PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PayPal (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49021)

Cuky 19.10.2010. 17:10

Citiraj:

Autor G0RKI (Post 1756119)

Jel RBA uvela konacno tu uslugu ili cu morat osobno provjeravat? :fiju:

bit ce da nije jer meni prije mjesec dana nije proslo.

strpit cu se do iza nove godine

BSA<AK-47> 20.10.2010. 09:00

ja sam korisnik Visa Web prepaid card-a od OTP banke ,
izuzetno zadovoljan,na paypalu je prošlo sve bez ikakvih problema!
sa tekučeg povučem koliko mi treba na karticu za uplatiti +koju kunu više i zasada apsolutno nikakvih problema i nije me strah da mi neko ne mazne lovu s računa(ili slično) jer se apsolutno nigdje ne vidi broj mog TR,s kojim zapravo kartica i nema veze ,jer se na nju šalje lova,odnosno koliko mi je potrebno.

mogu s njom normalno kupovati u bilokojem dučanu,dizat lovu na bankomatu.
koristim skoro godinu dana za šoping na e-bayu i ostalim stranicama i sve uredno prolazi,naplata je skoro pa trenutna i odmah vidljiva!

izvode dobivam na stranici internet bankarstva,na mail i mjesečno poštom za sve transakcije ,tako da imam maksimalni uvid u sve što kupujem!

Uvjet da bi dobili karticu je da imate u OTP-u otvoren tekući račun!

http://www.otpbanka.hr/html/g_visawebprepaid.htm

Constantine 20.10.2010. 09:31

znam da je ovo potpuni off topic ali mi je jako vazno.
Znaci moram uplatit nekom novce preko erste netbankinga i sva polja znam popunit osim model,sto tu trebam upisat?

coconut 20.10.2010. 09:54

Obično ti ide 01. Ako ne znaš šta staviti, pukni 00.

Constantine 20.10.2010. 10:06

a u drugo polje odma do toga?

nino 20.10.2010. 10:19

Ako nemas poziv na broj, stavis datum, npr. 20102010. (vidi datuma danas :D)

s4vgR 20.10.2010. 10:36

model: prazno ili 00, broj: datum

Constantine 20.10.2010. 17:19

nvm,skuzio sam,model 99,broj nista.

markecSMB 28.10.2010. 12:15

Može par pitanja, fakat sam tražio odgovore al ne mogu nać.

Želim otvorit PBZ žiro (inače imam zaba tekući, žiro, devizni), i dobit debtnu visu electron.
Želim otvorit Paypal, i koristit ga za kupovinu preko Ebaya.

Problem je u tome što mi boravište (Zagreb) i prebivalište (na osobnoj, putovnici...Samobor), nisu iste adrese.

U PBZ mi govore da mi adresa Vise ne može bit ZG (boravište), već prebivalište.

Navodno je to problem kod primanja itema odnosno adresa na koju bi primao robu ne bi mi bila ista ko adresa na koju mi je otvoren PP, odnosno Visa, te se u tome slučaju odbijaju transakcije.

Mollim malo pojašnjenja, jednostavno ne želim da mi roba stiže u Samobor na adresu koja mi je u osobnoj i na kojoj sam prijavljen, već u ZG

TY

zgmmax 28.10.2010. 12:25

Citiraj:

Autor markecSMB (Post 1763969)
Može par pitanja, fakat sam tražio odgovore al ne mogu nać.

Želim otvorit PBZ žiro (inače imam zaba tekući, žiro, devizni), i dobit debtnu visu electron.
Želim otvorit Paypal, i koristit ga za kupovinu preko Ebaya.

Problem je u tome što mi boravište (Zagreb) i prebivalište (na osobnoj, putovnici...Samobor), nisu iste adrese.

U PBZ mi govore da mi adresa Vise ne može bit ZG (boravište), već prebivalište.

Navodno je to problem kod primanja itema odnosno adresa na koju bi primao robu ne bi mi bila ista ko adresa na koju mi je otvoren PP, odnosno Visa, te se u tome slučaju odbijaju transakcije.

Mollim malo pojašnjenja, jednostavno ne želim da mi roba stiže u Samobor na adresu koja mi je u osobnoj i na kojoj sam prijavljen, već u ZG

TY

Kolko sam ja skuzio jer sam se rego na PP prije 2 tjedna, tebi adresa nije vezana za karticu, tj. PP ti nigdje ne binda adresu kartice pa da moras imati istu ko i na kartici, nego ti stavis na koju adresu oces da ti je regan PP.

Znaci ti sam broj racuna vezes uz acc na PP i nista drugo. a na PP sam stavis adresu koju zelis

coconut 28.10.2010. 12:30

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2156

markecSMB 28.10.2010. 12:36

Hvala obojici, a što je s Ebayom, dakle bez beda će mi doć i u zagreb?
Ty

zgmmax 28.10.2010. 12:38

isto kao i kod PP, sam odabires adresu. Sam da napomenem da neki selleri znaju samo slati ak su adrese na PP i eBayu iste.

anteprimorac 01.11.2010. 16:20

dali je ikako moguće da mi se uplaćuje novac na paypal ili na visa karticu (hypo) preko opće uplatnice i kako?

pipe 01.11.2010. 16:27

Ima li sto od hrvatskog paypala i primanja novaca? Ima li bilo koji nacin kako bih mogao primiti novce?

Mogu li otvoriti racun u stranoj zemlji i upisati broj svoje kartice? (Cisto sumnjam da bi ovo radilo)
Ili da mi bar novac ostane na paypal racunu da mogu koristiti novac preko ebaya ili trgovine koja prima paypal placanja?
Moze li bilo koji drugi servis (Alertpay? Jeli siguran?) omoguciti primanje novaca na Hrvatskom racunu?

Radi se o donacijama, pa me zanima prima li paypal to ili ne? (Zajedno sa chipin boxom)

Bluzer 01.11.2010. 17:10

Citiraj:

Autor pipe (Post 1767071)
Ima li sto od hrvatskog paypala i primanja novaca? Ima li bilo koji nacin kako bih mogao primiti novce?

Odeš do Slovenije i otvoriš devizni račun.

Inače, koliko se piše naokolo, proradit će i kod nas do polovice iduće godine jer će se "urediti" zakon o deviznom poslovanju građana tako da će nestati sve zakonske prepreke.

panda505 01.11.2010. 19:09

Da sad ne tražim kroz svih 29 stranica jer mi se ne da :D

u PBZu koji račun treba imat i koji su uslovi za taj račun da se dobije kartica s kojom se može na PayPal ?

imaticx 02.11.2010. 00:15

Obicni ZIRORACUN u PBZ-u je dovoljan. Nista vise

panda505 02.11.2010. 00:52

Citiraj:

Autor imaticx (Post 1767441)
Obicni ZIRORACUN u PBZ-u je dovoljan. Nista vise

Uz ziroracun dobijem karticu koja mi je potrebna za paypal/ebay ili moram posebno govorit da mi takva i takva treba ?

imaticx 02.11.2010. 01:05

Obicni ziroracun, siva kartica, pise na njoj Visa Electron. Ako nisi siguran pitaj jel to takva

Hazz 02.11.2010. 08:13

imam žiro račun u zabi, narančasta kartica, piše visa electron. Idem potvrdit karticu i kaže mi da je kartica odbijena od strane banke ???? Idem podič pare da vidim kaj je, a sve normalno funkcionira ???? E tam di piše card number ide onih 16 brojeva sa kartice ili broj žiro računa ???

zgmmax 02.11.2010. 09:07

ide broj kartice, to je tih 16 brojeva, ali ti trebaju jos 3 broja koja se nalaze na poledjini kartice na onom dijelu di ju potpisujes ;)

Hazz 02.11.2010. 21:10

unio ja i to, al opet kaže da je odbijena :wtf2:

3NCORE 02.11.2010. 21:24

Nemoze visa iz zagrebacke banke na paypal, bar nije mogla kad je mene zanimalo, neka netko potvrdi ako je sada drugacije.

axel007 03.11.2010. 01:28

Dobio sam neka sredstva povratno na paypal natrag,kako se ta sredstva koriste sad?Dali se kod sljedeće transakcije skida prvo s tih sredstava ili moram nešto naznačiti kako bi mi se skinula ta sredstva prva?

pozz

pipe 03.11.2010. 02:28

Citiraj:

Autor axel007 (Post 1768422)
Dobio sam neka sredstva povratno na paypal natrag,kako se ta sredstva koriste sad?Dali se kod sljedeće transakcije skida prvo s tih sredstava ili moram nešto naznačiti kako bi mi se skinula ta sredstva prva?

pozz

Ako je bio refund, onda to normalno prolazi i ide nazad na karticu.

ONeill 03.11.2010. 20:02

Tako je, na računu će pisati "+iznos" što će reći da je povrat sjeo na karticu.

herr_martin 04.11.2010. 19:38

i ja sam probao visom od zagrebacke banke ali nista. zagrebacka ne podrzava paypal i tako ce valjda ostat jos jedno vrijeme... koliko ja znam kod nas samo pbz podrzava paypal?

Dawar 04.11.2010. 19:43

Citiraj:

Autor herr_martin (Post 1769988)
i ja sam probao visom od zagrebacke banke ali nista. zagrebacka ne podrzava paypal i tako ce valjda ostat jos jedno vrijeme... koliko ja znam kod nas samo pbz podrzava paypal?

I Erste Visa Electron uredno radi sa Paypalom

walbandon 04.11.2010. 22:32

ima li nacin da se promjeni ime i prezime...napravio sam jednium ljudim paypal na ime od njega, a stavio autorizaicju na njezinu karticu, pa bi ona sad to htjela da sve bude na nju...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:01.