PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Novi kanali na DVB-T Croatel (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=67498)

HondaFreak 09.05.2007. 20:49

Ja neznam zasto meni izbacuje van iz DVBviewer-a?! recimo upalim ga i prikaze program i recimo gledam kojih 2 min i samo izbaci, i moram ga ponovno pokrenut... ima mozda ko ideu?!

X-file 10.05.2007. 09:45

I ja sam imao sličnih problema i rješili su se sami od sebe. Ono što sam radio je da sam ponovo pokrenuo wizard za postavke i ponovo prošao sve, porihtao codece i onda je proradio bez greške!

tr@yche 17.05.2007. 13:56

Citiraj:

Autor Perki (Post 717511)
Ovo su postavke za scan :

http://img443.imageshack.us/img443/7...scanuf4.th.jpg

Još samo klikneš na scan frequency i ako loviš nešto ovaj bu ti našo.

Ovak to zgleda na kraju balade :

http://img169.imageshack.us/img169/2...itoruf1.th.jpg

A evo i liste kanala za DVBViewer 3.6.1.20. Dekomprimiraj ovo u omiljeni folder, odi na Channel editor i klikni na doljnji lijevi gumić (import a channel list).

Stalno mi izbacuje user i pass za aplikaciju a nemrem ih nigdje naći na netu

EDIT: Isprika radi gluposti:D

Perki 17.05.2007. 13:59

Citiraj:

Autor tr@yche (Post 725655)

How to order

15 eura

Jelc 17.05.2007. 14:01

Citiraj:

Autor tr@yche (Post 725655)

Žalibože ako ja moram starog forumaša upozoravat na neke stvari...:hitthewal:

http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila

Tozix 17.05.2007. 22:01

Citiraj:

Autor Perki (Post 725658)
How to order

15 eura

ja sam htio naručiti pa je to bilo mission imposible...

možeš preko kartice...rekoh imam american al kad tamo nema hrvatske...reko aj da vidim paypal..kad ni tamo nema hrvatske...a niš ostaje mi treća opcija preko bankovnog računa kad tamo trebaš platiti 200 kn za transakciju više neko za sami program..rekoh hvala i dodiđorno...

Perki 18.05.2007. 08:49

Paypal bi trebao raditi. Upravo sam to tako obavio. Ne znam, eventualno bi problem mogao biti u kartici.

Anyway, prošvrljaj ovuda :

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021

Tozix 18.05.2007. 09:16

Citiraj:

Autor Perki (Post 726166)
Paypal bi trebao raditi. Upravo sam to tako obavio. Ne znam, eventualno bi problem mogao biti u kartici.

Anyway, prošvrljaj ovuda :

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021

zanimljivo...da, ja kad sam gledao da bih kupio onda nije bilo hrvatske....hvala na informaciji ;)

MARIC 30.05.2007. 09:05

Croatel DVB-T

Pozdrav svima
novi sam na forumu i ovim vodama.Pa zato molim strpljenja.Imam Aver Media PCMCA Hybrid tV+FM karticu,probao sam sve od DVB viewera sa AVC codecom-slika se koči (HDTV Croatel i Oiv),a a ostale programe od Croatela sliku ne mogu uopće dobiti,a ostali programi SDTV oiV multplexa trzaju. Instalirao sam Power DVD i ne kužim kaj sa tim,situacija je ista.

Kaj da delam,lud sam

LAcy 30.05.2007. 09:21

Citiraj:

Autor MARIC (Post 733412)
Pozdrav svima
novi sam na forumu i ovim vodama.Pa zato molim strpljenja.

Obzirom da si novi, pročitaj pravila foruma (to je onaj sticky na početku svakog podforuma), zatim ispuni Moj komp ili napiši u sigu konfiguraciju da bi ti mogli pomoći. Također je preporučivo prvo potražiti da li ima već odgovor na tvoje pitanje na forumu.

Za početak o DVB-u možeš pročitati moj sticky kojeg sam upravo jučer malo proširio sa novim EPG grabber-om.

Vuco 30.05.2007. 13:46

Citiraj:

Autor MARIC (Post 733412)
Pozdrav svima
novi sam na forumu i ovim vodama.Pa zato molim strpljenja.Imam Aver Media PCMCA Hybrid tV+FM karticu,probao sam sve od DVB viewera sa AVC codecom-slika se koči (HDTV Croatel i Oiv),a a ostale programe od Croatela sliku ne mogu uopće dobiti,a ostali programi SDTV oiV multplexa trzaju. Instalirao sam Power DVD i ne kužim kaj sa tim,situacija je ista.

Kaj da delam,lud sam

Pozdrav,

ja također nemam sliku sa programa sa Croatela, osim onog HDTV kanala. Na njemu imam i sliku i zvu (malo radi super pa malo šteka, vjerojatno je signal preslab; AVC codec), a na ostalima samo zvuk.

Moja preporuka je i dalje gledati preko Sljemena ili OTV doma, a HD eventualno vidjeti sa Croatela, da se vidi što je to i kako je to.

Majestic 30.05.2007. 21:31

Citiraj:

Autor X-file (Post 713804)
Da možda probate sa ovim : http://uhfhdtvantenna.blogspot.com/ :goood:

nemojte padati na takve gluposti. iz teksta se vidi da pisac nema pojma o antenama. takvih sajtova ima na tisuce.

Perki 31.05.2007. 09:49

Citiraj:

Autor Majestic (Post 733995)
nemojte padati na takve gluposti. iz teksta se vidi da pisac nema pojma o antenama. takvih sajtova ima na tisuce.

Sklepal sam jednu takvu antenu i, ono, nije nešto. Signal sa Sljemena je dovoljno jak, tako da ga hvata korektno, za DVB-T skoro pa dovoljno (uz trzuckanje svakih pla sata do sat). Ipak, na običnom TV-u se vidi pad kvalitete slike u odnosu na primanje sa klasičnom logaritmicom. Croatelov signal jedva da sam uhvatio sa tim čudom.

Uglavnom, obična logaritamska antena bi mogla biti dovoljna, barem za OiV signal. Ako Croatelov multipleks hvatate malo teže, idealno, iako nešto skuplje (120 Kn) rješenje je usmjerena UHF Yagi antena uz, naravno, optičku vidljivost.

Majestic 31.05.2007. 17:02

Citiraj:

Autor Perki (Post 734251)
Sklepal sam jednu takvu antenu i, ono, nije nešto. Signal sa Sljemena je dovoljno jak, tako da ga hvata korektno, za DVB-T skoro pa dovoljno (uz trzuckanje svakih pla sata do sat). Ipak, na običnom TV-u se vidi pad kvalitete slike u odnosu na primanje sa klasičnom logaritmicom. Croatelov signal jedva da sam uhvatio sa tim čudom.

Uglavnom, obična logaritamska antena bi mogla biti dovoljna, barem za OiV signal. Ako Croatelov multipleks hvatate malo teže, idealno, iako nešto skuplje (120 Kn) rješenje je usmjerena UHF Yagi antena uz, naravno, optičku vidljivost.

pravo zboris. za izradu bilo koje vrste antene treba imati precizan proracun. ukoliko logaritamska antena ne pomaze onda kao jedino rjesenje preostaje yagi. medutim yagice koje ima za kupit su uglavnom napravljene za uhf podrucje od kanala 21-69. problem je u tome sto su yagi antene uskopojasne pa im dobit jako pada kako se udaljavamo od frekvencije za koju je konstruirana, a kako se DVB-T u Zagrebu (OiV) emitira na uhf 27 i uhf 57 dobit kupovne yagice na tim frekvama je malo veca nek sa logaritamskom. jedino pravo rjesenje je izrada yagice za zeljenu frekvenciju, naravno sa pravim proracunom.

hawlet 03.06.2007. 17:25

a dali je moguče gledati preko sobog DVB_T prijemnika i na kojim kanalima?
mislim na croatelov odašiljač,OiV lovim bez problema ona njihova 4 kanala....

joeprdekana 19.06.2007. 17:58

pozdrav svima...pomno sam pratio temu i evo moje situacije...živim kod ciboninog tornja i s malom antenicom koja je došla s USB stick receiverom imam odličan signal za 7 croatelovih programa(valjda s mamićevog tornja)...no nikako dobiti sliku-problem s h.264 decodiranjem...napokon zahvaljujući Vucinim iskustvima uspijevam dobiti sliku s DVBViewerom...ali ne lezi vraže...DVBViewer odbija suradnju (problem s passwordom) i stalno se resetira...pitanje...postoji li još koji software u kojem se mogu podešavati codeci za gledanje HDTV...btw. sve to lovim s DVB-T USB stick receiverom koji sam kupio ovaj vikend na akciji u ve-milu

Vuco 19.06.2007. 18:06

Joeprdekana (:D, dobar nick), probaj sa Terratec HomeCinema, mislim da je to software koji podržava BDA (kartice koje imaju BDA drivere rade sa svima BDA programima).

~28MB ti ima taj Terratec, a mogu se podešavati H.264 decoderi.

Mada, svi vele da mogu uhvatiti kanale od Croatela, jel netko vidi sliku na programima osim HDTV programa ? Ja jednino na njemu vidim sliku, na ostalima samo zvuk (kao što sam već napisao).

joeprdekana 19.06.2007. 18:37

hvala na savjetu...probat ću

joeprdekana 21.06.2007. 09:45

uspio sam srediti DVBViewer i sad sve radi kako treba...međutim evo novog problema...kad snimljeni program želim prebaciti u divx nastaje frka...to inače radim u virtualdubmodu ali mi on neće otvoriti s DVBViewerom snimljeni video s mpg ekstenzijom (cannot detect file type)...u čemu je štos i kako da to riješim

mrga 21.06.2007. 09:49

VirtualDub MPEG2 uzmi. Ili još bolje rješenje - GordianKnot.

joeprdekana 22.06.2007. 15:03

problem je u tome da DBVViewer bez obzira što ja izaberem za output file snima ts file...e sad kad ja otvorim taj file koristeći PVAStrumento kako bi ga prebacio u mpg PVAStrumento nalazi samo audio komponentu filea bez videa...a video definitivno postoji jer sam ga prije toga pogledao u DVBVieweru...pa sad ti budi pametan

Jelc 20.04.2008. 23:20

Čuo sam neke glasine da je Croatel prestao sa emitiranjem:stoopid:
Ajd nek netko provjeri, ne da mi se vuć antenu do prozora...

Vuco 20.04.2008. 23:47

Yep, ništa. Nema signala, a nema niti programa kada ih pokušam potražiti na 498Mhz.

Jelc 20.04.2008. 23:54

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1007230)
Yep, ništa. Nema signala, a nema niti programa kada ih pokušam potražiti na 498Mhz.

Pasmater...

Navodno im HAT nije produžio dozvolu za testni rad i morali su pogasit odašiljače.
Glavno da se OiV gnoje sa svojim testnim radom već sto godina...šupci...

Vuco 20.04.2008. 23:55

Yep, brijem da čitamo isto na hr.rec.tv.dvb-t :)

Jelc 21.04.2008. 00:00

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1007239)
Yep, brijem da čitamo isto na hr.rec.tv.dvb-t :)

Pa vidio sam tamo neki dan taj info-ali budući da lik nije hitio nikakav ljink mislio sam da lupa bezveze...

Vuco 21.04.2008. 00:46

Na croatelovoj stranici ne piše ama baš ništa...

Jelc 21.04.2008. 00:54

Ma bezveze, Croatel sam lovio puno bolje nego OiV...imali su i Discovery HD...

flajpan 21.04.2008. 01:11

Citiraj:

Autor Vuco (Post 750182)
Mada, svi vele da mogu uhvatiti kanale od Croatela, jel netko vidi sliku na programima osim HDTV programa ? Ja jednino na njemu vidim sliku, na ostalima samo zvuk (kao što sam već napisao).

Ja sve gledam preko Croatela - hvatam preko sobne antene, signal quality je 84/87-90 tako da svi programi rade bez trzanja, osim discovery ch. Preko domske antene hvatam sve analogne, ali ništa od dvb-a.

Za Croatel u Terratec HC kao i u DVBVieweru svi codeci za video su mi PDVD 8, a zvuk FFDShow.

Citiraj:

Autor Jelc (Post 1007291)
Ma bezveze, Croatel sam lovio puno bolje nego OiV...imali su i Discovery HD...

Ni kod mene više nema signala (Croatel), al već se znalo događati i to samo na par sati, mislim da zadnja 2 tjedna, tako nekako.
Sobna antena (Philips SDV4230) hvata i OiV al je slaba kvaliteta signala 50-60% tak da to nije gledljivo.

Vuco 21.04.2008. 01:39

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1007298)
Ja sve gledam preko Croatela - hvatam preko sobne antene, signal quality je 84/87-90 tako da svi programi rade bez trzanja, osim discovery ch. Preko domske antene hvatam sve analogne, ali ništa od dvb-a.

Za Croatel u Terratec HC kao i u DVBVieweru svi codeci za video su mi PDVD 8, a zvuk FFDShow.

Dobro, ovo kada sam napisao je bilo davno. Nisam još bio niti upoznat sa Cyberlink-ovim codecom :)
Citiraj:

Autor flajpan (Post 1007298)
Ni kod mene više nema signala (Croatel), al već se znalo događati i to samo na par sati, mislim da zadnja 2 tjedna, tako nekako.
Sobna antena (Philips SDV4230) hvata i OiV al je slaba kvaliteta signala 50-60% tak da to nije gledljivo.

Ja od kada hvatam Croatel, uvijek sam ga gledao bez problema. Nikada mi nije nestao signal ili slično. Mora da sam baš potrefio vrijeme :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48.