![]() |
Citiraj:
Btw. evo ti savjet za borbu s kolesterolom. Naberi srijemuša ( Allium ursinum ) i napravi ga na salatu ( samog ili pomiješanog s zelenom ) pa to jedi vikendom, dokazano čisti organizam i djeluje povoljno na tlak i kolesterol. Ima okus po češnjaku i djelotvorniji je od njega 3x. Stanište mu je okolica Samobora i šuma kod sportske dvorane Sutinska vrela u Podsusedu. Upravo mu je sezona. |
nema ni teoretske šanse da idem nekud brat zelenje :D...ali hvala ti svejedno na savjetima
:) a sto se tie junetine, rekao mi je doktor da ju smijem jesti :P...probat cu ovako kako si ti rekao da ne bude zilava...i plus to, jedem ju jednom u 3 tjedna npr |
Pa, slobodno si možeš i napravit pac ko za divljač-gdje je problem?
Isto fino omekani. Bilo da radiš junetinu na naglo ili na saft. Kad se radi na naglo zapečeš sa svake strane, podliješ (voda i malo Žuje a najbolje juhom) poklopiš. Pred kraj makneš poklopac da tekućina ispari i samo ih zapečeš do kraja sa svake strane. Fino i mekano :-) Ako je na saft ista je tehnika-zapečeš sa jedne i druge strane, podliješ (možeš koristiti pac), pred kraj malo zgusneš i to ti je to... |
Citiraj:
Zakaj geografinja/geografkinja ne želi ići u prirodu ? Štikle problem ? Udaljenost ? Lijenost ? Junetinu možeš držat' u ulju napacanu 10-15 dana u frižideru, buš vid'la kako je to dobar šmak kad izfermentira. Bitno je da je svo meso potopljeno u ulje a to možeš postići stavljanjem tanjura kao tereta. Ulje poslije iskoristiš pri spremanju istoga, samo baciš sukrvicu i talog s dna. |
Volim Pevec
Posebno natakaren zbog jos jedne Pevec epizode (kupio tus kabinu, recimo da su "uputstva" jednako korisna kao da ih nema - da pace...) a konstrukcija ko da su je radili Stevo Wonder i Ray Charles nakon par litara konjaga - pa da podijelim jednu dobru novicu danas...
Dakle, jedna prijateljica i ja odlucili danas otici na rucak pa je, sale radi, prvi (glupi) izbor bila menza na Cvijetnom. (s)Uludo potrosenih 15ak kuna za nesto sto nismo ni pipnuli, trebao nam je plan B. Kako smo bili na Prisavlju, a vec je bilo skoro 3, restoran u Ministarstvu prometa i ostatka ekipe je vec bio zatvoren (trebalo nam je nesto u kljunu a da bude brzo&zestoko a to drugim rjecima znaci da je moralo biti "u kvartu") i nakon par ciljanih telefonskih poziva, saznao sam za neki lounge bar u Hypo Centru (ona *mega* zgradurian na krizanju Marohniceve i Slavonske). I ne bi mi lijeni, dodjosmo gore - vrhunsko uredjen lokal sa jako finim pogledom i udobnim ambijentom. Rucak za nas dvoje (ona dva komada nekakve rolane pite sa spinatom i sirom uz prilog rizu i ja sa poprilicno velikim pilecim fileom na pariski i istom tom pitom te gratiniranim povrcem za prilog) - 57kn. Stvarno (ali stvarno) smo se nazderali, jer su porcije stvarno obilate. Pita je bila pohana ali se u niti jednom trenutku nije osjetila ni trunka ulja (cak mi smrdi na to da bi mogla u pitanju biti nekakva kombinacija s wokom, no bili smo u relativnoj zurbici za detaljnije proucavanje) i vrlo pazljivo rolana te se dala rezati bez da gubi koherenciju ili se gnjeca, dok je moj pariski file (trazio sam jace zapeceniji) bio izvrstan - korica je bila taman debljine i bez intrinsicnog okusa jaja kakav nekad zna biti kod pariskog. Gratinirano povrce je bilo takodjer jako dobro (krumpir, brokula, grasak, mrkva) iako ga je bilo *previse* pa se dobar dio ohladio na kraju dok sam dosao do njega. :) Ne znam ime lounge bara, ali nekako je povezan s business.hr (Google radi cuda, par kljucinih rijeci - lokal se zove "Spoon"). Sve zajedno, s litrom i pol mineralne, 82 kn. |
panoramix - geografkinja :D ne zeli ici u prirodu brat zelenje jer je alergicna na pelud svih mogucih trava i drveca...vec sam sad pocela kihati ko luda, mogu si misliti kako bi mi bilo da se zavucem negdje u džbunje :/
...za dorucak sam klopala tost s purećom šunkom i :kafa: |
Citiraj:
|
Jucer smo stavljali suhomesnato u spajzu da se dosusi na zraku...
Drugi red postavljen, iza su slozene rolane sunke: http://img505.imageshack.us/img505/3818/p1010014zw1.jpg ...i kobase za kraj: http://img152.imageshack.us/img152/6279/p1010015jq3.jpg |
Ovaj dio hardvera zaštićen mrežicom mi se čini najzanimljiviji, sigurno traži dobro "napajanje"
|
O da, a mrezica je za dodatnu EMI zastitu i filtriranje ripplea :D
|
Treba nekaj jest' za večeru...idem spravljati njoke sa dimljenim lososom i sirom a crno vino je u pripremi.
100 g dimljenog lososa izrezati na komadiće, na putru rastopiti 5-6 deka gaude ili tko voli može i gorgonzole od Vindije, na vrhu noža šećera, zalijati s 2 dl vrhnja za kuhanje, ubaciti losos i zgusnuti po želji ( ne soliti jer je losos slan ). To sve preliti preko kuhanih njoka i malo poprašiti origanom. |
danas
graha i kobasa :) jedini je problem kaj sam kasnije otisao kod frenda a kod njega seka i njezina frendica...popili par piva pa ne mogu podrigivati jer smrdim po kobasama preloše...fakat preloše :D |
Ufff. Najeo se pariške i fete, sastrane si uzeo paprike punjene zeljem i sad laganini pijuckam kaltenberg i pusim naravno murrati :)
kak mi je dobro malo chillat ovak :) |
Citiraj:
|
Pileća juha, pire-krumpač i pohanci od dobrog starog pu-ajceka:)
|
danas
blitva,krumpir i brancin od cca 20+ cm. |
Upravo sam završio pripravu...
za predjelo brudet od gavuna i malo žganaca a za glavno, rižoto od dagnji i kozica i zelena salata, kristalka...Babić butelja, berba 2005. |
upravo sam pojeo najlosiji hotdog u povijesti
tam na trešnjevačkom placu kod onog reda pečenjara..e tam kod tramvajske se otvorila još jedna limenka koja prodaje palačinke i hotdogove :p uzeo sam hotdog..e bože kako loše..fakat preloše mislim da si idem narezati kulena da ubijem okus :) |
Za ručak jeo pretepeni (tak se to zove u međimurju, neznam kako se drukčije kaže) grah sa lukom, ma miomirisi poslije iz usta :D
|
Citiraj:
Dosla rodbina pa smo odvrtili par sati Orthosa na ovogodisnjoj rolanoj sunki... :D |
Citiraj:
|
danas sam jeo pastrvu i ribu za ručak
sada odo spat :) |
Danas paradajz-juha, pečeni čiknšit i mladi krumpač.
Šalata od crvenog zelja:nuts: |
jedva čekam da dođem doma s joba..imam pileći saft doma...
|
pečeni krumpir s mrkvicom i paprikom u rolu s pilećim mix-om omotanim istarskom slaninom :) sve uzeli na pljacu i otkrili bakinu kuhinju tj. ja otkrio prvi put :D jarunska placa
nakon svih slika mesine itd s bakine kuhinje,koje sam prepričao dragoj,bilo nam je žao što smo ostavili toliko love za ručak :) |
juha
njoke u umaku od gorgonzole pečena rebrica salata s češnjakom i matovilcem |
Večerica poslije treninga. 5 jaja smiješana s šalšom, orginano, tabasco, vegeta, 10deka sira, sve pomiješano i ubačno u tavicu na maslinovim uljem. :) Njami! :zdero:
|
Mali update za čevapoljupce:
Pečenjara Ruby is back kod okretišta u Dubravi. Veliki čevapi su 24 kn. Banjalučki su, dobije se 4 pločice srednje veličine u lepinji, s lukom. Meso je pečeno taman, nije masno i nije baš začinjeno. Lepinja je dosta suha i pomalo žilava. Prosječna ocjena, nisu loši, ali nisu me ni oduševili. U redu su kad je frka u želucu :D |
OMG :D lose mi je :D
prvo sam pojeo pol teglice nutele sa zlicom, pa sam zakljucio da mi to nije dosta. Onda sam smazao jedno 15ak deka incuna sa kapulama i fetom sastrane. Na to sam popio casu cedevite i casu cocte, sad sam popio kavu par pljugi. Koj mi je sad buckuris u zelucu :D |
Citiraj:
Sad moraš pojest neku začinjenu i konkretnu mesinu da to sve sredi :) I zalit pifkanom, naravno :D Ja sam trenutno na Kraš mliječnoj čokoladi. |
Najajeftinije čefapi u gradu, veliki 12kn :D
Lokacija: Toscana, BP Dubrava (blizu McDonaldsa) preko puta bezinske u ulici, cca 100m unutra. Nisu loši, a cijena smiješna. :) |
Citiraj:
|
Kaj fleks oces reci da bugica ne vrijedi 30kn :D
ja sam za gablec jel neko pecivo sa suncokretovim sjemenkama, poli i jogurt :p |
U zapadnom dijelu grada preporučam zadnju čefapdžinicu u redu na trešnjevačkom placu ( kad se siđe na stanici u smjeru grada pa se odmah skrene desno prema placu ) i na samom okretištu Ljubljanica. Mislim da su na oba mjesta po 25 kn ali se isplati
|
Citiraj:
zove se fontana :) tam radi ona preljubazna žena i onaj lik s predlakavim rukama (nemojte ga gledati da vam se chevapi ne zgade) :lol2: |
Citiraj:
12 kn je fakat smiješno za velke čevape, ali bapš me zanima kolko dobiš. Kolko god da su se pokvarili, čingač mi je još uvijek broj 1. Nenadyebivo velika porcija, i uz soju i cijenu od 30kn, još uvijek su zakon. Samo da je lepinja još malo veća, a čevapi začinjeniji... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Reći ću komeku da pobliže objasni on ih papa stalno. :goood: Nego, da vas ja pitam, kakvi su banjalučki a kakvi sarajevski? Mislim koje su razlike? |
jedni su u pločicama a drugi ne, kaj ne?
|
Citiraj:
inaće još dobrih čevapa imaju u samoboru..tam si se prije tri tjedna (cca) održala ona rekonstrukcija bitke...e nastavite ravno po toj livadi i tamo nađete "pečenjaru"..shema je samo kaj rade samo po ljeti kada mogu to vani raditi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:35. |