losi...zato sam si i uzeo ove creative megaworks 550 XD @medo :mozda si ti "popusio" kao 3 od 4 fleksova poznanika...izgleda da stvarno onda ova nova serija nevalja nivraga iskreno poslusao sam u rangu 2.0/2.1 ove logije i ovako bi ih otprilike poredao...za mjuzu i to ne da raspalim da odzvanja i na kraju ulice nego cisto ovako "normalno"... z4 < z3 < z10 < z2300 |
Ma daleko je to od losih pc zvucnika ( i dan danas se naljece na racunala s onim plastikama od 20-30 kn , kako uopce napravis nesto sto proizvodi zvuk za 30 kn??),
,al 1500 kn je presmjesno u vrijeme kad marantz,denon,ca i nad imaju mini linije vec od 2000k-2500kn koje zvuce bolje od cijele ergile ostalih philipsa,panasonica,sonya, a u usporedbi sa pc 2.1 sustavima su drugi svijet. |
Citiraj:
Mislim da to sve ima potencijala s kvalitetnim malim stereo hi-fi zvučnicima, jer ovaj sub koji je sada zdampiran staklenom vunom i industrijskom vatom sada stvarno puuuno bolje zvuči :goood: Ovo su obični mali zvučnici s velikim basom, ništa drugo. Glup sam što sam uopće povjerovao da 2" driver bez visokotonca u tankoj plastičnoj kutijici može zvučati kao bar najmanji hi-fi zvučnici... odgovor je: ne mogu. Ni blizu. Hvalospjevi koji se pišu po netu oko Z2300 je primjer izvrsnog marketinga i ljudske autosugestije. Ništa drugo. Da sam ih platio 1,500kn, mislim da bi se sad gledao u ogledalo i govorio sam sebi: "what a dumb f*ck...." |
al evo neznam sad koliko ce te me popljuvati ili nesto ali pc zvucnici se ni pod razno nesmiju usporedjivati s linijskim stvarcicama...linija je jedno, pc je drugo...
ugl z2300u svojoj kategoriji su jedni od najboljih zvucnika, u kategoriji hi-fi zvucnika su kita e sad nesmije se naravno pobrkati sto gdje spada... @medo btw ako ti se da zaletiti do trnja/palace pravde onda se mozemo nac pa pokrenuti ih kod mene...cisto da vidimo sto i kako i nabacimo neku usporedbu s megaworksima btw onda bi Z-10 bili idealni za tebe :
|
Medo jesam ja ćorav ili se oni ne mogu spojiti digitalno,samo bananica? Jelc me isto na PM pita,a ja ono :stoopid::D. Našao sam bio jedan DiY link za 2300, o modanju,di je frajer raskopao sve i spojio ih digitalno,a tko zna šta je ustvari u kutiji od suba ostalo od originala,a i kablovi od satelita su mu bijeli tako da je i to modano,i deblji su full.
|
jedan veliki LOL logitechu za digitalne z2300
|
Znam da mi je netko pričal za digitaliju...tek sam se poslje sjetil da je to bio Sisa-samo kaj on ima Z 5500:p
|
Bio je jedan set na newsima čini mi se za 1500kn,e o tome bi se već dalo razmisliti. Z5500 za 1500kn.
|
Z-2300 nema digitalni dekoder. Line-in je jedino što ima.
Z5500 ima iste drivere u satelitima kao i Z2300, samo što sub jače lupa. Digitalni dekoder u Z5500 je prilično inferiorniji od današnjih uključujući i ALC889 koji je integriran na večini matičnih ploča... Citiraj:
|
Citiraj:
Neznam, ja kad sam tetirao sa sinusnim signalom mi je bez nekih čujnih oscilacija išlo od kako piše 35Hz do 19kHz, dalje nisam čuo. Iznimka je jedino kod stotinjak Hz di sub dosta jako tuče. Moguće da su promjenili driver koji se koristi u sustavu, a da je samo izgledom isti, ako hoćeš mogu ja otvoriti svoj satelit i ti svoj pa da usporedimo izgled i one brojke na pozadini jer bi se trebale razlikovati (ako ih uopće ima, neznam :D) ako je drugi model drivera. Ja sam svog kupio prije oko 3 i pol godine pa bi moji trebali biti oni neki "stari" model. Btw, platio sam ih nove 1072kn, sad su stvarno pretjerali sa cijenom, pogotovo za Z-5500. Ja sam prilično zadovoljan sa njima iako imam još jedan, dosta bolji sustav. U muzici su jaaako različiti i Z-2300 gubi bitku ali isto nije toliko loš, bolji od svih Sony linija koje sam ja čuo do sada (ovih novijih, mini). Za filmove i igranje je super, glasan i kad padne granata imaš potres u sobi ako malo odvrneš :roller: I pokazao mi se odličan za mali party u sobi od cca 40m^2 di je pošteno služio i debelo nadglasao frendovu liniju :goood: Citiraj:
|
Na mojim driverima piše gore "Logitech 170001-0000", a dolje piše: "CHINA 8ohm, R38C8"
|
Za 2300 ne znam, ali Z-5500 i Z-680 su imali ove drajvere :
http://www.tb-speaker.com/detail/1208_03/w3-871sc.htm S tim ljudi rade čisto simpatične kutije : http://www.vikash.info/audio/W3-871S/ http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=47403 |
Citiraj:
Čini se da driver je donekle različit osim ako to nije samo serijski broj. |
ja bi ovako zdravo seljacki rekao sljedece :
{proizvodjac} {part number} {zemlja proizvodnje} {impedancija} {revision} |
Za vikend stavljam i Braxovu damping smolu u subwoofer da ga još malo umrtvi iznutra. Ukupna cijena sustava i materijala potrošenog za damping će iznositi 1,200kn.
Za satelite još tražim pravo i kvalitetno riješenje... u svakom slučaju, ni kutija ni driveri nisu za niš, pa ne znam da li samogradnja ili da kupim nešto gotovo. Target cijena je oko 1,000kn. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da se medi sviđa ustvari sab,i dizajn satelita,samo nije baš jačinom i preciznošću visokih tonova oduševljen pa petlja li ga petlja po tim satelitima. Ali njegovo pravo. Sab je sredio navodno. |
Citiraj:
Kako to trese i ruši sobu skupa sa susjedovom sobom..i to na 50%. A kad god neko bude nezadovoljan subwuferom zbog ovog ili onog ,njega popljuju jer to toliko ruši ,te je glasno da, jednostavno zašto bi itko htio bolje. A pošto nisam imao priliku ozbiljnije čuti nekakav takav komp sistem, ti komentari su mi u nejasni... S obzirom da mi je sub u sobi flat do 18Hz i ne radi potres nije mi jasno što kod jednog komp subwufera ima radit potres kad je spomenuto da se spušta do 35hz? :stoopid: |
Ma problem je što se nikome ne da zajebavati s traženjem zvučnika i pojačala, nego kupe gotov paket od logitecha i deri..a onda kad još dodaš onu staru da svatko svog konja hvali to ti dođe na to..
|
Ne vidim uopče negativnu stvar što netko kupi gotovi paket od logiteka jer svaki proizvod ima kupca i ciljanu publiku .
a to što svako svoga...jeli stvar perspektive ili ne ,očito če mi to ostat nejasno dok mi se netko ispred mene ne pohvali komp. zvučnicima :-/ EDIT: S obzirom na moju 2.1 perspektivu meni pogotovo nejasno.... |
nebi bilo dobro uvlačiti z5500 (ili bilo koji drugi 5.1+ sistem) u ovu temu jer se oni ne mogu mjeriti. ne zato jer su bolji nego zato jer je njihova funkcija nešto sasvim drugo od teme o kojoj se ovdje raspravlja.
|
Kad završim sa ovim svojim Logitechima, skupimo se i usporedimo nečije stock zvučnike s mojima...
|
Citiraj:
Ali ozbiljno. U mojoj dnevnoj se stvarno sve trese i na manje od 50% snage jer soba ima takvu rez frekvenciju, tj. stakla na vratima imaju i soba je iz nekog razloga dosta osjetljiva na frekvencije od 35-45Hz, isprobao sam sa sinusnim tonovima. Dok npr. u mojoj sobi se sub od Logija jako slabo čuje i treba pošteno pojačati da bi bilo koliko-toliko glasno, čak ni moj Focal sub koji je 12" i veće snage ne zatrese prozor u mojoj sobi kako bi ja volio, doduše u kompresiji je pa valjda zato. A koji ti je to sub koji je flat i do 18Hz? Znam da ih ima ali nisam se susreo u životu ni sa jednim koji može toliko nisko povući. @medo, dam ti 100kn za drivere iz satelita :D Evo nemam šta raditi pa sam napravio graf odaziva suba od Z-2300 u BassBox 6 programu, koristio sam gore spomenute parametre i približno sam odredio duljinu porta i volumen kutije, ali mislim da sam dosta blizu. http://www.imagesforme.com/out.php/t463492_zzz.jpg |
Sub jednostavno nema dovoljno veliku osjetljivost. Šta god da spojim umjesto satelita, sub je pretih. Mora se nafrljit na potenciometru, a onda basevi ne valjaju.
Dampanje suba daje bolju kontrolu basa, ali mu to promijeni rezonantnu frekvenciju i više ne tuče tako nisko. I umrtvi ga skroz. Stavio sam mu male KEFove kao satelite koji imaju 84dB/W osjetljivost. I oni su bili preglasni. Nema nade za Z2300... to očito mora svirati tako kako je: THX :) |
Citiraj:
dok ne pogledaš stvarni odaziv u sobi pa to izgleda ko kretanje nekakve dionice na burzi. Iako pikovi nisu ništa što nemože sredit 10m petljanja s spl metrom i par.ekv. ako znaš što radiš. veči problem su modovi sobe kad se neka frek. totalno poništi...Tako ja imam totalni null nešto sitno ispod 40Hz i poveču rupu oko 90 Hz Ali to s sobom je preopširna priča za nabrzinu pisat što pametno ... btw, sub je ko i tvoj , diy :D i flat nije nešto eskluzivno , u diy možeš svašta. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:22. |