![]() |
da ne otvaram novi topic, čitao sam po netu i vidim da je rulja stavljala taj optimiser i na DC Opterone bez problema, no spominje se da je pametno instalirati drivere za CPU (npr.AMD Opteron™ Processor PowerNow! Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2)- za moj. E sad nešto se negdje sjećam da mi je neko rekao da ako stavim drivere za cpu da se nemoze dobro clockat(ili je to bilo za cool n' quiet). Uglavnom zanima me dali je dobro da stavim ove drivere?
|
stavi i iskljuci c'n'q u biosu
|
mislim da je već isključeno, nisam ni znao da imaju drivere za CPU.
U opisu piše : Allows the system to automatically adjust the CPU speed, voltage and power combination that match the instantaneous user performance need. |
onda dobro...jer za c'n'q ti mora biti ukljucena opcija u biosu, u power optionsima namjesteno na Minimal power managment i instaliran taj driver...ako jedno od ova 3 uvjeta nije zadovoljeno, c'n'q ti nece radit
|
ok.. a sta na kraju jel da uključim cool n' quiet ili isključim?
|
Jesi OC-ao? ako jesi, isključi, ako nisi moš ga uključit. Iako ja preferiram isključit CnQ i njegove funkcije srediti preko Rightmark CPU Clock utility-a. Nema zafrkancije sa driveri nit ičim, a radi na principu load-a u windowsima.
|
ja ga drzim uvijek iskljucenog, jer mi se cini da procu nekako nije zdravo da mu napon varira samo tako od 1.1V-1.4V
|
Istina, to je i mene brinulo. Zato i velim, RM clock utility di ti moš sam mjenjat ovisno o brzini koja ti treba. Naravno, može ti i on sam (ako ti opterećenje pređe preko 50% u windowsima npr.).
|
|
Citiraj:
|
dobro ko tu koga j*** http://www.cheesebuerger.de/images/s...frech/h035.gif
|
Citiraj:
da pogodim siher si mislio na presvete vindouse: roller : |
Citiraj:
|
Pricekajmo kaj ce T.V. napisat o tom Anti-HT :D
|
instalirao amd-ovu optimizaciju
Evo imam jedan komp od kolege kod sebe, x2 dual core 3800 AM2, Abit kn9 sli, ocz ddr2 800 mhz gold el. Probao sam otvoriti igru prije instalacije optimizer-a i čini mi se da je u task manager-u druga jezgra spavala, nakon instalacije pokrenem igru i obe jezgre rade :) Pokrenuo sam Age of empires 3...
Za sada sam mu podigao takz za 200 mhz, tek sam ga sada dobio u ruke, mema je na 5-5-5-12 ! Jedino što moram isključiti cool and quiet. Isključio sam u biosu, jel to dovoljno ? |
probaj do kud ide :) memoriji stavis mnozitelj i deri....za c'n'q je dosta ga iskljucit u biosu
|
Eto ja stavio isto optimizer , i mogu rec da je doslo do znatno boljih i vecih promjena , igre rade dosta ,dosta bolje , CS 1.6 - speedrate (normalan) , GTA SA pad preformansi , nakod duzeg vremena igranja i nekontrolirano ubrzavanje -reijeseno , igra radi ko zalivena , NFS MS isto pad preformansi i nekontrolirano ubrzavanje tijekom duzeg vremena igre - rijeseno , kolko vidim , nema nikakvih problema , sve kaj me prije zezalo sada radi savrseno , u 3d 01 se vidi malo poboljsanja i u 3d 2k6 , vidi se da proc radi nesto bolje nego prije , s toga daje i vece rezultate , enkodiranje DivX -a je znatno bolje i brze , i vidi se razlika......
Ko bi reko da ovako jedan mali fix moze rijesit dosta toga.... |
evo pokusavam inst optimizera i mislim da mi bas i neide. normalno pokrenem inst restartam i kao da se nis nije dogodilo.di mogu vidjet dal se vrti?
|
evo i jas instalirao optimiser i ms hotfix po uputama sa xtremesystem foruma, i mogu reći znatno ugodniji rad, većina aplikaciju u windozima, firefox itd. radi malo brže, dok igre koje ne koriste DC isto puno bolje šljakaju. Nisam imao problema pri instalaciji
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:08. |