![]() |
Unatoč teškom stanju, najiskrenije se nadam da će se situacija popraviti na bolje. Mitzek, drži se, uz tebe smo.
|
http://shrani.si/f/3W/Ed/6gPWwMS/jelly-p-035.jpg
Hm, pitanje njuba... Davno sam iz SAD-a pojeo ovaj JiF gore, peanut butter... I hvata me nostalgija i žeđ za time svako malo... Dal zna ko di toga ima u HR za kupit? Gledao sam malo nešto i nisam našao. Trenutno mi je frend u SAD-u, pa bi mogo prek njega uvest tonu, ima zainteresiranih? :fiju: Aaaa, a tek kad se namaze na jabuku... :chears: |
Citiraj:
|
ja obožavam taj peanut butter,ali onaj "zdravi"...odličan izvor bjelančevina
|
Ice Demon, ako može ja bi koji iz USA :)
|
Kupi si Skippy, ja mislim da se tak zove, izvorno iz USA. :) Svjetski priznat kikiriki maslac. Meni je osobno odličan, ali ne prakticiram ga baš jest često.
http://www.imagesforme.com/out.php/t...fe5631bf79.jpg |
Jel to ima kod nas za kupit?
|
Citiraj:
|
Konzum ima ;) preferiram glatki ^^ :chears::zdero2:
|
Kad već ima u Hrvatskoj za kupit peanuta (hvala kolege), onda cu se nazalost morat zadovoljit nekim komadom hardveraja iz USA-e...
|
Meni je bolji chunky peanut butter. Prije 3-4 godine ga je bilo u Getrou, sad ga više tamo ne nalazim, a jedini je ovaj bez komada kikirikija unutra koji mi nije toliko dobar. Ima li ga uopće negdje?
|
Ako uzimate maslac od kikirikija uzmite onaj koji nema dodanog biljnog ulja. Negativna strana je ta šta se treba promješati prije upotrebe jer ulje od kikirikija ode prema gore, ali dobra strana je ta što nema nezdravih masnih kiselina (zasićenih i transzasićenih) tako da još smanjuje kolesterol :zdero:
|
Svašta.
Jedete maslac od kikirikija, a nevolite špek fileke, jetrica na saft sa žgancima, picekove želučeke sa jetricama, bubrezima i srčekima na saft, poriluk, kelj na čušpajz. :D |
glupost volim špek fileke,ovo ostalo nisam imao prilike probat prave domaće verzije,osim jetrica sa žganicamm,a to sam jetrica strgao u roku odmah,žgance preskočio :D ,kelj nisam neki ljubitelj (pojedm ali ono....)
|
Ja sam u konzumu jedino našo neki makedonski maslac od kikirikija, ali želim probati američki da vidim origigi :)
|
probala sam sve varijante maslaca od kikirikija (orginal iz SAD-a) i niti jedna mi se nije svidjela...stovise, odvratan mije taj okus :puke:...a inace voilm kikiriki :)
jucer je kod moje mame bilo obiteljsko okupljanje :D i klopala se: govedska juhica s domaćim rezancima, kuhano meso, povrće iz juhe i sos od paradajza i hrena...pečena teletina i janjetina, pečeni krumpir, karfiol, grah salata i kristalka...i za kraj kremšnite... najvise sam se naklopala ovog kuhanog mesa....prefino mi je to :)...ima jelc prav ;) |
Jučer bio kod staraca u zagorju u posjeti... :good:
Za ručak prvo (puno)masna domaća juneća juhica, pa bečki i pommes i za desert banane... :D Za večeru čevapi i vratina na roštilju sa drvetom... :good: Ubio se ko stoka, strašno bilo za gledat... :D :D |
Dragi moji Žderonje-sutra je Mitzekov pogreb pa budemo i tu stavili obavijest.
Novo groblje u Brdovcu, 03.03 2008 u 15.00h To je par busnih stanica od Zaprešića, za info možete pitat mene na PM ili na 098 537 625 AMD-jac isto može povesti par ljudi iz Zaprešića, Paske isto. Citiraj:
Možda se i ja uspijem vratit do Zaprešića ako bude trebalo... |
Nisam uspio iskopat bolju kartu ali je bar cesta dobro označena (žuto, ono plavo-bijelo je za bicikliste...)
http://www.pedala.hr/staze/tzzz/karte/karta1.jpg |
zderonje...di ste?
znam znam, sve znam... ali u cast mitzeka ozivljavam ovaj thread :) ajmo, kaj kuhate, klopate?...evo, ja si bas radim sendvic s purecom sunkom i :kafa:...a za rucak si mislim da cu neku juhicu s kuhanim mesom i sosom od paradajza...a berenu cu neku mesinu ispeci jer on ne voli kuhano meso :D |
Još jučer, napravljen je ričet s krumpirom, mrkvom i vrganjima, recept s jelovnika koji je bio te večeri na Titanicu...
|
Citiraj:
vec sam par puta poceo pisati post u ovom threadu ali sam uvjek odustao :( evo drago mi je kaj si probila led :) ubio sam se bio u četvrtak u čevapima...bili su odlični..tj.nisu ali ja sam bio tako gladan da je to bilo strašno :) danas pripremam za svoju dragu i sebe papicu. sastojci 4 pljeskavice 4 hambi peciva kiseli krastavci dvije glavice luka zelena salata senf majoneza kečap i malo vegete Uzeti oni prozirnu foliju te je malo nauljiti, na nju staviti pljeskavicu te isto s gornje strane nauljiti te malo razvući istu jer se stisne prilikom pečenja. Nakon kaj ih razvučemo možemo dodati vegete po potrebi :) Složiti umak od kečapa, majoneze i senfa. Omjeri: 70% majoneze, 20% kečapa i 10% senfa. Narezati luk i kisele krastavce na kolutove. Nakon kaj ispečete pljeskavice onda možete malo i hambi peciva (unutrašnjost) baciti na tu masčobu...premahazati obije polutke peciva s umakom, uvaljati pljeskavicu i staviti unutra luka, krastavaca i zelene salate. Sve to na kraju zaliti s dobrom hladnom pivom :) Dobar tek :) |
Danas za ručak : pohano od sv. buta, krumpač šalata, krem juha od povrća na bazi pilećih krilca...'ladna Žuja
|
Ja se nažderao danas Skuše i Pastrve sa krumpir salatom. Duugo nisam doma jeo neku poštenu ribu (osim onih smrznutih Ledo riba), i na kraju završio sa nekom roladom iz konzuma :)
|
Teleca glava i peceni krompir :)
Mali odmor pa u laganu setnjicu :beer: |
Danas se rostiljalo. vratina naravno za otvaranje sezone. goveja župca, brokula sa vrhnjem, paradajz salata i vratina.
http://www.imagesforme.com/show.php/...Picture001.jpg sad laganini cucla casicu refoška i skupljam hrabrost da napadnem pitu or ribizla :) |
Citiraj:
Osjetio se samo miris paleža. E sad dali je bio to tvoj roštilj ili dječji vrtić u Kerestinečkih žrtava. :D |
kaj je bilo neko sranje kod vrtica? Jucer sam tamo vidio murju da stoji sa skodom octaviom kad sam setal cucka.
Kaj me nisi nazval pa si mogel doc na sok :) |
...ja sam pocela kuhati juhe :D...i jučer sam za ručak napravila juhicu od mrkve i peršina s domaćim gris knedlima...nije bilo loše :)
nakon toga sam pekla brancine na naglo u tavici i krumpir police (bez špeka, samo s maslinovim uljem i začinskim travama) ...za salatu: pečena paprika...sve s puno ćešnjaka :D...(češnjak je navodno dobar za tlak tako da sad preko vikenda u sve trpam ćešnjak, preko tjedna baš i ne :D) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
@Amd: To je sigurno napravil subotar kad je vec odlazil iz kvarta. |
Pa i ja ponekad platim. :D
|
Što :D
|
Citiraj:
Gablec rijetko. :p Kaznu nikad. :chears: |
To ti i vjerujem :D
Ubio sendvič s kulenom, pravim :D |
Ja sam danas kuhao grah.
Idem sad ubiti jedan tanjur graha sa friškim, netom pečenim raženim kruhom. |
eh, sad sam se sjetila...da li je istina da će meso omekšati i neće biti žilavo ako se stavi da stoji u mlijeku ?
i dajte mi par recepata za neke fine čušpajze...kelj, poriluk i grah znam skuhati :D za dorucak sam jela tost s jako finim pekmezom od malina i bresaka :nuts:...a kaj ce biti za gablec ne znam...mozda gablam samo pecivo i jogurt :) |
Citiraj:
Čušpajz od raznog povrća s piletinom i noklecima : grašak, mrkva i krumpir na kockice po želji, dva lista kelja na rezance, dva batka ili jedna prsa od piceka. Sve zajedno kuhaš u osoljenoj vodi do ne omekša. Izvadiš dio povrća i zmiksaš ga u mikseru i vratiš natrag. Izvadiš meso, odvojiš od kosti, skosaš na sitne komadiće i vratiš natrag. Napraviš niklece od : 1 jaje i dvije žlice oštrog brašna, zamutiš i ubacuješ noklece s žlicom u kipući čušpajz. Na kraju zagustiš s malo slatkog vrhnja, posipaš peršin listom i nabaciš mrvicu ribanog muškatnog oraščića. Može i vezija s crvenom paprikom i to ljutom i komadićem suhog špeka koji se kuha od početka. Javi kak je ispalo |
junetina...i ne mogu potapati u ulju jer imam visok kolesterol :D pa sam mislila da mozda šljaka ovo s mlijekom, nema veze
a ovaj čušpajz zvuči super, samo kaj cu ja izbaciti vrhnje i špek :) hvala za recept |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:05. |