![]() |
To je predviđeno za ljude koji:
a)nisu na T-Comu kao internet provajderu b)nemaju dostupan internet(ADSL) kao 90% otočja u HR i još hrpa kopna |
Citiraj:
|
Onda je to,najblaže rečeno,the biggest epic fail EVER,bar u pogledima satelitske televizije :D
Presedan koji će promijenit povijest,T-Com HR će propast :D De zamisli...da SKY počne tako,ajd,oi su još vezani za regiju al svejedno bi propali. Potom,Al Jazeera koja kartice dola globalno....ono,da bi pratili JSC kanale,morate imati i katarski internet. Ne kažem da nije istina,nisam baš u toku al ako je....totalno nevidim logiku za to. |
Pa zato se i zove pilot program :D
mozda preko routera prikupljaju neke podatke jer drugacije ne mogu. |
-Evo sad sa sigurnoscu mogu reci da je to samo za T-com korisnike!
|
Citiraj:
koliko puno? |
-Evo malo detaljnije za ovaj pilot projekt nazvan DHT.Preko satelita bi dolazila slika i zvuk a ruter bi samo sluzio za navigaciju programa!Za sad je ciljana populacija ljudi na moru i otocima!
|
onda je to ko MaxTV Standalone, nece slat signal prek parice nego preko satelita ali ces ti i dalje imati router i STB preko kojega ces mjenjati programe :D
|
đizussss, drago mi je da sam se maknuo od njh.
|
Citiraj:
Ali zadnjih tjedan dana 2Mbita makar sam dobivao prije 8 cak i 9, ali ovo je sad debelo ispod 5mbita .. nista, zvat sluzbu valjda, ali jedva cekam da izadjem iz ugovora s maxtva, i picim na amis ili tak nest. |
Kod mene je jučer bilo problema, neke stranice se nisu mogle otvoriti ili je to dugo trajalo, a preko facebooka sam skužio da se još ljudi žalilo na probleme. Zato mislim da nije to do krajnjih korisnika ili njihove veze nego do t-coma i nekih viših razina sustava.
|
Da,usporeno je i meni otvaranje nekih sajtova..... opet pjevaju po T-comu: klekni lezi,klekni lezi....
|
provjerite si DNSove ;)
195.29.150.3 i 4 su sad ;) http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...snovneinfo.asp |
I meni javlja probleme s DNSom, valjda će manualno podešavanje to riješit. Hvala!!
|
THX na info, baš je počelo zezat
|
Kako da vidim koji DNS se koristi ako je namješteno da se sve dobiva automatski preko DHCP-a?
|
U samom routeru, negdje pod status ili slično (ovisno o modelu uređaja).
Npr. kod mene je to Status > Device Info > Internet Status, gdje se vidi, između ostalog, public IP adresa i obje DNS adrese. |
prasak, koji win?
odes na mrezu, status i details ... |
I kod mene javlja grešku da se nemože spojiti na DNS. U speedtouch je Connectivity to DNS Server 1 (195.29.166.116)
A trebalo bi biti DNS poslužitelji dns1.t-com.hr - 195.29.150.3 Kako to manualno promjeniti?? |
Štagod da im se danas dešava,inace na serveru di mi je prijavljeni ping 19-30....danas me t-com časti sa
Server Ping: 308 Ne pada puno dolje.....net se vuče ko da ga neko osakatio. |
|
U ruteru Zyxel P660HW pod WAN statusom piše globalna IP adresa, ali o DNS-u ne piše ništa. U Windowsima 7, pod detaljima statusa veze kao adresa DNS-a navedena mi je adresa rutera.
|
Napisano već miljonček puta ovdje i na Mrežama da:
- kada se sve postavi po preporuci i idiot (čitaj automatic) onda bi router trebao dobit ispravni DNS - ove od ISP - a, dešava se da ih ne dobije ili dobije krive tj. one koji nisu više u funkciji ili imaju odziv ko krepana mačka - u svakom router - u se može manualno definirat DNS - ove, ako su uneseni i odabrano je da se koriste onda moraju biti ispravni inaće će tek tada net "štucat" - samo kod nekih router - a (npr. ST780) zna biti problem ovo podesit kroz web konfig pa treba kroz CLI uz obavezno korištenje admin (l)usera - zbog cijele ove priće i postoji DNS by ISP Sticky - prvo i nužno "mjesto" za definiranje DNS - ova je u routeru, na drugom mjestu je definiranje na kompovima, nije nužno ali svakako pomaže |
Sorry, nisam znao za sticky, al kad smo već ovdje počeli... Ovo sve teoretski znam, ali konkretno na svom ruteru ne mogu pronaći niti koji se trenutno DNS koristi niti gdje ručno upisati adresu DNS-a.
Ovo vidim pod System status: http://img89.imageshack.us/img89/2769/capture1cq.png Ovo su mi opcije koje mogu mijenjati: http://img444.imageshack.us/img444/7581/capturewe0.png Osim ovoga postoji i nekakav Dynamic DNS, ali tu stvarno ne znam što bi se trebalo upisivati i čemu to služi: http://img413.imageshack.us/img413/8491/capture2ke.png |
Citiraj:
|
@prasak
Da si malo prošvrljao po web konfigu onda bi našao, nekad je u wan a nekad u Lan sekciji (kako kod kojeg uređaja), kod ZyXELL P-660 serije je pod Lan. Kod tog uređaja (ustvari kod svih) se preporuća stavit origigi fw ako se ne koristi MaxTv jer tada radi stabilnije i nema njihovog balasta. @tor Pa jasna stvar, treba privuči nove da potpišu ugovor na xy mjeseci a stare ko * ebe. Rijetko su akcije "za sve". |
Citiraj:
Znaju naguzit korisnika samo tako. |
Jel zna neko koji router daju sad t-comovci...na stranici im je samo Siemens, a meni njihov terenac prodaje priču da mogu dobit samo Thomsona...naime, pokušavam dobit Siemensa jer mislim da ima jači WLAN signal od Thomsona.
|
Ako je tvoj nabacio riku, može se desiti i da dobiješ st780 :P
Ali TG782 najvjerojatnije |
Pozz.
Ja ne mogu ovo nikako promjeniti.. kad promjenim trenutačnu DNS adresu, ne mogu se više spojiti :/ Sad mi je: 195.29.166.116 195.29.149.196 Jel ima kakve veze ako promjenim na ovu 195.29.150.3 / 4 i ako ne promjenim? =S |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:15. |