PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   T-Com MAXadsl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141082)

Ag008 17.10.2021. 20:20

Magenta cijena ti je veća cijena od 209kn, to se ne spaja.
Za Optiku, Max3 je prema istom cjeniku 249kn najniža cijena.
Ako bi baš htio u Magentu, tada ti je 329kn

vacs 17.10.2021. 20:53

Citiraj:

Autor Warrior (Post 3554345)
U međuvremenu sam prebacio 2 broja na T-Com tako da sam sada Magenta, ali se ukupna mjesečna cijena MAX3 paketa nije mijenjala.

Hvala...

Max3 si rijesi kako su vec kolege rekli, a mobitele si prebaci na bonbon pretplatu

Citiraj:

4.9. Ponuda kombinacije
Od 21.6.2021. novi korisnici bonbon pretplate mogu ostvariti ponudu Velika kombinacija za 55 kn (s PDV), Jako velika kombinacija za 70 kn (s PDV) te Jako jako velika kombinacija za 100 kn (s PDV). Korisnici koji ostvare ponudu mogu ju koristiti 24 mjeseca od dodjele.
Za 55kn se dobije: 2400min, 6gb i 300sms
Za 70kn se dobije: 2400min, 20gb i 300sms
Za 100kn se dobije: 2400min, 40gb i 300sms

Nakon sto ti pretplata postane aktivna javis im se i kazes da ti ubace broj u ovu gore promociju i onda si sam aktiviras koju gotovu kombinaciju zelis

Warrior 18.10.2021. 10:42

Citiraj:

Autor vacs (Post 3554367)
Max3 si rijesi kako su vec kolege rekli, a mobitele si prebaci na bonbon pretplatu

Bonbon pretplata? To nisam ni znao da postoji. Živio sam u uvjerenju da je Bonbon samo prepaid. Thanks.
Za MAX3 ću onda ići na opciju s optikom za 249kn. Mobitele ću voditi posebno na računu iako se računam kod njih kao Magenta.

Black Dragon 20.10.2021. 21:25

Zvali me "penzići" da dođem doma da im MaxTV puca ko kokica stalno error 711, 306, već 4 dana (Dubec)...
OK došao do mame i seke, resetirao onaj bijeli Seedport Plus od Sercoma, opet puca, uređaj se resetira sam od sebe, gubi DSL. Starci ne daju da im buše po kući za optiku pa su na bakru, ekipa 85+ godina, daj TV, telefon i internet za usisavače i ostale smart gluposti po kući. Prijavio kvar, a kaže meni lik imamo sada otvorene pakete pa ako imate stari telefonski kabl od utičnice do Speedporta aj ga zamjenite sa UTPom. OK, uzeo neki Cat 5e koji sam imao pri ruci sa bezveznim licnama, odrezao RJ 45 i stavio RJ 11 konektore, utaknu i krenem mjeriti očekivanih 20 / 1 sa upaljenim MaxTVom, kada ono 65 / 35 na Speedtestu, alo !? AJ ponovo, drži ko mutav 65 / 35 ne znam kako ali drži. Pa ako je nekom od otvorenih paketa počelo pucat probajte zamijeniti vulgaris telefonski kabl od utičnice do DSL uređaja sa UTPom kako su meni rekli.

Warrior 21.10.2021. 11:37

Mogu li ja uzeti običan UTP sa RJ45 i spojiti na ruter i na utičnicu da zamjenim telefonski RJ11 pa da isprobam ovaj trik?
Ili baš moram na UTP kabel krimpati RJ11 što je užasno pipkavo, ne znam koju žicu gdje spojiti i ne da mi se?

Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk

Alister 21.10.2021. 12:02

Citiraj:

Autor Black Dragon (Post 3555121)
Zvali me "penzići" da dođem doma da im MaxTV puca ko kokica stalno error 711, 306, već 4 dana (Dubec)...
OK došao do mame i seke, resetirao onaj bijeli Seedport Plus od Sercoma, opet puca, uređaj se resetira sam od sebe, gubi DSL. Starci ne daju da im buše po kući za optiku pa su na bakru, ekipa 85+ godina, daj TV, telefon i internet za usisavače i ostale smart gluposti po kući. Prijavio kvar, a kaže meni lik imamo sada otvorene pakete pa ako imate stari telefonski kabl od utičnice do Speedporta aj ga zamjenite sa UTPom. OK, uzeo neki Cat 5e koji sam imao pri ruci sa bezveznim licnama, odrezao RJ 45 i stavio RJ 11 konektore, utaknu i krenem mjeriti očekivanih 20 / 1 sa upaljenim MaxTVom, kada ono 65 / 35 na Speedtestu, alo !? AJ ponovo, drži ko mutav 65 / 35 ne znam kako ali drži. Pa ako je nekom od otvorenih paketa počelo pucat probajte zamijeniti vulgaris telefonski kabl od utičnice do DSL uređaja sa UTPom kako su meni rekli.

Očito ti je kabel bio loš, stavio si bolji kabel, malo deblja žica i bez loših kontakata očito :)

Black Dragon 21.10.2021. 14:03

Citiraj:

Autor Alister (Post 3555237)
Očito ti je kabel bio loš, stavio si bolji kabel, malo deblja žica i bez loših kontakata očito :)

Ma ugovorno imaju 20/1, MaxTV + crtići i dokumentarci i telefon onaj ulimited ili tako nešto i sve im je godinama radilo kako treba. Ima od utičnice do routera nekih 8 m žice. Bio je onaj klasični 4 žilni kabl od prije cca 15 godina :) I kada su stavili otvorene pakete sve je počelo pucat. "Žica" nije trpila valjda loš bakar. Sada kicka kako treba, mada kako kažem loš je UTP Cat5e koji sam stavio (licne nikakve ko dlake, neki hamin). Ne stanujem tamo više pa mi je kutija UTPa na drugoj lokaciji, budem donio "pošteni" UTP da me ne zovu ako pukne kakva sapunica da odma dolazim :)

segregator 22.10.2021. 15:57

Sad vidim na ovom linku

https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca

da tvrde da je max preko bakra 200/50 D/U

Na koju foru? Koji uređaj? Ja sam 2 metra od pošte, mogao bi potegnuti UTP do njihove opreme, a opet imam samo 70/35 preko ZTE-a

Nije da se bunim, realno mi brže ne treba, ali sam ipak znatiželjan

dakky 22.10.2021. 16:30

Vjerojatno kombinacija sa 4G/LTE. Već su nudili slično.

A onda opet, ima tih standarda na kojima i VDSL2+ ide do 300mbit samo to još nitko ne nudi kod nas.

kopija 22.10.2021. 16:55

Citiraj:

Autor segregator (Post 3555554)
Sad vidim na ovom linku

https://www.hrvatskitelekom.hr/kombinacija-mjeseca

da tvrde da je max preko bakra 200/50 D/U

Na koju foru? Koji uređaj? Ja sam 2 metra od pošte, mogao bi potegnuti UTP do njihove opreme, a opet imam samo 70/35 preko ZTE-a

Nije da se bunim, realno mi brže ne treba, ali sam ipak znatiželjan

To ti je zato kaj nisi na FTTC ormariću koji ima supervektorirani DSLAM hardver unutra koji podržava 35b profil. A imaš i zastarjeli uređaj, mislim da je nekakav Speedport u igri za tu igru.
Centrale još nisu počeli apgrejdat na to čudo, nek netko ko se školovao kaže zašto.

jp_rv 22.10.2021. 18:17

Citiraj:

Autor kopija (Post 3555578)
To ti je zato kaj nisi na FTTC ormariću koji ima supervektorirani DSLAM hardver unutra koji podržava 35b profil. A imaš i zastarjeli uređaj, mislim da je nekakav Speedport u igri za tu igru.
Centrale još nisu počeli apgrejdat na to čudo, nek netko ko se školovao kaže zašto.

jer svi korisnici na kabelu moraju biti na vectoringu da bi vectoring radio, a to mogu samo ako su na HT mreži i jednom dslamu.
u glavnim centralama imaš dslamove svih operatera i u isti kabel idu svi.

najveći kabeli su 1200 parica , vjerojatno nije ni moguće vektoring progurati kroz takav kabel. fttc-ovi imaju manje kabele i (koliko su mi rekli) ide 1 kabel po dslamu. i naravno na fttc-u je samo HT (ili ht bitstream).

Froxie24 22.10.2021. 19:12

Ja sam na FTTC-u u kojem vec 2 mjeseca stoji prazna nova DSLAM pločica sa 35b podrškom i supervektoringom i još nisu počeli prebacivati nas.

Karlo666 24.10.2021. 11:43

Citiraj:

Autor kopija (Post 3555578)

Jesu upgradeaju oni sve centrale na supervectoring samo šta će ga uključiti kad završe upgradeove na svima.
A od jednog lokalnog tehničara sam čuo da imaju problema sa supervectoring pločicama da se nežele syncat sa modemom i da to sada pokušavaju rješit softwareski.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Mr.Ex.President 25.10.2021. 11:42

Citiraj:

Autor vacs (Post 3554367)

Za 55kn se dobije: 2400min, 6gb i 300sms
Za 70kn se dobije: 2400min, 20gb i 300sms
Za 100kn se dobije: 2400min, 40gb i 300sms

Nakon sto ti pretplata postane aktivna javis im se i kazes da ti ubace broj u ovu gore promociju i onda si sam aktiviras koju gotovu kombinaciju zelis

Molim te link za ovo ukoliko je još aktulano, na njihovoj stranici nalazim sve tri opcije pod PROMO, ali cijena za veliku kombinaciju (2400min/6GB/300SMS) je navedena 95 kn

vacs 25.10.2021. 13:12

Citiraj:

Autor Mr.Ex.President (Post 3556112)
Molim te link za ovo ukoliko je još aktulano, na njihovoj stranici nalazim sve tri opcije pod PROMO, ali cijena za veliku kombinaciju (2400min/6GB/300SMS) je navedena 95 kn

https://www.bonbon.hr/ponuda/cjenik/...etplata/ostalo

Predpredzadnje

Froxie24 25.10.2021. 14:09

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 3555875)
A od jednog lokalnog tehničara sam čuo da imaju problema sa supervectoring pločicama da se nežele syncat sa modemom i da to sada pokušavaju rješit softwareski.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

A onda je jasno zasto nas ostale jos nisu prebacili dok ne rijese to.

Mr.Ex.President 25.10.2021. 18:46

Citiraj:

Autor vacs (Post 3556128)

Dobro su to sakrili, hvala ti ;)

Froxie24 30.10.2021. 22:38

Otvorili i meni sinoc profil. 60/30mbps.

Jelc 31.10.2021. 12:06

Sad sam Na Amisu (A1) i nude mi na tcomu otvoreni profil kakvih 65/30
Kakva su vam iskustva, koje routere sad daje tcom?

Froxie24 31.10.2021. 12:57

Citiraj:

Autor Jelc (Post 3557477)
Sad sam Na Amisu (A1) i nude mi na tcomu otvoreni profil kakvih 65/30
Kakva su vam iskustva, koje routere sad daje tcom?

Ugl. Ocekuj moguca cesca pucanja veze. A ruter koji isporuciju je Speedport plus. Danas testiram koliko je veza stabilna na konstantno opterecenje.

Jelc 31.10.2021. 13:05

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3557496)
Ugl. Ocekuj moguca cesca pucanja veze. A ruter koji isporuciju je Speedport plus.

Na A1 je pucanje normala.
A kao 100/100
Speedport plus...uf..

Nikky 31.10.2021. 14:34

Citiraj:

Autor Froxie24 (Post 3557496)
Ugl. Očekuj moguća češća pucanja veze.

Ta varijanta sa otvorenim profilom radi na način da automatika nađe najbolje moguće u periodu od x dana (ne znam koliko),
nakon toga ostavi pronađeni optimum.
Dok prođe to vrijeme ne treba zvati szk, jedino ako je totalni zaheb tj. ne radi nikako.

Šta se Speedšrota tiće, nema tu sreće, treba stavit svoj kvalitetan router i amen.
Opcije smo spominjali više puta.

Warrior 31.10.2021. 18:33

Dobro, a šta vi radite s tim ruterom da imate toliko averzije prema Speedportu? Doduše, ja imam hibrid ZTE, ali pitam, puca li veza, spor je ili što?

dakky 31.10.2021. 18:39

Pa konkretno u mom slučaju... puca mi VOIP, smrzava maxtv, puca DSL link... loš je modemski dio (čitaj kineski) što utječe na sve navedeno, pa se kod lošije veze puno više očituje nego s kvalitetnijim routerima. Kod mene morali spustiti brzinu sa 70/40 na 32/16 da bi bilo stabilno. Normani router bi progurao barem 50/30 bez toliko pucanja.

acer 31.10.2021. 18:46

Meni je taj otvoreno profil radio skoro mjesec dana savrseno, oko 40 down i 33 up, da bi u cet pocelo pucati, naravno da sam ih zvao, i u petak lik kaze sredio sam sve vise nece pucati.
Naravno promjenio je profil i download je pao na 22, upload na nekih 25.
Opet sam ih zvao i sad cekam nekog od njihovih tehnicara da mi se javi.

Bas me zanima sto ce reci, ali svakako cu traziti da bude uspio da zamjene ruter.

acer 01.11.2021. 14:33

Evo danas bio tehnicar, isprobao sve zivo, i nece, na kraju ce mi zamjeniti modem, ali tek sutra jer kod sebe nije imao.

EDIT:
Danas me netko zvao iz njihove sluzbe, kako se nisam mogao javiti, lijepo su uredno odmah zatvorili smetnju, a nisu rijesili problem.
Nakon toga sam ponovno nazvao decka koji je bio jucer i on mi je rekao da neka ih zovem i trazim zamjenu rutera, te da im isto kazem da je on sva mjerenja odradio i treba zamjeniti ruter, ali onda je pocela ona klasika njihove, ne moze, nece vam biti stabilno, pucat ce vam linija.
Samo sam joj rekao stop, a kako nije pucalo dvije godine i sve je radilo bez problema, do proslog cetvrtka.
Cak i nakon sto su pustili otvoreni profil na liniji, skoro dva mjeseca i je i to sve radilo bez problema, bez ikakvog pucanja.
Onda su opet krenula izmotavanja ali na kraju sam bio uporan da se zamjeni ruter, na kraju moram ici sam kasnije do T Centra u Toweru u Rijeci uzeti drugi ruter,a stari vratiti njima.

Pa cemo bas vidjeti kasnije veceras, kako ce biti kada zamjenim ruter, da li je kraj ili se bitka nastavlja.

Karlo666 04.11.2021. 14:24

Citiraj:

Autor dakky (Post 3557578)
Pa konkretno u mom slučaju... puca mi VOIP, smrzava maxtv, puca DSL link... loš je modemski dio (čitaj kineski) što utječe na sve navedeno

Netriba bit da je do SpeedŠrota.
U takvim slučajevima tvoja kućna instalacija je dobila po sebi od vremenskih i ostalih neprilika(minjat UTP kabel koji se spaja na ISP kabel).
Gubitak DSL Synca i slične stvari koje si gore naveo navode na to.

spawn 04.11.2021. 15:19

Citiraj:

Autor acer (Post 3557733)
Evo danas bio tehnicar, isprobao sve zivo, i nece, na kraju ce mi zamjeniti modem, ali tek sutra jer kod sebe nije imao.

EDIT:
Danas me netko zvao iz njihove sluzbe, kako se nisam mogao javiti, lijepo su uredno odmah zatvorili smetnju, a nisu rijesili problem.
Nakon toga sam ponovno nazvao decka koji je bio jucer i on mi je rekao da neka ih zovem i trazim zamjenu rutera, te da im isto kazem da je on sva mjerenja odradio i treba zamjeniti ruter, ali onda je pocela ona klasika njihove, ne moze, nece vam biti stabilno, pucat ce vam linija.
Samo sam joj rekao stop, a kako nije pucalo dvije godine i sve je radilo bez problema, do proslog cetvrtka.
Cak i nakon sto su pustili otvoreni profil na liniji, skoro dva mjeseca i je i to sve radilo bez problema, bez ikakvog pucanja.
Onda su opet krenula izmotavanja ali na kraju sam bio uporan da se zamjeni ruter, na kraju moram ici sam kasnije do T Centra u Toweru u Rijeci uzeti drugi ruter,a stari vratiti njima.

Pa cemo bas vidjeti kasnije veceras, kako ce biti kada zamjenim ruter, da li je kraj ili se bitka nastavlja.

Čekamo

dakky 04.11.2021. 16:43

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 3558455)
Netriba bit da je do SpeedŠrota.
U takvim slučajevima tvoja kućna instalacija je dobila po sebi od vremenskih i ostalih neprilika(minjat UTP kabel koji se spaja na ISP kabel).
Gubitak DSL Synca i slične stvari koje si gore naveo navode na to.

Nije to jer je taj kabel mjenjan već 3 put, zadnji put od strane t-com tehničara, a i sam kabel ima 30 centimetara.

Jednostavno previše CRC grešaka bude na prevelikoj brzini, stotine tisuća. Kako se povećava SNR tako se smanjuje brzina, ali i broj CRC grešaka. I onda dođeš do ovakvog linka:

https://i.imgur.com/xzJLieo.png

Eto, urednih 25 dana bez pucanja DSL linka, ali i brzina kakva je. Kladim se da bi na Fritzu bila situacija dosta bolja.

acer 04.11.2021. 18:28

Eto nakon zamjene rutera je nesto bolje, nije kao sto je inace ali je stabilno.
Oko 33mbita download i 30mbita upload.

Sad oni tvrde da ako bi mi pustili vec brzinu da mi pucala linija, a na moje pitanje kako je ranije bilo sve ok, odgovor da jer ste imali samo jedan maxtv prijemnik.
Naravno da drugi maxtv prijemnik imam vec godinama.

Nisam pametan da li da pustim to ovako kako je ili da se idem naganjati s njima.

Nikky 04.11.2021. 22:01

Ostavi kako je.
U vezi prije - sada, dovoljno da ti je susjed na istom tk kabelu uzeo / dobio brži net ... promjenjena situacija.

spawn 05.11.2021. 19:12

Tako je. Ja sam na iskonu prije brdo godina na poslu imao skoro 60mbit/10mbit. Sada je 30/6 i čekam optiku, službeno je link degradirao, nesluzbeno, zakačilo se jos par korisnika

bloodlike 17.11.2021. 11:57

Smiješni, rekli doći instalirati optiku u 11mj zovem sada kažu 6 mj sl godine... Pričam sa Srbima što peremo online oni većinom svi imaju već optikum uz to naravno i manje pingove na recimo njemačkim serverima. E moj t com kakam vam se po glavi. Lp

nikoss 17.11.2021. 12:49

Citiraj:

Autor bloodlike (Post 3561781)
Smiješni, rekli doći instalirati optiku u 11mj zovem sada kažu 6 mj sl godine... Pričam sa Srbima što peremo online oni većinom svi imaju već optikum uz to naravno i manje pingove na recimo njemačkim serverima. E moj t com kakam vam se po glavi. Lp

Meni optika iznad ulaznih vrata od stana pa cekam vec 3 mjeseca da dodu spojiti. Jutros rekli doci u 9 i nema ih. Uzas su. Lokacija zagreb.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

Dr. Strange 17.11.2021. 15:36

Citiraj:

Autor nikoss (Post 3561793)
Meni optika iznad ulaznih vrata od stana pa cekam vec 3 mjeseca da dodu spojiti. Jutros rekli doci u 9 i nema ih. Uzas su. Lokacija zagreb.

Poslano sa mog M2003J15SC koristeći Tapatalk

Ja sam čekao 8 mjeseci da obave zadnji dio posla, znači od onog malog ormarića pred ulazom pa do routera u kući, šta reći više....

johnsmith 26.11.2021. 22:19

Šaljivđije iz HTa mjenjaju Hibridbox uslugu. Paket prometa prvi sad iznosi 200GB ali nakon potrošnje se brzina vraća na paricu ako se ne uzme sljedeći 100GB paket :D

Warrior 26.11.2021. 22:28

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3564351)
Šaljivđije iz HTa mjenjaju Hibridbox uslugu. Paket prometa prvi sad iznosi 200GB ali nakon potrošnje se brzina vraća na paricu ako se ne uzme sljedeći 100GB paket :D

Ja sam na Hibridboxu odavno na parici jer preko nje imam 16Mbps, a ako ukljucim hibridni mod, onda mi brzina pada na 8Mbps. Tako da sam izvadio SIM karticu i surfam preko bakra. Toliko o tome...

Nick7 27.11.2021. 09:41

Citiraj:

Autor bloodlike (Post 3561781)

Centar Velike Gorice.
Prosle godine su spojili sve, osim jednog dijela u centru.
Tad su rekli da ce biti osmi-deveti mjesec prosle godine. Pa produzili na 11, pa prebacili na 2. ove godine. Pa prebacili na 6. ove godine. Pa prebacili na 10-i ove godine. Pa sad zadnje, 4-i mjesec iduce godine.....
Fun, fun, fun.....

A navodno sve zbog gradjevinskih papira, koji su ocito nekome se zaljepili na dno ladice.

Warrior 27.11.2021. 11:13

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 3564403)
Centar Velike Gorice.

Prosle godine su spojili sve, osim jednog dijela u centru.

Tad su rekli da ce biti osmi-deveti mjesec prosle godine. Pa produzili na 11, pa prebacili na 2. ove godine. Pa prebacili na 6. ove godine. Pa prebacili na 10-i ove godine. Pa sad zadnje, 4-i mjesec iduce godine.....

Fun, fun, fun.....

A navodno sve zbog gradjevinskih papira, koji su ocito nekome se zaljepili na dno ladice.

Ja sam u okolici Velike Gorice. Napokon mi dovukli optiku do kuće, smotali ju na fasadu i rekli prikapčanje do 05.11.2021. Mislio sam da je to to, najgori dio građevinskih radova gotov, optika povučena direktno od mene do centrale.
Kad ono čudo, da bi me spojili, treba proširiti kapacitet centrale i na to se čeeeeka. Tako da i ja čeeeekam. Do kada? Kažu do kraja godine. Vidjet ćemo.

quazar912 27.11.2021. 17:55

Vi u VG bar znate da će biti.

Mi na 30 km od vas ni nemamo u planu optiku. :nono:
Patimo se sa 30/7 dok neki u mojoj okolini nemaju ni stabilni osnovni paket 4/0,5 u 30tim godinama 21. stoljeća. :hitthewal:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:07.