![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dečki, ja nisam pred 2-3 dana bil dovoljno jasan?
de.fang - pusti to na miru. Neka kupuju kaj oće. Ionako niko nikad od nekih konstanti ovdje nije rekao da se zajebo. Svi mobiteli su uvijek vrhunski i u rangu LG G3. Ostali - kupujte što hoćete, samo bez usporedbi nekakvog HomToma od 350kn i Samsunga za soma i pol kuna. Time samo raspirujete vatru bezveze koja može dovesti do kartona. A i očekujemo nekakav rivju tog mobitela ovdje pa da vidimo kakav je to mobitel. Asslicking reviews na privatnim blogovima nemaju prođu ovdje pa nemojte ni pokušavat linkat to ;) |
Citiraj:
de.fang ono sto sam ja popratio od tvojih postova moram priznat ih je vecina bila realisticna i sa zeljom da se pomogne onom tko trazi informacije za razliku od nekih kojima je Cubot i sl. jedino mjerilo Sent from my MI 4LTE using Tapatalk |
Citiraj:
Samo baci pogled na homtom od nekih 700ak kuna i vidi koje su to specke, koji proc, 2 gige rama, IPS 5 incha...pa mislim...bang for the bucks su ti mobiteli...Ja još nemrem sebi doći da sam note 3 pro platio oko 1300 kn sa dhl dostavom...mob je zver ZA TE PARE, ubije sve iz razvikanih tabora do cjenovnog ranga do 2 soma kuna...Kad se sjetim koliko smo ženi platili G4c koji kmeči pred tim kinezom...onako hropče... |
Citiraj:
PS. Ja još uvijek čekam svog Redmi 3 Pro, ali po trakingu mogao bi doči več ovaj tjedan, i pitanje jeli se bolje isplati staviti gore stabilni rom ili onja s tjednim updejtom?? |
Stoji ti i dalje, ali nisi naveo model. Rekao si "nekih" samsunga. Za soma i pol se nađe novi S5 neo. Baš me zanima koji kinez do 1000 kuna bude bolji od njega u bilo kojem segmentu. Samo za primjer kad si se dotaknuo samsunga.
Kao što rekoh, usporedbe su nepotrebne i nisu konstruktivne. Ne znam jesi ti novi u temi, nisam te viđao ovdje često, pa da ponovim - kinezi su best buy u svojoj klasi sub-1000kn. Sve dalje je podložno diskusijama oko garancije, plaćanja PDVa na carini itd itd... nema smisla ulaziti u te dubioze. |
Narucio bi si novi mob iduci tjedan jer Coolpad ostavljam sestri i dvoumim se izmedu LeTV LE One Pro i Xiaomi Redmi Note 3 Pro.
LeTV ima bolju kameru,1 GB vise rama,QHD ekran,malo bolji procesor,metalni dizajn,no znatno slabiju bateriju i software je pun bloatwarea i upitna community podrska. Xiaomi Redmi Note 3 Pro ima dosta jacu bateriju ( 4000 mah vs 3000 mah ),bolju softversku podrsku,IR blaster,no losiju malo kameru,plasticni dizajn i 1080p ekran. Oba su 200 eura otprilike,1 godina EU jamstva,sto odabrati ? Citajuci HR recenzije oba su odlicni uredaji za cijenu,isao bi na LeTV,ali me brine baterija i software te ima li koji jos kandidat za tu cijenu ? |
Citiraj:
|
Ja nakon dosta premišljanja uzeo sebi Leagoo Shark 1 umjesto starog FOG N4 (koji mi je bio OK za sve, ali ima lošu bateriju, a ja puno surfam na mobu)
Nakon prvog tjedna mi je OK (čak sam se navikao i na težinu), zasad nikakvih problema, osim što bih volio da je Android 6.0 gore umjesto 5.1.1 |
Citiraj:
|
S5 Neo sam platio 1500kn novog zapakiranog sa 2 godine gare prošli tjedan za sestričnu. Dakle ima. To kaj na njuškalu svi traže 1600-1800, ne znači da neće skinut cijenu za stotaru, pogotovo ovi kaj su ga u vipu kupili za 9 kuna.
Nadalje, nije tema za Samsung pa nije ni bitno. No čisto za tvoju informaciju, nađe se. No, manimo to. |
Citiraj:
BTW, mislim da je ok da svako ima svoje mišljenje dok god se god ne flejma, vrijeđa i dok se priča o kinezima koji su i tema ovdje.:D |
Mi5 i P9 su flagshipovi :) njih nećemo stavljati u sub-1000kn koš :)
Ja sam se samo referirao na tvoju tvrdnju da 300 kunski kinez je kvalitetniji od Samsunga od soma i pol kuna. A kako sam nabavio S5 Neo za soma i pol kuna, kažem da je izjava neutemeljena :) samo to i ništa više... ne moraš se dalje opravdavati i vrludati i ubacivati Mi5 i P9 u jednadžbu. Samo drugi puta navedi model mobitela za koji misliš da je bolji. A taj HomTom H17 nisi još ni vidio ako dobro pratim. Sve ostalo stoji, mišljenja su ok. Dok god nisu laži proizašle iz nekih želja i osobnih aspiracija ;) dapače, što više tim bolje. Ali ipak neka vama taj HomTom dođe, pa napišite neš o njemu ovdje, date slike sa njegovog fotića bez filtriranja kroz PS i bude sve OK. Ovako recenzirat mobitel koji još nije udario police dućana je malo... prenaivno. Slažeš li se? Do cca 1000 kn nemaju konkurenciju jer renomirani brandovi tu imaju sve i sva. Sve preko 1000 podliježe diskusijama i osobnim preferencama pojedinca, kako sam već naveo, garancija, šiping, romovi... |
Citiraj:
|
Kinezi su dosta napravili na poboljšanju kvalitete svojih uređaja. Današnji odron bi prije par godina bio debeli midrange, što se tiče kvalitete izrade. Još uvijek nisu dosegli kvalitetu brand nameova, ali su blizu. Mislim da im je podrška korisnicima najveća mana kao i činjenica da nisu prisutni na svim tržištima.
Svi ovi mobiteli što mi ovdje kupujemo nisu od tvornice/ovlaštenog zastupnika već od raznih kokošara. Da uleti nekoliko jačih igrača na tržište sa kompletnom infrastrukturom od prodaje do RMA, mislim da bi im prodaja bila dosta bolja. |
Znaš onu Brko, svaki cigo svog kineza hvali :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače je prijem WiFi signala vrlo dobar, čak i ako se između uređaja i rutera nalazi nekoliko zidova. Ako nekoga zanima, ovo je cijela paleta povezivosti za koje Le One Pro ima podršku: – 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz – 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz – 4G: FDD – LTE 1800/2100/2600MHz – WIFI :802.11ac/a/b/g/n 2.4GHz i 5GHz Dual Bands – APT-X Techonology,Wi-Fi hot ,Wi-Fi Display,WLAN direct – GPS/AGPS/GLONASS, Beidou Kako vidim,za 200 eura cu ga uzeti samo radi 4 GB rama i boljeg ekrana,jedino me eto softver brine najvise i jel problem nakon godinu dana bateriju samostalno zamijeniti,opcenito koliko je problem na tim mobitelima sa neizmjenjivom baterijom ? |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=kzvLJuOPLwc |
Uff,citajuci prije po temama skuzio sam da baterije gube kapacitet tek nakon 500 ciklusa tako da sam miran barem godinu i pol ? Koliko bi to u servisima bilo mijenjanje ?
|
Citiraj:
letv koliko sam čitao po forumima nije baš sjajan što se tiče sw podrške za svoje modele, a što se tiče kvalitete, mislim da je to na visokoj razini a i 4gb rama uvijek dobro dođe. |
Imam letv x600 i mob je u svakom pogledu odlican! Ceka se sluzbeni 6.0 no ima i odlicnih custom romova... Prvenstveno mislim na Miui sa tjednim update ovima...ima dosta toga i od rusa...u kvalitetu mozes biti siguran, a sad kakva je situacija sa software om to nisam popratio
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Uzmi ultrathin prozirnu maskicu i to je to, štiti mob, nije debela i nekvari izgled kao ova s-line.
|
moze savjet,preporuka iz iskustva,molim?
mi4c ili redmi note3 pro.. 3/32 GB verzija. cijena je ista, bitne stavke su kamera i baterija (i brzina,ali mislim da ona nije upitna obzirom na ove spec). veličina moba nije problem. hvala |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja vise uopce ne kuzim sta znaci dobra kamera ili losa...uglavnom svi vele da mi4c ima dobru kameru, dok za note 3 pro neki vele dobra, neki losa... Jos jednom se pitam sto je dobro a sto lose?
Citiraj:
Ali i opet ali...nije sve u kameri. Ako gledaš mob samo radi kamere uzmeš flagship i ne okreći se sine. Ili kao ja. Kineza koji sve vrti ko lud a košta soma sto kuna i entry level slr kameru.....Možda bi si i ja kupio S7E da sam naslijedio stan i da ne plaćam školovanje i aktivnosti djeci...ne putujem...ali ne pada mi na pamet... Generalno pravilo je da mobovi bez OISa na kameri su koplje ispod svega što to ima..pogotov ako se ne slika u idealnim uvjetima, to još više vrijedi za video snimke... BTW, izašao je novi globalni ofišl Miui ROM i navodno su promijenili algoritme na kamerama, fingerprint....sad koliko je to poboljšanje još neznam reći jel nije mi još stigao update |
evo primjera slika na xiaomi note 2, za moje potrebe sam zadovoljan s kamerom
http://deviantpics.com/shd http://deviantpics.com/shf http://deviantpics.com/shk http://deviantpics.com/shq http://deviantpics.com/sht http://deviantpics.com/shw http://deviantpics.com/sh0 http://deviantpics.com/sh8 Opcenito sam zadovoljan s mobom, zamjerka je sto nakon zadnjeg update-a miui-a ne radi gps, nadam se da ce ispraviti sa sljedecim update-om.. imam ga 5mj, nisam imao problema da se brejko, smrzavao i slicno.. zadovoljan sam s kvalitetom ekrana, nemam zamjerke, a 5.5" mi je nakon pocetnog navikavanja sad odlicno za surfanje/gledanje serija.. Pao mi je par puta, jednom se ostetila plastika malo, ali nije dobio jos lufta nigdje tako da bih rekao da je izrada u redu.. U usporedbi s Jiayu g4s koji je bio moj prvi kinez ogromna razlika, taj se restartao sam od sebe svako malo, gps nije radio nikad, smrzavo se itd.. Prije ovog mi note 2 sam imao i sluzbeni HTC m8s s kojim sam bio dosta nezadovoljan(baterija je trajala minimalno, jako cesto bi s smrznuo i trebalo ga restartat) |
Trenutno imam mi4 I letv x6oo i cini mi se da su slike jako dobre...prije toga sam imao losije mobove i kad sam slike dao na razvijanje ispale su dobre...tako da mislim da ne mora bas biti s6,7 za dobru fotku
Ove rasprave o dobrim/lošim kamerama stvarno više treba završiti.
Nekima kamera nije dobra dok ne radi slike ko S7 ili L950 (kasnije će to naravno biti S8 i da ne izmišljam dalje), dok će drugima biti sasvim ok dok god nema previše šuma i može okinut neku pristojnu slikicu, a da nema ulje na platnu od slike. Jedina prava referenca su zaista slike koje su određeni uređaji napravili, a tome služe recenzije. A na kraju će ponovno subjektivni dojam odlučiti o tome je li dobra ili loša. Pa prije neg' pitate kakva je kamera, proguglajte malo recenzije određenog modela, sigurno se da iskopati fini broj primjeraka slika napravljenih tim mobitelom i odluku donesite sami. |
Citiraj:
Ali u globalu se slažem s tobom. Međutim od današnjeg mid range telefona se očekuju vrlo solidne fotke a ako ja na fotki u origigi veličini u kojoj je fotkana, vidim posterize efekt, značajan nedostatak detalja, hrpu šuma (čak i kad se slika na suncu) onda mogu reći da kamera nije dobra. Jasno je da za fejsbuk i viber šeranje fotke su sasvim ok. Ja osobno od modela koji nisu flagshipovi ne očekujem mind blowing fotke. Možda su izuzetak lumie koje i u nešto nižim segmentima daju vrlo solidne rezultate. Ali to je WP. |
Meni je kod recenzija najgluplje to što većina njih neće uopće nadograditi na najnoviju verziju.
Doslovno hrpu puta vidiš da ima notification da je dostupna 3 mjeseca novija verzija no on recenziju odradi na toj staroj. |
Dali je netko naručio meizu m3 note, sad je na aliexp. na akciji za 150$ ?
Dosta je povoljna cijena pa me baš zanima kakva će biti kvaliteta, m1 note im je bio bomba uređaj ali je koštao i 100$ više.. |
Gledao sam bas taj m3 note na akciji jucer, ali vise se ispatilo i jos uvijek isplati uzeti od top one za 155 USD i DHL dostava da sve dode bez placanja PDV-a. Inace jos uvijek imam i koristim M1 note. I dalje mislim da je puno bolji od m2 i m3 note-a zbog gorilla glassa i dobivam konstantno update ROM-a, prakticki svakih tjedan-dva.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my One M8 |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:57. |