![]() |
Onaj klasicni tcom, speedport plus, vidim da ima tu opciju u postavkama.
|
Citiraj:
https://ibb.co/rMcphrk Je li to ovo? Teleprodaja i savjetovanje korisnika. |
Citiraj:
|
naletio na ovo
ako sam dobro shvatio i dalje cemo imati mogucnost po snizenim cijenama mi koji znamo ;) jer u obrazlozenju bas to navode da je to omoguceno svim korisnicima, kako starim tako i novim te da time ne krse pravila trzisnog natjecanja tako da nema straha za sada da ce to morati ukinuti cak ako nekom odbiju moze se i na ovu odluku pozvati :care: :chears: |
Tema je i nije za pitanje.
Znaci ono smece od Speed Porta mi je na katu, te u prizemlju komp sa TP link T6E karticom ima slab signal, a soba iznad sobe. Pitanje je može li se i dalje koristiti vlastiti bolji router ili je ko na Iskonu prije da se može koristiti samo njihov? Jer pokrivenost Wifi signala je užas s ovim. I koji bi preporucili da nije ultimate uber pro a da naravno ima barem pola bolju WIfi pokrivenost? |
Velika zahvala kolegi Vacs-u na objavljenom postu #11683 za Ugovaranje MAX2 paketa preko chat-a. Slao sam upit za strica koji je korisnik T Coma preko 20 godina. Zadnjih nekoliko godina nema ugovora i uvijek su mu nudili 239 kn i više. To mi je agentica i sada ponudila. Nakon što sam se pozvao na Cjenik posebnih ponuda, upitala me je koju cijenu sam pronašao. Komunicirao sam cijenu od 149 kn. Složila je ugovor, šalje na provjeru u administraciju pa ćemo vidjeti.
|
na bilo kojem operateru možeš stavit svoj ako znaš podatke za spajanje i vlan ID. i ako ti ne trebaju iptv i telefon.
a ako i ne, možeš kupiti AP pa ti wifi drži tvoj AP. |
Citiraj:
tak sam ja probao....hladnokrvno me otkantali jer sam imamo jos mobitel u magenta...presao na drugoga.placam sad manje za net i mobitel.... |
Citiraj:
Dakle, hvala ti, fino sam dobio MAX2 90-140Mbps na bakru za 149kn i sad još prelazim u bonbon na "Jako veliku kombinaciju" za 70kn! :D:goood::goood: |
Koja je danas max brzina na hibidboxu?
Prije je bilo ograničeno na 30 ili 50mbit preko 4G a sad nemogu naci nigdje info... |
imam već 10ak dana problem da mi neke stranice jednostavno otvara sto godina, do te mjere da ih ne posjećujem, najpoznatija među njima reddit
probam reddit preko moba na 4G i radi odlično, na kompu preko žice i laptopu wifi užas, znači mora bit do mog neta e sad, brzina neta je na speedtestu okej, 50/10 kako i je uvijek, ping 4, jitter 0, sve ostalo otvara normalno, youtube, strimovi na tviču a što bi to uopće moglo bit? jel ima smisla zvat SZK i reć da mi neke stranice ne otvara kako bi trebalo? |
Da nije do DNS? Na mobitelu ti vjerojatno koristi drugi.
Također, kako je preko mobitela i wifi? Ako je Android vjerojatno koristi Google dns, tako da ukoliko mobitel preko WiFi radi dobro onda je vrlo vjerojatno DNS. |
kad idem preko ajfona wifi na redit, isto je sporo i nikakvo, ugasim wifi i onda sve leti
|
Ne znam da li ajfon koristi dns od routera ili neki svoj. Možda se može negdje ukucati vlasiti DNS. Ako može, probaj s 1.1.1.1 ili 8.8.8.8. Ako normalno iphone wifi radi s tim DNS onda možeš iste i na router staviti.
https://devilbox.readthedocs.io/en/l...on-iphone.html |
192.168.1.1 je sada na kompu i na ajfonu
|
hm, stavio sam sada 8.8.8.8./8.8.4.4. iliti guglov DNS, i sve radi normalno
ima li neki downside toga ili da samo tako ostavim? |
Nema nikakvog downsidea, cak nasuprot, profitiras u svakom pogledu. DNS ti je bila adresa rutera, a u tvom slucaju vjerojatno znaci da ti ruter klijentima daje DNS od ISP-a (sporiji po pitanju osvjezavanja i generalno losiji odabir naspram Google, Cloudflarea itd).
DNS mozes promjeniti na razini svakog klijenta/moba/kompa ili jos bolje na razini kompletne mreze u postavkama rutera. |
da, imam filing da je sve responzivnije sada, al moguće je da je to i placebo
ja sam stavio guglov, vidim da je i cloudfareov 1111 popularan, ali ostavit ću sada ovako 8888 8844 |
Drago mi je da sve radi.
Koristim 1.1.1.1, mislim da mi je ping bio čak manji od Google DNS, a i velika mu je prednost što nije Google. :) |
Citiraj:
tu i tamo ću vratit defolt da vidim jesu sfixali, to je do mog providera (tcom) jel? |
nešto danas A1 i tht trkelje prema europi
ima tko kakav info ? |
Citiraj:
|
Pošto mi je istekao ugovor spremam se za novi, zadnja 2 ugovora sam na max3 paketu od 209kn + hbo i prošireni tv paket za 10kn. Uzeo bi još i dodatni max tv prijemnik za 10kn mjesečno.
1. Ako uzmem dodatni max tv prijemnik da li se dobije još jedan ruter s njim pošto bi taj bio u prizemlju, a postojeći je u potkrovlju ili bi morao razvlačiti mrežni kabel od potkrovlja do prizemlja što mi nije opcija. 2. Da li je netko uspio dobiti jednu od onih potrošačkih ina/konzum kartica od 250/500/1000kn? 3. Vidim da imaju i tablete Lenovo i Alcatel, jel netko uspio dobiti? |
Citiraj:
2. ne 3. ne |
Hvala. Vidim da više nemaju MAX Sport plus paket nego MAX Sport extra, da li je samo ime promijenjeno, a tv kanali isti?
|
Da li su se javili nekome sa HBO go paketom od 5 kn mjesečno javili i rekli što će biti sad kad se prelazi na HBO Max ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Email koji sam dobio od njih "
Ako sam dobro razumio dok imam mjesečnu pretplatu imam popust od 33% Pozz |
ekipa, koju ruter HT sad dila za VDSL?
|
speedport i dalje.
nego, blesavo ali somewhat logično pitanje - šta se dešava sa dsl linijom korisnika koji je prešao na optiku? da li bi mu dsl radio sa istim pppoe podacima ili se dsl usluga nekako "izbriše" sa pppoe kredencijala i oni vrijede samo za optiku? zanima me a nemam kako probati, na lokacijama di sam prije imao dsl je to bio iskon pa je parica spojena na iskon dslam, a optika mi je od HT-a. |
cim se u sistemu migrira usluga dsl port na dslamu se deaktivira. mijenja se option i modem se vise nece prijaviti na taj port
|
dobro sad da se gasi - ne gasi se. imam obje parice žive, od čega je starija odjavljena pred jedno 6-7 godina i još se modem synca kad ga spojim.
vjerojatno si mislio da se port "odjavi" iz sustava pa se više ne može dizat pppoe? koristim to povremeno da vidim da li mi određeni modem radi, iako ih se polako rješavam otkako nisam na dsl-u. |
da, ti mozes dobiti dsl sync dok god fizicki ne iskopcaju ali tvoj user u sistemu vise nema option od tog porta
|
Pozdrav
Istekla mi pretplata koja je bila 200kn za m3 i prosireni za 200kn i sada mi racun dosao 300 jer nisam vise na pretplati. Jel se moze opet dobiti max3 i dodatni paketi za jeftinije? Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
HBO GO usluga/pretplata automatski postaje HBO Max usluga/pretplata. Ali do 8.3 koristite HBO GO uslugu kao i do sada
Nema povećanja cijena |
Citiraj:
|
Imam MAX3 uslugu na T-com optici kojoj je istekao ugovor, najeftinije što sam našao je;
MAX3 paket od 199,20 kn bez PDV-a odnosno 249,00 kn s PDV-om na optičkoj infrastrukturi. + Trajna ponuda za privatne i poslovne korisnike za dodatne programske tv pakete uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca od 14.4.2017. Iznos mjesečne naknade iznosi: MAX Arena 5kn (4kn bez PDV-a), HBO Premium 5kn Dakle 249 kn + 5 kn + 5 kn sa ova 2 programska paketa. Ne ide niže od ovih 249 kn? Također ako sam dobro razumio to uključuje 200/100 brzinu, ako bi htio 500, onda ide ovo; Dodatna opcija trenutnog naziva M1 Turbo Super Fast mijenja naziv u „Opcija 500 Mbit/s“ te njena cijena počevši od 1.6.2021.g. iznosi 20 HRK. Ne ide niže od tih 20 kn? @vacs javi se, ti si doktor ovoga:D |
Tocno tako kako si napisao, to su najnize
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:54. |