![]() |
Ajde mi molim te reci što će ti q6600???Što ti znače te 4 jezgre???Razlika u igram neće biti neka....Ja bi rađe išao na E6750...ali to je samo moje razmišljanje....
|
Citiraj:
bojim se da si u krivu, ali nema veze ti ne gledaš testiće http://www.tomshardware.co.uk/forum/...upported-games |
Citiraj:
a vidim da sada vecina ima Q6600, i mislim da za 1900kn se isplati uzet ga... |
Pa sad da je quad najbolja investicija i nije, jer dolazi Phenom iz AMD-a, a tu je i Penryn iz Intela....Najbolje se strpit do kraja godine i uzeti novije i dakako bolje.....I ako ćeš uzimati Widescreen onda nemoj ispod 20 jer su premali...
|
za wide sam birao samsung 2032bw 20''
pa na AMD nebi prosao ni mrtav (ploca i proc mjenjat) a sta se tice Penryn jezgre...jel ce bit 45nm tehnologija? jer i u ovom slucaju bi morao mjenjat maticnu...a to bi bili samo troskovi +(procesori ce bit skupi) |
Da, Penryni su 45nm procevi, koji će moći raditi na postojećim P35 pločama.
|
da ali problem da ja nemam P35 plocu, koji su chipset nove generacije (DDR 3, 45nm itd) ali da imaju podrsku za SLI a ne crossfire
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Asus Commando podrzava 45nm?? e to nisam znao..hmm sta uz update Bios-a ili?
|
Da, kao i većina 965 ploča. Pogledaj si službene stranice...
|
a vidi stvarno, kako sam blesav..nisam ni skuzio....:lol2:
pa dobro onda..a kakva ce biti cijena ako se zna? bit ce paprena |
|
Gle, i moja ploča to podržava. Kad otprilike ti procesori dolaze?
|
Krajem godine....
malo o njemu: http://blogs.intel.com/technology/2007/04/penryn.html |
vidi se da ce bit jako dobri procevi, i quad core sa 12 MB, ludnica...ali nazalost kada budu izasli cijena ce biti ogromna...
|
Citiraj:
vezano za testiće....ja ti velim da je 90% tih testova ***ena reklama...pa ti nadji onih 10%....o casopisima da ne velim |
evo nasao sam malo kako bi se novi quad core morali ponasat u raznim testovima, razlika je vidljiva!
http://www.pcworld.com/article/id,13...l/article.html |
gnomisa imaš par stranica koje ipak imaju neku rijednost poput x-bit-a, hw secret-a i sličnih
znam i sam da je dosta njih ''kupljno'' no zato fino možeš usporedit rezultate prikupljene od više strana a sad ti imaš pravo na svoje mišljenje kakvo god ono bilo |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Asus 8800GTS 640MB ili 320MB ????
Pozzz.....
dvoumim se izmedu Asus 8800GTS sa 640 ili 320 MB jer je razlika oko 800 kn a citao sam da su razlike u sadasnjim naslovima vrlo male eventualno je 640 mb ulaganje u buducnost kad igre postanu zahtjevnije a ovo bi islo u konfu za sljedece 3-4 godine tako da vas molim da me rijesite nedoumice/dileme.... Unaprijed hvala |
IMO je neisplativo, radije uzet 320mb a ostatak love iskoristit za jaci proc ili vise ram memorije.
|
Sve pokazuje da kupnja 8800 serije nije ulaganje u budućnost, a pogotovo za 3-4 godine, to će svi reći...tako da uzmi 320mb u ovom slučaju
|
320 mb model ti je dostatan osim ako ne ganjaš neke albnormalne rezolucije.. takodjer kada postane preslaba ides na novu generaciju grafe, 640 model je po meni bacanje novaca jer kolko god memorije da ima nece joj to puno pomoc protiv serije 9 ili novijih
|
ima puno istoh tema...i skuzilo se da 320mb ima iste performanse od 640mb na rezolucije do 1600*1200, poslje ima pad FPS-a, reci nam koj monitor imas pa cemo se ravnat...
niti jedna komponenta nemoze trajat 3-4 godine, ja sam kupio moj E6300 krajem 2006, i sada je vec za ''bacit'', a imam ga niti 11mj. tako da jedina sigurnost su ti mozda dvije 8800 ultra u SLI...ali to je smjesno..stoga da skratim...uzmi sada vezriju sa 320mb (ako nemas ekran od 23''+) i za god dana ili vise kupit ce drugu...a 800kn ulozi u bolji proc EDIT: ne preporucim ti ASUS...jako dobri su, sta se tice ploca itd, ali graficke su sve skoro iste, a od asus-a su skupje, pa vidi malo, Gainward, Gigabyte..ili evo ovu POV jos ti je cijena pala za 8% http://www.links.hr/index.php?naziv=VGA+PCI-E+POINT+OF+VIEW%2C+GeForce+PCX+8800GTS%2C+320MB+DDR3%2C+2+DVI-I%2C+TV-Out&option=artikl&id_kategorija=05180306&id_artikl=051.803.288 :fiju: |
Citiraj:
|
kupio sam u 12mj 2006 god procesor od Intel-a E6300 koj radi na 1,86GHz i ima 2MB cache-a, sada je 9mj. znaci imam procesor oko 10mj. i kazem da sada za istu cijenu se moze imat puno boljeg, poanta svega je da u infotmatici, nemozes imat komp. koj ce ti bit TOP 3-4 godine...nemoguce (jer za 3-4 god QX6850 2*8800ultra i 4gige rama ce bit smjesna stvar, i imat ce duplo manje performanse) gledaj npr. P4 i danasnji dual corovi
|
Citiraj:
|
@veliko pile imaš,thread pod INTEL,Najavljeni novi Core 2 Duo procesori.....
malo je bezveze proc mjenjat svaki god.dana,pa nije sramota imat E6300,bar ne više:D i mene su mučila takva pitanja ko i tebe,al izgleda zasad dela sve po planu,znaći reze 1680x1050 320 i 640mb,su minimalne,iako ja forsam samo na toj rezi,jel kolko vidim ljepo vrti na toj rezi velim zasad,za budučnost bumo vidli..dal stvarno vrijedi tih 500-600kn,za 640mb,hm....uzmeš 20-etku i šišaj. |
zvonce...ti imas 20'' monitor?? ako imas koliki je bio pas FPS od nekog 17'' monitora?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:31. |