![]() |
Ako se ne varam Microsoft je izjavio da trebaju patchati scheduler.
|
mislim da je i wendall spominjao da su odmah u startu iz amd trebali ici na foru odvajanja u dva virtualna bloka pa nebi bilo toliko naglašena problematika.
opet s druge strane vjerujem da inzinjeri iz amd nisu vesla cicali i ziher imaju razlog zasto su odabrali ovaj nacin konfiguracije. ugl da se launch odradio kak spada i da se nije toliko zurilo nebi sad prakticki imali o cemu piskarati dakle zakljucak je da uz to sto su intelovi procevi losiji jos su i dosadni :D |
Citiraj:
|
Da dobar plan, pogasiti sve kaj ne treba :D
|
Mislim da se nece bas oduseviti oc mogucnostima, cak i uz 4 ugasene jezgre...
|
A bumo vidli... Obzirom da nemam nit sam imal 7700K, ne bum osjetil nikakav pad performansi :) Samo me hebe ovo hladjenje i bracket za AM4, gotovo sam siguran da ce tek iduci tjedan stici, a ploca i cpu ovaj tjedan...
A i mislio sam ja ja sve, uzeo sam novi monitor u kompletu sa ryzenom tak da ako nebum zadovoljan sa konfom, svejedno cu vidjet razliku haha |
|
Krasno. Dakle istina je ono sto su ljudi govorili da pod prst metodom proc i nije toliko zagrijan :)
|
Malo su to glupo napravili,ako su već offsetali temperaturu za +20C onda su to trebali negdje i napisati a ne ovako izgleda kao da možeš jaje ispeći
|
Ima to sve (i uz druge stvari) u onome linku sa amd stranice što je nidjo89 stavio. Iako ne kužim baš razlog to sa temperaturom, na kraju su ispali u pravu ovi što su mjerili sa mbo, 3rd party programi nisu mjerilo (nit su ikad bili za amd) i trebaju update
Prst metoda nikad ne laže (techspot review) |
Možda iz razloga što BIOS-i nisu popeglani u vidu XFR-a. Da se ne naskodi procesorima?
|
Kažu
Citiraj:
Glupo |
Glupo, al opet puno bolje nego da cpu prijavljuje -20° :D
Zbog tog offseta su mnogi revieweri primjecivali visoke idle temperature... |
The plot thickens, više ne treba Noctua D15 ili voda za držati 1700X na 4 GHz.
|
Hoće li ikad svanut dan da AMD neće radit kerefeke oko prijave i očitanja temperature. Sjećam se kad sam prodavao jedan 3000+ Venice, lik ga stavi na ploču (neka s939 Soltekica bila) upalimo komp a ono sve pišti, odeš u BIOS ovaj javlja CPU core temp 99°C. :D
Lik me gleda kao kaj si mi donio pokvaren CPU. Reko gle kod mene na DFI LP radi normalno :D S FX-evima isto jebo lud zbunjenog, javi da je na 40°C a ono bazu proca ne možeš dirat koliko je vruća. |
Malo kasnim sa ovim postom ali zašto bi ljudi gasili jezgre u biosu kad u task manageru mogu odabrati koje jezgre igra može koristit. Pukneš igru na 4 jezgre i radit će bez problema, a imaš još 4 za sve ostalo što želiš da se vrti u pozadini i neće smetati jedno drugom.
|
PCper osvrt na isti članak
Citiraj:
|
Znači, AMD će napraviti patch za to, a ne Microsoft?
|
Microsoft vjerovatno nije previše briga.
|
Tako zvuči. Ovo je orginal sa AMD stranice pod SMT
Citiraj:
Ovo je od "Power plans" Citiraj:
A što je ovo pod "thread scheduling"? Citiraj:
|
Citiraj:
Ja bi ugasio jezgre samo za testove i da vidim jel ise na npr 4.4 ako ugasim pola itd... ili svih 8 ali samo dvije dic na 4.2 4.3, a ostale manje i vidit jel ce se poboljsat performanse u gamingu... Ne mislim pri tome da bi to ostavio kao stalan setup... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A ploča i dalje ni za lijek... jebote.
|
Citiraj:
|
Pa evo ja uzimao u alzi i pisalo je da ploca nema na stanju ali da 5 kom stize jucer i vidim odma su poslali i vise ih nema na stanju... Znaci moze se kupit ali treba pricekat koji dan...
|
|
Ovo je MSI :D
And the plot thickenss. Jel imaš link od te rasprave, jamačno će i AMD nešto na ovo odgovoriti. |
Kaj nije to od legit rivjua?
|
Ryzen Versus Core i7 In 11 Popular Games by TomsHardware US
http://www.tomshardware.com/reviews/...ming,4977.html |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:08. |