PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

Mr.Ex.President 29.07.2007. 18:39

Citiraj:

Autor yedwy (Post 777574)
Jel ti XP na primarnom disku ili? Možda da se probaš sa boot ini datotekom XPa poigrati?

Je.
Definiraj igru :D

zlatko 29.07.2007. 20:55

Dali je moguće "pregazit" vistu ultimate sa vistom ultimate cro, bez format c, odnosno da mi sve ostane kako je?

Hrvoje_24 30.07.2007. 16:27

Da li bi neki komad hardware-a iz siga mogao stvarat probleme na Visti?Namjeravam si ju stavit sutra pa da budem siguran prije nego srušim postojeće?

yedwy 30.07.2007. 16:50

ex.president
Pa dodaj je u boot.ini ručno kao izbor - valjda znaš kako, a ako ne google is your frend... :D

Moralo bi radit ali ja nisam ni radio s Vistom dual boot (dual bootovi mi idu na živce :D) pa neznam 100% sigurno dal se nije njen boot proces nešto izmjenio, a ako i je ima i aletrnativnih rješenja kao Acronis boot selektor npr...

@hrvoje_24
Nebi trebalo biti problema iako je nvidia AFAIK odrezala službenu podršku nf2 za vistu - osim što ćeš se možda morati malo poigrati sa driverima, preporučam ti Acronis image ili full pc backup (Vistin feature) prije nekih igranja jer zna biti npovratnih uništenja sustava (BSOD kod loada) sa nekim nforce driverima...

Inače neki vele da im je sve radilo, neki ne, probaj pa vidi, bilo bi ti svakako dobro imat image starog sustava ako imaš mjesta na disku (ili DVD napravit), za svaki slučaj...

Pazi da si skineš drivere koji bi ti mogli zatrebati unaprijed da smanjiš potencijalen probleme...

Mr.Ex.President 30.07.2007. 16:59

Citiraj:

Autor yedwy (Post 778592)
ex.president
Pa dodaj je u boot.ini ručno kao izbor - valjda znaš kako, a ako ne google is your frend... :D

Moralo bi radit ali ja nisam ni radio s Vistom dual boot (dual bootovi mi idu na živce :D) pa neznam 100% sigurno dal se nije njen boot proces nešto izmjenio, a ako i je ima i aletrnativnih rješenja kao Acronis boot selektor npr...

Da znan ne bi pita:D
Inače se stvarno ne bavin dual bootovima, ovo mi je prvi :o pa ono, neznan:D

Hrvoje_24 30.07.2007. 17:07

Citiraj:

Autor yedwy (Post 778592)
@hrvoje_24
Nebi trebalo biti problema iako je nvidia AFAIK odrezala službenu podršku nf2 za vistu - osim što ćeš se možda morati malo poigrati sa driverima, preporučam ti Acronis image ili full pc backup (Vistin feature) prije nekih igranja jer zna biti npovratnih uništenja sustava (BSOD kod loada) sa nekim nforce driverima...

Inače neki vele da im je sve radilo, neki ne, probaj pa vidi, bilo bi ti svakako dobro imat image starog sustava ako imaš mjesta na disku (ili DVD napravit), za svaki slučaj...

Pazi da si skineš drivere koji bi ti mogli zatrebati unaprijed da smanjiš potencijalen probleme...

Image starog sustava ću napravit s Acronisom...

Jedino što bi možda moglo stvarat probleme je što imam hard spojen preko posebnog sata kontrolera...?

Na koje si drivere mislio?Za nforce kažeš drivera nema,za grafu mogu i nakon instalacije...

yedwy 30.07.2007. 17:10

Nisam rekao da drivera nema nego da su službenu podršku odrezali... :D

Velika razlika... :)

Kozulitraj deponije... Npr...
http://downloads.guru3d.com/download.php?id=19

Hrvoje_24 30.07.2007. 17:16

Ok,hvala!Probam sutra pa javim rezultate.

Hrvoje_24 31.07.2007. 11:44

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 778617)
Ok,hvala!Probam sutra pa javim rezultate.

Evo javljam se sa Viste,instalacija je prošla brzo i glatko.:goood: Svi su driveri prepoznati osim Nforce-a koji u device manageru ima uskličnik ali sve radi pa to neću ni dirati.

Imam i jedno pitanje u vezi mreže,naime umrežen sam sa bratovim kompom na kojem je XP,problem nastaje kada on pokuša meni pristupiti te ga Vista traži username i password koji ja nisam nigdje konfigurirao.Zanima me kako to pitanje maknuti i osposobiti to?

LAcy 31.07.2007. 11:57

Citiraj:

Autor Hrvoje_24 (Post 779026)
Imam i jedno pitanje u vezi mreže,naime umrežen sam sa bratovim kompom na kojem je XP,problem nastaje kada on pokuša meni pristupiti te ga Vista traži username i password koji ja nisam nigdje konfigurirao.Zanima me kako to pitanje maknuti i osposobiti to?

Pokušaj uključiti opcije u Network and sharing centru jer Vista ima nešto promijenjen networking. Također u firewall-u omogući sharing. Naravno moraš nešto share-ati, dati permission to all ili samo bratu ako postoji kao user na tvom stroju. Upravo sad dolazimo do najbitnijeg dijela, vrlo vjerojatno ćeš morati kreirati usera sa passwordom i onda taj username i pass ukucati kad te windowsi pitaju. Kod WinXP se kod instalacije može kreirati Administratora sa passwordom i onda se spajati preko toga accounta, dok se isti ne pokazuje kod logon screen-a. Naravno ako pristupaš kao user sa admin ovlastima onda ne mora ništa biti share-ano jer već postoji default share svih driveova u obliku c$ i sl.

Hrvoje_24 01.08.2007. 10:54

Problem riješen!Opcija Password protected sharing mi je cijelo vrijeme uključena i to pred nosom u Network and Sharing Center-u ali ja ju nisam vidio sve do danas.:D :goood: Zahvaljujem!

zlatko 05.08.2007. 20:46

Dali je moguće "pregazit" vistu ultimate sa vistom ultimate cro, bez format c, odnosno da mi sve ostane kako je?

denied 05.08.2007. 22:45

Kad se kopira u Visti, da li se može vidjeti koji se direktorij kopira? Inače mi piše s kojeg diska na koji (i u koji direktorij), ali ne piše što (koji direktorij). Kad se više stvari kopira odjednom, zna mi se desit da više ne znam kaj sam stavio na kopiranje.

domy_os 06.08.2007. 16:29

U Visti već imaš dosta dobar disk management pa probaj njega...

Mr.Ex.President 06.08.2007. 16:30

Citiraj:

Autor domy_os (Post 783566)
U Visti već imaš dosta dobar disk management pa probaj njega...

ma neda ni on aktivnu particiju. Inače izbrisa san ono gori, rađe san postavija novi topic, pošto ovdje ionako više niko ne piše:D

LAcy 06.08.2007. 19:26

Kako ne piše? Vidiš da piše, samo sve smo probleme već riješili :D

OT: domy zar ti nisi na moru?

domy_os 06.08.2007. 20:43

Citiraj:

Autor LAcy (Post 783664)
OT: domy zar ti nisi na moru?

Iskrsnuli su neki privatni problemi i obaveze pa sam odgodio za sutra...

SniperWolf 06.08.2007. 22:22

http://www.megagames.com/news/html/s...dinchina.shtml
Zanimljivo.. :D

Razer 08.08.2007. 15:45

Tražio sam po topicu ali nisam našao da je bilo sličnih problema...

Naime, Vista baca Bluescreen na kojem piše da je problem u nvmcp.sys, kako se problem pojavljivao sam kad bih slušao glazbu (nakon par minuta) zaključio sam da je problem u driverima za zvuk.

Trenutno imam one ''original Vistine'', no skinuo sam Realtekove 1.72 HD Audio drivere i opet ista stvar :stoopid:

Ploča je DF LP UT NF4 Ultra, i njezina Karajan zvučna sa ALC850 čipom.

Unaprijed zahvalan na odgovoru :cheers:

Vuco 08.08.2007. 15:58

To vrlo lagano mogu biti i driveri od matične (znači, loši MS-ovi). A pošto si probao i sa Realtekovim, nekako mi to još više vuče na MBO drivere...

Razer 08.08.2007. 16:00

Hm, neznam ni sam...

Evo našao sam na jednom stranom forumu, lik je zamijenio file nvmcp.sys sa onim iz driver packa za Win XP, i veli da je radilo, isto sam i ja sad napravio, pa ću vidjeti jel će raditi, iako nekako sumnjam :stoopid:

LAcy 08.08.2007. 17:11

Citiraj:

Autor Razer (Post 784898)
Tražio sam po topicu ali nisam našao da je bilo sličnih problema...

Nisi pažljivo čitao link

IcyTexx 08.08.2007. 17:38

Sorry, citao sam temu malo ali nisam se mogo snaci.
Zato par mojih pitanja.

Dal bi mi radila bolje Vista x64 ili x32 tj. dal bi imao kojih povlastica sa x64?
Dal bi imao poteškoća sa svojom grafičkom?
Dal bi radile dobro igre ako su na drugoj particiji?
Sta tocno znaci x86?
Imam x86 verziju... :stoopid:

Razer 08.08.2007. 17:47

Mislio sam na ovaj topic...

No dobro, pročitao sam i taj tvoj topic, i ne rade linkovi, a ni na netu nisam našao ni jedan koji radi :(

yedwy 08.08.2007. 19:53

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 784969)
Dal bi mi radila bolje Vista x64 ili x32 tj. dal bi imao kojih povlastica sa x64?

Ovisi što radiš, ako samo igraš i povremeno ripneš neki DVD - za sad još ne, ako radiš u nekom programu koji postoji u x64 verziji - onda vjerojatno nebi niti pitao...

Inače ako oćeš vrtiti 4GB ili više rama onda moraš x64 uzeti...

Citiraj:

Dal bi imao poteškoća sa svojom grafičkom?

Ne...

Citiraj:

Dal bi radile dobro igre ako su na drugoj particiji?

Naravno pa kakvo je to pitanje? Vista isto ko i svi ostali windowsi ne mare puno dal im je nešto što dižeš na drugoj particiji, na drugom disku ili na drugom kompu, dok kod je sve pripremljeno za njihove potrebe kako treba znaši prava particija, aktivna itd...

Citiraj:

Sta tocno znaci x86?
Imam x86 verziju... :stoopid:

x86 - 32bit tj kompatibilna sa x86 procesorima (svi x64 procesori su i x86 kompatibilni ali ne koristiš njihov x64 dio)

x64 - vrti se na 64bitnim AMD Atlonima i Opteronima ili LG775 Intel procesorima...

IcyTexx 08.08.2007. 20:44

Final question.
Dal su bas posebno odijeljene verzije Viste ako su x32 i x64 il su na istom DVD-u?

Pretpostavljam ovo drugo.

Hvala na odgovorima... :chears:

LAcy 08.08.2007. 21:06

Citiraj:

Autor Razer (Post 784977)
Mislio sam na ovaj topic...

No dobro, pročitao sam i taj tvoj topic, i ne rade linkovi, a ni na netu nisam našao ni jedan koji radi :(

Koji link ne radi?! Probao sam link i normalno radi.

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 785073)
Final question.
Dal su bas posebno odijeljene verzije Viste ako su x32 i x64 il su na istom DVD-u?

Ovo prvo, svaka na svom DVD-u. Meni osobno življe radi x64.

yedwy 08.08.2007. 21:52

x86 DVD ima samo 32 bitnu, a za x64 nisam siguran dali ima i x64 i x86 ili samo x64 ali mislim da bi morao moći izabrati obe ako sam dobro informiran, ali nisam imao posla sa x64 dovoljno me is** i 32bitna...

estugarda 08.08.2007. 22:33

Prva 3 amaterska dana na Visti x64 Ultimate

Zakljucak dana: Windows Vista Ultimate 64bit je jako dobar OS na odgovarajucem hardveru.

3. dan imam spomenuti OS i sada vec gotovo u potpunosti instaliran. Sve instalacije hrpa grafickih aplikacija, 3d aplikacija, foto i video obrade, home network i internet, drivere periferije i codece. Tokom tih instalacija, kao i MS updatea, nijednom se sistem nije srusio niti usporavao.

HARDVER:
- Ono sto ne radi je BT878 TV Tuner za koji nije bilo ni XP drivera (pa je na 32bit XP radio polovicno), "Matsonic 4in1 USB card reader" (prepoznaje ga i BIOS i Vista, ali se lampica na uredjaju ne pali i ne cita nista) i Sound Blaster 128 PCI (zvucna na maticnoj radi savrseno na 64bitnom Realteku) i T-com Siemens A-100.

SOFTVER DOBRO (subjektivno):
-64bitne verzije sofvera su nedostizne po performansama (Autocad 2008 64bit, 3DS Max 64bit, VirtualDUb 64bit i dr.)
-Emulirane 32bitne verzije softvera sa prilagodbama za rad na 64bita (Cinema4d, ArchiCAD, Rhino) rade isto tako malo brze nego na XP32.
-Emulirane obicne 32bitne verzija sofvera po osjecaju su kao i na WinXP 32bit.

SOFTVER LOSE:
- Problemi sa softverom: BS Player 2.23(najnoviji) srusi AERO nakon upozorenja. Kad se BS izgasi, AERO se vrati. U BSu kazu zato sto AERO ne podrzava Overlay render (default render mode). Ili obratno!? - Rjesenje: izabran drugi render mode (VRM9)
- Problemi sa Stardock ObjectDock Plus - deklarirano ne podrzava Vistu x64 u nekim segmentima. U kombinaciji sa ukljucenim aplikacijama koje koriste quicktime kompresiju (npr ArchiCAD) rusi se AERO. Iskljucivanjem ObjectDocka AERO se vrati. ObjectDock funkcionira dobro osim u spomenutoj kombinaciji.
- Quictime generalno steka, ali to je uvijek bilo tako na svakom OSu
- http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila
- Weather gadget ne funkcionira (za Hrvatsku mislim) :( - to je jedini dobar sminkerski kitch dio Viste.

OPCI DOJAM:
Brzo. Stabilno. Jako dobro iskoristen Dual Core na AMD x2. Jako dobro funkcionira multitasking. Npr: u isto vrijeme; antivirus nod32 scan, kopiranje 32GB podataka sa drugog racunala, 3 downloada u utorrentu i divx u pozadini bez trzanja. A shell reagira brzo kao da se nista ne dogadja. Kao da je predrenderirano. Na XP neostvarivo na mojem hardveru.

Lose stvari:
1. Isti, stari, sugavi driver asigning kao i od Win95 na dalje. Sporo i neinventivno. Pravi PnP jos uvijek ne postoji.
2. Izbornici koji se otvore nakon pritiskanja; "Browse" ili "Save As" su uzasno nepregledni i komplicirani. Vjerojatno je bolje kad ih se dobro prokuzi.
3. Restart nakon instalacija. Tu se isto nista nije promijenilo od Win95. Svaki "veci" softver/driver i potreban je restart. Uzas.

Neke stvari koje me vec nerviraju, a ne znam ih promijeniti.
1. Podizanje "System" prozora nakon bootanja - Kako maknuti? - rjeseno po yedwyu
2. Kako smjestiti shortcut od broadband internet dialupa na desktop? - rjeseno po yedwyu
3. Oni thumbovi/ikone pokrenutih aplikacija koje se pojavljuju iznad taskbara - rjeseno po yedwyu kad se misem prijedje po taskbaru - strasno me nerviraju. Kako ih maknuti?
4. Bit ce jos sigurno. :) - rjeseno po yedwyu :D
...Pomoc dobrodosla...

(KONF: AMD X2 4600+, ASUS A8N32-SLI Deluxe nForce, 2GB RAM, 7600GT, Seagate SATA2 250GB, Siemens C-010-I, i hrpa razne periferije; wireless tipkovnica, mis, scanner, printer, tablet, foto-aparat...)

yedwy 09.08.2007. 09:12

Kao što rekoh tako trivijalna pitanja a ti si kao ekspert - pa što još čekaš...

1. Ako pod system prozor misliš na onaj welcome screen - nakon drugog reboota ti se dole pojavi chekbox i odchekiraš ga i više da nećeš vidjeti...

2. Najjednostavnije? Upališ classic start menu u propertiesima taskbara i nakon toga ti onaj meni za mreže iz start izbornika vodi na klasični windows prozor za mreže iz kojeg povučeš shortcut na bilo koji postojeći lan kamo god oćeš... A ako misliš na PPPoE generički shortcut dake na PPPoE "dialer" onda povuci iz foldera u kojem je exe najnormalnije shortcut, di god da si ga iskrenuo...

3. Desni klik na taskbar i propertisima imaš za ugasit...

vlincx 09.08.2007. 12:31

Evo da vas malo uveselim jer evo čitam danas na jednom situ da je microsoft izdao zakrpe koje popravljaju performanse i stabilnost pa ako želite instalirat evo vam linkovi

http://www.microsoft.com/downloads/t...pS1wtROA%3d%3d

http://www.microsoft.com/downloads/t...0%2fdLCQ%3d%3d

bobe 09.08.2007. 12:53

evo imam i ja pitanje, dakle svi znaju da Vista kopa po disku kad nema pametnijeg posla, zanima je dali je taj iritirajucu problem rijesiv, procitao sam prve 4 stranice al nemrem vise glava me boli, a cini mi se da mi diskovi ovako nece dugo izdrzat, stalno nesto prede:fuming:

yedwy 09.08.2007. 13:10

Citiraj:

Autor bobe (Post 785452)
evo imam i ja pitanje, dakle svi znaju da Vista kopa po disku kad nema pametnijeg posla, zanima je dali je taj iritirajucu problem rijesiv, procitao sam prve 4 stranice al nemrem vise glava me boli, a cini mi se da mi diskovi ovako nece dugo izdrzat, stalno nesto prede:fuming:

Je...

Ugasiš Indexing na svim particijama (rclick na sliku diska u my computeru -> poperties) pa onda startaš Disk Defragmenter i u njemu ugasiš onaj Sheduled start...

Ako oćeš do kraja ubit mljevenje digneš services.msc pa umlatiš Superfetch i to je uglavnom sve kaj žešće šrota...

Još možeš i startati task sheduler i pogasiti one razne shedulane gluposti kojih ima unutra...

IcyTexx 09.08.2007. 13:57

Bobe, imas ti x64?

Razer 09.08.2007. 21:42

Citiraj:

Autor LAcy (Post 785094)
Koji link ne radi?! Probao sam link i normalno radi.

Mislio sam na link od instalacije.

LAcy 09.08.2007. 21:45

Citiraj:

Autor Razer (Post 785830)
Mislio sam na link od instalacije.

Koje instalacije?! Daj molim te budi određeniji.

estugarda 09.08.2007. 22:12

Citiraj:

Autor yedwy (Post 785465)
Je...

Ugasiš Indexing na svim particijama (rclick na sliku diska u my computeru -> poperties) pa onda startaš Disk Defragmenter i u njemu ugasiš onaj Sheduled start...

Ako oćeš do kraja ubit mljevenje digneš services.msc pa umlatiš Superfetch i to je uglavnom sve kaj žešće šrota...

Još možeš i startati task sheduler i pogasiti one razne shedulane gluposti kojih ima unutra...

ASPOLUTNO DOBRONAMJERNO! (upozoravam za svaki slucaj);

Negdje sam procitao (http://www.extremetech.com/article2/...2110596,00.asp) da nije preporucljivo dirati Superfetch, jer je vrlo slozen i kvalitetno izveden na Visti, a disablanjem se navodno ne dobije znacajno povecanje performansi. Osim toga onda ne radi ni ReadyBoost kako treba ili uopce. Yedwy jesi li siguran da BSODovi mozda ne dolaze od tweakanja?

I ja sam trenutno u fazi tweakanja Viste x64, i sto god napravim (kopanje po procesima, servisima, startup programima, gasenje indexing servicea i superfetcha, gasanje indexinga na mrezi i sl.) ne vidim neke promjene u brzini.

Maheri navode 2/4GB RAMA+kvalitetan 4/8GB USB memory stick za ReadyBoost kao najbolje rjesenje za ubrzavane rada na Visti. Uz stalan rad, jer sto se vise radi, to bi Vista po konceptu trebala biti brza. Ja nakon 5 dana nisam primjetio da je brza, ali cinjenica da nije sporija nakon 4 dana instaliranja (softvera, drivera, codeca), testiranja i tweakanja, je vec veliki uspjeh u usporedbi sa XPom koji bi nakon tako intenzivnog instaliranja vec 3.-4. dan poceo pucati.

PS Jos uvijek nisam uspio srusiti Vistu ni jednom. A danas sam (uz tweakanje) instalirao 3 stara 32bitna codec packa, jedan za drugim, a zadnji CCCP. To bi inace na XPu bilo ravno samoubojstvu.

Vuco 09.08.2007. 22:23

Na 2GB RAM-a više nema potrebe za ReadyBoostom. Ubrzanja nema, dapače - mislim da je prema Anandtechu čak bilo sporije ? :stoopid:

Citiraj:

Ja nakon 5 dana nisam primjetio da je brza, ali cinjenica da nije sporija nakon 4 dana instaliranja (softvera, drivera, codeca), testiranja i tweakanja, je vec veliki uspjeh u usporedbi sa XPom koji bi nakon tako intenzivnog instaliranja vec 3.-4. dan poceo pucati.
Za ovo se u potpunosti slažem. I mogu reći, većina ljudi tako kaže. Još samo kad bi bio stabilan OS :(

Meni se 32-bitna počela svako malo smrzavati :(

LAcy 09.08.2007. 22:26

Citiraj:

Autor estugarda (Post 785869)
Negdje sam procitao (http://www.extremetech.com/article2/...2110596,00.asp) da nije preporucljivo dirati Superfetch, jer je vrlo slozen i kvalitetno izveden na Visti, a disablanjem se navodno ne dobije znacajno povecanje performansi.

Sa ovim se slažem, unatoč tome što sam bio prilično skeptičan da tako nešto može dobro raditi. Već nakon prvih par dana je značajno ubrzao podizanje aplikacija koje često koristim jer ih preloada u ram.

yedwy 09.08.2007. 22:37

Citiraj:

(http://www.extremetech.com/article2/...2110596,00.asp) da nije preporucljivo dirati Superfetch, jer je vrlo slozen i kvalitetno izveden na Visti, a disablanjem se navodno ne dobije znacajno povecanje performansi. Osim toga onda ne radi ni ReadyBoost kako treba ili uopce. Yedwy jesi li siguran da BSODovi mozda ne dolaze od tweakanja?

Jesam - nebudi smješan, bez obzira na to što ti mislio o tome - ja jako dobro znam što radim i nemam ništa principjelno protiv Viste...

Btw čovjek je pitao za rješavanje mljevenja po disku a superfetch je jedan od najvećih mlinaca ako ne i najveći inače ko voli nek izvoli uostalom ja ga kod sebe i nisam gasio, u biti je dovoljno ugasiti indexing i defrag te one shedulane alate i to zato jer oni u random razmacima rade neke sdvoje gluposti pa znaju pridonositi tome dosta kao ih ima puno - a ima ih po defaultu poprilično...

Citiraj:

I ja sam trenutno u fazi tweakanja Viste x64, i sto god napravim (kopanje po procesima, servisima, startup programima, gasenje indexing servicea i superfetcha, gasanje indexinga na mrezi i sl.) ne vidim neke promjene u brzini.

Ma nije moguće? Pa nemoj mi reći da ti nije bez npr readyboosta i superfetcha sistem bar 4x sporiji? Moraš to odma javiti Redmondu upravo im je palo pola reklamne kampanje...

Citiraj:

Maheri navode 2/4GB RAMA+kvalitetan 4/8GB USB memory stick za ReadyBoost kao najbolje rjesenje za ubrzavane rada na Visti. Uz stalan rad, jer sto se vise radi, to bi Vista po konceptu trebala biti brza. Ja nakon 5 dana nisam primjetio da je brza, ali cinjenica da nije sporija nakon 4 dana instaliranja (softvera, drivera, codeca), testiranja i tweakanja, je vec veliki uspjeh u usporedbi sa XPom koji bi nakon tako intenzivnog instaliranja vec 3.-4. dan poceo pucati.

Uistinu neznam kaj imaš tolko ta raditi ja sam danas reinstalirao svoju za manje od 3 sata sa svim alatima koje koristim, kodecima i ostalim...

I btw ja nemam tih problema sa Xpima koje ti opisuješ, meni ništa ne puca, možda zato jer ja ne instaliram 3 dana nego 3 sata?

Inače meni nije nikad niti bio problem performanse Viste nego randm BSODovi bez ikavo reda i poretka, npr danas je već bio jedan dok sam gledao video u wmpu...

Citiraj:

PS Jos uvijek nisam uspio srusiti Vistu ni jednom. A danas sam (uz tweakanje) instalirao 3 stara 32bitna codec packa, jedan za drugim, a zadnji CCCP. To bi inace na XPu bilo ravno samoubojstvu.

Kao što rekoh ja nisam ubio Xpe godinama, btw codec packove ne instaliram već godinama...

Samo ffd i na x64 XPe stavljam x64 Xvid za kodiranje kad ripam nešto...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19.