PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

flare 10.11.2007. 18:03

...opet mi je zlo :(...ok, definitivno vise NIKAD ne jedem sa standova na velesajmu, kaj god da prodaju...radije cu cijeli dan prezivjeti na fornetima i nescafeu nego ovo...ovo je koma...vec sam isla :puke:...a jos moram raditi sat vremena tu :(

cvil

zippo 10.11.2007. 18:36

nesto ti je dosta zlo u zadnje vrijeme :stoopid: da nema mozda koju drugu pozadinu :fiju: :D

Milentije 10.11.2007. 19:39

Citiraj:

Autor Hamm (Post 860701)
burek sir + štrudla od višnje :)

i jogurt :p

De da samo jos jednom ovo vidim ovako napisano. Ima da te nema,.... udavicu te golim rukama na daljinu. :D

Burek sa sirom ne postoji, i sto kao ni burek sa mesom.

Burek je pita. Posebna vrsta pite.
Burek je pita sa mesom, i kao takav ne moze biti sa mesom ili sa sirom.
Dakle, kada naručiš burek dobiješ pitu sa mesom (u normalnoj zemlji kao sto je BiH, rodnom mjestu bureka).

Jelc 10.11.2007. 20:59

Citiraj:

Autor panoramix (Post 865788)
Pa sutra je Martinje, kakva sarma ?? Treba već danas nasoliti ptičurinu ( guska ili patka ) i sutra dostojno uz mlince i cikla salatu proslaviti vinski blagdan.

Da ti prav velim-ta sarma je kakti za drugi tjedan, nemam blage kaj je sutra u planu...
Ali, ja sam se nahrustio na sarmu i jest ću sarmu:D
I basta:D
Ne da budem jeo sarmu nego se budem ubio ko sadnji sacpra, da-ni-ma je sanjam...ne sjećam se kad sam se zadnji put tako veselio nekoj klopi...

WraGG 10.11.2007. 21:11

Citiraj:

Autor Milentije (Post 865931)
De da samo jos jednom ovo vidim ovako napisano. Ima da te nema,.... udavicu te golim rukama na daljinu. :D

Dakle, kada naručiš burek dobiješ pitu sa mesom (u normalnoj zemlji kao sto je BiH, rodnom mjestu bureka).

Mile, dzaba ti je objasnjavati. Ja se više i ne trudim...

Kod mene sutra isto kao kod Jelca - SARMA! Mislim, jel ima šta bolje od graha s kobasicom i sarme? :zdero2:

Matesonik 10.11.2007. 22:59

Citiraj:

Mislim da 97.61% Hrvata ne zna ovo... :D I, stovise, oni koji znaju moraju narucivat bureke s mesom i sirom jer to u pekari tak zvou :hitthewal:

Danas je bio brodet i puuuno zganaca :)

nino 11.11.2007. 00:50

Citiraj:

...Burek je pita sa mesom, i kao takav ne moze biti sa mesom ili sa sirom....

Znaci moze i pita od bureka s mesom :D

Ladybug 11.11.2007. 03:07

I meni je burek- burek sa sirom. ***ga, ja sam zgb dijete.

Jučer nisam jela niš. Bijelu kavu u 9am, fornete u 18h, i sad sam pojela jabuku. Blah, al kupila sam si rižinu kuvaricu na Interliberu, bit će puuuno liže :D

Isus 11.11.2007. 03:36

ja biJo i metrou i nabavio po zahtjevu od stare raviole, kak je bila naivna dopeljall sam doma paket od kile, Ravioli a prosciutto:D stara složila nadjev od slatkog vrhnja i parmezana...
:nuts:

rok rok, sutra su na redu medaljoni od svinjskog fikea s restanim krumapečm i dimnstnim kiselim zeljem :D:D:

zippo 11.11.2007. 09:36

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 866229)
Blah, al kupila sam si rižinu kuvaricu na Interliberu, bit će puuuno liže :D

Iskosit ce ti se okice, Lady-bug san :D

flare 11.11.2007. 10:01

Citiraj:

Autor zippo (Post 865877)
nesto ti je dosta zlo u zadnje vrijeme :stoopid: da nema mozda koju drugu pozadinu :fiju: :D

ne, nema i ne volim nikakvu za***anciju na tu temu, pitaj hama, mozes mi samo doci na crnu listu:banned:

zlo mi je od ove odvratne hrane koju sam jela zadnjih par dana na velesajmu, masne pogače i pljeskavice

inace imam jako osjetljiv zeludac i cesto mi bude zlo od hrane :(

jos sam danas na velesajmu i danas se drzim samo forneta, kave i mineralne vode :)

Hamm 11.11.2007. 10:18

da bas sam mu htio napisati pm :) znaci na crnoj lisi sam :(

@Milentije..ok ja bi sve to promjenil u zagorski štrukli jer to nema veze s pitom. tak da nema vise bancije. u ostlaom nisam ja radil račun a i vise mi lagano ide na zivce to burek sir, burek meso, burek višnja, burek jabuka itd...

koga briga kako tko kaj zove glavno da je fino i da je za jesti :zdero2:

Milentije 11.11.2007. 12:36

Citiraj:

Autor Hamm (Post 866282)
da bas sam mu htio napisati pm :) znaci na crnoj lisi sam :(

@Milentije..ok ja bi sve to promjenil u zagorski štrukli jer to nema veze s pitom. tak da nema vise bancije. u ostlaom nisam ja radil račun a i vise mi lagano ide na zivce to burek sir, burek meso, (a)burek višnja, burek jabuka itd...

koga briga kako tko kaj zove (b)glavno da je fino i da je za jesti :zdero2:

(a)
:eek::fuming::puke:

Eto kako nastaju novi recepti, pite, kolaci,xyz bureci,... :D

(b)

Apsolutno. Jos kad se zalije domacim kiselim mlijekom (ne kupovni jogurt),....uuuuuh

Daj mi broj svog tekuceg racun da ti prebacim jedno dvije kile kad moja baba napravi da vidis sta je burek. :D

Jelc 11.11.2007. 17:45

Upravo se spremam na drugu rundu sarme:D

Prva runda je bila klasika, kuhani krumpač na 1/8, peršin, tri sarme, dva komada špeka i komad kobase...

Druga runda isto klasika-dvije sarme sa puno safta i rezanog zelja+crna peka:)

:beer:

Hamm 11.11.2007. 23:21

bio u samoboru kod drage.

otišli u medu s još jednim parom. ja sam ubil veliki zvončić i litru pive a draga je pojela mali zvončić (pileći file punjen šunkom i sirom) kasnije smo sve to zalili višnjecem u povodom njenog imendana :)

Jelc 12.11.2007. 02:04

Hmmmm....odem u kuhinju ispraznit pepeljaru, pipnem rajnglu od sarme-još je topla...nebu ovo dobro završilo:D

flare 12.11.2007. 15:11

evo, ja sam nazad u firmi...upala nazad u kolotecinu i odmah mi je bolje :D

enivej, danas za gablec sam klopala pašticadu i knedle od kruha + crveno zelje na salatu :)

Optik 14.11.2007. 12:18

Evo ti na...glavni zderonja na odmuru i odma ne mozes citat zanimljivosti iz svijeta prezderavanja :D

Danas za dorucak-bijela kaFa u kaficu blizu skole i forneti od cokolade.
Rani rucak-pizza (nije domaca :p )

Jelc 14.11.2007. 15:27

Ah, evo i mene...friški zrak, sarma, preŽderavanje:D

Sarmuljak je brzo nestao, sinoć sam se morao zadovoljiti pireom i krmićima.
Nakon dužeg kopanja po škrinji našao sam i zadnji paket špinata pa je na kraju ipak bila klopa dostojna pravog Ždere.

Vrijeme između obroka smo kratili sirom, špekom, kobasama, pitom od jabuka i ostalim prikladnim zalogajčićima:p

Ladybug 14.11.2007. 15:32

Baš sam "udahnula" čokoladu prije učenja. :) Saharozaoza je dobra za mozak.

Meni su ti od čokolade forneti najbolji, ali ih iz principa ne kupujem više. Sjeća li se itko kada su koštali 3.70kn 10 deka tih forneta? Tad se sa 10 kuna neš moglo i pojesti, a ne ovo, 5 kuna deru lihvari. Mrrrrrš!

m4dm4n 14.11.2007. 16:00

Možda jedan lagani OffTopic : Sjećam se vremena kad se išlo u Mađarsku, i kad se moglo kupiti kilu forneta za negdje 10-15 kn max . Pa si vi mislite.. Ali to su forneti bili, a ne ovaj shit kaj se danas radi . Onda kad se to pojavilo u Zagrebu, nisam mogao vjerovati koliko su nabili cijenu.

syss 14.11.2007. 16:20

svejedno je koliko su forneti, dok god je točeno bijelo 11kn :D

Ladybug 14.11.2007. 16:41

alkoholičaru :D

syss 14.11.2007. 18:44

ladybug :D

pwn :)

Amdejac 14.11.2007. 19:45

Evo da i ja napišem šta jede Žderonja na liječenju. :(
Doručak:
Tri (3) forneta sa nekim biljnim namazom tipa špinat i sl. s mrvicom češnjaka. Nije bilo loše, ali malo. Nakon toga mala šalica kakaa, bez stavljanja dodatnog šećera.
Ručak:
Blitva s kuhanim krumpirom, zelje na salatu začinjeno sa malo octa, ulja i papra bez soli i jedna šnitica kruha.
Večera:
Jedan fišburger, jedna šnita kruha i malo kečapa.
Prije spavanja ću popiti malo light jogurta.

Uglavnom prestrašno. Nakon onakvog prežderavanja završiti na ovim mrvicama. :(

nino 14.11.2007. 20:00

Ajd se ti prebaci na thread o zdravoj hrani. Sam si kriv. Ne spamaj ovdje.

panoramix 14.11.2007. 20:55

Report : za ručak dinstana pileća jetrica s kiselim vrhnjem, senfom i vinom, pire krumpir i salata.
Upravo skinuto s štednjaka : rižoto od gljiva ( puze ) s piletinom, žutom mrkvom, kukuruzom i graškom. U pećnici su četiri lajne bučnice, baš si mislim jednu šmrknut pa onda 'ladnu Žuju.

Amdejac 14.11.2007. 22:00

Citiraj:

Autor nino (Post 869562)
Ajd se ti prebaci na thread o zdravoj hrani. Sam si kriv. Ne spamaj ovdje.

Nemogu.
Ostao sam Žderonja u duši.
Volim gledati kako se drugi prežderavaju. :D

Dadox 14.11.2007. 22:04

Forneti sa pizzom su super! probaj :D

Jelc 14.11.2007. 22:08

Citiraj:

Autor panoramix (Post 869656)
puze

Crkni:)
Mi smo gore dobili kretenčinu od susjeda koji je pola zemljišta gdje je bilo puza pošpricao nekim teškim otrovom tako da ništa više od toga...

Ladybug 14.11.2007. 22:31

Citiraj:

Autor syss (Post 869492)
ladybug :D

pwn :)

LOL
man

pure ownage :)

Kako sam se sad ubila u pola kile tjestenine, tune i vrhnja. Smrdim do kraja ulice. Pojedoh nakon toga 7, 8 mandarini, da ubijem okus. Ou jeaaaaaa

panoramix 14.11.2007. 22:36

Citiraj:

Autor Jelc (Post 869755)
Crkni:)
Mi smo gore dobili kretenčinu od susjeda koji je pola zemljišta gdje je bilo puza pošpricao nekim teškim otrovom tako da ništa više od toga...

Još su tri paketa u škrinji :goood: Kad drugi tjedan odradim ričet s vrganjima mogle bi bit dinstane puze na luku, a s njima trajbana yaycheka, feferon ljuti i malo ribanca povrh...:dobartek:

Rastu kod susjeda u dvorištu a kod mene su rasle do prije koju godinu dok nisu do kraja rasturile panjeve. Nema gljive do puze !

Jelc 14.11.2007. 22:41

Citiraj:

Autor panoramix (Post 869793)
Nema gljive do puze !

E, tu se potpuno slažem sa tobom:)

B3mt1 15.11.2007. 01:01

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 869787)
LOL
Kako sam se sad ubila u pola kile tjestenine, tune i vrhnja. Smrdim do kraja ulice. Pojedoh nakon toga 7, 8 mandarini, da ubijem okus. Ou jeaaaaaa

pola kile, respekt :goood:
kak mozes od tog smrditi ? ili ti nekak drukcije napravis, ja u posudici malo poprzim tune, pa onda ubacim vrhnja za kuhanje, pa nakraju senfa po zelji

Ladybug 15.11.2007. 01:53

Ma ja to zdravoseljački. Skuham tjesteninu (u ovom slučaju to su bili špageti šuplji iznutra, koje NIKAD više nebum kupovala jer se ne daju zbog te šupljavosti usisati). Kad se skuha, stavim u neku plastičnu zdjelu ili rajnglu, i na to bacim jednu il dve konzerve tune u komadićima. Na to ide još i vrhnje. Kad je za mene, i kad radim takve količine za škaf, onda ni ne brinem za tak detalje...

Smrdim, kak ne, cijela soba smrdi na ribu. Valjda zato kaj je nisam popržila. Dunno. Koliko god obožavam tunu, toliko mi smrdi nakon kaj je pojedem :D

A kak to pržiš? Sam u onom ulju u kojem je i bilo u konzervi, ili?

antrax 15.11.2007. 03:54

smrdi ti jer kupujes neku jeftikaner tunu, ono cudo rio mare ocjedis i to je to, nema nekog posebnog mirisa, a ako neces tak jaki okus procjedi komadic limuna po svemu tome, on pojede dio jacine okusa..
btw.. tuna ne smrdi na vulgaris ribu vec samu sebe ;)

@hamm.. oni kebabi na crnomercu su zbilja THE u Zg, lik zbilja zna sta valja, nastancao luka da sam se ugusio skoro, njam :D

sutra specijala slike (od proslog tjedna), trebale bit poslje ovog vikenda s jos necim al plan propao :(

ln

Ladybug 15.11.2007. 09:26

Ne kupujem jeftikaner ribu nego našeg lola ribara! Jeftikaner je Riomare koji je došo iz Tajlanda i di si usput pojeo jednog zalutalog slijepog putnika, par delfina i još par galona nafte.

zippo 15.11.2007. 09:36

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 870056)
Ne kupujem jeftikaner ribu nego našeg lola ribara! Jeftikaner je Riomare koji je došo iz Tajlanda i di si usput pojeo jednog zalutalog slijepog putnika, par delfina i još par galona nafte.

:D:D:dobar:
slazem se, jer kad je oni tamo isperu po narudzbi talijana dobijes neku smjesu bez boje, okusa i mirisa bljahhhhhhhhh

@edit
danas radim i ko zna da li cu, kad i sto jesti :o

panoramix 15.11.2007. 10:13

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 869948)
Ma ja to zdravoseljački. Skuham tjesteninu (u ovom slučaju to su bili špageti šuplji iznutra, koje NIKAD više nebum kupovala jer se ne daju zbog te šupljavosti usisati). Kad se skuha, stavim u neku plastičnu zdjelu ili rajnglu, i na to bacim jednu il dve konzerve tune u komadićima. Na to ide još i vrhnje. Kad je za mene, i kad radim takve količine za škaf, onda ni ne brinem za tak detalje...

Smrdim, kak ne, cijela soba smrdi na ribu. Valjda zato kaj je nisam popržila. Dunno. Koliko god obožavam tunu, toliko mi smrdi nakon kaj je pojedem :D

A kak to pržiš? Sam u onom ulju u kojem je i bilo u konzervi, ili?

Zakaj pržiš tunu ? Tuna u konzervi je već termički obrađena. Ako želiš da bude topla, ugrij konzervu u lončeku vruće vode 10 minuta i stavi salvetu na pokopac kad otvaraš, da ne prsne ulje i to je to.
Evo ti jedan moj recept za tunu s tijestom za dvije osobe

Skuhaš pužeke, spirale ili pene rigate ( ovisi o ukusu ), 30 dag, jedna konzerva tune ( najobičnije ) iz koje ocijediš ulje. Bočica pesto genovese ( najbolji je od Barille ).
U toploj posudu staviš ocijeđeno tijesto ( ne ispirati ), zauljiš s dvije velike žlice maslinova ulja, dodaš tunjevinu i dvije velike žlice pesta, promiješaš, serviraš i posipaš s ribancem / parmezanom. Pripremi si dobro crno vino jer ovo jelo to traži
Javi kako je ispalo ! :dobartek:

panoramix 15.11.2007. 10:23

Citiraj:

Autor nino (Post 870103)
PS: Poslao bi mu ja malo Istarskog prsuta, a ne PM.

Pošalji meni pršuta pa ću mu ja odnijeti :zdero2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:41.