![]() |
Kod mene je to ok, sve je unutar stana, ali je ormaric njihov vani katastrofa :D
A tu ne mogu bas petljati. Unutra je teski kupus, koliko sam vidio zadnji put. |
Citiraj:
|
Ma dok radi sve, ne diram :D
|
U koji lan port na huawei routeru je preporučeno spojiti komp i maxtv?
|
Citiraj:
CRC i nije baš puno ali oped u 20 sati previše. |
Citiraj:
budem sutra odrezao kabel prema ruteru i direkt zica na zicu na plavo bijelu iz zida :D (onako kao gore!) |
Citiraj:
Code:
DSL downstream Code:
DSL downstream i ZTE 23.03.2020. Code:
Actual Rate(Up/Down) 8205/46749 kbps |
Citiraj:
Ja bih se na tvom mjestu pozabavio oko instalacije što vodi od ISP kabela do rutera. Odkad sam rješio niti jedan CRC nemam. |
budem sutra ujutro. od sutra nema ukucana pa mogu cackat po parici.
btw. zadnji put na ISDN-u me fino zdrmalo kroz paricu, sad nema ISDN-a ni splittera, pretpostavljam da je dosta manji napon na parici? :) |
no worries :D
|
Raskopao sam uticnicu, spojio direkt na plavobijeli kabel (okram je bio u pravu, to je puni bakar, ne moze se na to staviti konektor, predebela je zica, tako da jedino sto sam mogao je spojiti zicu na zicu na paricu od UTP-a i dalje u ruter na RJ11)...
Broj FEC errora je drasticno pao, evo u 15 minuta svega 240 FEC-ova, 0 CRC. Attenuacija ostala ista 46,5dB... ali je i SNR nešto pao u downloadu, a nešto se povećao u uploadu. Ruter i dalje javlja maximum parice vrlo sličan kao i prije rezanja - 54380 down i 26823 up. edit: btw. ako ne bude vise CRC-a valjda nece vise telefonske razgovore prekidati. Bar nesto pozitivno.. |
Bravo, odradio si po preporuci i barem na tom spoju dobio poboljšanje,
odatle do porta u centrali vjerojatno ima još poneki loš spoj (ako pretpostavimo da je TK kabel "zdrav"). Po attenuaciji se može pretpostaviti dužina linije a o tome ovisi koliki Up/Dn možeš dobiti. |
Problem je što točno u metar znam dužinu linije, a to je 605 metara, a da brojka nikako ne odgovara ovoj attenuaciji.
|
Citiraj:
Meni su sfrkane i zaljepljene izolirkom, ima koji bolji način? |
Citiraj:
|
Citiraj:
ali potpuno mi je isto što se tiče grešaka :) |
Citiraj:
https://www.increasebroadbandspeed.c...osstalk-crisis |
Znas da mi je svojevremeno i to padalo na pamet. Kad se sjetim kakvu sam paricu imao kad sam tek dobio VDSL2 i kakva je sad, mozda to i je jedina opcija :D :D .. kad je cijela ulica na istom buntu kablova i svi su po 600 metara.. i nemaju namjeru raditi FTTC izgleda... i inace, evo nakon sto se ustabililo nakon par sati, vratilo se vise manje na isto. Cak su i CRC greske porasle a i dalje puca fiksni telefon. Razmisljam da mozda zovem SZK, mada brijem da ce samo jos spustiti brzinu da bi dobili stabilniju vezu.
https://i.imgur.com/cK7yVsi.png |
Može ocjena parice? Koliko se ja razumijem u to atenuacija od upstreama je dosta visoka pa me zanima hoće li to raditi smetnje?
https://imgur.com/M23AFGm http://imgur.com/M23AFGm |
Veća attenuacija (gušenje) = manja brzina. Usporedi s mojom paricom gdje je u upstreamu dosta niža attenuacija, pa mi je maksimalni upload veći (a pušteni manji). Uzrok je ili si daleko od centrale, ili blizu ali je kao meni u bužiru još 500 drugih parica.
|
Citiraj:
|
Pa ne, na VDSL upload može i na 50 mbit... pogledaj ranije postove od ekipe...
|
Citiraj:
|
US je ok za 600m na 17a profilu, DS bi trebao biti veci
|
različiti modemi različito pokazuju atenuaciju.... a i džaba meni atenuacija kad mi puca dsl svako malo i telefon usred poziva.
|
I noise safety mi je na samom minimumu ako modem to ispravno pokazuje, na internetu piše da je 6 db sam minimum, meni je i up i down oko 6.8.
|
Citiraj:
Samo se strpi da ti apgrejdaju centralu na vectoring. To će poboljšat situaciju a kolko vidim počeli su i svjetlovode polagat po Rijeci. |
Citiraj:
Bija je jednom slična situacija gdje je korisnik imao adapter s nižim performansama pa se ruter i Sync rušio usred poziva. |
Svaki dan sve boljehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...87287a6f68.jpg
Poslano sa mog M2007J3SG koristeći Tapatalk |
Vi koji ste uspjeli dobiti maksimalne brzine, koje ste ključne riječi koristili? Ja ko da imam posla s chatbotovima :D Kazem otvoreni dsl profil .... ne dajemo podrsku za rutere :D
Kazem maksimalna dostupna brzina .. i pejstam statse iz rutera, kaze mi neee neee gospon kod vas je vec pusten maksimum koliko ide :D Reko majke ti mile, kak je maksimum ako ruter kaze ide jos 10mbit gore. I opet spika: pusten je vec maksimum :D :D |
Citiraj:
Dajte netko copy paste šta ste slali.😂 |
Meni su isto na chatu rekli kao je pusteno max, mada ja bas ne vjerujem da su oni uopce razumjeli sto sam ih ja pitao :D
|
Ja sam nazvao SZK i samo sam im rekao da zelim otvoreni profil.
Nakon 3 dana pustili su max.brzinu. |
Ajde probat cemo i to pa da vidimo sto ce oni reci.
|
Citiraj:
|
A u vezi ovih max brzina, da li su oni kakva poboljšanja radili na centralama kako bi veza bila stabilna pri max opterećenju parice? Ja sam ih prije toga mjesecima zivkao i govorili su mi da imam max stabilnu brzinu, sve iznad toga bi bilo nestabilno pa me zanima šta se to toliko promijenilo.
|
Citiraj:
Dakle u DSL Logu imam ovako. Line Attenuation: 15.5 dB Downstream 0.0 dB Upstream Dali ovo znači da sam krivo spojio drugu paricu? Kod mene je POTS aktivan i koristi se VDSL Splitter radi telefona. Bi li ste što poboljšale Down i Up performanse ako nađem drugu pravu paricu? |
Imam hibridbox. Javio im se na chat u 22 i 15, agent mi odgovorio u 3 i 27😂😂
U tom slučaju bi bilo potrebno deaktivirati Hibridbox i unijeti zahtjev za otvoreni profil. Odgovara li Vam to? Dakle sad imam 10 plus hibrid, tražio sam 20 MAXtv imam , i ostaje |
Citiraj:
|
Ako netko ima takvo iskustvo sa slijedećim nek podijeli...
Još uvijek mi je aktivan POTS. Pa nešto razmišljam da tražim aktivaciju VOIP-a (možda bi se intereferencija sa drugim linijama smanjila). Dok susjedi u ulici nisu uvodili net, propusnost parice je bila 120 mbit, da bi sad bila oko 70 mbit, udaljenost od centrale oko 60m. Mislim da se jedino vectoringu možemo nadati za bolju propusnost, jer ovako je jednostavno prevelika interferencija sa drugim linijama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25. |