![]() |
Citiraj:
nVidia je sa svojim čipom trenutno na rekla-kazala....samo je pitanje dal će isporučit performanse proporcionalno realne večoj cijeni. Ako će bit 10%-20% veće performanse za 40% veću cijenu mogu si slobodno stavit metak v čelo. A kako iskustvo govori,ako i činjenice o proizvodnom procesu....tak bu i bilo(nadam se bez metka :D ) |
|
40nm yield issues cause Nvidia and AMD delays
O ovom se radi:
Citiraj:
|
Kakve to točno probleme imaju s proizvodnjom 40nm yieldsa?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako se u obzir uzme cijena, dobavljivost, potrošnja,..., onda je to MOŽDA sasvim drukčija priča. 'Možda' je s capsom jer je i Sinisa1989 napisao 'vjerojatno' u svom postu. Danas ništa nije sigurno, što se vidi i iz TSMC-ovih problema. Da se osvrnem i na te probleme s proizvodnjom, drago mi je da se malo situacija okrenula i da je ATI prodisao skoro punim plućima i da će sad uhvatit financijski zalet. Nvidijin čip mi se čini malo preglomazan i teško da će u početku imati odgovarajući (čitaj: profitabilan) yield. |
Citiraj:
Mislim da im nije dobro da im industrija trenutno radi na principu trial_and_error. :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
Može štekati taj proizvodni proces, ali atijeve grafe svejedno idu dalje i štancaju se i okupiraju polagano sve tržišne segmente, a situacija je svakim "tjednom" sve gora za nvidiju, a sve bolja za ATi zbog toga. |
Citiraj:
Ali ipak mi nije jasno o kojem se to jazu govori. Tek postoji hipotetski ekonomski jaz zbog razlike u cijeni proizvodnje čipova (ali opet se može uzeti u obzir i to da iako nvidija ima manji profit po čipu drži veći dio tržišta). Potrošnja, zagrijavanje, buka, sve je to tu negdje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.bit-tech.net/news/hardwar...5870-vapor-x/1
379 funta,pa koliko ce tek kostat kod nas :O |
Citiraj:
|
Citiraj:
Skor je fkt respekt, skinut 30k sa 2900@cf skidam kapu. Modao ih je brutalno:care: Stvarno, ekipa sa 4870@cf jedva skida 30k, ali ovaj bez pardona dere. Volio bih da izvrti nekakav crysis ili bilokoju malo jaču igru, da se vidi kako diše, makar i sa spustenim klokom proca. |
Uskoro se kod mene sprema 2xHD2900XT CF, bit će veselo :D
Neće biti preko 30kn, ali preko 26k bi moralo biti :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sry mod na OT, ali ono nije moglo bez komentara;)
@Max e to bu bilo veselo, jer xt je jača od pro:D @president - znam, citaj gore kaj sam napisal. Ali 2900 je kartica prije 2 generacije, ma kakav mod daje svejedno je respektabilno da ju dovede do takvih performansi. Ali me zanima potrošnja:D Back to topic neznam dali se tko vec javio sa modovima 5850/70?Ima kaj na netu? |
Citiraj:
Citiraj:
Izvadi im dusu :D Sorry za OT nebum vise :respekt: |
Dečki, ajde malo lakše sa spamarom:)
|
Citiraj:
AMD HD 5800 series - demand exceeding availabilty Citiraj:
|
Hd 5970
evo još novosti : http://alienbabeltech.com/abt/viewtopic.php?f=4&t=17968
|
Stranica prije ;)
|
Powercolor release passively cooled HD5750; PowerColor.com
http://www.powercolor.com/Global/new...CS3_HD5750.jpg |
to! to je moja buduća kartica! osim ako ima power connector, onda nije.
|
Još da naprave takvu 5770. :) Što se tiče power conectora, "običan" HD 5750 ti ga ima, 6-pinski...
|
Mislim da neće ni biti verzije bez power konektora. 5750 u loadu troši 86W, a PCI-E može dati samo 75W.
http://www.pcekspert.com/articles/710-1.html |
|
Ne razumijem zašto nisu stavili podršku i za 57xx modele za PCI-e 2.0, kaj nije da on daje 150W?
|
To ne moze i ne smije biti pravilo.
To sto se zove 2.0, a ploca "slucajno" ima drek od regulacije na sebi (sto jeftinije obicno i imaju) ... i onda se dogadjaju havarije :/. Da li kartica ima ili nema dodatan 6-pin kabel je IMHO potpuno svejedno jer ona ionako trosi onoliko koliko su joj dignuti taktovi i naponi na jezgri i memi, sto se moze regulirati od strane korisnika pomocu BIOS editora. U tom slucaju gotovo bilo koja "obicna" kartica moze postati pasivna i hladna grafulja. BTW 4770 ima vrlo slicnu potrosnju 5750 modelu pa opet ima 6-pin konektor, a moze ju se ohladiti bilo cime :) |
Citiraj:
|
Ne moze, i to iz vise razloga, kao sto je vec receno ...
Mogu i ja sam napisati da ce PCI-e 3.0 podrzavati 200W po PCI-e x16 slotu, premda svi znaju sto bi se dogodilo low-end maticnoj (npr sa onim cestim 4-faznim regulacijama) u slucaju da se stavi load od 150-200W samo na PCI-e slot. Od regulatora bi ostala samo crna mrlja na PCB-u kao sto sam cesto i sam vidio prilikom dijagnostike kompova. Ovo sto oni tvrde je cista teorija i nema prevelike veze sa praksom, kao i vecina specifikacija (pogotovo onih vezanih uz teoretske brzine). Zanimljivo je kako proizvodjaci deklariraju samo CPU kompatibilnost sa svojim maticnim plocama, a nitko ne spominje grafulje koje znaju trositi i vise od proceva (pogotovo u CFX-u i SLI-u) :fiju: BTW sto se PCIe dodatnih naponskih kablova tice, pricamo naravno o low end segmentu, koji naginje izmedju napajanja sa jednim PCIe 6-pin adapterom i bez njega. |
Nije mi jasno što neke od vas toliko muči taj dodatan konektor za napajanje kartice...
|
Valjda nekakva mentalna prednost ... ono, ako nema tog konektora onda manje trosi :)
Sve u svemu uz PowerPlay stvarno nema grede, a za najnoviji 3D uz vece rezolucije/detalje je ionako gotovo neizbjezan barem 6-pin. |
Beyond the human eye resolution! Resolution 5870 6DP Special Edition; PcPop.com
+ ATI’s next generation is 28nm; Fudzilla.com |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Lako moguće da hoće jednog dana, ali imam feeling da ćeš se načekati do tada.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:32. |