![]() |
Citiraj:
|
Nemoj po knedličkama, toga sam se naždero u Pragu :)
|
...meni isto češka hrana nista ne valja...sve je slatkasto...fuj:rolleyes: i na sve stavljaju neke pekmeze i slicno...bljuv..
to sam isto dozivjela u mađarskoj...jednom smo dobili serviranu zelenu salatu, prerezanu na 4 i POŠEĆERENU...o d v r a t n o... danas sam za doručak smazala pecivo namazano pasštetom (onom finom, cekinovom), a kaj cu za rucak jos ne znam...:confused: |
Mađari šećere salate da bi bile protuteža jako začinjenom (uglavnom ljuto) glavnom jelu.
Slažem se da je to bljuv!! Ali sjećam se da sam prije nekog vremena (ima već i preko 10 godina) u nekakvoj katastrofa birtiji blizu Balatona jeo takve kobasice kakve ni sam doma nikak nemrem napraviti. A možda sam samo bio jako gladan? |
kad sam isel u cesku, 13-14h busom, dojdemo u neki hotel navecer crkli, gladni i izrigani, a ovi nama dali piceka z ananasom gore : suicide :
al dan poslje smo otisli u neku menzu i dobili knedlicke i neki gulas. e to je bilo zakon. nekon toga svaki dan u tu menzu i bilo je za polizat prste. a i svadjali smo se s kuharicama da nam vise mesa natrpaju :D |
Citiraj:
Ma vraga protuteža...tam buš dobil takvu šalatu taman da naručiš bečki i pomfač. Jedamput sam uz pohana guščja jetra (mljac: nuts : ) dobio zašećerenu šalatu od crvenog zelja, popizdio sam skroz-naskroz...perverznjaci:D |
Ti nebi jel takve stvari da imaš onak za***an jezik :D
|
Citiraj:
Ima i u tome nešto. |
...upravo sam se vratila s gableca...direktor nas je vodio...za bozic :)
...i klopali smo hobotnicu s krumpirima, zalivenu maslinovim uljem i pecenu u pećnici...: goood : ...uz to smo pili crno vino...naravno bilo je i kolaca...i to nekih prefinih od oraha, naranči, ruma, meda i cokolade...mljac mljac :) |
E, hobotnica pada u Nedjelju a za Ponedjeljak janjetina ispod peke:clap:
|
U nedjelju na Badnjak po obicaju bakalar. Dio bakalara ce biti na gulaš a dio na bianco(za mazanje na kruh).
Na sam Božić već po tradiciji janjetina,krumpir francunska salata. |
Mene je jučer ulovila šiza za bažulom-pa sam ga i napravio:)
Tak mi je dobro ispao da ga budem i danas jeo. Nabavio sam krasne orade, one budu pale za slobodu u nedjelju. Hobotnica još čami u škrinji, nikak se spuknut napravit... |
kaj je decki...nitko nista nije klopao preko bozica :D
...francuska salata, pecena teletina i krumpir, salata od pecene paprike, domace kobasice, kiflice od lisnatog (domace) :) kolace bas ne volim tako da sam napravila samo 2 vrste :)...od kojih sam ja probala jedan komad :), ali ih zato beren tamani :) |
Premalo imam mjesta na serveru da napišem kaj sam sve jeo. :D
|
badnjak: bakalar
bozic: pecena guska, juhica, mlinci stefanje: sarma, pire. sad se ubijam u kolacima :D |
kod mene za badnjak bila pastrva (gladovao cijeli dan)- mrzim ribu
za božić odojak, sarma... (drugo me ne zanima) a sad kolači i sarma ! ode ja pojest koju sarmu da to počistim :D :beer: |
inace, meni je baka rekla (ona jako drzi do posta i crkve i svega toga, ne kao ja nevjernica :D) da se ne mora postit na badnjak ako pada u nedjelju
...ja inace ne postim tako da mi je, bio badnjak u nedjelju ili ne, svejedno... danas cu kad se vratim doma raditi tople sendvice, a sad sam poklopala kukuruzno pecivo sa sirom i jogurt :) i idem si jos skuhati kavu :) |
Bila je klasika-za Badnjak orada+krumpač šalata, za Žićbo zigorska rapu i mlinci.
Nekakav kolač(čokoladni biskvit filan šlagom i čokoladnim parfeom) Danas možda punjena jaja-ostalo je nekaj puretine pa da se ne baci:) |
Kako Jeltz pici sleng. :D
Ove dane sam se najeo purice, domacih mlinaca, francuske salate, pa jos kremenadli kod sestre....uf, bilo je sve fino. Od kolaca: bijela pita, kiflice, orehnjaca i rafaelo. Idemo dalje... :) |
da, rafaelo, mama je pun protvan napravila, ja sam odma pojel 3 reda :D
sad sam pojel rolade, kestren pire i vanil-krema, bez biskvita, sa strane "vrganjeki" od marcipana i cokolade : nuts : |
ufff....
Badnjak je bilo betoniranje sa kobasama, krmićima itd.. mesina i francuska. Božić mlinci + pura + svega ostalog Stefanje kod frendova i sarma all you can eat + konjska salama :D Kolaca mi je vise zlo pa necu ni pisat... :D |
Ja se ne sjecam kaj sam sve jeo u zadnjih tjedan dana :D
|
Božićna pura-->http://www.imagesforme.com/images/9913Slika051.jpg
Božićni rambašići -->http://www.imagesforme.com/images/86Slika052.jpg Kolači? Nisam ih stigao lsikat bio sam prezaposlen trpajući ih u usta:) Vrste: Vanilin kiflice, Kakao kocke, Londoneri, te oni kaj su zaljepljeni pekmezom u sredini i rupom u gornjem dijelu. Tu je još i orehnjača Mlince sam pozabil slikat :( |
Badnjak: muzgavci na salatu, pastrva. Žene su kuhale i spremale se za izlazak, pa nije bilo vremena za jelo, juice votka, neka ruska mareličasta votka.
Božić: purica s mlincima, odojak, janjetina, francuska, cikla, restani krumpir, čupavci, jula šnite, oblatne sa uber dope lejdibag kremom, ambasador, makovnjača, orehnjača, gemišti. Štefanje: šunka, špek, francuska, ostatak odojka i purice od prethodnog dana, još kolača, gemišti. ..i tako, kako dani odlaze, jedu se ostaci, a dio se pokriva jedenjem po kućama. Ove sam se godine naradila ko magare. Kad će vaše Žderonje? :) |
lol...pa jos se nisu oporavili od prethodnih zderonja:D
...sad mi je bas fino sjelo pecivo sa sirom i kava...mislim da cu za rucak lazanje...:clap: i bas sam se s frendciom dogovarala preko icq kaj ce tko donjeti za Novu...mislim da cemo morati ostati tak negdje 3 dana da to sve pokopamo kaj smo nas dve smislile :) |
Danas se idem zaletit do punice-noćas sam nasolio frtaljku malog pu-ajceka, za doručak sam maznuo nogicu i pomakao friškim kruhom onu finu slanu mast od pečenja:p
Francusku smo jučer napravili, pajcu za nas pečemo sutra. I sarma se radi, tak jasno... Nekak se najviše sarmi veselim.:) |
Mene jos odojak ceka u freezeru, to bi trebali slijedeci tjedan pokrkati.
|
Sinoć sam degustirao sarmu kod punice, danas je na redu bila naša:D
Sa pire-krumpačem. |
Upravo se najeo odojka i mladog luka.
Nemrem disat. Ubio se ko svinja zadnja. Rok Rok :D |
Upravo sam mrknuo 2 sarme i 2 komada kuhanog špeka.
Nasolio sam komad od 6 kg odojka (lopatica). Žena opet radi kolače, kriške s kremom od vanilije, a još nisam pojeo rum kuglice, medenu pitu, mađaricu, rafaelo kocke, čokoladne bananice i još par vrsti. Jedina nesreća u ovom blagostanju je da sutra radim za doček. : suicide |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:16. |