![]() |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
U ovih par dana opx se ponasa odlicno. Cudi me da je boot time cm13 na njemu brzi nego na opo, no vjerojatno jer na opo imam vise tog smeca instaliranog |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://i.imgur.com/U0vQrVzs.jpg http://i.imgur.com/ktJHqh8s.jpg http://i.imgur.com/pqmocqMs.jpg Citiraj:
|
OK. Znači Meizu ima nešto bolju kameru, build quality i AMOLED ekran (tko hoće nek gugla koje su razlike amoled vs ips, oba imaju mane i prednosti). Note 3 pro ima brži CPU i GPU, nešto jaču bateriju i košta 40-50 dolara manje. Sad nek si ljudi proberu kaj ih zanima.
|
Citiraj:
|
Kakva su vaša iskustva ako uspoređujemo:
Meizu MX5 Meizu Pro 5 Letv Max Xiaomi Mi Note Pro Naime htio bih: Dobar i veliki ekran Dobra kamera po danu i u mračnijim uvjetima Quick Charge Fingerprint (sviđa mi se ovaj naprijed što ima) Nadogradnja na Marshmallow ili CM13 |
Citiraj:
|
uzeti Xiaomi Mi 4 ili Redmi 3 Pro ? koji je po vama bolji ?
|
Citiraj:
Sent from my Mi-4c using Tapatalk |
Citiraj:
|
Mi4 zbog dobre podrške romova i jer je više premium, da je cijena ista onda bi reko redmi 3 pro,al je preskup zasad, za njegovu cijenu radije uzmeš mi4c..
|
Citiraj:
Hvala vam ;) Jer vidim Redmi 3 Pro ima 3 gb ram-a a ovaj ima 2 gb ram-a i da redmi 3 pro ima bolju bateriju..inace mobitel mi treba vecinom za internet,facebook,messenger..igrice ne igram.
i jel LTE znaci da podrzava 4G ? |
Citiraj:
Citiraj:
Ali sam imao instaliran SMIUI na njemu, maknut sav kineski bloatware i sva ostala smeca. Samo osnovne stvari drzao. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zanimljiva dilema koju i sam imam: stari flagship vs novi niža klase.
Po cijenama je redmi 3 otprilike kao stari Mi4. Redmi 3 pro je dosta skup i u rangu s Mi4c/16, a nije niti Mi4c/32 daleko. Za Mi4C čitam po reviewima da se voli grijati, a i upitna je baterija. Koliko je Mi4 sada uopće splativa kupnja, radi se o modelu iz 2014.g., ako se mob misli koristiti bez igranja, ali dosta bi se koristio za net (browser, tapatalk, par mail accounta,...). I kakva je uopće budućnost modelima s 2 GB RAM-a? Imam doma Redmi 1 i to je koma s MIUI7, samo OS+Google servisi troši cca 800 MB. Xiaomi već odavno na modele od 1 GB u kernelu uključuje ZRAM (512 MB u 4 particije) kako bi koliko toliko nategnuli dosta memorije za rad, ali to je koma. U najavi je MIUI8, ne vjerrujem da će trošiti manje, još par servisa i već smo preko 1 GB. Ako se mob misli koristiti još koju godinu, 2 GB bi moglo postati knap vrlo brzo. Ozbiljno razmišljam o Redmi 3 pro kako god bio skup jer mi se čini da nema neke bolje alternative, ili ima, možda Mi4c unatoč nedostacima, nešto treće? Drugo što me brine kod redmija je što Xiaomi za mobače nže klase baš ne vodi puno brigu, kernel source je upitno da li će ikad izdati, bojim se da ne prođe kao i redmi 1 za kojeg nikad nisu. Bilo bi lijepo za kasnije imati alternativu po tom pitanju pa na mob staviti CM ili neki sličan ROM. Xiaomi izgleda još uvijek ima nekih problema s developerima, bugovima itd., a sad su počeli i mobače i MIUI štancati kao na traci. Ima li kod nas negdje za kupiti Redmi 3 pro? Poslao upit u onaj H18, čekam odgovor. Preko firme mogu uzeti i dobiti povrat PDV-a pa mi je to zgodna opcija radi garancije. Išao sam računati za Mi4c/16, TopOne vs Neutrino-PDV, ispada me 100kn skuplje kod nas, ali imam barem nekakvu garanciju. Ima netko iskusta s neutrinom, kad im piše dobavljivo u roku 2-3 dana jel to stvarno tako ili bi čekali Godota? |
|
Pa cak i nisu pretjerivali sa cijenama. Ocekivao sam od njih minimalno 4000kn za mi5.
|
Citiraj:
Vidio par komada, oko 4k il vise :D Cijena je ista ko da narucujes iz Kine ako se ne varam.. EDIT: 32GB kod nas = 64GB s AliExpressa :) S druge strane, kakav ROM bude na tim uređajima, dal bude šteker QC 3.0... |
A ne može bit cijena ista ko na Aliexpressu. Treba se pomirit s tim. Kad ga netko službeno uvozi treba platit davanja, a i jamstvo košta. Meni je jamstvo presudno.
|
Dok sam ja recimo skeptican prema tom 'hr jamstvu'. Poprilicno :)
|
Citiraj:
Dok netko first hand ga actually ne claima :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
I normalno da je s jamstvom sve u redu, ako je firma registrirana u hr onda podliježe našim zakonima, to je sve što tebe kao kupca treba zanimati. |
Claimat garanciju, znaci da dodes na servis sa uređajem i da ti priznaju garanciju, i bez glavobolja ili poprave uređaj ili daju novi ukoliko je doslo do havarije.. :)
O onaj spanjolski site nudi warranty za Xiaomi, pa se ispostavilo da nemaju nikakav official relationship s Xiaomi-em... Tako da, ako netko ne zna tocno za Megastore, skeptican sam oko tog jamstva.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:19. |