![]() |
1440p gonim na HD5000. Bez problema.
Naravno, na tom stroju ne gejmam sa ovom grafickom karticom, mada sam odigrao par partija dota2 na njemu. Uostalom, igrama spustis rezu na FHD i miran si. Ne vidim zasto bi u normalnom radu (dakle ne gaming) imao problema sa 1440p. |
Igranje na ne natvivnoj rezoluciji monitora je debeli fuj. Radije neka stavi detalje na minimum i natvnu rezoluciju monitora.
|
Ko je pri lovi moze si uzet ovo za igranje Asus MG279Q (2560 x 1440 resolution, IPS,144hz,5ms g2g)
http://www.links.hr/?naziv=monitor-27-led-asus-mg279q http://i.picresize.com/images/2015/06/04/yFIpB.jpg P.S. Nedavno predstavljen ,to je drugi IPS sa 144hz refresh rate-om. http://www.tftcentral.co.uk/news_arc...tm#asus_mg279q |
Ja sam ubo Asus MX279H 27" i za sad sam zadovoljan. Ako nekog nesto zanima neka slobodno pita :)
|
Kako stoji s IPS glow-om? Koja je para u pitanju?
|
Citiraj:
Inace ima jako malo ips glowa i u prozoru od 35-90hz sa freesyncom gta V (koji sam tih dana najvise vrtio) ide izrazito fluidno. Kao minus bi stavio da je pomalo glossyast, odnosno dosta lagano reflektira svjetlost (u usporedbi sa p2414) što mi bas ne odgovara, te sami stalak, čija se cijela baza rotira kada rotirate sami ekran. |
Citiraj:
|
Malo smo gledali monitore za ured, pa sam nabasal na sljedeće:
http://www.samsung.com/us/computer/m.../LS27E390HS/ZA al ono kaj mene zanima je ovaj eye saver mode: http://www.samsung.com/us/support/an...380/997347858/ jel ima netko kakva iskustva i saznanja u vezi toga? jel to još samo jedan marketinški trik ili ima nešto u tome? |
Za sto ce se koristiti? 27'' i 1920x1080 nije bas najsretnija kombinacij (ako zanemarimo filmove i igre).
|
ma šef kupio sličan samsung za uredski poso. provede sat-dva na njemu svaki dan max. al njemu je super jer se sve bolje vidi :)
uglavnom ja imam dellov 2312, tak da bi mi više pasalo još jedan manji monitor pokraj. al velim, zanima me taj eye saver. ak to funkcionira to bi mi bilo skroz bitno kod biranja novog monitora. |
To je valjda nesto slicno kao Low Blue Light kod BenQ-a, imas test na TFT Central pa tamo mozes saznati malo vise o tome.
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/...low_blue_light |
Da, vjerojatno nije loše smanjiti plavu boju.
Instaliral sam sad onaj program flux da vidim jel mogu osjetiti razliku. |
Bih li mogao imati problema ako HD4850 priključim na 2560x1440?
Piše da podržava 2560x1600. Jel mi još šta bitno? |
ni najmanjeg problema ne bi trebalo biti. Prikaci monitor na DP i uzivaj. Jedino ako ga spajas na DVI, pazi da ti je kabel Dual Link DVI
|
Pozz svima.
Može preporuka monitora do 2200kn za filmove i gaming? IPS poželjan, što veća rezolucija poželjna, moderniji dizajn poželjan. Moguće tako nešto naći za tu lovu? Hvala EDIT: Razmišljam o P2714H. Da li je to ok monitor za moje potrebe? |
Ja ti mogu preporučit LG 27EA53 IPS fullHD jer ga koristim upravo za filmove i gaming :chears:
|
znači,tražim monitor za gejmanje.
konfiguracija je MBO:ASUS M5A97 EVO R2.0 CPU:AMD FX-Series X8 8320 CPUFan:CoolerMaster Hyper 212 EVO RAM:DDR3 (2x4GB) Kingston, 1866MHz HyperX Fury GPU:nvidia msi gtx 970 4gb ddr5 CASE:Zalman Z9 U3 PSU:FORTRON 550W Raider SSD:KINGSTON SV300S37A120GB Do 2500 +- 300,igranje igara. |
Molim mišljenja o ovome.
Gejmanje, filmovi, malo photoshopa (čisto iz zabave) itd. I zanima me da li je velika razlika između PLS i IPS za gejmanje. Jer ako mi ne treba IPS, neću davati toliku lovu za IPS. Jer mi se sviđa i DELL S2715H ali je puno love. Hvala |
Pozdrav ljudovi :) Moze li neka preporuka monitora za gameing i filmove do nekih +/- 3000kn?
Unaprijed hvala na svakom komentaru i pomoci :) |
Pozdrav,
trebao bi monitor do nekih 1800 kn! Sad ga kupujem i ne mijenjam više dok ne krepa... Primarno bude za crtanje u Illustratoru i Photoshopu, te tu i tam neka igra ali ne vjerrujem da mi više ikad bude PC služil za to...znači trebam monitor da čim manje umara oči i sa što boljom slikom/bojama! LG/DELL Jel može neka preporuka, eventualno do 2000kn dam za neki 27" ako ima, ali ne prekeo 1800kn! Na kaj da pripazim prilikom kupnje, IPS matrica mi je obavezna...a sad LG i DELL imaju svaki po nekoliko modela 24"...sad neam pojma koje su razlike! LG 27MP57VQ-P 27" LG 27MT46D-PZ 27" - ovaj ima i TV - pa sad ne kužim jel lošiji kaj od ovoga prvoga kaj se tiče PC-a LG 25UM57-P, 25" LED IPS Flicker safe, 21:9, 2560x1080 - kakva je ovo rez i jel pogodna za PC i crtanje? DELL U2412M, 24", 1920x1200, IPS, UltraSharp DELL P2414H (24", 1920x1080, IPS, Height Adjustable, Pivot I na kraju DELL, jel on za klasu bolji i koji od ova dva modela ako jsu bolji izbor d LG... Hvala! |
Ne znam po kojoj logici bi Dell bil za klasu bolji.., isti paneli samo kaj se dell bolje podesiv visina/nagib/rotacija, to mu je prednost. Inače zadnja dva su 24", pošto ti treba treba za crtanje ja bi išel na U2412H zbog više vertikalnih piksela, omjer 16:10. btw. probaj pronac neki 1440p monitor, ak imaš kaj viška šoldi, više toga stane gore.
|
A neam baš, ono 1800kn mi je plafon, nije mi sad ni do te veće rezolucije kolko do ok slike i boja..
Znači ovaj LG je čist ok? Može biti i 24" dapače ako je ok slika... |
Uzmi 24" ips i amen, pošto s 27" ne dobivaš niš više po pitanju pixela za te pare. Ak ne sjediš baš daleko i onako će ti ti pixeli bit preveliki na 27".
Ak možeš isprsi se za 16:10, al i 16:9 će bit ok. |
Hvala,
onda bolje 24" na FHD....naravno IPS...LG, AOC, DELL svejedno? |
Mislim da je svejedno. Ja bih osobno della zbog više mogućnosti podešavanja.
|
Dell ima i dužu garanciju , 36 mjeseci naspram 24 mjeseca kod ostalih .
Također Dell ima bolje mogučnosti podešavanja pozicije samog monitora što nije zanemarivo . |
|
Nije baš jeftin !
Gdje ga ima za kupiti u Hrvatskoj i koja je tu cijena ? |
Citiraj:
Monitor za fappanje. :chears: |
Ali fejla :( Ljudi se masovno tuže na mrtve piksele, prašinu, prejak glow, bleed... Nadam se da će sljedeći batch biti bolji. Uskoro izlazi i Acerov XB271HU, konkurent ovome pa ćemo vidjet. Veselim im se već duže vrijeme i samo čekam da oba budu dostupna pa ću okinut jedan ako bude jeben koji. Ako ne, nazad u potragu za 24".
Inace TFT Central bi danas trebao izbaciti review za PG :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |